Родители - пари ?!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Родители - пари ?!

Мнениеот gesh0898 » Нед Май 01, 2011 7:50 pm

Skittleslolz написа:Винаги можеш да им спечелиш доверието като ги обедиш, че покупката ти си заслушава

Или като си изпълняваш обещанията. Добър стимул са и думи от сорта на "6 по Математика и Български език за годината и ти купуваме Х". А ако не получавате такива думи, можете сами да определите условията. Например (но не нахално): А ако завърша с 6 за годината да ме подпомогнете малко? (тука пускате мили очички)Който знае как да си разпределя парите - винаги ще има за всичко. Имам приятели, дето толкова тъпо да си харчат мангизите... Чак ме е яд.
ТАЙНАТА
Никога не излизаш с намерение да паднеш, затова винаги слагай каска.
Аватар
gesh0898

Рейтинг: 1278

Мнениеот follow_me » Нед Май 01, 2011 9:04 pm

gesh0898 написа:
Skittleslolz написа:Винаги можеш да им спечелиш доверието като ги обедиш, че покупката ти си заслушава

Или като си изпълняваш обещанията. Добър стимул са и думи от сорта на "6 по Математика и Български език за годината и ти купуваме Х". А ако не получавате такива думи, можете сами да определите условията. Например (но не нахално): А ако завърша с 6 за годината да ме подпомогнете малко? (тука пускате мили очички)Който знае как да си разпределя парите - винаги ще има за всичко. Имам приятели, дето толкова тъпо да си харчат мангизите... Чак ме е яд.

На мене попринцип ми дават парично възнаграждение за отличните оценки, но те не стигат за нищо. Иначе не съм спорил с тях за парите, които съм вложил в колелото, а даже те ме подкрепят, обаче морално, а не финансово и нямат нищо против, защото иначе с тези пари щях да си купя компютър и да играя по цял ден на някакви игри, вместо да ходя и да си скачам с колелото ми. :)
Retards are hopeless...
Аватар
follow_me

Рейтинг: 1162

Мнениеот crossenduro2 » Нед Май 01, 2011 9:09 pm

На мене баща ми каза, че ако още нещо си счупя (до сега: 2 ръце (много брутално), опашка , пръсти, много сухожилия и изкълчвания) ще ми вземе колелото. Ама все пак е прав. Да си пропилееш живота за спорта. Мене не ме бърка, но...
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот taurus13 » Нед Май 01, 2011 9:18 pm

Тебе не те бърка, но внимавай да не останеш инвалид на млади години...прав си е баща ти. Карай по-внимателно МТБ-то е спорт и хоби - не е война на живот и смърт и не си струва да си прекараш живота заради моментни изблици на хормони. :peace:
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот webster1102 » Пон Май 02, 2011 8:09 am

Аз лично събирам от закуски.Лятото бачках, продадох сума чарколяци и стари неща които не ми трябва, и си сглобих колелото което исках. :beer:
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Мнениеот shake » Вто Юни 14, 2011 1:05 pm

Е парвуначално имах проблем с нашите за да ми купят колело,след това стабилизирах от закуските събирах.
И сега работя на оранжерите и хоп на ден по 3-4 лв,не са много но ми стигат засега. :)
Аватар
shake

Рейтинг: 1166

Мнениеот venci95 » Вто Юни 14, 2011 1:49 pm

Evgeni написа:Ами и аз имам проблем.С 2лв джобни на ден...е колкото и да спестяваш, учебната година свършва в 1 момент...От баби, дядовци получавам от време на време.Ако искам от баща ми той:"я ми се махни от главата".Иначе майка ми когато има ми дава.На 14 съм и имам СИЛНО желание да работя някъде, но се искат поне 16 :crap: :crap: От 2г съм в тоя град(София) и нямам приятели магазинери и т.н :crap:

Аз какво да кажа-почти същото положение-12лв на седмица,баби и дядовци нямам,пари от нашите не искам никога!?Ако искаш нещо достатачно силно,ще го получиш!От рождени и именни дни,коледа нова година и понеже на нашите никога не им искам пари,а знаят че макар и колелото ми да е доста скромно в общите представи не струва никак малко,и подаръка ми за 16-тия ми рожден ден беше 150лв,а от страна на леля ми билет за отиване и връщане до Англия,че да я посетя! :deal:
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Мнениеот naskoj » Вто Юни 14, 2011 1:55 pm

аз ко да кажа дето на седмица ми дават по 15 лв ( по 3 лв на ден ) и те не ми стигат , като си купя да ям и една кола и те отидоха . сега майка ми ми е обещала че ще ми купи ново колело . най-лошото е че ме прецакаха с 1000 лв , няма да казвам как , и сега имам събрани около 500 лв .лятото имам намерение да ходя на фитнес , да карам колело , да излизам с приятели и нямам време за работа , а и надали някой ще наеме едно 14 годишно момче за каквото и да е работа .
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот Chroni » Вто Юни 14, 2011 2:08 pm

Тука всички са с добри постове и подобни на моето мнение и цел - търся работа за лятото и 1 приятелказа че той сяко лято ходил за по 20 лева на ден - което е добра цифра за мен
На 14 съм
Карам Клаймбър - skype: johnni_walkers
Аватар
Chroni

Рейтинг: 1134

Мнениеот xcrider » Вто Юни 14, 2011 8:20 pm

Ха-ха, и аз много съм търсил и търся нещо да работя лятото, става дума да изкарам 50-100 лв на месец при бачкане 1-2 дни през седмицата, примерно разнасяне на вестници кауфланд и т.н. НО, нищо не намерих и не вярвам да намеря. Не ми обяснявайте сега само как трябвало да уча, защото е ясно, че лятото никой не се занимава с това. :deal:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот gesh0898 » Вто Юни 14, 2011 9:20 pm

xcrider написа: да работя лятото.......да уча, никой не се занимава с това. :deal:

Едното не изключва другото. За 5 дни през седмицата все ще намериш 5-6 часа за учене. :)
ТАЙНАТА
Никога не излизаш с намерение да паднеш, затова винаги слагай каска.
Аватар
gesh0898

Рейтинг: 1278

Мнениеот xcrider » Вто Юни 14, 2011 9:22 pm

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: И какво ще уча лятото ми кажи?? :rofl: :rofl: :rofl:

П.П. Бала, който виждаш в подписа ми не съм го изкарал " ей така" .
xcrider

Мнениеот Motte » Вто Юни 14, 2011 10:06 pm

едно е ясно - пари не се изкарват с писане по форумите!
Аватар
Motte

Рейтинг: 1310

Мнениеот Wankata » Вто Юни 14, 2011 11:41 pm

Аз съм на 15 години и нямам проблеми с родителите ми!Секи път ми дават пари-по 2-3 лева за даскало!За Climbera ми баща ми доплати от заплатата си със 100лв - добре,че работи в ТЕЦ 3! :) За смяна на часто по колелото пак ми помагат с колкото трябва!С една дума да се похваля- Аз Имам ПРЕКРАСНИ Родители,които много оообииичам! :love:
Карам Climber
Wankata

Рейтинг: 1209

Мнениеот xcrider » Вто Юни 14, 2011 11:47 pm

@Motte Това е ясно, че е така, просто се включих в дискусията, понеже някой беше попитал за работа лятото и аз исках да споделя мнението си по този въпрос - не става на тези години да се печелят пари. :banghead:
xcrider

Мнениеот drumboy » Вто Юни 14, 2011 11:53 pm

Моите родители ме подкрепят от към страна екипировка но за колелото нищо не им се дава защото по тяхните думи (''ти каквото и да си купиш го разчовъркваш и разваляш'').
Компоненти си купувам като продавам старите и събирам пари от джобни (бавен метод е но върши работа) :bowdown:
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Мнениеот Antares » Сря Юни 15, 2011 7:50 am

Трите мечти на мъжа:
1) да бъде толкова готин, колкото неговата майка мисли....
2) да бъде толкова богат, колкото неговите деца мислят....
3) да има толкова жени, колкото неговата го подозира....
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот veselin_ep » Сря Юни 15, 2011 2:17 pm

Родителите са за да подкрепят децата си.
Децата трябва да надминат родителите си,

Няма друга причина да сме днес на тази земя.

Е, всеки според възможностите си и според разбиранията си.

Трябва да имаме сериозно отношение към дейността, с която се захващаме.
Един баща печели по 3'000лв на месец, а друг по 600.
Истината е, че няма значение сумата, която ще се вкара в екипировката.
От значение е отношението, което имаме към нещата - дали е за спорт, дали е за кеф или е " защото другите имат".
Как тренираме, как почиваме.
Няма нужда да се прави разлика дали иде реч за училище или за спорт.
То отношението е еднакво към нещата.
Кой си мисли, че спорта не е една наука. Особено днес, когато всичко е на такова ниво...
Един баща може и хляб да не яде, но ако вижда, че детето му сериозно - все някак ще го подкрепи.

Винаги има мамини синчета със скъп хардуер, да са живи и здрави.
Има хиляди примери в света, че истинските работи стават с труд и упоритост.

ХАРЧЕТЕ РАЗУМНО ПАРИТЕ, КОИТО В БЪЛГАРИЯ СЕ ПЕЧЕЛЯТ МНОГО ТРУДНО ,
veselin_ep

Рейтинг: 1200

Мнениеот aneliaivanova86 » Пет Юни 17, 2011 11:08 am

taurus13 написа:Абе малки сте вие...какви МОИ пари. Като почнете сами да се изхранвате и да си плащате сметките и ви останат пари за колело, тогава ще можете да кажете че имате свои пари. Сега можете да искате пари от родителите си, пък ако те преценят, че могат да ги отделят за това ви скъпо хоби радвайте се. Ако не могат, не им се сърдете и не ги тормозете - на тях със сигурност не им е лесно да ви изхранват, изучават и обличат.
Аз лично, винаги съм се въздържал да искам пари от родителите си, когато живеех при тях. Сега съм на 39 и карам толкова и такова колело, каквото мога сам да си позволя.

Евала :bowdown: ! Много правилно, живота стана много коварен в страната и сега ще трябва да поработя доста за да мога да си позволя ново и сносно колело :/ Имам огромно желание и ако имам възможност ще си взема със сигурност.
aneliaivanova86

Рейтинг: 1200

Мнениеот lusi5001 » Пет Юни 17, 2011 9:09 pm

Да ви се похваля за лятото съм си осигурил работа в едни оранжерий на село , да поливам цветята на 1 баба да коса тревата и да и купувам лекарствата на бабата и ще ми дават по 15 лв на ден :crazy: :crazy: :crazy: :popcorn: :popcorn: и ще събера за целото лято за 1 хУбава вилка
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот Ozzie » Пет Юни 17, 2011 9:14 pm

А с пукнатата капачка на коляното, докъде мислиш да я докараш?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот lusi5001 » Пет Юни 17, 2011 9:21 pm

Ozzie написа:А с пукнатата капачка на коляното, докъде мислиш да я докараш?

изразил съм се грешно,преди съм пукал капачка не днес. Днес само пръст,който мисля,че няма да пречи на работата :)
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот sashko » Пет Юни 17, 2011 11:56 pm

Ами няма смисъл да се оплакваме, че нашите не ни спонсорират. Може би не го правят поради простата причина, че нямат възможност. Но съм сигурен, че всеки родител иска детето му да бъде винаги усмихнато, щастливо и задоволено. Разберете ги, влезте им в положението. Всички ние 13-18 годишните сме така (или поне по голямата част). Всеки излиза с по 2-3 или най-много 5 лева джобни. Винаги има начин да спестяваме, било то с работа или дори с спестяване от джобни (стотинките не са изключние). Аз когато бях по малък, преди около 3 години Много исках един телефон. Тогава още не бях зайнтересован от велосипеди, и за това гледах да спестявам от всичко възможно. Правех всичко по силите си да събера пари, но така и не успях, а след това почнах да се интересувам от други неща. В момента събирам от около Коледа, на 17.06 имах рожден ден, събирам от празници, джобни, гледам да харча по-малко с мисълта, че след тези дълги дни на спестявания и ограничения, ще си имам един хубав ама ХУБАВ байк. Лично аз съм перфекционист (ако това е точната дума) и когато искам нещо, то ще е, ако не най-доброто, едно от най-добрите и ще си заслужава парите. За момента имам около 800-900 лева и продължавам да събирам с пълна сила. Радвам се, че баща ми е по-заможен и има състояние. Има фирма, в която това лято, малко или много ще му помагам и ще ми дава заплата. Но не си мислете, че като баща ми има малко повече пари от вашите например (нищо лично) ми дава за щяло и нещало. Точно обратното. Иска да се науча да не разчитам само на мама и тати, а поне малко да имам идея за трудностите в живота, и че някой ден няма да има кой да ми дава парички, и ще трябва сам да се заема сам със бизнеса. За това когато например ми трябват дори 2-3 лева да си купя нещо от магазина едва-едва ми се откъсват от сърцето, дори и да знам, че няма да ми повляят особено. Харчете парите си само за това, което найстина си струва. Не си мислете, че няма начин да събирате. Повярвайте ми има. Моята касичка започна само с метални левчета. Слагам книжни само по празници когато ми дават по-едри. Ако трябва от стотинки или каквото и да било. Вярвайте в себе си ! :)
Аватар
sashko

Рейтинг: 1220

Мнениеот NWD » Съб Юни 18, 2011 11:36 am

Аз пък събирам пари, като обикалям София и търся по земята стотинки :bowdown:
Не, шегувам се... Лично на мен пари за колело ми се дават, макар и да отиват напразно, като ежедневно чупя по някоя част. Проблема над който спорим от години с родителите ми е това че планинското колоездене и по-точно ДХ-а не било спорт а само някакво ненормално развлечение, което харчи пари и води до травми. Реално, като се замисля това е така, но само до някаква степен и все пак ми е писнало да споря ежедневно за това, че като отивам да карам на Витоша аз тренирам а не просто си губя времето с някакви небивалици :(!:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот Phant0m » Чет Юни 23, 2011 8:28 pm

С майка ми съм имал спор, защото само тя знае за кви пари става въпрос, бащата никъф шанс да му кажа или измислям някаква Благородна лъжа :D Всичко се закупува с МОИ пари, от парите за закуска всеки лев е спестен и от лятото дето се ходи да се бачка ... ако не ме влечеше спорта просто щях да зае*а колелото :D :D
Аватар
Phant0m

Рейтинг: 1193

Мнениеот xcrider » Чет Юни 23, 2011 10:30 pm

Phant0m написа:С майка ми съм имал спор, защото само тя знае за кви пари става въпрос, бащата никъф шанс да му кажа или измислям някаква Благородна лъжа :D Всичко се закупува с МОИ пари, от парите за закуска всеки лев е спестен и от лятото дето се ходи да се бачка ... ако не ме влечеше спорта просто щях да зае*а колелото :D :D

А парите за закуска кой ти ги дава :dontknow: :rofl: :rofl:
П.С. На тея години можеш ли да ми кажеш какво точно бачкаш :D
xcrider

Мнениеот errtime2010 » Чет Юни 23, 2011 11:11 pm

И аз съм на същата възраст. Спестявам година и нещо да си постигна колелото, като наскоро хванах работа отново, от която направих бързи пари,общо взето правя си колелото със спестени пари,защото не ходя по кафета, не пия, не пуша, не се жуля с мара, (като връстниците ми :crazy: ) и работя, или поне за момента си търся отново работа. Никога не очаквам наще да ми дадът 300 кинта за някой чарк! Запомнете, който търси намира!
Аватар
errtime2010

Рейтинг: 1325

Мнениеот naskoj » Пет Юни 24, 2011 9:10 am

errtime2010 написа:И аз съм на същата възраст. Спестявам година и нещо да си постигна колелото, като наскоро хванах работа отново, от която направих бързи пари,общо взето правя си колелото със спестени пари,защото не ходя по кафета, не пия, не пуша, не се жуля с мара, (като връстниците ми :crazy: ) и работя, или поне за момента си търся отново работа. Никога не очаквам наще да ми дадът 300 кинта за някой чарк! Запомнете, който търси намира!

били ми казал на колко години си точно и каква работа имаш . аз съм на 14 и никъде не ме искат казват ми че съм много малък :banghead: :banghead: а когато вляза в магазин за велосипеди и като видя цените и направо припадам :crazy: :crazy: а от родителите абсурд едва накарах майка ми да ми вземе ново колело това лято
naskoj

Мнениеот errtime2010 » Пет Юни 24, 2011 11:32 am

[quote/]били ми казал на колко години си точно и каква работа имаш . аз съм на 14 и никъде не ме искат казват ми че съм много малък :banghead: :banghead: а когато вляза в магазин за велосипеди и като видя цените и направо припадам :crazy: :crazy: а от родителите абсурд едва накарах майка ми да ми вземе ново колело това лято[/quote]
На 15 години съм, майка ми успя да ме уреди да лепя флаери за някакви бързи кредити, с които посредничи. Преди това съвсем случайно Здравко от велоклуб 'Устрем' успя да ме уреди да раздавам флаери по пощите, сега обикалям и разпитвам да видя дали ще се уредя с някаква работа това лято. :D
Иначе забравих да допълня, че всъщо така събирам желязо, тенекия, кенчета и хартия да ги връщам за рециклиране за някой друг лев, и събирам жълти стотинки. Пробвам всякакви начини да набавям пари.
Последна промяна errtime2010 на Пет Юни 24, 2011 11:36 am, променена общо 1 път
Аватар
errtime2010

Рейтинг: 1325

Мнениеот naskoj » Пет Юни 24, 2011 11:35 am

горе долу какви пари взимаше и ти от Варна ли си ?
naskoj

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум