Ами няма смисъл да се оплакваме, че нашите не ни спонсорират. Може би не го правят поради простата причина, че нямат възможност. Но съм сигурен, че всеки родител иска детето му да бъде винаги усмихнато, щастливо и задоволено. Разберете ги, влезте им в положението. Всички ние 13-18 годишните сме така (или поне по голямата част). Всеки излиза с по 2-3 или най-много 5 лева джобни. Винаги има начин да спестяваме, било то с работа или дори с спестяване от джобни (стотинките не са изключние). Аз когато бях по малък, преди около 3 години Много исках един телефон. Тогава още не бях зайнтересован от велосипеди, и за това гледах да спестявам от всичко възможно. Правех всичко по силите си да събера пари, но така и не успях, а след това почнах да се интересувам от други неща. В момента събирам от около Коледа, на 17.06 имах рожден ден, събирам от празници, джобни, гледам да харча по-малко с мисълта, че след тези дълги дни на спестявания и ограничения, ще си имам един хубав ама ХУБАВ байк. Лично аз съм перфекционист (ако това е точната дума) и когато искам нещо, то ще е, ако не най-доброто, едно от най-добрите и ще си заслужава парите. За момента имам около 800-900 лева и продължавам да събирам с пълна сила. Радвам се, че баща ми е по-заможен и има състояние. Има фирма, в която това лято, малко или много ще му помагам и ще ми дава заплата. Но не си мислете, че като баща ми има малко повече пари от вашите например (нищо лично) ми дава за щяло и нещало. Точно обратното. Иска да се науча да не разчитам само на мама и тати, а поне малко да имам идея за трудностите в живота, и че някой ден няма да има кой да ми дава парички, и ще трябва сам да се заема сам със бизнеса. За това когато например ми трябват дори 2-3 лева да си купя нещо от магазина едва-едва ми се откъсват от сърцето, дори и да знам, че няма да ми повляят особено. Харчете парите си само за това, което найстина си струва. Не си мислете, че няма начин да събирате. Повярвайте ми има. Моята касичка започна само с метални левчета. Слагам книжни само по празници когато ми дават по-едри. Ако трябва от стотинки или каквото и да било. Вярвайте в себе си !