Такаа....всичко започна преди 6 дни когато паднах много тежко с колелото си и няма да мога да карам до края на сезона,през зимата също не карам,и така в болния ми мозък се роди мисълта,че искам да се върна в спорта яхнал мекица.

Тъй,като имам доста части(и поради финансови причини) реших аз да си сглобя кололото,така ще знам от какво да пестя и какво ми е наистина нужно като компонент,имам предвид,здравина,тегло и подобни характеристики,а не липсата

.Въпроса ми е на каква база да е това "меко" колело,тоест каква рамка.Рамката трябва да е втора ръка,може тук от форума да я взема...трябва да е "гола",тоест без чашки,шокове и темподобни оскъпяващи рамката неща,пък и както споменах имам доста части.Рамката трябва да е до 250лв втора ръка

,знам че са наистина малко,но съм ученик и немога да си позволя по-скъпа рамка.Прочетох доста за този клас рамки - "хубави,но стари и с неизвестен брой пукнатини",но съм ограничен от бюджет както споменах и нямам особен избор.Колебая се между три рамки- Ram Fr 05 , Dragomir Factory DH,Dragomir Diesel и Sprint FX Team която е същата като Diesel-a aко правилно съм разбрал,но гледах в pinkbike други интересни предложения,но на неизвестни за мен рамки,и не бих рискувал да купя нещо за което,вероятно няма никакви мнения на българския пазар.Рамката няма да бъде тормозена...много,иначе не бих си и помислил за толкова стара рамка.Твърдо не ми се кара,имам Драг Клаимър,допадна ми,но искам да се кача на мекица различна от Drag The bomb,и да видя как е.Висок съм 185см и тежа 84кг ще се кара с вилка не по-голяма от 170мм ход,шок-а зависи от това което позволява рамката,ще се кара предимно...леко спускане с малки скокчета,за колегите от Плевен - на "дропа" и на "панорама".