Първа мека рамка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Първа мека рамка

Мнениеот venci95 » Нед Юни 26, 2011 11:56 am

Такаа....всичко започна преди 6 дни когато паднах много тежко с колелото си и няма да мога да карам до края на сезона,през зимата също не карам,и така в болния ми мозък се роди мисълта,че искам да се върна в спорта яхнал мекица. :dontknow: Тъй,като имам доста части(и поради финансови причини) реших аз да си сглобя кололото,така ще знам от какво да пестя и какво ми е наистина нужно като компонент,имам предвид,здравина,тегло и подобни характеристики,а не липсата :D .Въпроса ми е на каква база да е това "меко" колело,тоест каква рамка.Рамката трябва да е втора ръка,може тук от форума да я взема...трябва да е "гола",тоест без чашки,шокове и темподобни оскъпяващи рамката неща,пък и както споменах имам доста части.Рамката трябва да е до 250лв втора ръка :bawling: ,знам че са наистина малко,но съм ученик и немога да си позволя по-скъпа рамка.Прочетох доста за този клас рамки - "хубави,но стари и с неизвестен брой пукнатини",но съм ограничен от бюджет както споменах и нямам особен избор.Колебая се между три рамки- Ram Fr 05 , Dragomir Factory DH,Dragomir Diesel и Sprint FX Team която е същата като Diesel-a aко правилно съм разбрал,но гледах в pinkbike други интересни предложения,но на неизвестни за мен рамки,и не бих рискувал да купя нещо за което,вероятно няма никакви мнения на българския пазар.Рамката няма да бъде тормозена...много,иначе не бих си и помислил за толкова стара рамка.Твърдо не ми се кара,имам Драг Клаимър,допадна ми,но искам да се кача на мекица различна от Drag The bomb,и да видя как е.Висок съм 185см и тежа 84кг ще се кара с вилка не по-голяма от 170мм ход,шок-а зависи от това което позволява рамката,ще се кара предимно...леко спускане с малки скокчета,за колегите от Плевен - на "дропа" и на "панорама".
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Re: Първа мека рамка

Мнениеот venci95 » Нед Юни 26, 2011 1:41 pm

Извинете за дабъл пост-а,но какво мислите за тази рамка http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=11190 Има добри отзиви за нея. :dontknow:
форума !!!
Аватар
venci95

Мнениеот DST » Нед Юни 26, 2011 2:27 pm

viewtopic.php?f=16&t=91245 - Можеш да питаш продавача за отзиви и прочие.
Аватар
DST

Рейтинг: 1240

Мнениеот venci95 » Пон Юни 27, 2011 1:44 pm

Аха,не я бях видял в тукашния "Пазар",ще разпитам,но може ли някой да ми предостави интернет каталог на старите модели на Рам и Драг,по специално ме интересува Ram Dh 02/03.Чух,че били доста здрави? :dontknow:
форума !!!
Аватар
venci95

Мнениеот konopr » Вто Юни 28, 2011 6:16 pm

съжалявам за пребиването, тамън гледах тия дни новата ти сглобка в радост за окото, пожелавам ти по-бързо възстановяване.
иначе по темата - за тези пари ще си вземеш доста стара и изстрадала мека рамка, която не се знае колко ще изкара, не е за препоръчване.....но иначе една опция за теб е e-bay - веднъж в немския e-bay за 120 евро пред очите ми беше продадена непукана рамка kona stinky от 2003 заедно със шока.

моят съвет е да си караш твърдака, тъй като той дава по-добър усет за терена и с него ще развиеш техниката по-бързо, пък живот и здраве ще си вземеш нова или почти нова мекица по-нататък...не зарязвай твърдака, определено ще има още какво да изстискаш от него като кеф и опит. :)
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот venci95 » Вто Юли 12, 2011 10:37 pm

В краина сметка се сдобих с това,надявам се не съв сгрешил,като сглобя цялото колело и се въстановя от травмата си :bawling: ще споделя впечатления!
форума !!!
Аватар
venci95

Мнениеот spruld0g » Вто Юли 12, 2011 11:09 pm

venci95 написа:В краина сметка се сдобих с това,надявам се не съв сгрешил,като сглобя цялото колело и се въстановя от травмата си :bawling: ще споделя впечатления!

Е то това е истината , ако скот изкарат същата рамка но примерно 2010 да е сглобена веднагически си продавам колелото само за да я купя. Това е рамка със страшно добра геометрия. :beer: :bowdown: Честито !!!!
Изображение
Изображение
Аватар
spruld0g

Рейтинг: 1166

Мнениеот stuwie.mtb » Сря Юли 13, 2011 11:27 am

venci95 написа:В краина сметка се сдобих с това,надявам се не съв сгрешил,като сглобя цялото колело и се въстановя от травмата си :bawling: ще споделя впечатления!

:agree: :beer: :beer:
GOSHO написа:
Reactor са едни от най-добрите колела. Спускал съм се и нямам никакъв проблем. Затова искам да си купя. Пък и имат два амортисьора, което за тази цена е много добро.
Аватар
stuwie.mtb

Рейтинг: 1190

Мнениеот Wankata » Сря Юли 13, 2011 11:55 am

Определено не си сгрешилКкарал съм такава рамка!Много добра геометри и много добре вози!Честито :beer:
Карам Climber
Wankata

Рейтинг: 1209

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд