Състезатели -боклуци

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Състезатели -боклуци

Мнениеот Yavkata » Нед Юли 03, 2011 4:16 am

Темичката не е нова, но е провокирана от разпалената дискусия в "Обиколката на Витоша".
Заглавието -перефраза на няколкото двусмислени табели окачени по пътя из Искърското дефиле (" Пази природата- ТВОЯТА МАЙКА" и "Не изхвърляй БОКЛУК").
Моля ако има възможност част от постовете в темата за Обиколката свързани с боклука по състезания да бъдат прехвърлени тук.
Личните ми впечатления:
На старта поради многото хора не чух никави инструкции, нито за маршрут, нито за боклук.
Много добро впечатление ми направи отношението на някои участници. Влачех една празна бутилка докато намеря кошче срещу Бялата вода. Когато я изхвърлих ми бе направена забележка от страна на участник,не видял кошчето, индентифициран в последствие като Sartor. Разясних му ситуацията, и когато в последствие го настигнах го поздравих за поведението му.
Повечето от участниците са с ограничена вместимост за багаж и няма как да събират боклука от пункт до пункт. Освен въпрос и на лична култура, отношението към изхвърлянето/носенето на боклука е и въпрос на подражание, особено при по -младите участници, а такива не липсват по състезанията.
За борещите се за първо място. Вижте сега , това си е спринтово състезание. Макар и да съм далеч от времевите ви възможности (и все повече да се отдалечаваме :blush: :nuts: ) и аз съм карал състезанания , давайки всичко от себе си и разбирам как боли "загубата на секунди". Ако е наложително да изхвърлите в движение обелката от "Корни" или празната бутилка, нека е до пункта, поне да се улесни събирането.За другите участници "за кеф" няма оправдание. Айде спирам с "пенсионерското мрънкане". ;)
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Re: Състезатели -боклуци

Мнениеот fall_out » Нед Юли 03, 2011 6:03 am

Не е пенсионерско мрънкане. В края на крайщата е планинско колездене, като ти се кара в планината си събираш боклука - все пак има мехове за раници, и повечето джърсита точно с тази цел имат джобове на гърба (не само за бутилки с вода). За мен лично е абсолютно недопустимо човек да си оставя боклука там където няма сметосъбиране - било то в планината, в полето или на морето(с изключение на органичен - ябълки, ала-бала). Като толкова им тежат или ги бавят празите бутилки и опаковките - да ползват мех и джоб. Има и друг вариант просто да не консумират нищо по време на състезанието.

За мен тази постъпка от страна на организаторите е много глупава - с оглед на това, че в някои хора могат да се загнездят вредни навици понеже после някой "организатор" ще почисти. Ако са решили да го направят (както е и редно) след състезанието, по-добре да си замълчат, а не да изпъкват с добродетелите си.
Във случая така косвено се налагат двойни стандарти, което опорочава нещата. В тоя ред на мисли по-добре да си направят две отделни прояви за "про-та" и за простосмъртни. Освен това какво се прави с вятъра? Някаква мантра да не духа няколко часа след като приключи ли? Или ще направите оборка на цялата планина?

Какво е това лигаво отношение? Изобщо няма да им се опитвам да гледам през тяхната гледна точка защото е неправилна и ******. "Разбирам ги защото те се борят за първото място" - дрън,дрън - всички ще се борят с боклуците в джоба защото те са си избрали този спорт/хоби и ще се съобразят със заобиклящите ги обстоятелства/природа и обстоятелствата при който се практикува. Дали на лекоатлетите им е позволено да ходят по малка нужда точно преди състезанието на пистата понеже няма време да ги чакат?

Накрая искам съвсем сериозно да кажа, че ако видя някой на две колела да си върля боклука на неправилното място извън цивилизацията, ще му създам доста неприятности - и ще успея понеже не биха очаквали такава реакция.

Не, не мисля, че бях прекалено краен и остър.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот PtD » Нед Юли 03, 2011 10:59 am

@fall_out: +1
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Rayko » Пон Юли 04, 2011 3:23 pm

Какви ли не щуротий измислят хората, за да си оправдаят мърлящината. На тези, които мислят че не е станало кой знае какво, като са хвърлили накоя и друга опаковчица, ще кажа - не е възможно да бъде събран боклука на няколкостотин човека! Организаторите могат да се опитат да почистят (от уважение към природата), но не са длъжни. И като останат в храстите разни пластмаси, те ще тежат на съвестта на който хвърля, не на този, който чисти.
Детинско е да се прехвърлят обвинения "Те реисърите цапат, щото бързат" или "Боклуците ги правят бавните, щото много ядат". Спореред мен, който хвърля, си хвърля, без значение дали бърза или не. Понеже ми се ще да вярвам в доброто начало у човека, се опитвам наум да оправдая вандалите. Може би не осъзнават сериозността на проблема? Ако това е причината, ще обясня и то, доколкото мога спокойно и без да обиждам:

За много хора планината е храм и е недопустимо той да се осквернява по тоз просташки начин.

Ще изпитате ли удоволствие да утолите жаждата си от студен планински извор, в който е цопнала полуразпадната гума и стои там от има-няма 10-20 години?

Хубаво е да се знае кое наистина е боклук, който вреди на природата и кое - не. Една огризка от ябълка, или обелка от банан, не само че не са вредни, но и обогатяват почвата. Няма смисъл да се връщат в града и да се смесват с токсичните отпадъци, като по този начин увеличават обема им.

Искам да обърна внимание на нещо, което може да ви се стори в страни от темата, но то си е точно по нея:
Това са агресивните препарати, които използваме, за да си почистим велосипеда. Хубаво е като погледнеш едно колело, на което му светят венците и веригата, но колко ни струва това? Сигурно някой ще каже "Два - три лева на година, или колкото там струва едно Меглио" - Да, ама НЕ! Обезмаслителят изтича в канала, заедно с черните маслаци, или попива в почвата, ние повече не го виждаме и забравяме за него. Но ще дойде ден, когато няма да има какво да пием, освен това, което някога сме изляли в канала!!!
Пиша това, не за да караме мръсни колела, а да се замислим малко по теми, които рядко се коментират, но са важни.

Веднъж чаках реда си на една автомивка, за да си измия колелото - ей така, само с вода, за две минути и два лева. Пред мен един чичко си миеше колата със завидно старание. А тя беше от тези, дето ако си по-упорит, може и боята да замине. Като дойде ред на алуминиевите джанти, човекът изразходи цяло шише обезмаслител, и то без видим ефект - джантите отдавна баха жертва на корозията и само с миене никога нямаше да станат лъскави. С "нежно постоянство" дебелакът им отдели половин час и литър Меглио, злорадо поглеждайки към опашката, която чакаше реда си.
Мълчаливо гледах сивата пяна, потъваща в решетката на канала.
На ум разигах следната сцена:
Отивам при дебелия и му казвам: "Стига с това меглио бе човек, един ресторант с него може да си мие печките цял месец, а ти го наля в канала за половин час. Ти не искаш ли твоите деца след време да се радват на щъркелите, не те ли боли за тази планета?!

Дебелия отговаря: "Платил съм го, мога да си го правя каквото искам, ти какъв си, че ми държиш сметка?

Отговарам с ярост: "Никой не съм, но ей сега ще ти счупя носа и ще ти платя пет лева, искаш ли? - готов съм да си изпълня заканата.

Всички ме гледат като агресор, все едно съм изрод и побойник. Край на сцената.

В крайна сметка не реагирах, а трябваше.
Защо ги говоря всички тези неща? Защото иначе трябва да ги измълча.
Последна промяна Rayko на Пон Юли 04, 2011 3:50 pm, променена общо 1 път
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот STAFF » Пон Юли 04, 2011 3:33 pm

Не е зле да си каляваш нервите... с тренировки по правопис примерно.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот Antares » Пон Юли 04, 2011 6:57 pm

Правописа е чудесен добродетел, но не е от най-важните качества, които може да притежава един човек. Ама май мине-немине и някой, от нямане какво да каже го изтъкне. Нали така, другарю Иванов?
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Admin » Вто Юли 05, 2011 10:26 am

Явка, не знам кои мнения да преместя. Аз например държа моите да си останат там, тъй като са писани с оглед на конкретна ситуация. Моля, който желае мненията му да бъдат преместени от темата за Обиколката тук, нека ми пише на ЛС. :agree: Само дето се сещам и за технически проблем - онези мнения ще излязат всъщност преди тези тук, тъй като са по-ранни по време. И кашата ще стане голяма.

Иначе моето мнение по въпроса предполагам, че е достатъчно ясно:
Изхвърлянето на отпадъци сред природата и изобщо извън местата, определени за това, е недопустимо.
Като такова, то следва да бъде забранено от регламента на всяко състезание, организирано събитие и т.н. и да е обвързано със санкции, когато е възможно.
Ако това не е направено и особено ако има инструкции за нещо друго, и особено пък ако тези инструкции не са чути/отправени до всички участници, тогава става каша.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот fall_out » Вто Юли 05, 2011 3:40 pm

Ае стига де, в другата тема друго си писал. Позиция според общото настроение, не може мнението ти да устройва всички, пък и е грешно и не трябва.
Аватар
fall_out

Мнениеот Admin » Вто Юли 05, 2011 5:27 pm

Да, знам че в другата тема ти звучи различно, защото е по-подробно, с повече условности, тъй като е за конкретната ситуация и конкретните реакции към конкретни хора, които пък се оправдаха, че са получили конкретни инструкции и т.н. И все пак, ако прочетеш мненията ми внимателно, с всички вмъкнати условия, може и да разбереш, че са достатъчно близки. А ако прочетеш ето тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/ ... -news00268, по-специално единият от двата коментара в края й (зеленото каре), ще видиш, че позицията ми не е различна от общата и това е години назад. Голямата разлика е, че на онова състезание изрично бе наблегнато на въпроса с боклуците, а на Обиколката явно има хора, които са чули други инструкции. От гл.т. на морала в планината тези инструкции нямат значение, с това съм съгласен, но от гл.т. на човек, бързащ за по-добро място, може да имат, може и да нямат - не зная, тъй като съм далеч от всякакви състезателни амбиции.

И така, за да няма чак толкова условия в задачата, нещата трябва да са прости от самото начало, т.е. от регламента на състезанията. Защото ако недопустимото се е оказало "допустимо" по регламент, все ще се намери кой да го направи. В подобна ситуация на едни хора им остават само обидите (вярно, на добра морална основа), а на други им остава оправданието "казаха, че може".

Тъй като мен рядко ще ме видиш в ролята на морален съдник (обикновено има доста други такива във форума, та да се бутам и аз), моето мнение звучи по-различно, защото е в посока да не се допускат по регламент неща, които не трябва да съществуват в планината.
Трябва ли още да го обяснявам? :dontknow:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот joropc » Вто Юли 05, 2011 7:17 pm

Един състезател е голям, не само с постиженията си, а и с много други неща.Световната спортна сцена го е доказвала многократно.В случая,... ако си чул от някой, че може да си с...ш на воля, а той щял да изчисти и това те "успокои", че можеш да си хвърляш боклуците навсякъде, значи нито си състезател, нито участник в спортно събитие, а просто си един болен мозък, който е вреден за такъв вид мероприятия.
Един организатор е голям, само когато след "нещото", което е организирал, природата си е останала същата.Тук съм съгласен с Райко, че не е възможно да се изчисти боклукът на стотици хора.Половината от него вече е извън пътеките, издухан от вятъра.
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот fall_out » Вто Юли 05, 2011 9:00 pm

Админе - аз не съм бил там (макар да ми се искаше) не искам да обиждам нито организаторите, нито състезателите. Рабирам, че ти доста често си м/у чука и наковалнята, но ти застана зад позицията, че организаторите трябва да си почистват след състезанието за да "освободят" състезателите, а тук се опровергаваш. Не искам да влизам в политически спорове, и съм наясно че си доста по-здравомилещ от мен и доста хора от форума, но нека бъдем ясни. Единствената грешка е, че тези действия не са криминализирани или забранени от никакъв закон. Вместо това се измислят "регламенти"

Основната ни разлика е, че аз не разбирам "състезателите" и не искам да ги разбирам, защото всички са длъжни да се съобразяват с природата. Освен това явно не съм те разбрал, просто за мен не съществуват други "условия" в планината освен морални. Не искам никой да ми се обяснява - искам просто хората да не си изхвърлят боклуците, а който не го прави където трябва да полага обществено полезен труд и да чисти 40-50 часа с "чистота" например.
Аватар
fall_out

Мнениеот Admin » Вто Юли 05, 2011 9:30 pm

Относно тази част от мнението ми, която цитираш, за почистването от страна на организаторите, признавам, че е написана прибързано и неясно. Тя се отнася за състезания с кратки обиколки, т.е. ХСО, което не съм посочил изрично, защото е ясно, че за 30, 50 или 100 км трасе няма как някой да мине и да почисти щателно. Но моя е грешката, че не съм написал ясно за кой формат говоря.
След всичко изписано дотук дори и за формат ХСО съм склонен да призная мнението си като грешно, макар че когато го писах имах наум доводи, които са си валидни. Не знам дали си чел внимателно "признанието" на Тино, но той не е хвърлил корнито си умишлено, а го е изпуснал, докато го е ядял в движение. Представих си подобна ситуация със състезател в ХСО надпревара, айде да не е с корни (май не хапват при тоя тип състезания изобщо), но да е бутилка. Та пада му в движение, ако трябва да спре, да се върне, да я вземе обратно... броиш ли секундите? При ХСО трасетата са къси и така или иначе са достъпни за повече публика, която също цапа, т.е. при тях организаторите във всички случаи трябва да си предвидят почистване на трасето, защото са задължени и по закон. Въпреки тези доводи, с оглед всичко, написано в темата, включително и от мен, тази част от първото си мнение я смятам за прибързана. :agree:

Между другото, по принцип сме задължени да не цапаме и по закон, а не само по морал. ;)

Причината да не заема толкова твърда позиция в другата тема, колкото вероятно се очаква от мен, е, че поне някои участници са чули и за правило ad hoc, за конкретния случай, различаващо се от другите норми. Такива конфликти на нормите на поведение водят и до съответния резултат, така че за мен е по-важно да ги няма тези противоречия, отколкото да чета морал на някой, който примерно се е подвел по "най-слабата" норма (ако трябва да ги степенувам по моята скала).

В крайна сметка проблемът е ясен, решението е ясно, а в мненията всеки се е насочил към него по своя си начин.
Аватар
Admin

Мнениеот subritual » Вто Юли 05, 2011 9:51 pm

Не съм бил на състезанието,но съм останал с впечатление,че по контролните пунктове предоставят и хранителни подкрепления.
От тази гледна точка всяко допълнително хранене и пиене по трасето си остава задължение на участниците от всяка гледна точка.
Не е редно да се взима пример от шосейните състезания,където се хвърля където падне.
Поправете ме ако греша,защото не съм изчел цялата олелия. :peace:
Аватар
subritual

Мнениеот Exorcist » Вто Юли 05, 2011 10:41 pm

Admin написа:...Между другото, по принцип сме задължени да не цапаме и по закон, а не само по морал. ;)...

Изобщо поставянето на този въпрос в дискусия, дали да си хвърляме из природата и където и да е боклучките, показва за пореден път колко сме назад и трагични в мисленето по темата с отпадъците и чия отговорност са те. И ми се реве. Тук няма значение дали е състезание или пикник...

Знам, че можеш и ти да цитираш текста, но понеже ЗУО и отпадъците и какво (не) се случва с тях в България е работата ми и болна тема, не се стърпях:

Закон за управление на отпадъците:
Чл. 104. (1) (Изм. - ДВ, бр. 41 от 2010 г.) Наказва се с глоба от 300 до 1000 лв. физическо лице, което:
1. изхвърля отпадъци на неразрешени за това места;
...
5. изхвърля масово разпространени отпадъци, обозначени с маркировка за разделно събиране, съгласно наредбите по чл. 24, ал. 2 в контейнери за смесени битови отпадъци и в съдове за събиране на отпадъци, поставени в имоти - публична държавна или общинска собственост, или ги смесва с други материали или отпадъци по начин, затрудняващ тяхното последващо рециклиране или оползотворяване, когато в конкретното населено място е създадена система за разделно събиране на съответните масово разпространени отпадъци;
(2) (Изм. - ДВ, бр. 41 от 2010 г.) При повторно нарушение по ал. 1 глобата е от 600 до 2000 лв.
(3) За явно маловажни случаи на административни нарушения относно замърсяване на околната среда, установени при извършването им, овластените за това органи налагат на място на виновните лица срещу квитанция глоба от 10 до 50 лв.

Чл. 118. (1) (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2005 г., доп. - ДВ, бр. 88 от 2005 г., доп. - ДВ, бр. 41 от 2010 г.) Нарушенията по чл. 104, ал. 1, 2 и 3, чл. 104а, 104б и 104в, чл. 105 - 114, чл. 116, 116а и 117, с изключение на посочените в чл. 119, се установяват с акт на директора на регионалната инспекция по околната среда и водите или определено от него длъжностно лице, както и от длъжностно лице, определено от кмета на съответната община.

Организаторите на обиколката освен дисквалификация при хвърлен отпадък, ако могат да издействат от Столична община екипи на Столичен инспекторат за следващата година на възлови места и да пишат актове и/или фишове...а ще има и огромен превантивен ефект, само като се пусне новината (пък и да е блъф).
Аватар
Exorcist

Мнениеот fall_out » Вто Юли 05, 2011 11:21 pm

Да, напълно те разбирам за XCO-то. Но както е тръгнало съвсем скоро е много вероятно за такива прояви да се правят репортажи, а не е хубаво когато децата виждат хора от телевизора да си хвърлят боклуците из планината. За изпуснатите боклуци - аз със сигурност съм го правил без да искам(не се смятам за някакъв сръх-безпогрешен човек), както и много други от нас. На всички ни е ясно, че понякога се случва, основната разлика е, че няма да го направим умишлено и е доста по-вероятно също така да вземем някой чужд боклук, когато имаме време и настроение. След всичките неща които изписахме мисля, че е много важна всички организатори да си вземат бележка, и просто да провеждат мероприятията си с оглед на тези неща. Лично ще направя каквото мога, и ще предложа на организаторите на това състезание в Банско да дискфалифицират за такива действия.

Моята причина да съм толкова краен е, че зимата карам сноуборд и да ви кажа по пистите в Банско туристите оставят голяма кочина най-често пластмасови бутилки и опаковки, естествено не всички са такива, но 5% са достатъчни за да правят купчинки. Меко казано си е гнусотия понякога, има хора който чистят, но не може да се върви след всеки един човек. А пък там не е като да няма кошчета почти до всеки лифт. Не искам след 5 години когато хората каращи по трасета (и самите трасета) станат повече, да гледам купчини от боклуци, понеже им влизаме в положение на рейсърите.

Аз също не обичам прекалено натискащи се моралисти, а в момента в тази тема изглеждам точно такъв, не мисля, че има какво повече да кажа и дълбая по тази тема, за това е по-добре да си мълча.

За закона - незнаех, че такава забрана фигурира някъде, а уж бях търсил - моя грешка.
Аватар
fall_out

Мнениеот mrdaka » Сря Юли 06, 2011 9:31 am

Относно "признанието" на Тино, си спомням че като финиширах, той ме попита дали съм видял въпросното корни( даже това май беше първото нещо, което ме попита). Мисля си че на състезание, пък и не само, няма как никой от състезателите да не изпусне нещо. Визирам не само боклуци, например аз си загубих фотоапарата във Враца и сега е някъде по трасето. На обиколката хвърлих шише от вода до кофата в някое от селата. Опитах се да уцеля кофата в движение, но не уцелих. Изхвърлянето на боклук сред природа се случва, дори и да не го искаме.

Нека хората, които не се борят за челните позиции и карат по-лежерно, нека да събират боклуците, които другите състезатели са изпуснали преди тях. Които обича планината е длъжен да я пази. Наличието на размисли по темата ни прави различни, от героя в разказа на Райко. Все пак боклуците, които ние прилежно изхвърляме в кофите, пак попадат в природата. В момента в който си купиш бутилка минерална вода, рано или късно, тази бутилка ще попадне в природата. Дори да я изхвърлиш в кофата, сметищата ни пак са сред природата. Редно е да се стараем да "произвеждаме" по-малко боклук. Идеята е да консумираме на по-малко опаковки и съответно да намалим попадането им сред природата. Всеки от нас би могъл да си намали консумацията на опаковки. На обиколката на Витоша, имаше колоездачи, които си пълнеха бутилките от чешми по пътя и не са ползвали пластмасовата вода от подкрепителните пунктове. :clap:
Изображение
Аватар
mrdaka

Рейтинг: 1865

Мнениеот Rayko » Сря Юли 06, 2011 10:04 am

@mrdaka, напълно подкрепям начина ти на мислене. Да загубиш нещо е различно от това да го изхвърлиш. На много хора се е случвало да им падне бидона в някоя пропаст, някое тулче, или незнам си какво. Също и на Тино скандалната вафла. Аз съм изтърсвал телефон в буен поток. Това не е хубаво, но е почти неизбежно. Когато имам възможност компенсирам, дори с огромни лихви, като прибирам чужди боклуци.

Проблемът е в безотговорното отношение. С него няма да се примиря, дори няколко пъти съм реагирал като "легендарният" Митьо Чука.
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот taurus13 » Сря Юли 06, 2011 10:11 am

:offtopic: Любо Чука колега...не Митьо.... :lol: - Митьо е Крика...
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот doodko » Сря Юли 06, 2011 2:41 pm

Всички мнения са правилни и точни, но проблемът е, че тези, които правят боклука или въобще няма да погледнат тази тема, или ще се подсмихват глуповато и самодоволно и ще си викат "тия па..." Но простият човек няма как да се промени или да се рестартира и да мине през първите 7 години отново. А ние - наистина, нека правим по-малко боклук! Мисля, че на състезанието в събота имаше прекалено много боклуци, което е единственото нещо, което ме разочарова на това страхотно събитите.

В заключение ще кажа само едно, касаещо най-вече споменатите по-горе: Планината ни дава това прекрасно изживяване, наречено "планинско колоездене", нека ние й дадем нещо много по-малко - да си прибираме боклуците в джоба/раницата, независимо от обстоятелствата!
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот penmark » Нед Юли 10, 2011 4:25 pm

Преди малко на тур дьо франс един от състезателите извади нещо да яде и си прибра хартийката в джоба. :beer:
Аватар
penmark

Мнениеот bobivg » Сря Юли 13, 2011 7:14 am

Защо ни е създала планетата и за какво сме и нужни. Явно някои са по напредничави и са го осъзнали малко по-отрано. http://vbox7.com/play:f6594954 :D
Изображение
Аватар
bobivg

Рейтинг: 1710

Мнениеот subritual » Сря Юли 13, 2011 8:42 am

Планетата не ни е създала.Тя просто е благоприятна среда за живот.Голяма рядкост,а ние сме невероятни щастливци.Според мен проблема се корени в това,че човека се е адаптирал и живял хиляди години в синхрон с тази среда,а през последните 100 години,шайка болни хора са напът да променят това драстично.Както каза Карлин,пластмасата е най-малкия проблем.Тя просто е в разрез с представата ни за красота,базирана на цялата ни тази еволюция.
Отдавна местообитанието на човека не е в природата.То е в креслото му,в дома му.В близката градинка или мола.В офиса.
А това,че психиката и разума отиват на кино- то тепърва интересното предстои.
Извинете за лиричното отклонение,ама след това видео не се сдържах :peace:
Аватар
subritual

Мнениеот taurus13 » Сря Юли 13, 2011 11:11 am

Да да...в човека има нещо неприродно и неземно ...Разума. На Разума му е все едно в каква обвивка и на каква планета се намира - важното е да съществува. Разума е пришълец, но тъй като все пак у нас е интегриран в биологичното тяло, е длъжен да се съобразява с някои обстоятелства. Биологичното тяло в случая се явява инструмента, който захранва Разума с основния му хранителен ресурс - Информацията. Тялото обаче подава и доста паразитна информация - нещо като биологичен шум. Това е неизбежно и тази информация се включва в общия поток и размътва вселенската логика на нещата. В резултат на този био шум, някои индивиди развиват странни влечения към био-света. Такива индивиди често са забелязвани да се излежават из разни полянки и горички в компанията на пеперуди и пчелички. Също така те понякога развиват болезнена чувствителност към посегателствата върху живата природа, която може а се изразява в различни мании - от правенето на път на мравките, през вегетарианството(вид дискриминация) до кампаниите за почистването на дивата природа от човешкото замърсяване. Все пак това са само временни отклонения по пътя на Разума към неговото вселенско съвършенство. Бъдете Разумни!
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Inzagi » Чет Юли 14, 2011 11:16 pm

@taurus13

Да бъдем разумни или да не правим боклук ? ;)

Доста интересна гледна точка, на мен много ми хареса !
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот fall_out » Чет Юли 14, 2011 11:57 pm

@taurus

Доста ограничено е да мислиш, че сме единствените разумни същества на планетата. Не става дума дума само не естетическия вид на пластмасата, а и за това, че например се зараждат бактерии на места които не трябва да са и от там в питейната вода - това е глупав пример, но не ми се задълбава. Ешерихия коли в храната също беше вид замърсяване.
Аватар
fall_out

Назад към Общ форум