Заглавието -перефраза на няколкото двусмислени табели окачени по пътя из Искърското дефиле (" Пази природата- ТВОЯТА МАЙКА" и "Не изхвърляй БОКЛУК").
Моля ако има възможност част от постовете в темата за Обиколката свързани с боклука по състезания да бъдат прехвърлени тук.
Личните ми впечатления:
На старта поради многото хора не чух никави инструкции, нито за маршрут, нито за боклук.
Много добро впечатление ми направи отношението на някои участници. Влачех една празна бутилка докато намеря кошче срещу Бялата вода. Когато я изхвърлих ми бе направена забележка от страна на участник,не видял кошчето, индентифициран в последствие като Sartor. Разясних му ситуацията, и когато в последствие го настигнах го поздравих за поведението му.
Повечето от участниците са с ограничена вместимост за багаж и няма как да събират боклука от пункт до пункт. Освен въпрос и на лична култура, отношението към изхвърлянето/носенето на боклука е и въпрос на подражание, особено при по -младите участници, а такива не липсват по състезанията.
За борещите се за първо място. Вижте сега , това си е спринтово състезание. Макар и да съм далеч от времевите ви възможности (и все повече да се отдалечаваме