не се бях качвал на колело от 7-8 години. Това лято покрай кризата с бензина изрових едно старо колелце, но ми е прекалено малко а и се опитва по всякакъв начин да ми покаже, че не е за улиците ( явно като малък не съм го щадял много

Колелото ще е изцяло за градско ползване. Евентуално ( като тука е много силно може би ) и за някоя разходка в планината или из някоя поляна. Засега нямам финансовата възможност да си позволя колело, което да ползвам за по-сериозни неща ( като гледам из форума за какво идва рече се плаша:) евала Ви, че пускате такива наклони, мен засега би ме било страх )
Ето и моите характеристики:
височина: 190 cm
тегло: 75-80кг
бюджет: 400-500 лв
Поогледах няколко модела и се спрях на:
Drag Hacker SF
Drag Hacker
Sprint Leopard
Това са двете марки, които знам. Не успях да намеря модел на Ferrini, който да се вписва в бюджета ми а към Cross имам от малък нещо против, не знам какво е, но не ги харесвам. Отворен съм към всякакъв вид предложения.
Въпросите, които имам са:
- В горепосочените колела не харесвам командите. Винаги са ми допадали команди тип http://screambikes.eu/bg/komandi-mtb/1494-komandi-s-rakohvatki-shimano-alivio-st-m405.html. Има ли смисъл да ги сменям? Какви са минусите на стандартния тип?
- Като цяло притесненията са ми за размера на колелото. Намерих информация как се определя размерът на колелото, но не успях да разбера за моята височина какви рамки да гледам.
- Другото е че искам да съм спокоен за колелото. Не искам да си взема някое хубаво колело и да ми го откраднат от улицата - вярно, че то така дай да не си взимам нищо, но след като изчетох темата за откраднати велосипеди, която не е никак кратка сега това ми е непрекъснато в главата. А и живеем в България ( аз съм от София ) и тук винаги това трябва да ти е в главата. . Живея в къща и разполагам както с мазе така и с гараж, та няма да е проблем да се прибира на сигурно място.
- Между Hacker и Hacker SF кое е по-добро? Поне според повечето мнения из форума вилката е евтина и не си заслужава да се хабят пари. Тях мога да ги инвестирам в задна светлина, челник и някоя друга бира

***** Това е в допълнение, за да не пускам отделна тема след няколко дни *******
Има възможност да отделя повече пари и за тях съм се спрял на следните модели:
Drag Ontario Pro
Drag Ontario Comp
Sprint Apolon
Не знам каква е разликата между Comp и Pro. Визуално я намирам само в геометрията на рамката. Не съм толкова запознат, за да хвана разликата в частите.
Бих искал мнение за това, който от изброените модели си заслужава, за да имам представа ако реша да инвестирам повече.
Едва ли ще правя някакви сериозни надграждания. Както вече споменах, колелото ще е изцяло за градско ползване и няма да го подлагам на огромни изпитания. Пределно ясно ми е че по-скъпите колелета са и по-хубаво, но и да взема хубаво колело едва ли ще му ползвам възможностите. Далеч съм от идеята да си взема нещо лъскаво просто за да го имам

Благодаря за отделеното време и се надявам да не съм ви досадил с поредната тема за тези модели