Омръзна ми от хора, за които България била еди-каква си.

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Омръзна ми от хора, за които България била еди-каква си.

Мнениеот subritual » Сря Юли 20, 2011 11:30 pm

Писна ми да слушам, как тука било много скапано, как всички били зле,как не ставало.
Аре омитайте се по чужбината,да си оправяте живота.
Като не сте на ясно кое е ценно и кое не,ходете да го научите там, от тях!
След година,две, може да хълцате от умиление по "Татковината" в някоя дупка два на два по време на концерт на някоя поп-фолк дива там, на майната си.
Ама не ми се връщайте тука на ваканции и да си хвърляте боклуците по парковете,щото видиш ли, България била голямата кочина. (днешен пресен пример)

Като не помагате, поне не пречете.
Щото Ние тука се борим някак с боклуците. Всеки ден.

ПС:Не искам да използвам тази трибуна като заместител на това, да го кажа в очите,но има случаи,в които би се приело като заяждане на лична основа.
Последна промяна subritual на Сря Юли 20, 2011 11:59 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Re: Омръзна ми от хора, за които България била еди-каква си.

Мнениеот drumboy » Сря Юли 20, 2011 11:40 pm

Лошото е ,че на хората очите им са затворени и не виждат какво имат и си мислят ,че като идат другаде ще имат къща,пари,вила,яхта и скъпа кола, но в повечето случай се оказва ,че живеят под мост. Еми както си казал да заминават даже по една роза ще им дадем за спомен :agree:
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Мнениеот taurus13 » Чет Юли 21, 2011 7:21 am

А...тая тема по-добре не я подхващайте!
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Rix » Чет Юли 21, 2011 11:17 am

@subritual това си е истината, по-голяма кочина е тук, отколкото в западна Европа. Като не ти харесва - не си изхвърляй бoклука, само защото е мръсно, има кошчета. И като видиш боклук го събирай, дори да те е гнус. Аз така правя и въпреки това е пълно в градинките с боклуци.
И не е само това, в много отношения нещата са под всякаква критика. Е има свястни хора в България все пак, но са малко. Манталитета просто е такъв, пример: Тираджия пази чисто, държи се културно до момента, в който мине българската граница, тогава вече да си хвърли боклучето през прозореца е нещо нормално, питат го защо - отговаря, че тука всеки го прави...
Поне в планините пазете чисто!
Аватар
Rix

Рейтинг: 1217

Мнениеот Antares » Чет Юли 21, 2011 11:24 am

Продължавам да смятам, че нещата бавно се развиват към "по-добре". Уви, прекалено бавно и уви - прекалено негативен народ сме и сякаш склонни да виждаме предимно лошото.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот PtD » Чет Юли 21, 2011 12:15 pm

drumboy написа:Лошото е ,че на хората очите им са затворени и не виждат какво имат и си мислят ,че като идат другаде ще имат къща,пари,вила,яхта и скъпа кола, но в повечето случай се оказва ,че живеят под мост.

Даа, точно под мост живеят, ще знаеш. И оттам пращат милиардите евро на българските си роднини, изпод моста.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Esoteric » Чет Юли 21, 2011 12:18 pm

лошото в България е, че тук вече не останаха лидери, а само последователи. но пък това не пречи, да се бием на бързея, колкото и да е трудно. но пък трудностите са предпоставка за развитие и това е нещото, което лично мен, ме тласка, да продължавам напред. тук, в България!
и общо взето, все ми е едно, какво се случва с тези, които не искат да са тук, не им харесва или по някаква друга причина не са патриоти. даже ги насърчавам да продължават в същия дух, защото това амбицира още повече национализма ми.
защото, за мен, България е една и без значение къде ходя и какво правя, тук са корените ми и тук ще си останат! и всеки, който не мисли по този начин, не си заслужава вниманието и нервите.
:beer:
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот рс » Чет Юли 21, 2011 12:43 pm

:roll2:
ама не е смешно за съжаление. Язък за хубавото място. Вместо да ви писва от онези, които надигат глас, би било добре да ви писне от виновните за това. Сигурно е сложно за разбиране. България е N1 :roll2:
Следващия път под моста ще си помисля дали да не се върна в Бг. Странно защо десетина години все не става тази работа, и защо чалгата не е в чужбината. Като гледам е по българските "клубове" (кръчми).
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Мнениеот Vikingonbike » Чет Юли 21, 2011 2:08 pm

taurus13 написа:А...тая тема по-добре не я подхващайте!

:agree:

Много радикални мнения ще се натрупат, а истината е една - от повечко гледни точки трябва да се огледа човек.
Ако не си хвърлял, докато си живял тук, няма да хвърляш и когато дойдеш на почивка.
Ако не си търпял извратената ни управа (защото де си го кажем в очите - обществеността ни е такава, че в Сурат Фермана - FB всички са силни, дойде ли време за протест и сриване на властта, само пияници и пенсионери се събират) няма да се опиташ и да емигрираш.
В крайна сметка светът е голям и всеки може да си търси мястото под слънцето.
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот ACID BURN » Чет Юли 21, 2011 4:23 pm

Antares написа:Продължавам да смятам, че нещата бавно се развиват към "по-добре". Уви, прекалено бавно и уви - прекалено негативен народ сме и сякаш склонни да виждаме предимно лошото.

:) :agree:
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот grebo » Чет Юли 21, 2011 6:24 pm

Vikingonbike написа:
taurus13 написа:А...тая тема по-добре не я подхващайте!

:agree:

Много радикални мнения ще се натрупат, а истината е една - от повечко гледни точки трябва да се огледа човек.
Ако не си хвърлял, докато си живял тук, няма да хвърляш и когато дойдеш на почивка.
Ако не си търпял извратената ни управа (защото де си го кажем в очите - обществеността ни е такава, че в Сурат Фермана - FB всички са силни, дойде ли време за протест и сриване на властта, само пияници и пенсионери се събират) няма да се опиташ и да емигрираш.
В крайна сметка светът е голям и всеки може да си търси мястото под слънцето.

:D :agree:
Така, така - на оставащите им виновни "бягащите". (?)
Въпрос:
А ако тези "бягащи" бяха нужни на някой ТУК, нямаше ли да помисли той как и с какво да ги задържи?
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот azze » Чет Юли 21, 2011 7:33 pm

Antares написа:Продължавам да смятам, че нещата бавно се развиват към "по-добре".

И аз мисля така,въпреки че съм на скромните 18 години и съзнателните ми наблюдения са сравнително кратки.
Огромна част от младите ("бъдещето на България") са отраснали с мисълта,че нормалният живот в България е невъзможен,че САМО в България има проблеми,че изходът е емиграция.Наистина всички са страшно черногледи.Затова и всеки ден чуваме едни и същи безсмислени клишета.Никой даже не се опитва да забележи прогреса,ако има такъв.Всеки очаква за един ден заплатите и пенсиите да се вдигнат,пътищата да се оправят,здравеопазването да стане отлично и т.н.
Най-простият пример е пътища-заплати,това използват най-често хората.Ако се работи по инфраструктурата,това не значи,че се работи по подобряването й,а означава,че не се вдигат заплатите.Ако минималната заплата се повиши с Х лева (въпреки че разбирам много добре,че това Х е смешно число)това означава,че ние ще пренебрегнем този факт и ще кажем,че това е подигравка и освен това пътищата ни са лоши.Изразявам се напълно елементарно,но мисля,че съм прав.
subritual,нищо няма да спечелиш от общуването с такива хора или споровете с тях.Не можеш да промениш никой.Колкото и да е дразнещо,остави ги да се мъчат с негативизма си.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот fenoryl » Чет Юли 21, 2011 8:51 pm

azze написа:
Antares написа:...остави ги да се мъчат с негативизма си.

Не хората се мъчат с негативизма си, а негативизма ги мъчи. Как да се обръща внимание на хубавото, когато лошото е пред очите на всеки?! Как да се задържи някой тук, когато знае, че всеки негов съгражданин иска да изцеди всичко възможно от него на никаква цена?! И на фона на това чуждестранни фирми ти предлагат възможности, от които ти се чувстваш специален и оценен. "Надпреварата" със себе си е едно очарователно чувство, но рано или късно, ако никой не го интересува, желанието се стопява. И единствено, когато някой ти обърне внимание ще имаш стимул да докажеш какво можеш.
И кажи ми, как няма да искат хората да се махат, когато навън биват забелязвани в пъти по-скоро, отколкото в родната им страна!?
И не, на вън не живеят под мостове. На вън изхранват семействата си тук, в България!

azze написа:
Antares написа:Продължавам да смятам, че нещата бавно се развиват към "по-добре".
Powerplant: 1 × General Electric / Volvo Aero RM12 Afterburning turbofan
6× Rb.74 (AIM-9) or Rb 98 (IRIS-T) / 4× Rb.99 (AIM-120) or MICA
4× Rb.71 (Skyflash) or Meteor / 4× Rb.75 / 2× KEPD.350 / 2× Rbs.15F
Аватар
fenoryl

Рейтинг: 1455

Мнениеот bluskanie » Пет Юли 22, 2011 10:01 am

Много е глупаво това противопоставяне, ще знаете. наскоро дори четох серия от статии по темата, превърнали се в истинска онлайн война между емигранти и живущите в България.

Горе долу ми става яснои, че тия, които най-много спорят от Родината, са най-малко запознати с фактите. Разбира се има и емигрантчета, на които с кеф да им напукаш кофите нагли.

Според мен са две нещата, които са по-хубави навън (то зависи къде навън де):

1. По-уредена трудова система (правила на бизнеса, закони, наредби, стандарти, етикет и т.н.). Това в никакъв случай не означава, че се работи по-малко, а дори напротив. Много повече се работи, а не се тъпче на едно място, което е основно явление в много български бизнеси. Всмисъл, всеки поотделно може да хвърли огромни усилия днес и това да не доведе до нищо за бизнеса, което навън (в Сащ поне със сигурност) е немислимо. Това за българите в България е много обезкуражаващо и демотивиращо, от което губят най-вече те... Много е лошо!

2. Достъпът до хобито. За мен това беше важно в България, а сега усещам, че всияко, което искам да правя и ме интересува е много лесно достъпно (като време, усилия и финанси). Всякакъв вид организиран спорт може да се практикува буквално навсякъде. Да не говорим за колоездене, лов, риболов или кой, от каквото се интересува. Това е страхотно!

Всичко останало (включително дупките, шофьорите, псувните, чалгата, сергиите, градския транспорт, медиите, циганите, кучетата, премиер-министрите,) не би ме спряло да живея в България, ако не бяха горните две точки. Да не изброявам пък колко прекрасни неща има в България, които тук няма да ги има никога :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Пет Юли 22, 2011 10:13 am

Омръзна ми от хора, на които им е омръзнало от хора, за които България била еди-каква си. :smokin:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Пет Юли 22, 2011 11:39 am

Мен пък ми омръзна от хора, които си мислят че България е най-красивото място на планетата, че има най-уникалната природа, че ние сме най-умните, че ние сме най-най-най във всичко...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Пет Юли 22, 2011 11:48 am

A да видим сега кой ще ме разбере:

Изображение
Аватар
PtD

Мнениеот subritual » Пет Юли 22, 2011 12:47 pm

Всеки да ходи където иска да намира своето аз.Нямам нищо против емигрантите и живеещите навън.
Пиянския ми вик беше по-скоро срещу тия,дето са се уредили вече,но идват да серат тук и да дават пример.
А точно те би трябвало да са хората,които да ни покажат как се прави.
Конкретния пример,който ме провокира беше постъпката на млад и интелигентен мъж,изглежда успял,който си затъкна боклуците между дъските на пейката под предлог,че България е кофа за боклук.Това вече не е хранилка от отчаяние.

И ако това е така сега, ще си говорим след още години.
Образованието е голяма сила и не е само чужди езици или уроци по родолюбие.
Аватар
subritual

Мнениеот Alpina » Пет Юли 22, 2011 1:08 pm

subritual написа:Пиянския ми вик беше по-скоро срещу тия,дето са се уредили вече,но идват да серат тук и да дават пример.
А точно те би трябвало да са хората,които да ни покажат как се прави.

Това е проблем на на тях, ами на допускащите ги да серат тук. Виж чужденците тръгнали на алкохолен туризъм - за тях българското черноморие е точно такова място - защо нашенците да трябва да се правят на примерни? Все пак тук се рекламира възможността да "избухнеш" безнаказано, че дабе и да бъдеш улеснен всячески в това.
Защо чуждите TIR-аджии още с преминаването на границата ни започват да изхвърлят всичко през прозореца, с преди нея не смеят да се изплюят дори през него...

Изобщо пак "другите" са ни виновни...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот jd » Пет Юли 22, 2011 2:47 pm

did написа:Омръзна ми от хора, на които им е омръзнало от хора, за които България била еди-каква си. :smokin:

:agree: +1
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот Vikingonbike » Пет Юли 22, 2011 3:17 pm

subritual написа:Всеки да ходи където иска да намира своето аз.Нямам нищо против емигрантите и живеещите навън.
Пиянския ми вик беше по-скоро срещу тия,дето са се уредили вече,но идват да серат тук и да дават пример.
Това вече не е хранилка от отчаяние.
.

Не приемай думите ми конкретно към теб! :nono:
Не те познавам и не мога по никакъв начин да твърдя подобно нещо.
И на мен ми е омръзнало от хора, за които България била еди-ква си - "Няма такава природа!" "Другите са много ограничени!" - Кой е ограничен бе пичове? Тези, чиято нормална работа и нормално заплащане позволяват пътуване и опознаване на света ли? Които могат да си позволяват повече концерти, литература и прочие? Тези ли са ограничените? Природа ли няма по света? Планини и реки?
Престанете с тоя светоглед! Ако решиш - ще хвърляш, ако не - няма. Въпроса е сам да си наясно, че не е редно. Само че аз, считам че е редно да се пробвам в друга държава, защото са такива условията, че мога в момента - ни жена, ни деца :dontknow: Само че искам да си плащам данъци и прочие, там където има смисъл, разбираш ли? Аз не съм политик, не разбирам и не смятам, че мога да оправя нещата. НО! Искам да живея нормално и имам правото да го направя! Работи ми се, не ме мързи, не хвърлям боклуци и искам нормален живот за децата ми един ден! Тук воля за такова нещо няма да има още мнооого дълго време у властта.

@PtD - това над единичката, шаранче ли е? :D
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот PtD » Пет Юли 22, 2011 8:18 pm

Vikingonbike написа:@PtD - това над единичката, шаранче ли е? :D

Шаранче е. Но главната идея беше, че това е монета. А всяка монета си има две страни.
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Пет Юли 22, 2011 11:56 pm

Разбира се, че има две страни, а освен това понятието "навън" е дооста широко. Ето например миналата седмица ходих до Тихуана и бих казал, че София е нещо като рай сравнена с TJ :D

Аз само апелирам първо да се иде, да се поживее и тогава истинската разлика ще изплува в съзнанието :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Съб Юли 23, 2011 12:38 am

Welcome to Tijuana, tequilla, sex y marijuana.

:D

В сравнение с Мексико Сити, София е едно напълно безопасно, свръх-регулирано и пенсионерско градче :)
Аватар
PtD

Мнениеот Univer welo » Съб Юли 23, 2011 8:13 pm

Хайде да не бъркаме -РОД, РОДИНА, ОТЕЧЕСТВО , с управа, управляващи ...и пр. :nono: осрани задници!!!
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот subritual » Съб Юли 23, 2011 11:26 pm

Нали сме граждани на света.
Или поне на Европа.
Свърши тая.
Аватар
subritual

Мнениеот Vikingonbike » Нед Юли 24, 2011 1:47 pm

Univer welo написа:Хайде да не бъркаме -РОД, РОДИНА, ОТЕЧЕСТВО , с управа, управляващи ...и пр. :nono: осрани задници!!!

Доста си прав в забележката си, всъщност.
Причината да искам да напусна са осраните задници!
Причината да седя в планината и да мисля, след което да ми се дореве от това, че искам да си тръгна е отечеството!
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот Crimson » Нед Юли 24, 2011 2:03 pm

Кои са осраните задници ?
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот Vikingonbike » Нед Юли 24, 2011 6:25 pm

Всички тия, "високообразовани господа", които следвайки изцяло собствения си дебелашки и чревоугоднически интерес, чиито очи виждат предимно около носа, чиито скрупули са убити още в зародиш, чиито съзнания не познават срама, с отвратителното си дебелоочие призовават - "Млади хора, върнете се в България!"!...Само че, не си казват всичко свинете...А то би звучало така - "Върнете се в България! Тук на нас ни трябват бачкатори! Трябва на някой да хвърляме прах в очите и той да ни търпи! Трябва ни ниско образовано общество! Още ще съсипем образователната система ако трябва! Още ще се стараем медиите да обслужват нашите интереси! Още чалга ще има! Трябвате ни еееййй млади хорааа! :(!:

Само че, когато на излизане от едни избори, от телевизия на топ позиция ми взеха интервю, после някак си не го излъчиха...

И преди съм го казвал и пак ще го кажа "Пролет моя, моя бяла пролет".
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот Univer welo » Нед Юли 24, 2011 8:19 pm

Vikingonbike написа:
Univer welo написа:Хайде да не бъркаме -РОД, РОДИНА, ОТЕЧЕСТВО , с управа, управляващи ...и пр. :nono: осрани задници!!!

Доста си прав в забележката си, всъщност.
Причината да искам да напусна са осраните задници!
Причината да седя в планината и да мисля, след което да ми се дореве от това, че искам да си тръгна е отечеството!

Не съм прав явно, защото някой е писал минус и второ прави са управляващите -до доказване на противното. Доказателство няма. Да живее българската демокрация! :nono: ...и умната -демокрация , демокрация ,ама не се открехвайте много ! :smokin:
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Следваща

Назад към Други