Имам едно градско колело, което си карам и съм решил да го позасиля от към монтаж.
Тъй като не разбирам много, а и не съм в България в момента, искам да се допитам до вас за съвет преди да предприемам действие.Колелото не е пред мен, но горе долу знам частите му.
А ето и въпросите, които имам и ще се радвам ако отговорите по отделно на тях:
1.Мога ли да сложа команди например Alivio, преден деклашор Alivio, капсулована касета Alivio, задна главина Deore(подходяща за дискова спирачка), венци Deore, верига Deore, оптегач Deore и всичкото това да работи добре на колелото като монтаж?
2.Имам предна дискова спирачка Avid 5 (ротор 160) старичка, но ми върши работа, мисълта ми е, може ли да си купя комплект задна същата спирачка, но с ротор 185 и да сложа големия ротор (185) отпред на старата спирачка, а малкия (160) отзад на новата?
3.Вилката на колелото ми е Marzocchi Dirt Jump 3 2007 в което не съм абсолютно сигурен, но я купих 2008 година втора ръка и мисля, че е тази година.Въпросът ми е, карана е 3 години или около 700-800 км само градско и малко по паркове, но без никакви издевателства, (чистя си тръбите редовно с едно готино масло купено от BAS) има ли нужда или хубаво ли е да и направят профилактика, смяна на маслото и т.н. в някои магазин например BAS?
4.Това може би ми е най-важния взпрос, мога ли да закупя всички тези части (от взпроси 1 и 2) от небезизвестните близнаци до НДК, при които сам ходил да си купувам няколко пъти гуми и сам оставал доволен от съотношение качеството на работа, качеството на продуктите и цената им? Демек търся си сервиз, в който се работи добре, цените да са добри и може да ми продаде и монтира частите (въпроси 1 и 2), бюджета ми е около 500 лв (за момента) за части + работа?
Приемам всякакви съвети за части, сервизи и общо взето всичко тъй като не съм запознат добре.

Поздрави,
Talibana
П.С.Ако темата ми не е за този раздел, се извинявам предварително.