П.П. Велотермините които използвам ги гледам от тук: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/99/Bicycle_diagram-bg.svg, не знам дали са верни.
kosio_dh написа:Може да сложиш веригата както каза по-горе, но да я скъсиш толкова че рамото на обтегача да стане успоредно на тръбата за която е хванат, и да махнеш предния дерайльор .
rammon написа:Гледах, че гумите по обиколката на каплите...
rammon написа:Прегледах конкретно за посочените три инструмента: "Ключ за вадене на курбел + ключ за средно и ключ за сваляне на венец касета би трябвало да ти излязат около 35-40 лева.", на марката Icetoolz ми излизат около 65лв., само ключа за вадене на курбел е 33лв., което е оправдано ако ще го ползвам повече от веднъж, тъй че явно ще се насоча към майстор. Преди да тръгна да отремонтирвам колелото си, исках да го направя нещо средно между шосеен и градски велосипед, по възможност с една скорост, т.е. тежа 95кг., ако си купя шосеен, предвид пътищата ни и моите килограми, след всяко каране сигурно ще трябва да му изправям каплите
, а и с него въобще не мога да излизам off-road, дори на леко чакълест път. Планинският вярно е по-тежък, но това е неизбежно, но е и доста по здрав. Никъде на пазара не виждам да продават, нещо като "Freestyle Bike", но с 26" гуми или поне някакъв сравнително "бърз" градски, който да не прилича на пенсионерско колело. Това което ми остана да разбера, има ли възможност да взема произволно дълга верига, да я скъся и директно закача на най-големия венец отпред и най-малки отзад. Ако трябва да му оправям (купувам нови) и скоростите, които не работят, почвам да мисля че дори да изпитвам носталгия, инвестицията ми няма да е оправдана.
Не. Ако спирачките ти са чак толкова зле, по-добре ги изхвърли и си купи читави v-brake. Като цяло за недъзите на колелата с "окачване" като този Спринт доста е писано.rammon написа:Ако дисковите спирачки са добре регулирани, стискайки ги силно, трябва ли да мога да задвижа гума на колелото, прилагайки сила?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 378 госта