Семково - средата на август?

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Семково - средата на август?

Мнениеот Admin » Вто Авг 02, 2011 11:41 am

От много време се каня някое лято да отида за 3-4 дни в Семково, като всеки ден да правим по едно каране с различна дължина и трудност в тази част на Рила.
Тази година, по време на ПВ5 даже се разбрахме принципно с няколко кривоспици да направим една такава ваканция, та може би е време да поговорим за детайлите. ;)

Аз лично ще мога и за 3, и за 4 дни - например от четвъртък до неделя. Който желае, може да дойде и само за събота и неделя, но на мен това ми е малко и, в зависимост метеорологичната обстановка, не мога да гарантирам, че точно в тези два дни ще са най-интересните маршрути. Така че препоръчително е да се организираме за 3 или 4 дни направо - там има каране поне за два пъти по толкова!

Нощувки - в района има различни опции. Аз лично мисля да се спра на една от най-добрите като съотношение цена/удобство/атмосфера, а именно: едни бунгала в една гора до станцията на УАСГ, които са евтини (спал съм зимата за нещо от сорта на 10-15 лв. на вечер), всяко събира по 3-4 души, всяко си има собствен санитарен възел и условията вътре са нормални, със сигурност по-добри от хижа. Някои от бунгалата имат и остъклена "кухненска" част, в която през зимата трябваше да стоим добре облечени, защото не успяхме да запалим печката (прекалено влажни дърва), но сега би трябвало да е доста приятно.
Друг вариант са едни по-луксозни бунгала, които обаче са без възможност за приготвяне на собствена храна - към тях има механа.
Трети вариант са хотелите - "Бор" (по-евтин) и "Рила" (по-скъп и луксозен).

На мен лично първите бунгала са ми напълно достатъчни и мисля да се настаня в тях, като не мога да поема организацията на нощувките за всеки желаещ. Просто като се види колко хора сме, ще изровя телефоните и ще ги публикувам тук, като ще се организираме в малки групи и всяка ще си запази където желае и за дните, които желае.

Основното, което трябва да решим, са датите: 11-14 август или 18-21 август?
Това ще се реши от първите няколко души, които пишат в темата и са сигурни отсега в присъствието си, като с предимство са Кривите спици, тъй като с тях съм говорил предварително за тази ваканция.

Иначе някои от поставените като цел маршрути са:
1. Семково - хижа "Грънчар" - по билото към Рибни езера - спускане към хижа "Семково" по една пътека от билото. Труден целодневен маршрут, включващ много техничен терен и много обширни панорами. :D
2. Семково - жиха "Македония" - Семково. Изкачване по горния път, спускане по туристическия маршрут в долината. Не е много дълъг, нито много тежък във физическо отношение. Пътеката надолу в началото е технична и обрасла - не е ясно дали ще може да се кара. После става черен път.
3. Семково - Добърско и обратно. По картата се виждат маркирани туристически маршрути, следващи предимно черни пътища. Би трябвало да е лек като техническо натоварване и среден или дори целодневен като разстояние и денивелация.
4. Семково - Белица - Семково - ако успеем да намерим една пътека (може да се окаже и черен път). Недостатък е, че първо се спускаме, а после се качваме. Може да минем и през парка с мечките.
Има още няколко резервни варианта за половин/цял ден, а на място има и доста заигравки - кратки обиколки с дължина 2-3-5 км, включващи яки пътечки - по които можем да се забавляваме например привечер.

Няма да е проблем да сме смесена група от хора с повече опит по трудни терени и такива, които предпочитат по-леки карания, но сред вторите трябва да има поне един, който да може да се оправя добре с карти, GPS и т.н., за да може една такава група да кара самостоятелно, ако се наложи.

Очаквам включвания! :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Семково - средата на август?

Мнениеот Ozzie » Вто Авг 02, 2011 7:44 pm

На мен 18-21.08 ми допада повече, но все пак трябва да си "сверя" часовника със заместничката ми.
Ако евентуално е този вариант, кога ориентировъчно може да се очаква пристигане в София (или пък в Пловдив) на 21.08, понеже на 22.08 сутринта застъпвам в дежурство?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Yavkata » Вто Авг 02, 2011 8:14 pm

Хммм, оферта е много изкусителна, бих зарязал семейство,работа и други за да се присъединя. Как стои въпроса с транспорта? Ако има място при теб за мен и байка, ще се нагърбя да запаля печката :D :agree:
По скоро бих спал на палатка или само на чувал. Май нямам претенции за датите,но за да "зарадвам" колегите, е хубаво да се уточнят въжножно най -скоро...
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот TheAnimal » Вто Авг 02, 2011 8:25 pm

Ако приемате "влечуги" и аз съм за :)
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот 4getcredo » Вто Авг 02, 2011 8:49 pm

Аз бих се включил за 1-2 дни (четвъртък-петък) като по-удобно ми се струва 11-14 август, защото след това сме в Родопите със семейството.

Даже имам и идея за модифициране на Семково - Македония... спускането от Македония по Динков дол няма да е особено интересно... знаеш, Любо, бутането какво беше :D, а после по-голямата част е път. Затуй предлагам от х. Македония традиционното избутване до Малък Мечи връх и спускане към хижата над Добърско и после по чудесни горски пътища обратно към Семково (така се правят два от предложните маршрути в едно без да се увеличава драстично натоварването). Пътеката от Мечето към Добърско е доста предизивикателна. После пак има черен път, но интересното е повече в сравнение с това по Динков дол.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Admin » Сря Авг 03, 2011 1:28 pm

Митак, ама ти нали беше казал, че оная пътека към Добърско не ставала много за каране? ;) Иначе и пътеката към Динков дол си я спомням, да...

Явка, за транспорта още нищо не мога да кажа - трябва да се види кои сме, колко сме, и ще нагласим местата по колите. Твърде е вероятно и баща ми да дойде, а той е с доста тежък и обемист велосипед, което автоматично ми ограничава капацитета до 4 байка. Но засега има място, де.

Всъщност очаквам включване от Пловдив, за да нагласим датите. :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот 4getcredo » Сря Авг 03, 2011 1:31 pm

Admin написа:Митак, ама ти нали беше казал, че оная пътека към Добърско не ставала много за каране? ;) Иначе и пътеката към Динков дол си я спомням, да...

Ами таман да пробваме пак :D
Като я карах тогава и се изнервих, защото бях вече много уморен, а бързах... да кажем, че това е деформирало преценката ми :D Аз бих я пробвал пак.
Аватар
4getcredo

Мнениеот taurus13 » Сря Авг 03, 2011 4:23 pm

4getcredo написа: Като я карах тогава и се изнервих, защото бях вече много уморен, а бързах... да кажем, че това е деформирало преценката ми :D Аз бих я пробвал пак.

Е..е не, на това му се казва оптимизъм. :lol: :agree:
В края на краищата останаха ли маршрути с пътеки или всичко е по друсливи рилски туфи трева и черни пътища? Питам, щото нали съм с твърдак, та първото не ми понася, а второто ми е скучно.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Авг 03, 2011 4:26 pm

Друсливите рилски труфи са такива и с трактор :Д от това спасение няма :Д
А в района 2 пъти съм се губил... не бих отказал още веднъж! Пък и все още не съм подобрил рекорда си от 2 мръквания за 1 уикенд там... ;)
:D
В общи линии - пишете ме!
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот 4getcredo » Сря Авг 03, 2011 4:39 pm

taurus13 написа:В края на краищата останаха ли маршрути с пътеки или всичко е по друсливи рилски туфи трева и черни пътища?

:lol:
Има е един друг тип, който даже май доминира :D - някога чудесни, но сега запуснати и/или неизползвани пътеки, окрасени с толкова счупени клони и паднали дървета, че предизвикват фрустрация, граничеща с болестно състояние... или по моему "короядна недостатъчност" ;) :D

:love:
Аватар
4getcredo

Мнениеот hrissim » Сря Авг 03, 2011 5:10 pm

:eyebrow: :liplick: :eyebrow:
На палатка със собствен транспорт от СамокоФ. :D
Петък - ???. Събота и неделя :peace:
Грънчар - Щуркур-овци? :idea:
:beer:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот Kpoko » Сря Авг 03, 2011 6:43 pm

4 дни в Рила :liplick: Някак си много ми се иска да дойда :D
Аватар
Kpoko

Мнениеот Ozzie » Сря Авг 03, 2011 7:00 pm

И на мен ми се иска да дойда, но за 11-14 посмъртно не мога.
За 18-21 вероятно ще мога да се включа, но както го реши Любо.
В крайна сметка не може да се угоди на всеки. Който няма да може да се включи, ще се радва на снимки.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот borislav » Сря Авг 03, 2011 7:27 pm

18-21 и аз бих се включил, макар и не за всички дни.
Изображение
Аватар
borislav

Мнениеот Jim » Сря Авг 03, 2011 9:22 pm

При мен също единствената възможност е 18-21. А и съм в отпуск, та се надявам на участие в пълната програма :D От друга страна адашът явно ще е другаде по това време, а присъствието му на събитието е силно желателно.
Аватар
Jim

Рейтинг: 1298

Мнениеот Admin » Чет Авг 04, 2011 10:05 am

Хммм, сложно стана, ама нека видим и кривите спици какво ще рекат...
Иначе засега имаме трима, които са за 18-21, един за 11-14 и още 5-6 души, които не са посочили кое им е по-удобно, така че приемам, че и двете опции са добре за тях (тук влизам и аз).
Следвайки демократичните принципи, засега везните клонят към 18-21... то не е зле да го фиксираме датите до довечера, защото от утре ме няма, но ще пиша пак привечер. Ако останат тези дати, ще намеря начин да компенсирам Щуров с някое каране на 11-12. :eyebrow:

Милко, от рилските туфи няма измъкване, но мисля, че ще преобладавт рилските камъни, а те са по-страшни и от туфите. :D Само че теб не си те спомням като плашлив. :lol:

Тишо, забравих да ти отговоря вчера, но ако се ходи на 18-21, Семково е на 3 часа път от София, по принцип в неделя няма да тръгваме в последния възможен момент, по-скоро ще целим следобеда, някъде около 3-4 часа, така че в 7, най-късно 8 да сме в София. Ако гониш конкретен влак/автобус, ще го нагодим и по-рано. :agree:
Аватар
Admin

Мнениеот Ozzie » Чет Авг 04, 2011 6:44 pm

Аз съм OFF от мероприятието.
Днес говорих със заместничката. Щяла да си ходи при мама от 17.08 нататък. :(
Аватар
Ozzie

Мнениеот taurus13 » Чет Авг 04, 2011 8:32 pm

Аз все още не мога да дам категоричен отговор за присъствието ми по принцип, но ако мога да дойда, то ще бъде на 19-22...
Любо, те камъните не ме плашат, дори и туфите не ме плашат, но направо ми разбиват камъните в бъбреците... :D - то това не е лошо по принцип де...лошото е, че и няколко пломби ми се разклатиха от последните Рилски карания :lol:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот joropc » Чет Авг 04, 2011 10:18 pm

Admin написа:..засега везните клонят към 18-21...

Е те това е приказка, пишете мен и другаря kibikoff. :wavey:
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот Admin » Чет Авг 04, 2011 10:37 pm

Тъй... при наличието на толкоз хора за 18-21 обявявам тези дати за окончателни. Така и на мен ще ми е по-спокойно, че може и на море да отида междувременно. :D
Желателно е всички, които са сигурни за тези дати, до понеделник, 8 юли, да напишат тук това, както и дали искат да из запазя място в бунгалата, където ще съм аз, или предпочитат друг вариант за нощувка.
Така ще мога още в началото на другата седмица да направя резервацията.
Ще публикувам и телефоните на въпросните бунгала, както и на други места в Семково, където съм отсядал, та който иска след това да си прави резервация допълнително. Също така, тези, които няма да идват за четирите дни, а за по-малко, ще трябва сами да поемат настаняването си, защото иначе ще настане голяма бъркотия при мен.
Както и да е, всичко това ще го пиша пак в понеделник, а дотогава всеки, който може да се приведе в сигурност относно присъствието си, да го напише тук. :beer:
Аватар
Admin

Мнениеот joropc » Пет Авг 05, 2011 8:47 am

Така, АКО датите остават 18-21, "резервирам :) " две места в бунгалата, за които говори Любо.
Любчо, ти ли ще я свършиш тази работа или ние да се обаждаме? Става въпрос за мен и адаша kibikoff.
Последна промяна joropc на Пет Авг 05, 2011 10:08 am, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
joropc

Мнениеот Yavkata » Пет Авг 05, 2011 9:50 am

Аз твърдо ще съм на палатка...или извън нея. Ако, някой не разполага с такова съоръжение( в което се съмнявам), а не му се спи в бунгало (в което не се съмнявам) ще е добре дошъл.Свободен електрон съм и четирите дни, може би с ориентация към не най -друсливите маршрути,но с желание за по - дълги преходи.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Jim » Пет Авг 05, 2011 7:27 pm

joropc написа:Така, АКО датите остават 18-21, "резервирам :) " две места в бунгалата, за които говори Любо...

+1 До скоро :beer:
Аватар
Jim

Рейтинг: 1298

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пет Авг 05, 2011 8:42 pm

И аз съм за тогава! :) До понеденик ще знам дали ще съм +1
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Kpoko » Вто Авг 09, 2011 7:15 am

Аз малко поизтървах срока, дано не е късно, но да се заявя и аз за бунгалата - 18-21.
Аватар
Kpoko

Мнениеот Admin » Сря Авг 10, 2011 8:36 am

Не си закъснял, защото още не мога да се свържа с отговорника на бунгалата, но брат ми каза, че било нормално да го хваща липсата от време на време. Всъщност вчера не съм и опитвал, така че днес пак...
Аватар
Admin

Мнениеот nicky bike » Сря Авг 10, 2011 10:50 pm

Еееех колко отдавна не съм влизал .... звучи доста примамливо ,но едва ли ще успея да се включа. Ако имам възможност ще ти се обадя Любо.
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот Admin » Чет Авг 11, 2011 11:08 am

Ура, намерих телефона на собственика на бунгалата, места има. Бунгалата са за по 4 души. Обещах най-късно утре да се обадя с окончателната бройка, така че до днес вечерта трябва да уточним броя на хората. Условията са следните:
- Бунгалата са с по 4 легла и собствен санитарен възел
- Цената е 40 лв. на бунгало, т.е. по 10 на човек
- Само в едно от бунгалата има хладилник (аз в него съм бил) - малък е, но няма как. По принцип това бунгало ще го вземем задължително и то ще служи като щаб-квартира. :D

Жоро, питах дали може някои хора да дойдат още от сряда и да платят само за себе си нощувките и няма проблем, така че за теб и kibikoff ще запазя от сряда.

Засега са заявили желание за запазване на място:
18-21 август:
аз
баща ми
Митко (jim)
Иво (kroko)
+
joropc и kibikoff още от сряда.

Демек хубаво е да намерим още двама. :D Ако не, съгласни ли сте да се разпределим по трима в бунгало? Пак няма да излезе скъпо...
Защото има и едно или две бунгала, към които е залепена и някаква стая с двойно легло, т.е. стават 6 местата в тях, но първо, шестима на една баня ще сме малко множко, и второ, не знам дали има хладилник в тях. Така че според мен е по-добре 2х3 отколкото 1х6.
Аватар
Admin

Мнениеот Kpoko » Чет Авг 11, 2011 11:53 am

По-добре 2х3, а и винаги може да дойде още някой.
Аватар
Kpoko

Мнениеот joropc » Чет Авг 11, 2011 1:03 pm

Kpoko написа:По-добре 2х3, а и винаги може да дойде още някой.

:agree:
Изображение
Аватар
joropc

Следваща

Назад към Индивидуални карания