Препоръчайте ми спирачка..

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Препоръчайте ми спирачка..

Мнениеот icko0o » Чет Юли 21, 2011 11:40 pm

Искам да ми дадете съвет към коя спирачка да се насоча ..спирачката да се ограничава в 150-160 лева ..карам DH.Аз съм се насочил към Hayes Stroker или Avid Elixir 5 за вас коя е по-добра.. мен лично Hayes-а повече ми харесва в отношение на визия,но незнам коя е по-добра и т.н.Ако имате други предложения за по-добра спирачка в този ценови клас ще ги приема мило и драго.Мерси. :peace:
Аватар
icko0o

Рейтинг: 1342

Re: Препоръчайте ми спирачка..

Мнениеот ACID BURN » Пет Юли 22, 2011 9:49 am

Мисля, че темата ти трябва да е в форум "Спускане/Фрирайд" или някакси така се казваше форума... :D
По темата:
Една спирачка се определя подходяща за колоездач по много критерии.Друг е и въпроса какво искаш от тази спирачка.
Критериите са - Твоето тегло и с някакви кг. предвидени за екипировка, теглото на цялата спирачка (спирачна система), спирачна сила, модулация, топлоотделяне и прегряване на роторите, цена, поддръжка, надеждност, издържливост, визия, чисто субективни религиозни виждания, предпочитания лични на колоездача и още, и още.
Такаче ти трябва да знаеш, да прецениш какво тегло максимум ще спират тея спирачки, как точно предпочиташ спирачките ти да се чувстват, колко ще ти струва поддръжката им (чисто и просто под формата на накладки или обезвъздушаване).
По самите модели.... Строукър не съм карал... впечетления не мога да кажа. Елексира съм го карал. Спирачка, която има голяма спирачна сила, добра модулация( макарче има спирачки с по-добра модулация), не прегрява лесно (карах спирачка с 185 ротор отпред и 160 отзад), имат сравнително малък ход на лоста, чувстват се твърди в края на хода(естествено това зависи от качеството на обезвъздушаване), спирачката стъпва на базата на джуси 5 в общи линии, но с по-добро захващане на накладките. С тези ротори накладките на джуси не харчат много, от това което имам като наблюдения от приятели с такава спирачка е, че и при елексирите е така.
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот joker_brand » Пет Юли 22, 2011 11:06 am

Аз давам глас за Stroker-a :agree: ! Карах такава спирачка (Ryde модела) макар и с по-малко настройки на лостчето . Много ми допадна като спирачка . Единствено в началото този лост ми беше малко непонятен, но с времето се свикава . Караха я в продължение на 2 години - DH/FR . За тези 2 години не съм сменял накладки, това вече си зависи колко караш (при мен в седмицата 2 пъти планина и ако е хубаво времето, градско с приятелчета) . Не ми се е налагало да сменяма масло, нито съм я обезвъздушавам . Няма проблеми с течове, при минусови температури не се втвърдява и не губи спирачна сила . Карах я с ротор - Hayes V8 203mm . Като цяло аз бях много доволен от спирачката ! Непретенциозна, дизайн с който свикваш с времето и евтини консумативи . Накладките струват 10-15лв като за 15лв си взимаш органични ! Доколкото съм запознат накладките на Elixir-a са 30-тина лв

п.п и двете спирачки са с добри показатели ! Ще чуеш повече отзиви от Elixir-a, поради простата причина, че това е по-караната спирачка тук (от двете) ! Мисля, че която и да вземеш няма да сбъркаш :agree:
Аватар
joker_brand

Рейтинг: 1996

Мнениеот icko0o » Пет Юли 22, 2011 3:31 pm

Мерси за мненията ви,спирачката ще се взима в началото на другия месец така,че има още време да мисля.
Аватар
icko0o

Мнениеот blackrider » Чет Авг 04, 2011 8:54 pm

Аз имам от 1 месец Elexir 5 много ми допада ,като спирачна сила ,визия , тегло и настройката на лостчето също е много удобна опция.
За сега съм нямал проблеми като течове , спекани бутала и тем.подобни!
Карам я с 160мм някакъф неизвестен диск на приятел ,докато пристигне моя ,но спира отлично !
Нямам наблюдения от Hayesa ,но след като колегата пише положителни работи ,която и да земиш няма да сгрешиш :) .
Поздрави
П.п попитай и за модела на quad за фр/дх
Аватар
blackrider

Рейтинг: 1149

Мнениеот shaady » Чет Авг 04, 2011 8:58 pm

blackrider написа:...Elexir 5 много ми допада ,като спирачна сила...

Каква е тази спирачка Elexir 5, ще разясниш ли?
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

Мнениеот blackrider » Чет Авг 04, 2011 10:21 pm

shaady написа:
blackrider написа:...Elexir 5 много ми допада ,като спирачна сила...

Каква е тази спирачка Elexir 5, ще разясниш ли?

:D
Avid Elexir 5 :D
Аватар
blackrider

Мнениеот DTD » Чет Авг 04, 2011 10:23 pm

Не съществува такъв модел на AVID.
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот blackrider » Чет Авг 04, 2011 10:47 pm

EEEE :clap:
Айде третият път за късмет.
Avid Elixir 5 !
Аватар
blackrider

Мнениеот SeSSion » Чет Авг 04, 2011 11:06 pm

Уцели го от третия път.
SeSSion

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potar » Пет Авг 05, 2011 9:11 pm

Лично мнение - единствено това кой дизайн ти харесва повече би трябвало да те насочва! И двете спирачки имат много сила и много добра модулация, горе долу еднакви са разходите дали за обезвъздушаване, дали за накладки. Глупостите, че видиш ли щото е Хейс, значи е боклук, въобще да не те смущават - дните, в които Хейс наистина имаха проблеми с качеството, са далеч далеч в миналото!
Аз например се дразня, че всеки втори бръмчи с Еликсири и не бих се насочил към него. Но знам ли, може да не мислиш като мен... :P Сега обаче виждам, че не си доуточнил за кой точно Строукър говориш - дали за Трейл или пък за Райд. Райд е най-евтиния и разликата с Трейл не е само в липсата на настройка на отдалечеността на лостчето. Има разлика и в калиперите - Трейл е с по-големи бутала и като цяло е по-мощна спирачки, докато Райд си е чиста бюджетна крос-кънтри такава. :popcorn:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот icko0o » Съб Авг 06, 2011 9:53 am

Мерси за мненията вече се уредих с спирачка.Поздрави. :peace:
Аватар
icko0o

Мнениеот blackrider » Пон Авг 08, 2011 8:23 pm

Ако е някоя от тези ,който си посочил няма да сгрешиш !
А каква е спирачката ,която си уредил ? :idea:
Аватар
blackrider

Мнениеот icko0o » Вто Авг 09, 2011 10:14 am

Avid Elixir CR :^: .Поздрави на всички. :wavey: .
Аватар
icko0o

Мнениеот the7one » Вто Авг 09, 2011 10:31 am

icko0o написа:Avid Elixir CR :^: .Поздрави на всички. :wavey: .

Не е ли много скъпа поддръжката на тази спирачка. Повечето хора си я продават, именно, заради това :dontknow:
the7one

Рейтинг: 965

Мнениеот icko0o » Вто Авг 09, 2011 11:40 am

Еми ще проверим това :D .
Аватар
icko0o

Мнениеот SeSSion » Вто Авг 09, 2011 8:58 pm

Не знам кое толкова и е скъпото. Трябва едни накладки да се сменят и обезвъздушаване, от време на време. Гледай да не въртиш много настройката за контактната точка, защото вътре има едно уплътнение, което се разваля и много трудно се намира такова.
SeSSion

Мнениеот kriisoo » Вто Авг 09, 2011 9:02 pm

SeSSion написа:Не знам кое толкова и е скъпото. Трябва едни накладки да се сменят и обезвъздушаване, от време на време. Гледай да не въртиш много настройката за контактната точка, защото вътре има едно уплътнение, което се разваля и много трудно се намира такова.

Еми точно. Доколкото чух за CR версията била скъпа поддръжката от страна на оплатнения и прочие :agree:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот gesh0898 » Пет Авг 12, 2011 6:21 pm

icko0o написа:Avid Elixir CR :^: .Поздрави на всички. :wavey: .

Сменял съм веднъж оплътнения за 30 лева и съм я обезвъздушавал. Чудя се дали пък да не опитам с Шимано за отзад.
ТАЙНАТА
Никога не излизаш с намерение да паднеш, затова винаги слагай каска.
Аватар
gesh0898

Рейтинг: 1278

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд