Мисля, че темата ти трябва да е в форум "Спускане/Фрирайд" или някакси така се казваше форума...
По темата:
Една спирачка се определя подходяща за колоездач по много критерии.Друг е и въпроса какво искаш от тази спирачка.
Критериите са - Твоето тегло и с някакви кг. предвидени за екипировка, теглото на цялата спирачка (спирачна система), спирачна сила, модулация, топлоотделяне и прегряване на роторите, цена, поддръжка, надеждност, издържливост, визия, чисто субективни религиозни виждания, предпочитания лични на колоездача и още, и още.
Такаче ти трябва да знаеш, да прецениш какво тегло максимум ще спират тея спирачки, как точно предпочиташ спирачките ти да се чувстват, колко ще ти струва поддръжката им (чисто и просто под формата на накладки или обезвъздушаване).
По самите модели.... Строукър не съм карал... впечетления не мога да кажа. Елексира съм го карал. Спирачка, която има голяма спирачна сила, добра модулация( макарче има спирачки с по-добра модулация), не прегрява лесно (карах спирачка с 185 ротор отпред и 160 отзад), имат сравнително малък ход на лоста, чувстват се твърди в края на хода(естествено това зависи от качеството на обезвъздушаване), спирачката стъпва на базата на джуси 5 в общи линии, но с по-добро захващане на накладките. С тези ротори накладките на джуси не харчат много, от това което имам като наблюдения от приятели с такава спирачка е, че и при елексирите е така.