Избор на ново колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на ново колело

Мнениеот jump_rs » Нед Фев 27, 2011 2:45 pm

Та значи преди година си купих колело от Практирер.Марката - Outdoor. Доста ми хареса тогава-алуминиева рамка и курбели,дискови спирачки,21 скорости,средно окачване и т.н. Взех го за 279лв.,НО след 2 седмици каране дисковете започната да скърцат ужаасно гадно и безспирно (чак ми казваха "Симфоничният оркестър").Пък иначе нито кой знае как съм го карал, нито нищо.Градски си карах с 2-3 скокчета...Отидох до сервиза с нашите, казаха да отидем в магазина.Там го приеха и ми дадоха ново, което на следващият ден се появиха още проблеми като : отново брутално скърцане на дискове,курбелите тракаха много,педала пукаше и скоростите не се сменяха както трябва,средният амортисьор можеше да се стяга,ако речеш да се повозиш меко-ъпсурт :confused: оттягам,оттягам сядам на колелото и то се връща в някво средно положение..Общо взето ужааас..има ли смисъл да го държа, да го подновявам и да хвърлям пари за него, или да се насоча към нов велосипед? Аз съм 163-4 см висок(6-ти клас),50кг.Вчера видях в един саит ето това колело 2011 модел на Cross http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... s_id=11330 .Ако може мнението ви за колелото и да спомена, че ще карам предимно в града с малки скокчета,може да го помъкна по някой черен път,малко да разнообразя но нищо повече,предполагам.Крос четох, че не са кои знаи каква марка,но все пак ми трябва за да ми е удобно и няколко малки скока дневно.Ще се радвам да обясните повече . Мерси предварително ! :beer:
jump_rs

Рейтинг: 1200

Re: Избор на ново колело

Мнениеот venci95 » Нед Фев 27, 2011 3:18 pm

НЕ!Не си заслужава,хубаво колело с заден амортисьор за под 1400лв не мисля,че съществува!След време щепрояви същите симптоми като outdoor-a или както се казва там!Насочи се към твърда рамка,посочи си лимита на бюджета-виждам,че кроса е 540лв,ако това ти е максимума в бюджета,възможно ли е закопуването на колело втора ръка от "Пазар"?
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Мнениеот sv__96 » Нед Фев 27, 2011 3:21 pm

1.кажи с колко пари разполагаш
2.не си прави труда да го правиш
3.вземи си едно ferrini r3 и в бъдеще можеш да го надграждаш
sv__96

Мнениеот vvbiker » Нед Фев 27, 2011 4:37 pm

Кажи си бюджета, но аз ми се струваш за един РАМ или едно http://www.eshop-gorgona.com/catalog/product_info.php?cPath=31_25_126&products_id=680. :agree: :beer:
Аватар
vvbiker

Рейтинг: 1180

Мнениеот t.kyosev » Нед Фев 27, 2011 11:14 pm

Относно колелото, което караш в момента, няма никакъв смисъл да наливаш пари в него. В общи линии това което си написал, показва нагледно какви са недъзите на евтините велосипеди, които претендират да са планински. Ако още е в гаранция и имаш време и ти се занимава, можеш да го носиш до край по сервизите. Ще има само временен ефект, но поне търговците ще се позанимават с боклуците които продават.

Кроса, който си гледал не е много по добър от сегашното ти колело. Ако можеш да отделиш парите за него по добре се насочи към този модел Cross GRX 8. Колкото и да не ми се вярваше в началото, тази година Крос са фаворита за мен за начален клас велосипед в България именно с този модел.
Изображение
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот royalracing » Пон Фев 28, 2011 8:55 am

С две ръце съм за Cross GRX 8.Един приятел има такова и вчера се качих да го покарам..Останах доста доволен :agree: За цената си колелото е перфектно,но не знам размерите на рамката,или ако искаш да скачаш повече си вземи някой клаймър 2ра ръка от Пазара :agree:
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот azoic » Пон Фев 28, 2011 11:04 am

jump_rs написа:…има ли смисъл да го държа, да го подновявам и да хвърлям пари за него, или да се насоча към нов велосипед?… ще карам предимно в града с малки скокчета,може да го помъкна по някой черен път,малко да разнообразя но нищо повече,предполагам…

Виж сега, велосипеда който си купил е с едно основно предназначение и то е разходка в парка. Няма смисъл да се надгражда с качественни и скъпи компоненти. От това което си написъл съдя, че иска едно притягане и центровка в сервиз. Ако си го купил от специализиран магазин, тези неща щяха да ти ги направят още в момента на покупката и щеше да изкара по-дълго време преди да се наложи да ходиш пак на сервиз. Ако си решил да караш по сериозно, Outdoor-а може да го оставиш на баща ти да си прави по някое завойче в парка и се насочи към по-висок клас велосипед. Cross Enduro също не е вариант. Както са казали по горе – за тези пари единственото разумно нещо е твърдак, бил той Cross, Drag или RAM без значение това си е въпрос на предпочитание и средства. Ако си вземеш нещо от гореспоменатите, покарай го малко и след време когато разбереш кое точно те влече (скокчета, ХС или по агресивно каране надолу) може да се замислиш за ъпгрейд с по-висок клас компоненти или цялата система. Това ще го разбереш само с каране и нищо друго :)

Дано съм ти бил полезен :beer:
Изображение Изображение
Аватар
azoic

Рейтинг: 2000

Мнениеот jump_rs » Сря Мар 02, 2011 10:28 pm

Еми да прави сте.. Крос не е удачно много.Обаче твърдак не ме влече, може би съм карал 2-3 пъти хубав твърдак (става въпрос не за Drag One ) или пък не ми се нрави.Принципно разполагам за момента с 200 лева обаче като взема детските,които са 360 лева и от рождения ден 100 лв, се получава една добра сума за велосипед, като за начало, мисля.. С времето ако има парички и да се надгражда.. Обаче пък за твърда рамка изобщо не съм запознат.Дали ще е по-добре сглобка и съотношение цена:качество,сглобка или готово колело и по-добро.Ферини го хвалят, значи е добро.Между другото едно приятелче преди седмица му подариха ето това http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... 567d4b6bea . Дали е добър избор,ако се насоча към Raleigh,щото скъпо колело за напред назад из града със няколко бордюра. и да ви кажа ей,да не помисличе че скокли означава много-НЕ става въпрос за 50 см височина на скокчето..Иначе скачам някои други стълби..Всмисъл там 3-4 стълби и това е .. То байк ми е да ми вози удобно и да не ме затруднява при изкачване на баир, или каране по неравности..Не смятам да хвърча от големи скокове. А да попитам (може да е смешно) какво е ХС и Freeride :D
Втора ръка не искам да бъде.. не ми се стори надеждно :liplick:
П.С Едно огроооомно благодаря за съветите досега.Добро изказване и доста точно ! :beer:
Последна промяна jump_rs на Сря Мар 02, 2011 10:52 pm, променена общо 1 път
jump_rs

Мнениеот jump_rs » Сря Мар 02, 2011 10:33 pm

vvbiker написа:Кажи си бюджета, но аз ми се струваш за един РАМ или едно http://www.eshop-gorgona.com/catalog/product_info.php?cPath=31_25_126&products_id=680. :agree: :beer:

Нещо не ми отвори линка.. :dontknow:
jump_rs

Мнениеот portokal » Чет Мар 03, 2011 12:30 am

cross grx8 супер велосипед за 570 лева.

ПС. след 15ти става ~700
portokal

Рейтинг: 1212

Мнениеот vvbiker » Чет Мар 03, 2011 9:30 am

jump_rs написа:
vvbiker написа:Кажи си бюджета, но аз ми се струваш за един РАМ или едно http://www.eshop-gorgona.com/catalog/product_info.php?cPath=31_25_126&products_id=680. :agree: :beer:

Съжалявам.. Горгона си направиха нов сайт.. :eyebrow: Ето ти линка -http://eshop-gorgona.com/velosiped-drag-ontario-pro-20-323.html :beer:
Аватар
vvbiker

Мнениеот jump_rs » Чет Мар 03, 2011 4:24 pm

vvbiker написа:
jump_rs написа:

Съжалявам.. Горгона си направиха нов сайт.. :eyebrow: Ето ти линка -http://eshop-gorgona.com/velosiped-drag-ontario-pro-20-323.html :beer:

Онтариото си го бях набелязал и преди, но дали си струва такова, като аз карам из Русе само по улици ;Д Аз затова казах градски..Само по улички карам и в седмицата да скоча 5-6 пъти някой дребен скок или стълба..Добре.Мисля върху Онтариото и Grx8,ама тука намалиха някои колела..И ако излезе ендурото което постнах в първия пост,мисля да го пробвам..Я кажете,какво му е лошото на Еднуро,защото го има и с дискове на Шимано и байка става 584.Не за друго си купувам "fullsuspension",просто ми е по-комфортно.И още нещо http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... s_id=11330 тука аз ли си мисля така или ония 2 тръби които държат седалката са слаби ?)питам че ако се засиля да го купувам,да имам инфо от достоверен източник,че в магазина естествено , че лоша дума няма да кажат,нали тряа оборот да направят ;д ) и Честита Баба Марта на патерици ! :agree: :D
jump_rs

Мнениеот vvbiker » Чет Мар 03, 2011 4:46 pm

Хората са казали - меко КАЧЕСТВЕНО колело под 1000 лева НЯМА ! Онтариото е прилично колелце и отговаря на изискванията ти. Някой ден твоите приятели ще кажат да се спускате, а ти с това Ендуро на първата дупка и .. Онтарио можеш да го вземеш и и след време може да смениш рамката, да сложиш дискове и т.н :) ще стане добър твърдак :liplick: ТИ решеваш. Върви в магазина и пробвай.
Аватар
vvbiker

Мнениеот jump_rs » Чет Мар 03, 2011 6:13 pm

vvbiker написа:Хората са казали - меко КАЧЕСТВЕНО колело под 1000 лева НЯМА ! Онтариото е прилично колелце и отговаря на изискванията ти. Някой ден твоите приятели ще кажат да се спускате, а ти с това Ендуро на първата дупка и .. Онтарио можеш да го вземеш и и след време може да смениш рамката, да сложиш дискове и т.н :) ще стане добър твърдак :liplick: ТИ решеваш. Върви в магазина и пробвай.

Прав си.. ама работата е така , че взема ли нещо, нямам пари за нови рамки и дискове..Ооо приятелите няма с такива колела че да се спускат по пътечки и др.. има 1 с клаймър и 1 с Raleigh Polsris,но ме съмнява да се спуска с него . А то тук в региона (Русе) няма къде.. ;д Нямам пари да купя Онтарио за 600-700 лева че после да слагам дискове и сменям рамки.. Просто не ми е комфортно на твърдак и гледам в рамките на шест стотака да намеря велосипед,който да е добър и да вози сравнително добре.Например ако взема за 500лв колело мога 40-50 лв да запазя за черни дни,но нищо повече.Нямам финансовата възможност за такива ъпгрейди..Общо взето гледам аз да си издържам колелото доколкото мога,да не занимавам нашите,пък и така ще си го пазя повече. :beer:
jump_rs

Мнениеот Bolverk » Чет Мар 03, 2011 6:25 pm

Отговорил съм ти в другата тема но ще ти кажа нещо и тук:

Вървиш срещу собствената си логика. Нямаш пари да подобряване на колелото ! Нямаш пари и за подръжката му ! Но искаш колело което има нужда от значително по-честа подръжка и значително по-скъпи части ? Няма логика в твойта логика !
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот jump_rs » Чет Мар 03, 2011 6:38 pm

Ем знам, но както казах твърдака не ме впечатлява,искам да е фулл..И все пак като гледам ще си карам стария байк..Ще видя от сервиза какво могат да направят..Ако не се получи..Е не знам ..
jump_rs

Мнениеот exiteyes » Чет Мар 03, 2011 6:42 pm

Абе човек, купи си твърдак на старо - защо пък не и нов и да ти е мирна главата. Недей ходи си блъска главата със мека рамка която е евтина-некачествена.. Слушай какво ти пее радиото малко и накрая ще разбереш, че ако си купиш нещо свестно ще си много доволен отколкото това "яко двукоронно 3 килограмаово 8 сантов ход пълна гъзария" :agree:
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот Bolverk » Чет Мар 03, 2011 6:55 pm

:rofl: :bowdown:

Без коментар.

Знам че русенци сме твърдоглави ама незнаех че сме невъзприемчиви - граничещо с глупави. Явно съм попаднал на кофти индивид от селекцията, защото си спомням друго нещо. Ще ти го смеля като 2+2
- твоето настоящо колело = скрап
- коело с двойно окачване под 1100 лв (най-евтиното което знам в България е толкова) = рамка с втулки, движещи се части, аморисьори и др. в повече части за чупене.
- колело само с амортисьорна вилка = идеално за русенският терен и за преживявания извън пътя.
- колело без каквото и да е окачване = на колело идеално за каране по шосе

В заключение - http://www.youtube.com/watch?v=Cj6ho1-G6tw - ако на мен не ми вярваш вярвай на очите си. Ето ти човек който прави значително по-добри, по-големи и по-страшни неща от тебе в формата на скокове и каквото и да е и не му е притрябвало колело с 2 амортисьора и тн глупости. А човека е профисионалист и може да си позволи всичко. Не е бедняк (не е обида към теб всички ние в тази страна сме бедняците изтърсаци на Европа) който трудно може да си позволи свястно колело.
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот vvbiker » Чет Мар 03, 2011 7:02 pm

Пич, доста колеги ти го казаха :bowdown: под 1000 лева колело с мека рамка няма :)
Аватар
vvbiker

Мнениеот jump_rs » Чет Мар 03, 2011 8:41 pm

Замислихте ме всичките ;дд Добре де аз ще си любопитствам.За твърдаци до 600 лв за каране из центъра и улиците Cross Ridge,grx8,Ram ht/hc какви.И да питам към какъв стил спадам ;Д нещо от вида на ХС..Bolverk ти русенец ли си бе :D
jump_rs

Мнениеот vvbiker » Чет Мар 03, 2011 8:47 pm

jump_rs написа:И да питам към какъв стил спадам ;Д нещо от вида на ХС
Леко ХС :D А колкото до колелото, ако вземеш твърдаче няма да съжаляваш. :agree:
Аватар
vvbiker

Мнениеот Joker_Here » Чет Мар 03, 2011 10:48 pm

Аз съм 163-4 см висок(6-ти клас),50кг

Сериозно ли при това написано,вие му бутате големи рамки(като онтарио)?

Пич,не се занимавай с глупости,НЕ ти трябва байк с шок:

1во: Не можеш да си позволиш такова колело,не се заблуждавай,че тея Крос,ралейх и прочие са хубави колелета.Те са направени за такива като теб(не те обиждам): Хора който не разбират от колела и гледат външния вид.

2ро:Ти си 6-то класник,комфорта не е проблем за теб,да не си дядо който иска му е мекичко на г*за?

Вземи си ДРАГ КЛАЙМБЪР.Има нов за 550лв мисля(или нещо близо до тая сума).Перфектен е за нуждите ти!
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот Bolverk » Пет Мар 04, 2011 12:39 am

jump_rs написа:Замислихте ме всичките ;дд Добре де аз ще си любопитствам.За твърдаци до 600 лв за каране из центъра и улиците Cross Ridge,grx8,Ram ht/hc какви.И да питам към какъв стил спадам ;Д нещо от вида на ХС..Bolverk ти русенец ли си бе :D

Съм Русенец (всеки който се гордее с града си трябва да пише с главна буква). От вече много (на базата на целият ми живот) години не живея в Русе, но го посещавам от време на време и все още го намирам за сред най-красивите, който съм посещавал (въпреки некадърното му оправление бих казал). Но стига с off topic-а.

Joker усещаш ли се че говориш глупости и тенденциозно ? Сред размерите на Онтариото все още съществува 16" като размер. Сред HT-тата от тази година ще има 14". Не размерите ме притесняват на тези колела. Колкото до марките вече те не играят. На всеки който се заглежда в колелата може да разбере, че Драг се компрометираха доста през изминалата година на база цена-качество. За сметка н това пък Крос дръпнаха тази година точно по тази скала. Рамовете пък така изперкаха цените нагоре че не се знай кой ще им е копувача освен някакви закоравяли фенове. Истината е че пазара е по-конкурентен от всякога и марките не играят. Играе качеството и цената. А тук има предложения:
- CROSS GRX 8 - в момента докато е в промоция е най-заслужаващият си велосипед на пазара. Цената му бие всичко, но ще бъде такава само до 15 март така, че ако ще се копува този велосипед трябва да се побърза.
- Колкото до по-агресивните велосипеди те си имат своят конкурент вече - Cross Sportster 2VB е на цена от 499 лв. не лошо решение за всеки който иска да прохожда в агресивните спортове. По скъпият му вариант с две хидравлични дискови спирачки е 699 лв.
- Драговете са налични разбира се. Нито Онтариото, нито Climber-а са лоши варианти, просто трябва да се обмислят дали си заслужават като цена.

Колкото до Raleigh не те съветвам. Колелата им в цялостен план не са толкова лоши, но е публична тайна, че Raleigh е Cross под чуждестранна марка и поради тази причина по-скъпи. А на базата на по-голямата цена не предлагат нещо по-добро от различна боя и представителна марка.

Колкото до стила ами това условно казано винаги. Скачането от стълби се води Street/Trial докато карането в града си е City. ХС може да се води ако стъпиш на черен път без асвалт и то тогава ще е леко ХС. Ако тръгнеш надолу по сериозни баири по път осеян с препядствия то тогава ще бъде Ендуро/АМ а ако има скокчета и други неща Freeride. Ако се качиш на специално създадено за спускане трасе с виражи, скокове и тн. трасе с определена линия тогава това ще е Downhill. Около Русе трудно могат да се направят DH трасета така че максимума който можеш да натовариш колелото е в Ендуро стила, а този който описваш ти отговаря по-скоро на някакво предвижване със Street елементи. А накъде ще те избие да караш, е има някой гадатели в този форум, но аз определено не съм от тях.

Позрави.
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот jump_rs » Пет Мар 04, 2011 1:54 pm

Докато е в промоция наистина е най-добрия.Обаче стажа въпрос за май/юни .. Тогава Cross GRX8 няма да е в промоция сигурно,а Cross Ridge дали си струва,че на вид ми харесва много ама не съм разбирач по компоненти..Те как се нареждат по качество ..Аливио Асера..
jump_rs

Мнениеот dh_denko » Вто Мар 15, 2011 4:26 pm

venci95 написа:НЕ!Не си заслужава,хубаво колело с заден амортисьор за под 1400лв не мисля,че съществува!След време щепрояви същите симптоми като outdoor-a или както се казва там!Насочи се към твърда рамка,посочи си лимита на бюджета-виждам,че кроса е 540лв,ако това ти е максимума в бюджета,възможно ли е закопуването на колело втора ръка от "Пазар"?

Aбе спрете бе това че пише крос не значи че не струва за нищо ! Аз карам с хубав шок и работи хубаво рамката само спирачките им трябва по прецизна настроика и са си екстра :agree: :agree: :agree:
Scott High Octane FR
Аватар
dh_denko

Рейтинг: 1155

Мнениеот vla40 » Сря Мар 16, 2011 10:34 am

Ами до сега гледах един много хубав крос.
http://www.escadra.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%8 ... r/i747.htm
По-добре земи зеленото с хидравлични дискови спирачки е. :deal:
Аватар
vla40

Рейтинг: 1394

Мнениеот venci95 » Сря Мар 16, 2011 9:59 pm

dh_denko написа:Aбе спрете бе това че пише крос не значи че не струва за нищо ! Аз карам с хубав шок и работи хубаво рамката само спирачките им трябва по прецизна настроика и са си екстра :agree: :agree: :agree:

1.АБЕ,казах твърда рамка,а не да не е крос,напротив те също имат хувави модели за тази година!
2.Колко рамки си сменил,че да кажеш,че работи добре?
3.НЕ ПОДВЕЖДАЙ ЧОВЕКА @Автора-не не и не НИКОГА колело с мека рамка под 1400лв!!!
4.Карал съм доста време Кросс с мека рамка,на ендуро също съм се качвал-извод:Кросс Ендуро-НТКЖ-Неработеща,тежка,купчина желязо!За тези пари-твърдак,това е положението! :smash:
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Мнениеот Galibier » Сря Мар 16, 2011 10:23 pm

Последно взе ли си ново колело :confused: и аз искам да си взимам висок съм към 184-5,70 кила съм и аз си бях харесал това enduro,но и мен ме посаветваха,че не е добър избор! Това GRX8 26 на тази цена мисля,че е добре :deal: с хидравлични спирачки е и е хубаво май ! Виж това http://www.escadra.bg/маунтинбайк-Cross-Parallax-велосипеди/i746.htm незнам какво ще кажат другите за него но аз като го гледам и то май е хубаво :dontknow:
Galibier

Мнениеот Iceto0 » Нед Май 15, 2011 9:49 pm

Това ми е нова регистрация, на старата jump_rs и забравих паролата на мейла, и нещо се прецака и.. :banghead: ;Д Та..общо взето се навих за вилка нова 120мм. ход Sr Suntour от 2010г. модел, и за рамка.Многоооо ми хареса тая на Cross Spotster! Искам да попитам, струва ли си разликата от 100 лева сравнение с тая на клаймър,защото в една тема четох, че рамката на Спотстъра струвала 85 лева. :dontknow:
Iceto0

Мнениеот димитър » Пон Авг 08, 2011 12:58 pm

каза ,че си карал твърдак драг one .....това колело не е хубав твърдак за да си водиш изводи от него :nono:
най-добре земи един крос сподстер 2вб и натам може да го тунинговаш (надграждаш) за 420 лв в спортдиливерито това е перфекното колело за парите си :beer: малко късно видях темата дано не си зел ендурото :crazy: ако ти е по висок бюджета може да се замислиш и за сподстер 2дб или драг ц-1,но не и мекица :beer: :beer: :beer:
R@/\/\ H7.7w0 R!D3R
Изображение
Аватар
димитър

Рейтинг: 1100

Следваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти