Кой с какво се "стимулира"?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Кой с какво се "стимулира"?

Мнениеот icebobo » Сря Авг 10, 2011 9:00 pm

skiman написа:Уф. Седят си двама белокоси старци и си говорят.
Единият казва:
Да знаеш, казаха ми страхотна рецепта за полова мощ.
Другият:
И каква е?
Ами, боб с вафли.
Е кой ти я каза?
Еми едни войничета.

Сега. Простите захари, като захар, глюкоза, вафли, шоколад са от типа на така наречените бързи въглехидрати. Усвояват се почти мигновено в рамките на
10 минути. Това води до следното. На първо място рязко покачване на кръвната захар. От там, панкреаса получва команда, че кръвната захар е повишена и е необходимо екстремна секреция на инсулин, за да се върне кръвната захар в норма. От там следва рязък спад на кръвната захар и ....на човек обикновено му се доспива(отделно, че от инсулина прекрасно се дебелее). Та толкова за стимулирането със захар и вафли. За това и тези храни дават така наречените празни калории. Не носят хранителни вещества, а само предизвикват инсулинов пик. Да не се бърка с банките с глюкоза, които се вливат при екстремно обезводняване. Мисля, че никой не се докарва до такива състояния карайки за кеф.
Много по-разумно е един Сникерс примерно.
:

Много ги разбираш нещата ама пропускаш един важен момент....а той е че бързите въглехидрати отиват ,веднага за възвръщане на запасите от глюкоген ако си ги свършил,а обикновенно след 40 мин аеробно или 1 час анаеробно ...те свършват.
Така че едно CORNI след час и половина езда ще си отиде точно по предназначение.Другото за което ти пишеш е да си хапваш вафлички на гладно докато "се натоварваш" пишейки пред компютъра......чети повече!!!
Не е яко да си готин,готино е да си як!
icebobo

Рейтинг: 1265

Мнениеот Daniel Panev » Чет Авг 11, 2011 9:39 am

icebobo написа:
Единият казва:
Другият:
И каква е?
Ами, боб с вафли.
Е кой ти я каза?
Еми едни войничета.

Сега. Простите захари, като захар, глюкоза, вафли, шоколад са от типа на така наречените бързи въглехидрати. Усвояват се почти мигновено в рамките на
10 минути. Това води до следното. На първо място рязко покачване на кръвната захар. От там, панкреаса получва команда, че кръвната захар е повишена и е необходимо екстремна секреция на инсулин, за да се върне кръвната захар в норма. От там следва рязък спад на кръвната захар и ....на човек обикновено му се доспива(отделно, че от инсулина прекрасно се дебелее). Та толкова за стимулирането със захар и вафли. За това и тези храни дават така наречените празни калории. Не носят хранителни вещества, а само предизвикват инсулинов пик. Да не се бърка с банките с глюкоза, които се вливат при екстремно обезводняване. Мисля, че никой не се докарва до такива състояния карайки за кеф.
:

Много ги разбираш нещата ама пропускаш един важен момент....а той е че бързите въглехидрати отиват ,веднага за възвръщане на запасите от глюкоген ако си ги свършил,а обикновенно след 40 мин аеробно или 1 час анаеробно ...те свършват.
Така че едно CORNI след час и половина езда ще си отиде точно по предназначение.Другото за което ти пишеш е да си хапваш вафлички на гладно докато "се натоварваш" пишейки пред компютъра......чети повече!!!

Тва в червеното ще ми е интересно да го видя на живо :popcorn:
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Рейтинг: 2000

Мнениеот eMcKu » Чет Авг 11, 2011 10:06 am

Daniel Panev написа:Тва в червеното ще ми е интересно да го видя на живо :popcorn:

:offtopic: Ако ти се идва на Белмекен :D
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот Daniel Panev » Чет Авг 11, 2011 10:12 am

eMcKu написа:
Daniel Panev написа:Тва в червеното ще ми е интересно да го видя на живо :popcorn:

:offtopic: Ако ти се идва на Белмекен :D

:offtopic: Теб не те питам сега :beer:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот wingmanz » Чет Авг 11, 2011 11:07 am

Аз лично не съм фен на тия енергийни напитки и глупости :xx(: Спокойно обаче си цоцам кафенце, помага ми да се събудя :bigeyes:
Изображение
Аватар
wingmanz

Рейтинг: 1233

Мнениеот subritual » Чет Авг 11, 2011 12:05 pm

При ниска захар не се доспива.Напротив-сърцебиене,потене,слабост,напрегнатост,треперене.Сънливостта идва от натоварената храносмилателна система и от отделянето на разни ензими и хормони.
Със зор успях да си намеря Изостар и то в кенчета.Определено има ефект при целодневните карания.
Особено в жегите когато много пот се лее,електролитния баланс е от голямо значение.
И въпреки това,после ми се яде солено,а по принцип не изпитвам нужда.
Аватар
subritual

Мнениеот outfaced » Чет Авг 11, 2011 2:47 pm

subritual написа:Със зор успях да си намеря Изостар и то в кенчета

в Billa има на прах къвто щеш ;)
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот 4getcredo » Чет Авг 11, 2011 2:59 pm

outfaced написа:

И в Hit, и в някои по-големи аптеки съм виждал, както и в повечето байк магазини.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот frantishek » Чет Авг 11, 2011 5:28 pm

Днес влезнах в кауфлант но там isostar на прах няма а и никога не с аимали. Само кенчета.
Аватар
frantishek

Рейтинг: 1433

Мнениеот subritual » Чет Авг 11, 2011 5:46 pm

outfaced написа:

Ако кажеш и коя Била,щото в тая на Славейков (София) не бяха и чували,както и в 4 аптеки.Явно съм извадил голям некъсмет :)
Изобщо много хора не са на ясно с тоя продукт, бъркат го с енергийна напитка.
Аватар
subritual

Мнениеот Alpina » Чет Авг 11, 2011 6:59 pm

Примерно Билата в Младост 4, на 12,50лв (ако не се лъжа)
В други просто не съм се заглеждал за него, но там случайно го видях.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот icebobo » Чет Авг 11, 2011 10:17 pm

Daniel Panev написа:
icebobo написа:
Единият казва:
Другият:
И каква е?
Ами, боб с вафли.
Е кой ти я каза?
Еми едни войничета.

:

Тва в червеното ще ми е интересно да го видя на живо :popcorn:

Не си виждал 1 час анаеробна тренировка,така ли да те разбирам? :dontknow:
Не видях никой да казва нищо за станзолол с дека? :fire:
icebobo

Мнениеот natalito » Пет Авг 12, 2011 11:51 am

... написа:isostar на прах

в ремедиумите по принцип има. За София де.
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот outfaced » Пет Авг 12, 2011 12:25 pm

icebobo написа:Не видях никой да казва нищо за станзолол с дека? :fire:

Нещо се отплесна ми се струва ... :dontknow:

И доколкото темата въобще може да е полезна ще е добре да се придържаме към несъстезателното каране :agree: ... не искаме да ни растат мускулите или да чупим рекорди, а просто да ни по-комфортно в планината и да издържаме повече, за да е по-дълг кефа ;)
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот An1MaL » Чет Авг 18, 2011 10:52 pm

Аз с протейн, креатин, амино, глутамин, и енимал пак... доскоро и с метан...
Bogdan Andreev - RAM BIKES N4
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Мнениеот skiman » Пет Авг 19, 2011 12:05 pm

icebobo написа:Много ги разбираш нещата ама пропускаш един важен момент....а той е че бързите въглехидрати отиват ,веднага за възвръщане на запасите от глюкоген ако си ги свършил,а обикновенно след 40 мин аеробно или 1 час анаеробно ...те свършват.

Е тва цялото е :offtopic: Въобще цялото мнение е кардинален :offtopic: .
А защо, можеш да прочетеш тука. Човека поне си изкарва хляба с това.
За колко време след приемане на твоя прост въглехидрат, ще получиш запълване на гликогеновите депа? Само питам. :popcorn:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот outfaced » Пет Авг 19, 2011 1:52 pm

skiman написа:За колко време след приемане на твоя прост въглехидрат, ще получиш запълване на гликогеновите депа? Само питам. :popcorn:

И тва не е цялата истина ... има хора с бърз метаболизам, които "зареждат" по-бързо ;)
Особено тия с ниско тегло/мускулна маса. Тяхното тяло не може да складира много гликоген и е привикнало на друг режим.

офф: а Белчо може да си изкарва с тва хляба, ама ще ме извинява ... гвори и пише като сектантски проповедник и все едно има три докторски титли по анатомия, биология и подобни и за финал навсякъде седи "ако си купите моята ... ". Аре молим ;)
Последна промяна outfaced на Пет Авг 19, 2011 1:58 pm, променена общо 1 път
Аватар
outfaced

Мнениеот skiman » Пет Авг 19, 2011 1:58 pm

Не го оспорвам ;) , но не е и като да сипваш с чашата в устата;-)
Защото при дълъг преход, последното за което трябва да се грижиш е гликогена.

п.п. след твоята промяна- :eyebrow:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот icebobo » Пет Авг 19, 2011 5:44 pm

skiman написа:
icebobo написа:Много ги разбираш нещата ама пропускаш един важен момент....а той е че бързите въглехидрати отиват ,веднага за възвръщане на запасите от глюкоген ако си ги свършил,а обикновенно след 40 мин аеробно или 1 час анаеробно ...те свършват.

Е тва цялото е :offtopic: Въобще цялото мнение е кардинален :offtopic: .
А защо, можеш да прочетеш тука. Човека поне си изкарва хляба с това.
За колко време след приемане на твоя прост въглехидрат, ще получиш запълване на гликогеновите депа? Само питам. :popcorn:

Ок,остана само да ми покажеш, кое от написаното от Белчо противоречи на написаното от мене.Това дали е бърз или бавен въглехидрата, поет веднага след тренировка ,пъвите калории от него отиват за възтановяването на запасите на глюкогена.Колкото е по бърз,толкова по бързо се случва това.Найстина ,Белчо си е диетолог и с това си вади хляба,а ти какъв си че се включваш без да ме обориш с нещо,къде греша?Или си от новопръкналите се билдърчета,дето чули не дочули ,чели не дочели,ама ръгат дообавки - щото така правят останалите и те да не останат назад?Нямам нищо против да се правиш на разбиращ ,ама ти задаваш глупави въпроси - "За колко време след приемане на твоя прост въглехидрат, ще получиш запълване на гликогеновите депа? "Дори и Белчо няма да ти отговори.Това е все едно да те попитам - "За колко време с колело,се отива от Перник до София?"Струва ми се ,че отговора зависи от колелото и най вече от колоездача. :popcorn:
Професориии......мноооооого.....ама в университета....ай със здраве! :crazy:
П.П. Относно последното ти изказване ,за глюкогена трябва да си се погрижил далеч преди прехода да се е превърнал в "дълъг"!!!То пък и зависи какво разбираш под дълъг - ака е час и половина,си прав ! :eyebrow:
icebobo

Мнениеот Daniel Panev » Пет Авг 19, 2011 6:52 pm

icebobo написа:П.П. Относно последното ти изказване ,за глюкогена трябва да си се погрижил далеч преди прехода да се е превърнал в "дълъг"!!!То пък и зависи какво разбираш под дълъг - ака е час и половина,си прав ! :eyebrow:

А колко дължини на гликогена познаваме? Да ми препоръчаш нещо като за 50k и отделно за 100miler?
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот outfaced » Пет Авг 19, 2011 10:00 pm

някои интересни неща http://www.mma-bulgaria.com/resources/v ... 0%BA%D0%B8
Аватар
outfaced

Мнениеот icebobo » Пон Авг 22, 2011 8:03 am

outfaced написа:някои интересни неща http://www.mma-bulgaria.com/resources/v ... 0%BA%D0%B8

Е ми браво за статията,по точно не може да се каже. :agree:
icebobo

Мнениеот azsa-bachinito » Вто Авг 23, 2011 1:45 pm

А кой е най-оптималният вариант за топене на мазнини преди/по време на/след интензивното натоварване?
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот Antares » Вто Авг 23, 2011 2:36 pm

Доколкото знам, l-carnitine.

За (мое) щастие не ми се е налагало да ползвам такива стимуланти. За сега метаболизма ми се справя достатъчно добре ;D
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот outfaced » Вто Авг 23, 2011 3:00 pm

Antares написа:Доколкото знам, l-carnitine

Ако ти е слабо може и в комбинация с някакъв thermogenic ... ама там вече трябва малко да се внимава.
Има и разни комбинирани хави, които пазят и мускулите, да не почнеш да ги губиш и тях покрай другото ;)
Аватар
outfaced

Мнениеот azsa-bachinito » Вто Авг 23, 2011 3:01 pm

Аз карнитина съм го ползвал и ми е ясен.
Имах предвид начин на хранене и каране.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот outfaced » Вто Авг 23, 2011 3:56 pm

Караш повече :)

Абе МТВ не е точно най подходящия спорт за отслабване ... Натоварванията са големи, ударни и далеч от кардио. Зависи как се кара, но като цяло е много трудно да гориш мазнини при такова каране. Организма си търси бързоразградимите хави. Като свършат - увяхваш.
Аватар
outfaced

Мнениеот Antares » Вто Авг 23, 2011 4:08 pm

За карането не мога да кажа, не че за храненето съм кой-знае какъв капацитет де...

Това, което спазвам и което ме държи около 80-те кила (при едно по-сериозно принудително залежаване бях подминал 90-те) е следното - никакви газирани, внимателно и минимално с алкохола, почти никакъв хляб (бял в никакъв случай), много плодове и зеленчуци и богати на протеини храни, като мръвести. Въглехидратни бомби, като торти, баници, кексове гледам да ги избягвам, особено и ако съм в по-малко подвижен период (тоест с по-малко натоварвания). Като основни ястия се старая да ям по-често супи и подобни чорби и варива. Минималното количество вода, което пия е 3 литра на ден.

Пак казвам, за мен и за моя метаболизъм - това е режима, който ме поддържа в поносими граници.

Подкрепям казаното от Владо - МТВ не е най-добрия начин за контролиране на мазнините. Замисли се за друг спорт, паралелно с колоезденето. При мен този вариант даде добри резултати.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Yavkata » Вто Авг 23, 2011 4:33 pm

Antares написа:За карането не мога да кажа, не че за храненето съм кой-знае какъв капацитет де...

Това, което спазвам и което ме държи около 80-те кила (при едно по-сериозно принудително залежаване бях подминал 90-те) е следното - никакви газирани, внимателно и минимално с алкохола, почти никакъв хляб (бял в никакъв случай), много плодове и зеленчуци и богати на протеини храни, като мръвести. Въглехидратни бомби, като торти, баници, кексове гледам да ги избягвам, особено и ако съм в по-малко подвижен период (тоест с по-малко натоварвания). Като основни ястия се старая да ям по-често супи и подобни чорби и варива. Минималното количество вода, което пия е 3 литра на ден.

Пак казвам, за мен и за моя метаболизъм - това е режима, който ме поддържа в поносими граници.

Подкрепям казаното от Владо - МТВ не е най-добрия начин за контролиране на мазнините. Замисли се за друг спорт, паралелно с колоезденето. При мен този вариант даде добри резултати.

Хм, не е нужно да е паралелно тренирането на друг спорт. Може да се практикува пак колоездене в по -шосеен вариант. Хем кардио и аеробна тренировка, хем тренировка на краката за баирите при качване. При мен съм забелязал ,че "чистият" МТБ по черно и пътеки, отваря зверски апетит, докато след продължително шосейно въртене с часове не чувствам глад.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Inzagi » Вто Авг 23, 2011 5:29 pm

azsa-bachinito написа:Аз карнитина съм го ползвал и ми е ясен.
Имах предвид начин на хранене и каране.

Диетата която спазвам я правя около 2 пъти в годината за около месец - резултата грубо е 8-12 кг. за месец в зависимост от това колко спортуваш и се движиш.
Понеже аз съм голям чревоугодник ,по принцип ям всичко и по много и затова пълнея много бързо и ми се налага да спазвам диета, ако не искам да стана много пълен и съответно да се обездвижа от това.
Всъшност самата диета е суровоядство ,което ще рече сурови плодове и зеленчуци, сушени плодове ,сурови ядки (бадем ,лешник ,кашу изобщо всякакви),овесени ядки ,салатата си я подправям само с лимон и чесън може и маслини но по обезсолени.Когато съм на диета обичам да си правя овесени ядки с портокалов фреш(в магазините на промаркет в софия продават много евтин портокалов фреш,литъра е 3,30-3,80 лв взависимос от кой магазин си го купиш,примерно в промаркета в младост е 3,30 лв литъра),настъргани орехи и малко мед .
Ако диетата ми продължи повече от месец добавям пълнозърнест хляб но в малки количества, може боб ,леща ,варени картофи но без сол (примерно в боба и лещата може малко да се сложи колкото за вкус но е препоръчително де не се ползва)студено пресован зехтин към тях също може.Аз лично съм спазвал тази диета в продължение на около 8-9 месеца най-стриктно първият път като я правех.
Другият ефект на диетата е детоксикиращ, т.е. изчистваш организма от токсините които се натрупват от безразборното хранене, самото детоксикиране трае някъде около 2 седмици и в края на този период започва да се усеща лек дисконфорт, може и да се вдигне леко температура, това означава че организма се чисти :) един вид организма се лекува ,след това ставаш машина за каране на колело,няма да можеш да се измориш и да искаш ;) ,другото което ми е правило много силно впечатление е че след 2-3 седмици при много интензивни натоварвания го няма това силно сърцебиене което по принцип се получава, като цяло се чувстваш много леко, спиш по -малко, наспиваш се по бързо и много други екстри.
По въпроса с нитратите, има ги във зелените салати ,прасковите и нектарините в най-големи количества ,оставят се във вода за 30 минути за да се изчистят от тях.

Другото важно нещо е ,че след такава диета трябва да има един период на захранване ,трябва постепено да се започне храненето със животински продукти и в малки количества!

Протеин има във суровите ядки,като мисля че в тиквеното семе е най голямо количеството, аминокиселини има в зеленчуците и най-вече в зеленолистните ако помня правилно, калций има в плодовете и зеленчуците в достатъчни количесва .За силата и издръжливостта ,понеже тренирам фитнес ми е правило впечатление че силата спада чувствително за сметка на издръжливостта
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум