Въпроси за Sr. Suntour Duro D

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Re: Въпроси за Sr. Suntour Duro D

Мнениеот dimcho » Чет Авг 11, 2011 10:02 pm

Че е евтина, това е ясно.
Въпросът е, какво ти предлага за цената си.
Днес, след работа, я понатоварих доволно.
Акцентирах вниманието си върху нея.
Е, за цената си, върши работа.
На когото не му харесва, избор има..., богат.

Поздрави
:spin: :spin:
Аватар
dimcho

Рейтинг: 1215

Мнениеот wingmanz » Чет Авг 11, 2011 10:21 pm

Aз това харесвам в Сънтърите, че за цената си предлагат прилично качество!
Изображение
Аватар
wingmanz

Рейтинг: 1233

Мнениеот boybetterknow » Пет Авг 12, 2011 10:47 pm

wingmanz написа:Имам евтина вилка Suntour и не я отварам през ден да я ебавам пък си работи и то доволно... :D

Щом не я отваряш често си представям колко "доволно" си работи... тея вилки трябва да ги отваряш минимум всеки месец за профилактика - почистване и смазване с грес, за да работят, както трябва. Да не говоря, ако караш в кал и дъжд, че трябва веднага след това да се отвори, защото греста отново изчезва безспледно. Ама какво обяснявам, нали си имате "доволно" работещи вилки. :beer:
boybetterknow

Рейтинг: 1154

Мнениеот dimcho » Пет Авг 12, 2011 11:26 pm

boybetterknow написа:Щом не я отваряш често си представям колко "доволно" си работи...

Може ли да споделиш, колко често отваряш вилката, къде и в какви условия караш колелото, с какво натоварване?
Моля.

boybetterknow написа:... тея вилки трябва да ги отваряш минимум всеки месец за профилактика ...

Ако трябва да я отварям всяка седмица... благодарим, айде, немам нужда от тая вилка.

boybetterknow написа:... Ама какво обяснявам, нали си имате "доволно" работещи вилки.

Е какво, нема да се сърдиш, темата е твоя :beer:
Последна промяна Ozzie на Съб Авг 13, 2011 9:01 am, променена общо 1 път
Причина: не беше нужно да пускаш нов отговор през минута, за това съшествува възможността за редакция
Аватар
dimcho

Мнениеот boybetterknow » Съб Авг 13, 2011 1:30 am

dimcho написа:
boybetterknow написа:Щом не я отваряш често си представям колко "доволно" си работи...

Може ли да споделиш, колко често отваряш вилката, къде и в какви условия караш колелото, с какво натоварване?

Моля.

Ами, каране на Витоша, спускане, каране в Западен парк, скокове, спускане.. всеки месец, през месец я сервизирам.
boybetterknow

Мнениеот botroid » Съб Авг 13, 2011 9:24 am

wingmanz написа:Имам евтина вилка Suntour и не я отварам през ден да я ебавам пък си работи и то доволно...

Тоя XCR дето го имаш, хич не ни го хвали. Вероятно никога не си се качвал на истинска вилка, затова си мислиш, че XCR-a ти работи доволно ;)
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот wingmanz » Съб Авг 13, 2011 4:24 pm

boybetterknow написа:
wingmanz написа:Имам евтина вилка Suntour и не я отварам през ден да я ебавам пък си работи и то доволно... :D

Щом не я отваряш често си представям колко "доволно" си работи... тея вилки трябва да ги отваряш минимум всеки месец за профилактика - почистване и смазване с грес, за да работят, както трябва. Да не говоря, ако караш в кал и дъжд, че трябва веднага след това да се отвори, защото греста отново изчезва безспледно. Ама какво обяснявам, нали си имате "доволно" работещи вилки. :beer:

:lolup: :lolup: :lolup: :lolup: :lolup: :evil: :evil: :evil: :evil: :laugh: :laugh: :laugh: :hbang2:
Братле ако ми говориш за тия хубавите вилки 2ра ръка нови карани самоо 1 месец :agree: Ама извинявай да разглобявам след всяко каране - тва да не ти е зуумка бе. Карам ХЦР вече 2ри месец, след всяко каране си избърсвам стеншъните и веднъж в седмицата я смазвам с грес и масло пък си работи като нова както беше :D . Ама тва секи месец да я отвараш е супер простотия - излишно в ръководството на вилката си пише да се отвара и смазва след 100 часа работа
Изображение
Аватар
wingmanz

Мнениеот boybetterknow » Съб Авг 13, 2011 6:52 pm

А колко са 100 час бе, Ангеларии? :rofl: 100 часа - 4 дена без 4 часа.
boybetterknow

Мнениеот wingmanz » Съб Авг 13, 2011 6:55 pm

Офффф спирам брат...
Единя майстор секи ден смзава, другия кара по 24 часа нон стоп....
:D
Изображение
Аватар
wingmanz

Мнениеот boybetterknow » Съб Авг 13, 2011 7:01 pm

На ден карам по 5ч. За 7 дена -45ч, за още 7 дена - 45ч - демек за 16 дена ги навъртам тея 100 часа каране, това е горе-долу.
boybetterknow

Мнениеот royalracing » Съб Авг 13, 2011 9:07 pm

boybetterknow написа:На ден карам по 5ч. За 7 дена -45ч, за още 7 дена - 45ч - демек за 16 дена ги навъртам тея 100 часа каране, това е горе-долу.

Приятел,става въпрос за 100часа каране,т.е каране за което е предназначена (Dirt Jump мисля,че беше),а не ми се вярва по 5часа да скачаш на ден .. :D,не че е невъзможно,де.
Иначе съм напълно съгласен,че си трябва редовна смазка,но за някои редовна смазка е 100 часа каране,за други 10.. :agree:
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот dimcho » Нед Авг 14, 2011 8:15 pm

boybetterknow написа:Ами, каране на Витоша, спускане, каране в Западен парк, скокове, спускане.. всеки месец, през месец я сервизирам.

Западен парк ? За моето колело Хасвалто е рядко срещан "лукс".
След днешното спускане, вече не вилката ме притеснява, а спирачките.., но това е друга тема.

...все пак требе да я разкостим, да видим, аджеба, що има вътре.., у тая вилка :D

Поздрави, :spin: :spin:
Аватар
dimcho

Предишна

Назад към Веломеханик