от mi6obk » Пет Окт 14, 2011 10:33 pm
Не ми стана ясно дали си ги свалял буталата от апарата или не си. По принцип с времето се зацапват буталата и когато са прекалено мръсни трябва хубаво да се почистят, леглата в апарата също, като това става със свалянето им от апарата, смазваш, сглабяш и раздвижваш преди пълненето. Ако искаш пробвай без да ги сваляш, ТОВА ДО СЕГА ВИНАГИ МИ Е ПОМАГАЛО като ги извадиш внимателно леко навън буталата (не повече от 1,5-2,0 мм за да не изпаднат), почисти ги с четка (може да ползваш четка за зъби например, като може да я поострижеш с ножица ако се налага) и парцал. Капни им масло от вън и ги раздвижи многократно с припомпване. Аз ги връщам с голяма отвертка или с клещички "щъркели" като навивам изолирбанд на челюстите и на апарата за да не се драскат. Можеш да им нахлузиш и тънък силиконов маркуч на челюстите на клещите което е по-удачно. Помпаш и връщаш, като ако някое от буталата е по-мързеливо, задържаш с клещите по-активното докато не излезе мързеливото. Внимаваш пак да не изпаднат!!!! Чистиш отново, смазваш, помпаш и така докато не започнат да се показват еднакво бързо. Всичко това ще е вярно и при положение че няма въздух в спирачката. Не забравяй преди да сложиш отново накладките да избършеш всичко идеално за да не зацапаш диска и накладките. Дори и да остане леко забавяне в някое от буталата, но наистина леко това не е проблем както се пише по-горе защото при спиране усилията се уравновесяват взаимно.