Малък въпрос относно здравината на челото на Гиант глори фр (старите).
Понеже имам намерението да докарам 63 градуса челен ъгъл при нормален 67 градуса.
Има ли опасност за челото на рамката ?
Говоря за пукнатини или нещо такова.
msniki написа:Здравейте!
Малък въпрос относно здравината на челото на Гиант глори фр (старите).
Понеже имам намерението да докарам 63 градуса челен ъгъл при нормален 67 градуса.
Има ли опасност за челото на рамката ?
Говоря за пукнатини или нещо такова.
naskoj написа:или с по-малък шок или с вилка с много голям ход около 300 мм

gilb написа:и аз това щях да пишаИмаше тема във форума (от Spoiler ако се не лъжа) за преправянето на чашки с цел смяна на челния ъгъл.
Намерих го - http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.p ... BB#p746298
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()

съжалявам в такъв случай.
HepBeH_XaMcTep написа:а как смяташ да постигнеш 63 градуса челен ъгъл на тази рамка?
naskoj написа:или с по-малък шок или с вилка с много голям ход около 300 мм
dEcLiNe написа:Свържи се с точния човек от Пловдив и ще получиш чашките, които искаш.![]()
ЛС
DTD написа:На 67 градуса челен ъгъл -4.5 чашки биха дошли идеално. Челото е доста здраво, има къде, къде по-кекави рамки, които се карат с толкова малък челен ъгъл, без проблеми.
hitar_potar написа:.........
DTD написа:На 67 градуса челен ъгъл -4.5 чашки биха дошли идеално. Челото е доста здраво, има къде, къде по-кекави рамки, които се карат с толкова малък челен ъгъл, без проблеми.
msniki написа:Уважавам мнението ти, но тук грешиш.
DTD написа:...ако поне малко разбираше от геометрия за спускане и ако беше експериментирал със различни геометрии, щеше да знаеш за какво говоря. Причината да произвеждат до -2.5 чашки до някъде е, че малко хора биха си купили рамка с 67 градуса челен ъгъл /за freeride/ и биха почнали да й преправят геометрията за спускане... Но в случая някой се е хванал, изчислил го е и е направил -4.5 градуса чашки, които вършат работа в този случай... Не виждам за какво са всички тия философии и т.н. Челото на рамката трябва да издържа на големи натоварвания със мека задница и напълно твърда вилка, щом издържа на това, би трябвало да издържи и на ~63 градуса челен ъгъл.
hitar_potar написа:Аджеба, що за идиот трябва да бъдеш, че да си караш вилката много твърда, а задницата - изключително мека?!?
Двойно ХА-ХА!
hitar_potar написа:Все си мисля, че има някаква причина все още да не се произвеждат за продан чашки с повече от 2,5 градуса.![]()
А ако вдигнеш вилката, колко точно ще вдигнеш средното??? И като говорих за офсет втулки, нали не забравяш, че фактически дължината на шока се намаля, дали на 216мм както искаш ти, или на 218, както ти казвам аз, но хода на буталото на шока си остава все така 70мм. И рамката ще продължи да си прави 8 инча отзад. А и да ти кажа, нещо си объркал с меренето - не виждам как ще е възможно след ботъм-аут на шока на рамката да й остават още 4-5 см... Ако това е вярно, ти ще можеш да си направиш теоритично офсет втулки с изместване от 1,5см на всяка или общо 3см, и пак нямаше да имаш проблем, а реалната дължина на шока ти щеше да е около 190мм.... като на АМ рамка.![]()
Аааа, да, и аз ти уважавам мнението!
DTD написа:Можеш ли да гарантираш, че няма такива и че някой такъв няма да си купи такава рамка? Хората са променлив фактор и не можеш да кажеш, че всички ще са такива или такива.
msniki написа:...

hitar_potar написа: Нито ще усетиш разликата между 63 и 64, нито тази между 345мм и 360мм.....
hitar_potar написа:DTD написа:Можеш ли да гарантираш, че няма такива и че някой такъв няма да си купи такава рамка? Хората са променлив фактор и не можеш да кажеш, че всички ще са такива или такива.
Виж сега - за да стигнеш до 4 градуса промяна на челния чрез твърда вилка и мек шок, разликата помежду им трябва да е толкова голяма, че индивида, който кара така, да заслужава да му гръмне челото.Карал ли си с много твърда предница и много мека задница? Щото аз да... и не го препоръчвам на никого - комбинацията е отвратителна!
msniki написа:...
Абе що ли не те оставя сам да си чупиш главата (или Глорито)? По скайп ми говориш едно, у форума - друго... Нито ще усетиш разликата между 63 и 64, нито тази между 345мм и 360мм.....
Айде питай Крис как кара шок с 216мм дължина и ход на буталото 70мм, и го питай кога се сети да си направи офсет втулки, вместо да си играе да модва шока по толкова сериозен начин!Да не говорим, че точно това сме коментирали и сравнявали с Крис - неговото Глори с точно твойто Глори. И ако си мислиш, че двете са почти еднакви рамки, нямам какво повече да кажа, освен да се посмея едно хубаво!
![]()
hitar_potar написа:... Нито ще усетиш разликата между 63 и 64, нито тази между 345мм и 360мм.....
Назад към Продукти за спускане и фрийрайд
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта