Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот CocaCola » Вто Сеп 13, 2011 9:07 pm

zeedor4o написа:Здравейте! Искам да си купя такива: http://www.ustrem-bg.com/shop/hubs-parts/458-3.html , но в Устрем казаха, че ги нямат и не знаят кога ще получат. В ebay търсих, но там са доста по-скъпи. Другата ми идея е да кажа на дядо ми да ми направи автоматина на струга, но няма да има QR, ами гайки. Стоманата подходящ материал ли е за това начинание? Също, ако някой знае откъде другаде мога да си купя такива да каже моля!

В баикцентъра ги има , обаче са сивички , цената е същата ... :) Извинявай,че не ти давам линк обаче не ми отваря саита им :)
SCOTT YZ0 RIDER !
Аватар
CocaCola

Рейтинг: 946

Мнениеот qwerty42 » Вто Сеп 13, 2011 10:30 pm

Някой да има впечатления от тези шини: http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=269 ? Или поне препоръки ;P
Че моите много се кривят от бордюри, пък к'во остава за друго... Ще се ползват за XC и доста бордюри + тепе. ~ 62-65 кила.
Благодаря!
SB R 3.14 ^^
Аватар
qwerty42

Рейтинг: 1250

Мнениеот ChildrenOfChaos » Вто Сеп 13, 2011 10:42 pm

Можеш ли да отделиш с 15 лева повече ?
Аватар
ChildrenOfChaos

Рейтинг: 957

Мнениеот qwerty42 » Вто Сеп 13, 2011 10:50 pm

15 лева още на шина... + разплитане на моите и наплитане после... Ще мога, ама чак догодина xD Какво предлагаш?
SB R 3.14 ^^
Аватар
qwerty42

Мнениеот muho » Вто Сеп 13, 2011 10:59 pm

Колко пари взимат по сервизите за настройка на скорости?
muho

Рейтинг: 1300

Мнениеот ChildrenOfChaos » Вто Сеп 13, 2011 11:00 pm

Remerx Jumbo. http://911.bg/a2/shinikapli-remerx-reme ... 79633.html Най-здравата и корава шина за парите си.
Аватар
ChildrenOfChaos

Мнениеот qwerty42 » Вто Сеп 13, 2011 11:01 pm

muho написа:Колко пари взимат по сервизите за настройка на скорости?

В Пловдив ~ 2 лева май :?

ChildrenOfChaos написа:
Remerx Jumbo. http://911.bg/a2/shinikapli-remerx-reme ... 79633.html Най-здравата и корава шина за парите си.

Мерси! Ще пестя тогава ;P Като взимам веднъж, поне да е хубаво ^^
Последна промяна qwerty42 на Вто Сеп 13, 2011 11:07 pm, променена общо 1 път
SB R 3.14 ^^
Аватар
qwerty42

Мнениеот mentalhead » Сря Сеп 14, 2011 12:44 am

Jumbo за XC?!? Че това си е шина за DH/фрийрайд. Теглото и гони 700 грама от това, което виждам като инфо.
Освен това момичето е посочило шина за v-brake, което ме навежда на мисълта че може да е с v-brake спирачки, а Jumboto не изглежда (и не очаквам) да има борд за такива.
За тази сума може да се вземе Mach 1 MX (http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=552), която я има във варианти за диск и v-brake
На screambikes би трябвало със сигурност да я има във варианта за диск (http://screambikes.eu/bg/shini-mtb/2891 ... sc-26.html),
в случай че предположението ми за v-brake спирачките е грешно.
Шината е от порядъка на 500гр, което е значително по-малко, а доколкото съм срещал мнения за тази шина тя е достатъчно здрава.
Не съм сигурен, че в случая е нужна здравината на DH шина (нито теглото на карача, нито описания начин на каране ме навеждат на подобна мисъл) за сметка на доста по-високото и тегло,
но всеки сам си преценява как кара и какви са му приоритетите към даден тип продукт.
Аватар
mentalhead

Рейтинг: 2000

Мнениеот xcrider » Сря Сеп 14, 2011 12:55 am

1во не е момиче
2ро показанията за теглото на тази шина са грешни - премерено на кантар е 600г. на шина. :popcorn:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот Burned » Сря Сеп 14, 2011 8:31 am

Ама да ти имам съветите. Ще повторя пича от по-горе, ама.. Jumbo за XC?! Сериозно?! 600г., айде бе?!
Аватар
Burned

Рейтинг: 1620

Мнениеот ChildrenOfChaos » Сря Сеп 14, 2011 11:05 am

mentalhead написа:а Jumboto не изглежда (и не очаквам) да има борд за такива

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Мислех да ти пиша, но след като прочетох цитираното от мен разбрах, че никога не си виждал въпросната шина, затова няма да се хабя да споря с теб за нещо от което ти си нямаш никаква представа. ;)

Burned написа:Ама да ти имам съветите. Ще повторя пича от по-горе, ама.. Jumbo за XC?! Сериозно?! 600г., айде бе?!

1. Имай ги. Давам ти ги. ;)
2. Това, че е за DH/FR не означава, че не може да се ползва за XC, нали?
3. Да сериозно. Проблем?
4. Относно теглото, около 600г. Не вярвам qwerty42 да гони тегло. Поне да беше написал.

С две думи: Ако търси здравина (каквото е написал, че търси) без да се замисля да взема Jumboto, но ако гони тегло Mach1 MX е за него.
Аватар
ChildrenOfChaos

Мнениеот qwerty42 » Сря Сеп 14, 2011 11:20 am

Ох, съжалявам, че се превърна всичко в спор :/

Първо, да разясня - на аватара е приятелката ми (може би трябва да го сменя :evil: ), аз съм мъжко ;P
И да, с v-brake съм - такава шина търся.
Не съм се насочил да свалям много тегло, но колелото си ми е достатъчно тежко, и ако Mach1 MX си е достатъчно здрава за XC/AM, както си пише в описанието, значи по-добре нея ;? Шината, която бях посочил аз е същите пари като Мach 1 MX, но сега е намалена просто и затова питах, ако е хубава направо да я взимам сега, че иначе трябва да оставя за догодина (което не е чак толкова фатално, лятото свърши...)

Благодаря на всички за съветите! И ако може не се хващайте за гушите, заради една шина! ;D (:
SB R 3.14 ^^
Аватар
qwerty42

Мнениеот ChildrenOfChaos » Сря Сеп 14, 2011 11:27 am

Оk! Търсиш шина за в-бреик. И Жъмбото е за в-бреик и МХ-а. И двете са здрави, някои много повече от други, хах. Гониш тегло - 3/3 за МХ-а. Значи за теб той е по-добър. Аиде вече стига спорове. :peace:
Аватар
ChildrenOfChaos

Мнениеот nofear921 » Сря Сеп 14, 2011 11:47 am

ChildrenOfChaos не бъркай човека! Remerx Jumbo няма борд за V-brake спирачка.
Antares написа:Клаймъра е Голф двойката на планинското колоездене.
Аватар
nofear921

Рейтинг: 1376

Мнениеот vvvaaal » Сря Сеп 14, 2011 12:12 pm

nofear921 написа:ChildrenOfChaos не бъркай човека! Remerx Jumbo няма борд за V-brake спирачка.

Има и такава със! Вчера в сервиза, където си правя колелото наплитаха точно такова джъмбо за В-брейк. :) Eто и кокретния модел, само че няма цена. http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 850&lang=2 Ако мина по - късно през сервиза ще ги попитам.
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот ChildrenOfChaos » Сря Сеп 14, 2011 3:00 pm

Офффф. nofear921, цяла година карах такова Джъмбо! Има с борд, има и без борд.
Аватар
ChildrenOfChaos

Мнениеот hitar_potter » Сря Сеп 14, 2011 3:12 pm

Карам с Jumbo за v-brake и наистина е много здрава шина. Обаче тежи бая и ще я сменям в някакъв момент.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот petzi » Сря Сеп 14, 2011 3:44 pm

Ще работи ли безпроблемно комбинацията от дискови механични спирачки Avid BB7 и спирачни дискове на Shimano от типа Centerlock?
petzi

Рейтинг: 1220

Мнениеот mentalhead » Сря Сеп 14, 2011 3:48 pm

qwerty42 написа:Първо, да разясня - на аватара е приятелката ми (може би трябва да го сменя :evil: ), аз съм мъжко ;P
И да, с v-brake съм - такава шина търся.

Най-напред искам да се извиня за "момичето". След полунощ явно ми убягват някои моменти като например подписа ти ;)
Ще е хубаво някой да си каже мнението за Rigida-та, защото си ти е оферта, особено ако ще взимаш две.
Като цена и тегло (по спецификация) тя и MX-а са еквивалентни, но дали е така и като здравина :dontknow: .
Mach 1 MX е идеална комбинация от тегло, цена и здравина и затова я дадох като идея. За нея е писано и във форума, та човек може да добие представа.
Самия производител я оценява високо като здравина, в сравнение с другите му шини в тази категория (XC/AM).
При Mach 1 MX има един тънък момент свързан с максималната допустима ширина на гумата. В сайта на производителя тя е 54mm, което е еквивалентно на 2.1, а не на 2.3 инча както пише на сайта на Нико байкс. За да си сигурен че няма да имаш проблем с размера на гумата вероятно ще трябва да се ограничаваш до 2.1 инча дебелина, което така или иначе е предостатъчно за посоченото от теб каране и предполагам те устройва.
Аватар
mentalhead

Мнениеот MDM » Сря Сеп 14, 2011 8:59 pm

Здравейте, бих искал да попитам колко струва следната вилка като нова : Мarzocchi Drop Off Comp ?
Ако ми дадеш 100 лева назаем, ще ти бъда длъжник цял живот:D
Изображение Изображение Изображение
Аватар
MDM

Рейтинг: 1193

Мнениеот nofear921 » Сря Сеп 14, 2011 9:18 pm

ChildrenOfChaos написа:Офффф. nofear921, цяла година карах такова Джъмбо! Има с борд, има и без борд.

Може би не се изразих правилно, за което се извинявам. Аз говорех за шината от линка който ти си дал.
Peace.
Antares написа:Клаймъра е Голф двойката на планинското колоездене.
Аватар
nofear921

Рейтинг: 1376

Мнениеот ChildrenOfChaos » Сря Сеп 14, 2011 9:27 pm

nofear921 написа:
ChildrenOfChaos написа:Офффф. nofear921, цяла година карах такова Джъмбо! Има с борд, има и без борд.

Може би не се изразих правилно, за което се извинявам. Аз говорех за шината от линка който ти си дал.
Peace.

Ок :peace:
Аватар
ChildrenOfChaos

Мнениеот qwerty42 » Сря Сеп 14, 2011 9:28 pm

mentalhead: ...

Няма никакъв проблем относно объркването, просто уточнявам ;D Мерси за изчерпателния коментар! И аз гледах, че са подобни, обаче за тях никъде не пише нищо във форума и реших да питам :? Може пък и с тях да се пробвам и аз да споделя мнение после, пък дано не съм вътре с 40-тина лева ;D Като взема нещо ще се "похваля" в подходящата тема ;P (:
SB R 3.14 ^^
Аватар
qwerty42

Мнениеот ferriniRider » Чет Сеп 15, 2011 10:50 am

http://www.ustrem-bg.com/shop/hub-front ... 35-cl.html - става ли тази главина да си я купя за Феринито и да му сложа преден диск?
ferriniRider

Рейтинг: 1260

Мнениеот xcrider » Чет Сеп 15, 2011 10:56 am

да става, но имай предвид, че монтажа е на CL(center lock), тоест трябва да ползваш шимански диск
също имай в превид, че вероятно ще се нуждаеш и от други спици(друг размер)
:beer:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот SeSSion » Чет Сеп 15, 2011 11:16 am

Avid също правят дискове за CL. :peace:
SeSSion

Мнениеот obelix » Чет Сеп 15, 2011 11:32 am

vlakadjiqta написа:http://www.ustrem-bg.com/shop/hub-front-disc/400-shimano-alivio-hb-m435-cl.html - става ли тази главина да си я купя за Феринито и да му сложа преден диск?

Ако нямаш нещо конкретно предвид (примерно наличен диск), не се занимавай с CL, а си вземи с 6 болта. Виждал съм яко разлуфтен CL диск и май не е изолиран случай.
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

Мнениеот rarekin » Чет Сеп 15, 2011 12:15 pm

obelix написа:
vlakadjiqta написа:http://www.ustrem-bg.com/shop/hub-front-disc/400-shimano-alivio-hb-m435-cl.html - става ли тази главина да си я купя за Феринито и да му сложа преден диск?

Ако нямаш нещо конкретно предвид (примерно наличен диск), не се занимавай с CL, а си вземи с 6 болта. Виждал съм яко разлуфтен CL диск и май не е изолиран случай.

CL дисковете са си наред. Бих казал, че в много отношения са по-добрата система за захващане. Да не говорим, че са и по-евтини (поне Шиманските са).
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот mentalhead » Чет Сеп 15, 2011 1:48 pm

Аз също съм чул за луфтове при CL, но в случая ставаше въпрос само за най-евтините дискове на Шимано. Не мисля, че с високите класове дискове на този производител ще се проявяват подобни проблеми. На мен лично center lock монтажа ми допада повече като реализация, но определено не бих си взел повече главина за такъв монтаж, защото е голямо ограничение. Повечето производители на спирачки не предлагат CL дискове, а и когато го правят (гореспоменатите Авид например) това не прави ситуацията много по-приемлива. Имам предвид, че на доста места (онлайн) при закупуването на спирачка не може да си избереш тя да бъде с center lock диск, а самия диск поне при Авид струва доста скъпо и е нерентабилно да си го купуваш отделно. У нас пък CL дискове на Авид при вносителя им (БАС) не се намират. Поради тази причина се съмнявам да се намират и по другите магазини, но не мога да кажа със сигурност.
В крайна сметка човек в такава ситуация (притежаващ center lock главина и търсещ нова спирачка) е изправен пред няколко избора:
- да ползва само шимански спирачки
- да ползва нешиманска спирачка с шимански диск
- да смени главината си
- да търси нешиманска спирачка, предлагана с CL, или да си закупи такъв диск от същия нешимански производител.
- да си закупи адаптор от center lock към 6 болта, който е по 30лв. бройката (шимански)
Аз бях в такава ситуация и имах "щастието" CL главините ми да са нисък клас (т.е. да струват горе-долу колкото адаптора) и да не ме е прекалено яд да ги сменя, което за мен беше най-уместното решение, доколкото смяна на главините заради нова спирачка може да се нарече уместно решение.
С главини за шест-болтов монтаж нищо от горепосоченото не стои като проблем.
Аватар
mentalhead

Мнениеот rarekin » Чет Сеп 15, 2011 2:32 pm

@mentalhead"

Като цяло съм съгласен с описаната ситуация.

Само няколко бележки:

1) Високите класове дискове на Shimano на CL, често са по-евтини от по-нисък клас дискове от други производители. Следователно, при закупуването на такъв диск не само се гарантира (относително погледнато, разбира се), че няма да има от посочените проблеми с разлуфтването (макар че съм ползвал и евтини дискове на CL и не съм имал проблеми), но това ще става и на по-ниска цена (в някои случаи чувствително) срещу която (също относително погледнато) ще получат по-високо качество.

2) Ползването на "неШиманска" спирачка с "шимански" диск не е толкова страшно (всъщност се практикува от доста хора), стига да съвпадат стандартите на различните производители за големината на роторите.

3) Ползването на въпросния преходник съвсем не е толкова скъпо удоволствие, като се има предвид, че това е еднократна покупка, която е на практика на стойност (за комплект капли) около 50% от цената на една хидравлична спирачка нисък клас.

4) Да, тази главина го задължава да използва диск на CL (или поне адаптер), но пък това ще му донесе допълнително снижаване на разходите за момента
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум