did написа:Ами то е ясно кой е крив и кой- прав. Щом даже един собственик на имот не е доволен от това, което се случва и не е изразил писмено съгласие, то трасетата над Сливен са незаконни!
Не се прави така!
did написа:В Сливен няма да се случи нищо, но в България ще се случи така, че неща, които сме правили повече от година, ще идат по дяволите. Язък! Идиотите пак надделяха!
Закон за горите написа:Чл. 149. (1) Забранява се движението на пътни превозни средства и ездата по обозначените туристически пътеки, освен когато трасето на туристическата пътека съвпада с горски път.
(2) Обозначаването на нови туристически пътеки и трасета в горските територии се извършва със съгласие на собственика, съответно на лицата, на които територията е предоставена за управление.
Чл. 150. (1) Организирани обществени или спортни мероприятия в горските територии, както и в територии, които граничат с такива, могат да се провеждат, след като се уведоми съответната регионална дирекция по горите най-малко 14 дни преди датата на мероприятието, като се посочи мястото на провеждане и очакваният брой участници.
(2) В срок до 7 дни преди датата на мероприятието регионалната дирекция по горите може да определи допълнителни условия за провеждане на мероприятието, които са задължителни за организатора.
(3) Организаторът на мероприятието по ал. 1 осигурява:
1. съгласието на собственика или на лицето, управляващо територията;
2. пожарната безопасност на провежданото мероприятие;
3. почистването на територията и премахването на поставените преместваеми обекти.
'did' написа:Ако не можете да осигурите това в писмен вид - карайте си за кеф и не правете масови мероприятия!
did написа: по-добре се скрийте в миши гъз и не правете никакво състезание! В противен случай покажете документи,
did написа:Има ли някакви писмени разрешения?
SPA написа:Статията като факти е напълно възможно да е истина или поне част от нея, всички знаем как действа г-н Лечков. Обаче от друга страна в навечерието на изборите може да е поредната политическа пропаганда. В крайна сметка кой крив, кой прав надали ще се разбере, но за спорта и за състезанието най-добре ще е всичко да е по закон и правилник.
foo написа:We have new sheriff in town !Гръмни 2 пъти във въздуха, шефе
AZ81 написа:Здравейте,
Казвам се Катерина Хитова ....
fastera2 написа:Подкрепям Дид.
1.Смешно звучи,но се подронва авторитета на цялото вело общество.
SPA написа:Второ ако наистина имате десетки снимки както твърдите, не пречи поне малка част от тях да бъдат публукувани тука защото иначе думите ви остават само на хартия
SPA написа:при изграждането на една вело алея/трасе е нормално да бъде изсечена опрделена растителност точно с цел безопасност
n3k01 написа:Наистина ми е интересно дали знаехте от преди че на вашата земя се изграждаше трасе?
outfaced написа:................ нашето ежедневие и всеки мрънка как някой друг - политици, държава и т.н. му е крив.
..........
Тъжно.
.Уви принципа "моето си е мое, чудждото е общо" е все още широко разпостранен. Това се комбинира и с максимата "оня така прави, що пък и аз да не правя така ... "
veskoz написа:Гадна работа. Срам ме е.![]()
А винаги съм се чудил как може да има частна собственост в природен парк.На запад така ли е?
Сериозно питам, защото не зная.
outfaced написа:100% съм сигурен, че можеше да се намери удовлетворяващо решение и за 2те страни, ако бяха го обсъдили по нормалния начин. Но пак традиционно у нас всеки си мисли, че е над тия неща и законите правилата са за балъци.
veskoz написа:А винаги съм се чудил как може да има частна собственост в природен парк.На запад така ли е?
Сериозно питам, защото не зная.
SPA написа:
Бих си позволил да ви дам няколко съвета. Първо не се опитавайте да давате оценка за безопасноста на дадена вело пътека/трасе ако нямата нужната компетенция и знания.
n3k01 написа: искам да ви питам - Вие от кога знаете, че на вашата земя се изгражда трасе.Ако е от по-преди така, нали ме разбирате и сега сте намерили време да обиколите с апарата за да снимате щетите, защо не намерихте време да отидете по време на изграждането на трасето и да напътствате младежите.Обикновенно ентусиастите в този спорт са по-млади хора, от които доста голяма част все още нямат за съжаление изградено възпитание и култура когато са сред природата (това ме натъжава много).
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 368 госта