Кой крив, кой прав... в Сливен?!?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Кой крив, кой прав... в Сливен?!?

Мнениеот Redhat » Вто Сеп 20, 2011 8:54 pm

http://sedmica.sliven.net/index.php?id=51887

Не съм запознат с конкретния случай и нямам намерение да раздавам оценки с тази тема. Попаднах на това мнение и просто исках да го споделя с вас и по този начин да провокирам дискусия в която запознатите могат да изяснят нещата (поне в рамките на форума). В ситуация в която хора пипат много внимателно за да се установи отпимална законова рамка, други да серат на метенето не е много умно. Силно се надявам случая да не е такъв и просто да става дума за някой "злобен потърпевш графоман"...
You Bastards!
Аватар
Redhat

Рейтинг: 2000

Re: Кой крив, кой прав... в Сливен?!?

Мнениеот did » Вто Сеп 20, 2011 9:08 pm

Ами то е ясно кой е крив и кой- прав. Щом даже един собственик на имот не е доволен от това, което се случва и не е изразил писмено съгласие, то трасетата над Сливен са незаконни!

Не се прави така!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот nqkoiem4o » Вто Сеп 20, 2011 9:21 pm

did написа:Ами то е ясно кой е крив и кой- прав. Щом даже един собственик на имот не е доволен от това, което се случва и не е изразил писмено съгласие, то трасетата над Сливен са незаконни!

Не се прави така!

@did Незаконни са ,но кмета няма да направи нищо.Щом синът му кара по тези трасета,хората ще си пишат само жалби и нищо няма да се случи.
Това е лично мое мнение.
И бог е луд!!!

skypе:saho6411
nqkoiem4o

Рейтинг: 1208

Мнениеот did » Вто Сеп 20, 2011 9:24 pm

В Сливен няма да се случи нищо, но в България ще се случи така, че неща, които сме правили повече от година, ще идат по дяволите. Язък! Идиотите пак надделяха!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот obelix » Вто Сеп 20, 2011 9:28 pm

did написа:В Сливен няма да се случи нищо, но в България ще се случи така, че неща, които сме правили повече от година, ще идат по дяволите. Язък! Идиотите пак надделяха!

Ще ми се да мисля, че бързаш с изводите.

На всеки е ясно, че ситуацията в Сливен е... специфична. Никой, с акъла си, няма да седне да вади изводи на базата на Сливен точно, освен ако няма съсвсем друга истинска мотивация.
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

Мнениеот did » Вто Сеп 20, 2011 9:33 pm

Закон за горите написа:Чл. 149. (1) Забранява се движението на пътни превозни средства и ездата по обозначените туристически пътеки, освен когато трасето на туристическата пътека съвпада с горски път.
(2) Обозначаването на нови туристически пътеки и трасета в горските територии се извършва със съгласие на собственика, съответно на лицата, на които територията е предоставена за управление.

Какво да му се мисли? Явно има поне ЕДИН собственик, който е недоволен. Това е достатъчно, за да се обяви трасето за незаконно и да се забрани състезанието по него. Ти би ли искал да се прави състезание праз двора ти, без да те попитат?

Така ли ще си изграждаме лицето пред хората, които все още даже не знаят кои сме, къде караме, как караме... :dontknow:

Легализирането на едно трасе е по-трудно от направата му. Изглежда в Сливен са пропуснали най-важната част.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот nqkoiem4o » Вто Сеп 20, 2011 9:56 pm

Някъде четох,че за байк парка в Пловдив е отнело 1-2 години за оформяне на документи и около 1 година отне построяването.Нека @did ме поправи ако греша.
И бог е луд!!!

nqkoiem4o

Мнениеот did » Вто Сеп 20, 2011 10:00 pm

Точно така. Узаконяването е по-трудно от изграждането. Това се отнася за всички мероприятия.

И да помогна още на организаторите, щото още не са узрели:

Чл. 150. (1) Организирани обществени или спортни мероприятия в горските територии, както и в територии, които граничат с такива, могат да се провеждат, след като се уведоми съответната регионална дирекция по горите най-малко 14 дни преди датата на мероприятието, като се посочи мястото на провеждане и очакваният брой участници.
(2) В срок до 7 дни преди датата на мероприятието регионалната дирекция по горите може да определи допълнителни условия за провеждане на мероприятието, които са задължителни за организатора.
(3) Организаторът на мероприятието по ал. 1 осигурява:
1. съгласието на собственика или на лицето, управляващо територията;
2. пожарната безопасност на провежданото мероприятие;
3. почистването на територията и премахването на поставените преместваеми обекти.

Ако не можете да осигурите това в писмен вид - карайте си за кеф и не правете масови мероприятия! И... цъкайте минуси. Безплатни са!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот fastera2 » Вто Сеп 20, 2011 11:25 pm

Подкрепям Дид.
1.Смешно звучи :confused: ,но се подронва авторитета на цялото вело общество.
2.Кефа цена няма,но се оказа,че има...Ще се напълни на някой гушата излишно.
3.Нарушава се собствеността на хората...
4.То си личи,че тук за природата никой не мисли....
5,6,7 всеки си има глава на раменете да си ги попълни....
Ако наистина е такава работата според мен няма по никакъв начин да се покаже добър лик на колоездачите...Аз съм на мнение,че всичко трябва да бъде законно.Не излизайте с номера,че навсякъде в България се минава "тънка лента"...Да ви кажа това,което прочетох лично мен ме разочарова...Въпреки,че обичам колоезденето,заставам на страната на истината.
Нека и аз да кажа за минусите,както винаги съм казвал-за мен истината е по-важна от нараненото его на някой !
fastera2

Рейтинг: 1485

Мнениеот caneiv » Сря Сеп 21, 2011 6:36 am

Целият град е едно голямо трасе, с големи ровове за скачане и улици по които почти не остана асфалт (така е от повече от 2 години) и всичко благодарение на Лечков. Има само две неразкопани улици, като и двете водят към двата му хотела. Така че състезанието може да се проведе в центъра до общината, там е супер.

http://www.novatv.bg/news/view/2011/05/30/16601/3-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D1%83%D0%BF%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%81/
http://www.btv.bg/az-reporterut/novini/story/1071189112-Dupka_v_Sliven_pogalna_poredniya_avtomobil.html
caneiv

Рейтинг: 1200

Мнениеот foo » Сря Сеп 21, 2011 7:56 am

'did' написа:Ако не можете да осигурите това в писмен вид - карайте си за кеф и не правете масови мероприятия!

did написа: по-добре се скрийте в миши гъз и не правете никакво състезание! В противен случай покажете документи,

did написа:Има ли някакви писмени разрешения?

We have new sheriff in town ! :cowboy: Гръмни 2 пъти във въздуха, шефе :shooter:
foo

Рейтинг: 1180

Мнениеот nqkoiem4o » Сря Сеп 21, 2011 8:08 am

SPA написа:Статията като факти е напълно възможно да е истина или поне част от нея, всички знаем как действа г-н Лечков. Обаче от друга страна в навечерието на изборите може да е поредната политическа пропаганда. В крайна сметка кой крив, кой прав надали ще се разбере, но за спорта и за състезанието най-добре ще е всичко да е по закон и правилник.

до изборите има бая време...Нека както предложи @did се покажат необходимите документи.
''Добри Добрев участва в колоездачен отбор от града, в който участие взема и синът на кмета Йордан Лечков. Добрев твърди, че всичко, което се извършва, става със знанието и съгласието на кмета.'' Не знам как коментирам това.
И бог е луд!!!

nqkoiem4o

Мнениеот Admin » Сря Сеп 21, 2011 10:46 am

foo написа:We have new sheriff in town ! :cowboy: Гръмни 2 пъти във въздуха, шефе :shooter:

Ти се регистрира специално, за да пишеш такива плоски шегички ли? Защото ако е така, имам един много удобен бутон и мога да го натисна два пъти...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот AZ81 » Сря Сеп 21, 2011 12:12 pm

Здравейте,
Казвам се Катерина Хитова и съм един от съсобствениците на земите, където е изградено трасето и ще се провежда състезанието.
На коментарите, публикувани в другата тема, искам да отговоря, защото вярвам, че всеки има право на отговор:
1. Наистина има отрязани дръвета.
2. Снимката, която са публикували от сайта на Седмица, не е предоставена от мен. В писмото си до тях съм изпратила само текстово съобщение за случващото се.
3. Въпреки това съм обходила цялото трасе и съм заснела голяма част от изсечените дървета. Не съм ги заснела всички, защото бяха толкова много, че ми падна батерията на фотоапарата. Снимките, които съм направила аз, са предадени на прокуратурата и МВР - все още не са предадени на медиите. Но ще бъдат. И без друго, който обходи трасето, може лесно да установи, че са рязани дървета.
4. В другата тема се твърдеше, че са рязани храсти. Да, рязани са и храсти, но не само. Ако тези, които са го вършили, са си мислели, че режат храсти, значи не могат да различат храст от младо букче. Или пък от габър.
5. Дори и да бяха рязани само храсти (а това не е вярно), тези храсти пак са част от защитена територия и частна собственост и никой не може да ги реже без необходимите разрешения - например моето.
6. По темата за горското. Аз лично такова заключение от горското не съм виждала. Горското е компетентно да се занимава с гори, които са държавна или общинска собственост, не частна собственост.
7. Уникалното е, че всичко това се случва в местност, която освен частна собственост е и защитена територия и природен парк, с редки растителни и животински видове.

Аз също много обичам да карам колело, но не това е начинът. Цялата ситуация е много обидна и неприятна за моето семейство и аз лично се чувствам изключително огорчена. Никога не сме ограничавали достъпа до земите си, няма и да го направим. За съжаление някои хора разбират свободния достъп по много неправилен начин. Свободният достъп не включва рязане на дървета или изграждане на незаконни трасета, нито пък провеждане на състезания без надлежните разрешения. Освен всичко вярвам, че трасето е изключително опасно за участниците в състезанието, т.к. няма заключения от компетентен орган за неговата сигурност. Ще направя всичко възможно, за да защитя правата си с всички позволени от закона средства, включително ще алармирам други медии, както и неправителствени организации.
AZ81

Рейтинг: 1240

Мнениеот SPA » Сря Сеп 21, 2011 12:40 pm

AZ81 написа:Здравейте,
Казвам се Катерина Хитова ....

Това че се дава гластност по даден проблем е хубаво. Това ще помогне много на спорта, но за съжаление обаче и ще навреди много поради простата причина, че винаги има хора които виждат само черното.

Бих си позволил да ви дам няколко съвета. Първо не се опитавайте да давате оценка за безопасноста на дадена вело пътека/трасе ако нямата нужната компетенция и знания. Нещо което е опасно за вас е напълно безопасно за други и обратното. Второ ако наистина имате десетки снимки както твърдите, не пречи поне малка част от тях да бъдат публукувани тука защото иначе думите ви остават само на хартия (битове).

Само да вметна че при изграждането на една вело алея/трасе е нормално да бъде изсечена опрделена растителност точно с цел безопасност, както и е нормално да бъдат маркирани определени участаци със специални средства пак за безопаност. Ако трбява да бъдем напълно честни изграждането на каквото и да е трасе в планината за колоездее като цяло води до доста малък ущърб на природата, и самата природа много бързо връщата нещата в релсите на нормалното статуткво.

За съжаление в България сме по крайностите. Когато някой построи град на някоя защитена територия някак си му се разминава, но ако някой отсече дърво той е дяволът. Не ме разбирайте погрешно напълно със съгласен с вашето мнение, че такива мероприятие трябва да бъдат ораганизирани и провеждани изцяло със законите и свързаните с тях документи. И в частност да бъдат с подкрепата на всички държавни и частни лица които са засегнати.

Надявам се нещата да бъдат изяснение в кратки срокове и всички конфликти да бъдат изчистени.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот n3k01 » Сря Сеп 21, 2011 12:45 pm

Госпожо/госпожице Катерина Хитова учуден съм че дори имате регистрация в този форум и следите случващото се и тук.Не съм на никоя страна и не взимам и съм напълно съгласен, че едно трасе на което да се проведе състезание трябва да е изградено по законен начин, но се питам, по скоро искам да ви питам - Вие от кога знаете, че на вашата земя се изгражда трасе.Ако е от по-преди така, нали ме разбирате и сега сте намерили време да обиколите с апарата за да снимате щетите, защо не намерихте време да отидете по време на изграждането на трасето и да напътствате младежите.Обикновенно ентусиастите в този спорт са по-млади хора, от които доста голяма част все още нямат за съжаление изградено възпитание и култура когато са сред природата (това ме натъжава много).Наистина ми е интересно дали знаехте от преди че на вашата земя се изграждаше трасе?Страничен наблюдател съм само и имам, или вече по-скоро имах желание, да отида на това състезание.От това произтича моето любопитство :)
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот subritual » Сря Сеп 21, 2011 12:57 pm

fastera2 написа:Подкрепям Дид.
1.Смешно звучи :confused: ,но се подронва авторитета на цялото вело общество.

Не бих казал,планинското колоездене не е това,което беше.Преди се задвижваше от шепа ентусиасти с идеална цел,а вече е и средство за усвояване.
Който нарушава законите трябва да си понесе последствията.

SPA написа:Второ ако наистина имате десетки снимки както твърдите, не пречи поне малка част от тях да бъдат публукувани тука защото иначе думите ви остават само на хартия
:agree:
SPA написа:при изграждането на една вело алея/трасе е нормално да бъде изсечена опрделена растителност точно с цел безопасност

В зависимост от ситуацията. В крайна сметка трябва да има разрешение за сеч ако има такава.

n3k01 написа:Наистина ми е интересно дали знаехте от преди че на вашата земя се изграждаше трасе?

Зависи как се изгражда.Понякога 3,4 почивни дни стигат.

Не съм запознат с детайли и не искам да коментирам конкретния случай,но освен него това е един принципен въпрос,който отвежда нещата на едно следващо ниво.
Да видим как ще се развият нещата..... :popcorn:
Аватар
subritual

Мнениеот outfaced » Сря Сеп 21, 2011 1:31 pm

Независимо дали частна или държавна собственост никой няма право да сече каквото и да било във гората, без съответно разрешение. Няма значение дали дървото е 1 или 15 или 1500.
Уви принципа "моето си е мое, чудждото е общо" е все още широко разпостранен. Това се комбинира и с максимата "оня така прави, що пък и аз да не правя така ... "
В крайна сметка всички си носим последствията от това във всеки един аспект от нашето ежедневие и всеки мрънка как някой друг - политици, държава и т.н. му е крив.
Само че обществото се гради от хора, и ако те не се държат като граждани на законова държава, няма как и държавата да бъде такава.

Въпрос на манталитет, възпитание и самозъснание.

100% съм сигурен, че можеше да се намери удовлетворяващо решение и за 2те страни, ако бяха го обсъдили по нормалния начин. Но пак традиционно у нас всеки си мисли, че е над тия неща и законите правилата са за балъци.

Поредната сиуация, в която въобще ме е грижа кой колко е крив. Самия факт, че се стига до тук е показателен колко сме зле.
Тъжно.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот veskoz » Сря Сеп 21, 2011 1:55 pm

Гадна работа. Срам ме е. :erm:
А винаги съм се чудил как може да има частна собственост в природен парк. :eek3: На запад така ли е? :dontknow: Сериозно питам, защото не зная.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот n3k01 » Сря Сеп 21, 2011 2:14 pm

outfaced написа:................ нашето ежедневие и всеки мрънка как някой друг - политици, държава и т.н. му е крив.
..........
Тъжно.

Това исках и аз да кажа, но след като госпожата/госпожицата отговори, а тя не пожела .... явно ...... след като стоя още 30 мин. след моя въпрос онлайн(или поне така показваше статуса и).Трябва да направим състезание в което сме, не световни шампиони, ами трансгалактически - МРЪНКАНЕТО.
След като не беше отговорено на моя въпрос го приемам така - знаело се е преди да бъдат установени нанесените щети, но тогава никой не е имал време да им помогне да го направят както трябва.Но след това се е намерило време - за обхождане на терена, снимане, разпознаване на вида на отсечените дръвчета, изпращане на снимков материал до МВР, предоставяне на информация на медиите и дори регистрация във този форум и писане ...тц тц тц.Уважаема Катерина Хитова, разберете и аз и още много хора, които са почитатели на планинското колоездене, не одобряваме незаконната сеч по горите в частни и държавни имоти без съгласите на съответните хора и институции, но в случая искам и вие да разберете и осъзнаете как сте подходили към случая.Не мисля че това е правилния начин, по-скоро подстрекавате този начин на мислене с тези ваши действия :
Уви принципа "моето си е мое, чудждото е общо" е все още широко разпостранен. Това се комбинира и с максимата "оня така прави, що пък и аз да не правя така ... "
.
И пак да подчертая, че ако момчетата са направили тези неща без да притежават нужните документи, разрешения и т.н. и аз не одобрявам. :V:
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот outfaced » Сря Сеп 21, 2011 2:19 pm

veskoz написа:Гадна работа. Срам ме е. :erm:
А винаги съм се чудил как може да има частна собственост в природен парк. :eek3: На запад така ли е? :dontknow: Сериозно питам, защото не зная.

Няма проблем с частната собсвеност в природен парк. Само че и частника не може да си прави с гората там каквото му щукне, без да е разрешено от държавата. Според зависи от закона, може евентуално да ограничи достъпа до мястото с ограда, ако не пречи на предвижването на животни и прочие.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот did » Сря Сеп 21, 2011 2:30 pm

outfaced написа:100% съм сигурен, че можеше да се намери удовлетворяващо решение и за 2те страни, ако бяха го обсъдили по нормалния начин. Но пак традиционно у нас всеки си мисли, че е над тия неща и законите правилата са за балъци.

Лошото е, че страните не са само две. Тук са забъркани разни копащи и сечащи индивиди, паркова управа, регионална дирекция по горите, собственици на имоти, общински експерти по екология, разни държавни институции и доста други... НО НЕ И КМЕТА! Кмет не може да решава нищо по този въпрос, понеже не му е в правомощията.

О, извинете, бях забравил, че става дума за Сливен.

Аз си чакам снимките на отсечени дървета или документите, доказващи законност на трасето. Телефонни обаждания от Лечков не искам! :popcorn:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Modjoa » Сря Сеп 21, 2011 2:46 pm

veskoz написа:А винаги съм се чудил как може да има частна собственост в природен парк. :eek3: На запад така ли е? :dontknow: Сериозно питам, защото не зная.

Можеш да имаш, но реално нито можеш да сториш, нито да сечеш, нито да е ограждаш. В повечето случаи, частна собственост е от времето преди да е съществуал паркът. От държава до държава, законодателството е различно, но е доста близко до това, което написах.

По темата: Обеждавам се, че в България, най-хубавото и най-лошото е свободата във всяка нейна форма :)
I like the most to ride like a ghost...
Аватар
Modjoa

Рейтинг: 1200

Мнениеот joropc » Сря Сеп 21, 2011 2:51 pm

Предлагам коментарите по темата да не са първични, а подплатени с нужните документи, доказателства, и добре обмислени, защото я има и голямата вероятност ПАК да ни "изтипосат" по медиите, като най-страшните и безотговорни природо-убийци, ходещи в планината.Знаете за какво говоря......
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 21, 2011 3:39 pm

А аз предлагам съвсем отговорно на mtb-bg директно да изтрие темата за състезанието. Не са нужни никакви доказателства, дори нищо да не е сечено. Самото наличие на изградено съоръжение (без оглед в чии идеални граници се пада) е напълно достатъчно. Природен парк "Сините камъни" е обявен рез 1980 година с цел опазване на флората и фауната на уникалните екосистеми на Карандила. Нормативната уредба на природните паркове е налице. Предлагам на администрацията на форума да я отвори и да прочете какво е и какво не е разрешено в един природен парк, след което да приложи правилата на форума.

Мисля, че е от изключителна важност за mtb-bg да се дистанцира моментално от подобни прояви като темата за това незаконно "състезание".
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот AZ81 » Сря Сеп 21, 2011 5:16 pm

SPA написа:
Бих си позволил да ви дам няколко съвета. Първо не се опитавайте да давате оценка за безопасноста на дадена вело пътека/трасе ако нямата нужната компетенция и знания.

В случая съм изразила личното си мнение. Съгласна съм, че оценката трябва да се направи от компетентен орган. Но ако строителите на трасето твърдят, че то е безопасно, това, което казвате, се отнася и до тях - те трябва да имат такава оценка. В случая обаче тръгваме малко отзад напред. Те нямат такава оценка, защото нямат разрешение изобщо да правят трасе. Включително и от собствениците.
Снимки също мога да публикувам, след като се интересувате. Ще ги добавя в следващ пост.
А за ущърба, нанесен на природата - затова също е необходима професионална компетенция и знание. Вие имате вашето лично мнение, че той е незначителен. Аз лично като съсобственик познавам добре тези земи и имам мнение, че по терен, където и без друго са възможни свличания и почвата е ерозирала, не е подходящо да се правят подобни алеи и да се премахва рaстителност. Но да оставим на страна моето и Вашето лично мнение за ущърба - отново трябва да е налице съответното разрешение, направено след оценка на евентуалното въздействие на околната среда.
Може би е наивно да очакваш в България законите да се прилагат, но аз наистина очаквам именно това.
AZ81

Мнениеот AZ81 » Сря Сеп 21, 2011 5:24 pm

n3k01 написа: искам да ви питам - Вие от кога знаете, че на вашата земя се изгражда трасе.Ако е от по-преди така, нали ме разбирате и сега сте намерили време да обиколите с апарата за да снимате щетите, защо не намерихте време да отидете по време на изграждането на трасето и да напътствате младежите.Обикновенно ентусиастите в този спорт са по-млади хора, от които доста голяма част все още нямат за съжаление изградено възпитание и култура когато са сред природата (това ме натъжава много).

Знам съвсем отскоро и веднага предприех мерки. Свързах се с човека, който беше посочил на сайта си, че строи трасетата - Добри Добрев. Консултирах се с адвокати. Написах му писмо по email, в което му обясних правната страна на въпроса, написах му писмо и по официална поща. Така че той е напълно информиран за правните разпоредби, които се прилагат. Не разбрах какво имате предвид с това, че младежите трябва да бъдат възпитавани и напътствани. Доколкото знам, Добри Добрев е на 30 и няколко години и е по-голям от мен, така че това, което сте написал, ми е малко странно.
AZ81

Мнениеот AZ81 » Сря Сеп 21, 2011 5:38 pm

DSCN3292.JPG
DSCN3292.JPG (114.72 KiB) Прегледано 4861 пъти
DSCN3297.JPG
DSCN3297.JPG (111.36 KiB) Прегледано 4867 пъти
DSCN3298.JPG
DSCN3298.JPG (120.47 KiB) Прегледано 4861 пъти
DSCN3299.JPG
DSCN3299.JPG (126.19 KiB) Прегледано 4869 пъти
DSCN3310.JPG
DSCN3310.JPG (108.65 KiB) Прегледано 4857 пъти
DSCN3311.JPG
DSCN3311.JPG (105.29 KiB) Прегледано 4863 пъти
SNC00083.JPG
SNC00083.JPG (140.05 KiB) Прегледано 4863 пъти
SNC00086.JPG
SNC00086.JPG (117.21 KiB) Прегледано 4857 пъти
AZ81

Мнениеот AZ81 » Сря Сеп 21, 2011 5:47 pm

SNC00113.JPG
SNC00113.JPG (105.85 KiB) Прегледано 4841 пъти
SNC00124.JPG
SNC00124.JPG (139.99 KiB) Прегледано 4849 пъти
SNC00128.JPG
SNC00128.JPG (136.95 KiB) Прегледано 4842 пъти
SNC00144.JPG
SNC00144.JPG (152.44 KiB) Прегледано 4845 пъти
AZ81

Мнениеот did » Сря Сеп 21, 2011 5:47 pm

Мдаааа... Само една от тези снимки е достатъчна, някой да го поеме четвъртит отзад... :popcorn:

Действайте по каналния законов ред, но знайте - това не е начина, по който в България се държат истинските планински колоездачи. Това е ужасно неприятно изключение - някаква запазена марка на сливенските колоездачи-дървосекачи.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Следваща

Назад към Общ форум