http://www.btv.bg/news/bulgaria/zakonired/story/984116784-Pyasachni_dyuni_i_gori_sa_bili_zameneni_kato_pasishte.html
Как нямаше и там някой имот

did написа:Мдаааа... Само една от тези снимки е достатъчна, някой да го поеме четвъртит отзад...![]()
Това е ужасно неприятно изключение - някаква запазена марка на сливенските колоездачи-дървосекачи.
AZ81 написа:SPA написа:
Аз лично като съсобственик познавам добре тези земи и имам мнение, че по терен, където и без друго са възможни свличания и почвата е ерозирала, не е подходящо да се правят подобни алеи и да се премахва рaстителност..
ХиНкоВв ;] написа:Почвате да се излагате...Някой от дърветата не са отрязани напълно...
ХиНкоВв ;] написа:Сечени дървета съм виждал по много пътеки... най-вече за оформяне на скоковете и част от виражите...
ХиНкоВв ;] написа:българия...
icemanlovers написа:Жалко за състезанието в Сливен
Изглеждаще много приятно трасето,
Mavrico написа:За всички, които не са разбрали, става дума за най-голямата имотна далавера в региона. Въпросът е също така политически (прочетете статията). Тъй като на Хитови не им разрешават от парка да си изсекат горите (вероятната им цел), са бесни че някой прави нещо в тяхната "Частна" собственост. Пътеките си съществуват от преди. Мога само да им пожелая 50лв. държавен годишен данък на декар върху горите. Това прави около...115 000лв. на година, честито
AZ81 написа:Не по-малко абсурдна е жълтата статия, на която се позовавате като източник на информация. И аз мога да Ви посоча около 50 Интернет линка, в които се твърди, че Вашият идол Йордан Лечков иска да .....
veskoz написа:
Уважаема г-це Хитова, моля не обобщавайте. Не взимайте мнението на дадена единица като миродавно за цялата ни общност.
Проблема е сериозен, както и за Вас като потърпевш, така и за Нас като общество (въпреки че в него са замесени само утайките), което по един или друг начин също е потърпевшо.
С две думи не се връзвайте на провокации. Не и тук.
4getcredo написа:veskoz, г-жата или г-цата
AZ81 написа:Mavrico написа:За всички, които не са разбрали, става дума за най-голямата имотна далавера в региона. Въпросът е също така политически (прочетете статията). Тъй като на Хитови не им разрешават от парка да си изсекат горите (вероятната им цел), са бесни че някой прави нещо в тяхната "Частна" собственост. Пътеките си съществуват от преди. Мога само да им пожелая 50лв. държавен годишен данък на декар върху горите. Това прави около...115 000лв. на година, честито
Чудех се дали изобщо да отговарям на тази безподобна глупост и ако отговоря – откъде по-напред да почна, след като във Вашия коментар и въпросната статия единствено имената на засегнатите лица са написани вярно.
Накратко: никой не е накърнил „икономическите ми интереси” по една много проста и елементарна причина - аз нямам икономически интереси. Нямам фирми, хотели, строежи и т.н. и никога не съм имала.
Семейство Хитови никога не са искали да секат, строят или каквото и да било в земите си. Така че обяснението как сме „бесни”, че не можем да сечем, е меко казано абсурдно.
Не по-малко абсурдна е жълтата статия, на която се позовавате като източник на информация. И аз мога да Ви посоча около 50 Интернет линка, в които се твърди, че Вашият идол Йордан Лечков иска да обсеби държавната част от Сините камъни, но вие сигурно ще искате и да го докажа. Колкото до намека Ви, че Панайот Хитов (който е един от най-видните фигури в борбата за освобождение) е правел „далавери”, това за мен вече е цинизъм.
Правото ни на собственост е доказано с документи и от тук нататък ако имате някаква идея кой друг може да е собственик, добре е да я споделите и аргументирате пред съответните органи. Дотогава всички извършени действия в съсобствения ни имот са незаконни. Не просто защото са извършени без съгласието на собствениците, а защото им липсват всички други необходими разрешения и съгласия. Те не са едно или две,понеже става въпрос за защитена територия. Само че когато някои хора нямат реални доводи и факти в своя полза, почват да говорят за политика, лична война, засегнати интереси и т.н. Смешно и жалко е.
Mavrico написа:
1. Нямам нищо общо с кмета, името му споменавате вие в статията разпространена до месните медии http://sedmica.sliven.net/index.php?id=51887 , противно на всякаква логика. Явно имате нещо на ум, но то няма нищо общо със собствеността ви или велопътеките. Говорите за хотели, обсебване и тн. ...защо?
2. Нямам нищо общо с изгражданата вело пътека, аз съм турист за мен спускането е проблем в плананата. Боли ме когато виждам изсечени дървета, не по-малко от вас. Но в тази връзка, ще декларирате ли пред МТБ обществото, че като приятел на колоезденето и "собственик", ще дадате съгласито си при положение, че организаторите имат съгласие от другите институции? Ще помогнете ли да се реализира една мечта на Даунхилистете от тази част на България. В противен случай защо занимавате всички с накърнените си интереси точно тук...?
3. Всички природолюбители в Сливен бяхме покрусени от тази "безумна и абсурдна" реституция на собственост в идеални граници върху едни от най- красивите места в Природен парк Сините камъни!!! Вие се появявате тук "на бял кон" и печилите симпатиите на хора, които нямат никаква идея за реалното положение в Сливен и то на гърбът на група деца мотивирани от любов към спускането. Постнах статията за да разберат, че и вие сте набъркани. Но явно в България всичко е възможно, законите важат за обикновените хора. Вярваме ,че справедливостта ще възтържествува и един ден парка ще е пак на всички!!!
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 362 госта