Велорали "Drag Черни връх" 2011

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Велорали "Drag Черни връх" 2011

Мнениеот Admin » Съб Сеп 17, 2011 12:58 pm

Записването започна. Ето я и наредбата:
http://www.mtb-bg.com/index.php/events/ ... -vrah-2011
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Велорали "Drag Черни връх" 2011

Мнениеот YAX » Пон Сеп 19, 2011 12:44 pm

По банков път ли трябва да предадем парите ? И ако 2-ма участника са в различна категория , може ли да се запишат , като отбор? :beer:
Змия бузи НЕМА!!! Изображение
YAX

Рейтинг: 1302

Мнениеот eMcKu » Пон Сеп 19, 2011 1:56 pm

Днес минах трасето до Момина Скала. Нагоре пътеката е изкопана адски много, на места се минава трудно, на други трябва да се пренесе.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот xcrider » Съб Сеп 24, 2011 10:56 pm

малии, днеска с какво се сблъсках на трасето точно до асфалтовият път към дендрариума, който пресича пътеката.дано го оправят до състезанието.
Изображение

освен това в този район през 20 метра са направили улеи за вода, който отново пресичат пътеката и забавят определено спускането и качването до малка степен, тъй като само трябва да се вдига предната гума да се става и т.н.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот did » Съб Сеп 24, 2011 11:10 pm

Какво, като трасето е разкопано. То е разкопано еднакво за всички!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот eMcKu » Нед Сеп 25, 2011 10:23 am

Там не се спуска, така че не се забавя спускането.
Катеренето не е проблем, улеите са тесни и няма нужда от спиране.
За това изкопаното от снимката, ти трябват точно десет секунди да слезеш от колелото и да го скокнеш ...

В наредбата пишеше, че старта, ще се определи на 23 този месец. Дали вече е определен ? :agree:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот Pr3d4t0R » Нед Сеп 25, 2011 6:17 pm

За хубаво са разкопали - водата ще се отвежда по-добре. Тъкмо е по-забавно, че е много равна таз алея : - D

Това на снимката и в момента може да се мине на колело - туристите добре са отъпкали вече лека заобикалка ; - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот leezard » Нед Сеп 25, 2011 7:21 pm

Пичове, искам да попитам онези от Вас, които са минавали маршрута, спускането много ли е гадно за човек с твърдак? Имате ли представа и маршрута дали ще бъде маркиран, като обиколката на Витоша?
leezard

Рейтинг: 1207

Мнениеот spirov92 » Нед Сеп 25, 2011 7:46 pm

Доста хора го пускат с твърдаци, зависи по-скоро от уменията ти.
За маркировката-на много места по трасето забелязах стрелки с бяла боя, не знам дали и друга ще слагат.
spirov92

Мнениеот Inzagi » Нед Сеп 25, 2011 7:51 pm

За мен спускането по принцип е много тегаво, малко излиза от рамките на XC/AM трасе,но пък и аз съм един спускач...
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Сеп 25, 2011 8:38 pm

Проблемна е първата секция на спускането//както и още няколко участъка/ - точно под Черни връх. Пътеката е осеяна със сериозни камъни, част от състезателите носиха надолу. Състезанието се кара както с DH, ХС така и с БМХ/2009г/ колела.
Необходими са задоволителни спирачки /среден клас+ дискови или висок клас В-брейк/, както и вилка от среден клас+.
Бих дефинирал маршрута като агресивно ХС, изискващо АМ велосипед и протекция.
Желанието и мотивацията Ви качват до горе и Ви връщат цели до долу, не велосипеда. От опит :)
Успех, надявам се да се видим там :)

ПП. маркировка има, освен белите стрелки, има и флагчета, ако си след 'метлите' - няма флагчета :)
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Fujitzo » Вто Сеп 27, 2011 1:43 pm

Аз никога не съм го минавал цялото трасе с колело. Качвал съм се на Черни връх 2 пъти пеша, от които единия зимата. Според мен пътеката нагоре и надолу е крайно НЕподходяща за колело... това не е колоездене - това е носене :D Един приятел ми го описа "ти кво си мислиш, тези дето печелят тичат нагоре с колело на рамо и после тичат надолу с колело на рамо" :V:

Все пак ще се пробвам, на обиколката на витоша ме завладя състезателната треска и беше много яко ! Така и така това е последното състезание от календара.. :)
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Мнениеот Boko-Loco » Вто Сеп 27, 2011 2:05 pm

Fujitzo написа: Така и така това е последното състезание от календара.. :)

Ааа не е последното! http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar/icalrepeat.detail/2011/10/09/126/31%7C32%7C33%7C34%7C36%7C30/-qq
Boko-Loco

Рейтинг: 1728

Мнениеот veskoz » Вто Сеп 27, 2011 2:40 pm

Fujitzo написа: "ти кво си мислиш, тези дето печелят тичат нагоре с колело на рамо и после тичат надолу с колело на рамо" :V:

Изключая нЕколко аптеки, не е така ша знаЙш. ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот fangio » Вто Сеп 27, 2011 7:44 pm

Една молба към организаторите:
Ако може да направят малка промяна на трасето в участъка между Бялата вода и шосето, което пресича пътеката за Златните мостове.
Идеята ми е от Бялата вода да се мине по долната пътека, която излиза на Тихият кът и от там около километър да се кара по шосето,д и отново да се включим в пътеката.
Днес след работа реших да направя едно каране до Момина скала и с изненада открих, че пътеката в тази си част е прекопана напряко през 30-40 метра с цел изграждане на отводнителни канали ( да вмъкна, че това е станало в последните 2 дни, защото в неделя не беше така ).
Ако от там мине трасето на 1-во място ще е мъка за състезателите, защото на този етап ( туристите още не са утъпкали изкопите достатъчно ) и се налага да се слиза от колелото и да се пренася, и така над 20-30 пъти в този участък от около 3км. , и от друга страна ще затрупаме изкопаното или ако е започнато изграждането с цимент - ще го разрушим.
Не заставам зад строителите или зад тези, които са взели това "гениално" решение - все пак това е горска пътека и водата нека да минава от където и да е, само не по изкуствено изградени с цимент и пясък напречни канали на пътеката, ама мисля, че така всички ще спечелим за момента.
Дано някой от организаторите прочете мнението ми и реши да направи един обход на трасето, преди то да е маркирано и да се вземе уместно решение, което да е в полза на всички!

п.п. колкото са изкопите, поне толкова псувни отнесоха всички замесени в това мероприятие :beer:
fangio

Рейтинг: 1289

Мнениеот Боян Бановски » Вто Сеп 27, 2011 7:56 pm

fangio написа:Една молба към организаторите:
Ако може да направят малка промяна на трасето в участъка между Бялата вода и шосето, което пресича пътеката за Златните мостове.
Идеята ми е от Бялата вода да се мине по долната пътека, която излиза на Тихият кът и от там около километър да се кара по шосето,д и отново да се включим в пътеката.
Днес след работа реших да направя едно каране до Момина скала и с изненада открих, че пътеката в тази си част е прекопана напряко през 30-40 метра с цел изграждане на отводнителни канали ( да вмъкна, че това е станало в последните 2 дни, защото в неделя не беше така ).
Ако от там мине трасето на 1-во място ще е мъка за състезателите, защото на този етап ( туристите още не са утъпкали изкопите достатъчно ) и се налага да се слиза от колелото и да се пренася, и така над 20-30 пъти в този участък от около 3км. , и от друга страна ще затрупаме изкопаното или ако е започнато изграждането с цимент - ще го разрушим.
Не заставам зад строителите или зад тези, които са взели това "гениално" решение - все пак това е горска пътека и водата нека да минава от където и да е, само не по изкуствено изградени с цимент и пясък напречни канали на пътеката, ама мисля, че така всички ще спечелим за момента.
Дано някой от организаторите прочете мнението ми и реши да направи един обход на трасето, преди то да е маркирано и да се вземе уместно решение, което да е в полза на всички!

п.п. колкото са изкопите, поне толкова псувни отнесоха всички замесени в това мероприятие :beer:

+ 1 :agree: , :beer:
Аватар
Боян Бановски

Мнениеот eMcKu » Вто Сеп 27, 2011 7:58 pm

Аз пък дочух, че се мисли състезанието да е по първоначалният маршрут от Железница. Но нека организаторите се изкажат, до тогава само, ще си говорим :D
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот did » Вто Сеп 27, 2011 9:02 pm

Аз пък дочух, че щяло да има над 15 участника от "Крива Спица" ;)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Inzagi » Сря Сеп 28, 2011 3:39 am

Елате повече :)
Аватар
Inzagi

Мнениеот Asen6o » Сря Сеп 28, 2011 8:56 am

did написа:Аз пък дочух, че щяло да има над 15 участника от "Крива Спица" ;)

:nuts: :hbang2:
Аватар
Asen6o

Рейтинг: 1407

Мнениеот motomarzel » Сря Сеп 28, 2011 9:11 am

fangio написа:Една молба към организаторите:

Това е състезание, а не разходка в парка. Целта на състезанието не е да ти е лесно, който иска да му е лесно - да си остане вкъщи под завивките на топло :agree:

Смятам, че препятствията по трасето биха направили състезанието още по-интересно! :eyebrow:
Аватар
motomarzel

Мнениеот Admin » Сря Сеп 28, 2011 10:55 am

Организаторите ме помолиха да съобщя за следните промени в наредбата (отразени са и в статията в сайта):
9:30 ч - Старт - Боянско ханче (Старта от предишното издание).
8:00 - 9:15 - Записване на място и раздаване на номера - същата локация.

ОРГАНИЗАТОРИТЕ НАБИРАТ И ДОБРОВОЛЦИ ЗА ОТДЕЛНИТЕ КОНТРОЛНИ ПУНКТОВЕ ПО ТРАСЕТО. МОЖЕ ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, КАТО ИЗПОЛЗВАТЕ СЛЕДНИТЕ КОНТАКТИ ЗА ВРЪЗКА: тел. 812 70 60
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Сря Сеп 28, 2011 12:46 pm

Admin написа:Организаторите ме помолиха да съобщя за следните промени в наредбата (отразени са и в статията в сайта):
8:00 - 9:15 - Записване на място и раздаване на номера - същата локация.....

При това положение, финалът остава ли в 16.00ч , както е обявено в сайта на състезанието ?
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН

Рейтинг: 1588

Мнениеот Kpoko » Сря Сеп 28, 2011 1:35 pm

motomarzel написа:
Това е състезание, а не разходка в парка. Целта на състезанието не е да ти е лесно, който иска да му е лесно - да си остане вкъщи под завивките на топло :agree:

Смятам, че препятствията по трасето биха направили състезанието още по-интересно! :eyebrow:

Ти май не си виждал пътеката в какво състояние е :eek3: .
Кой знае, може до събота да зарият изкопите, в противен случай, хората с опит в бягането с препятствия ще имат предимство, участъка никак не е малък, а изкопите и купчините с пясък след тях - доста нагъсто.
Аватар
Kpoko

Мнениеот Admin » Сря Сеп 28, 2011 4:46 pm

ИНОПЛАНЕТЯНИН написа:
Admin написа:Организаторите ме помолиха да съобщя за следните промени в наредбата (отразени са и в статията в сайта):
8:00 - 9:15 - Записване на място и раздаване на номера - същата локация.....

При това положение, финалът остава ли в 16.00ч , както е обявено в сайта на състезанието ?

Не, цялата програма се изтегля с половин час по-късно и става следната (току що получих потвърждението):

- 8:00 - 9:15 ч.- Записване на място и раздаване на номерата - Боянско ханче.
- 9:30 ч. - Старт - Боянско ханче.

- 15.30 ч. - финал
- 16.30 ч.- награждаване

4. Контролни времена
- 11:15 Златните мостове
- 11:45 Момина скала
- 14:30 Черни връх
- 15:30 х.Кумата
- 16:30 Момина скала
- 17:00 финал Бояна
Аватар
Admin

Мнениеот Inzagi » Пет Сеп 30, 2011 3:37 pm

На паркинга пред хижата тръгнете надолу по асфалтирания път. След около 800 м. достигате до разклон. Продължете направо, леко нагоре до х. Боерица. Следва горска пътека, преминаваща покрай х.Планинарска песен. В началото се редуват участъци с леко изкачване и спускане, а след разклонът за х. Бор/ х. Септември следва спускане до достигане на х. Септември (33 km). Продължете вдясно и надолу до достигането на алеята, водеща към х.Момина скала (същата, по която сте се изкачили преди няколко часа). Продължете по нея до ресторант “Момина скала”(34 km).

В този участък от маршрута в една от хижите (предполагам че е х.Планинарска песен ,но не съм 100% сигурен) преди около 2 месеца ,като минавах по маршрута имаше една голяма и не съвсем приятелски настроена каракачанска овчарка, която беше отвързана и си се разхождаше до хижата(твърде късно разбрах това нещо иначе щах да заобиколя).Аз се бях позасилил с колелото , пропуснах пътеката ,като предположих че тя продължава покрай самата хижа и явно изненадах кучето и то се засили към мен доста заплашитолно ,скочих от колелото и замахнах с него към кучето зада го сплаша и стоях зад колелото за да се предпазя ако ми се нъхвърли, то беше на около метър от мен и ме лаеше ,тогава успях да се отдалеча и не се случи нищо по неприятно .Аз съм имал кавказка овчарка и знам на какво са способни тези кучета ,може би заради това доста се поуплаших :)
Та просто казвам да си знаете :)
Аватар
Inzagi

Мнениеот veskoz » Пет Сеп 30, 2011 4:20 pm

Нищо ново. Внимавайте!
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот did » Пет Сеп 30, 2011 4:47 pm

Така де, к'во толкова. Щом има състезание с крави, що да няма състезание с кучета :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Asen6o » Пет Сеп 30, 2011 4:55 pm

Кравите са малко по-безобидни някак си.. :D

Безаварийно стартиране и финиширане на всички! :)
Аватар
Asen6o

Рейтинг: 1407

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пет Сеп 30, 2011 6:03 pm

Хм... То вероятно на същата каракачанка принесох в жертва едни рейс-фейс налакътници

did написа:Така де, к'во толкова. Щом има състезание с крави, що да няма състезание с кучета :D

Е то миналата година имаше и коне при вас :)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Следваща

Назад към Състезания