Пукане при силен натиск RAM ht2 ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Re: Пукане при силен натиск RAM ht2 ?

Мнениеот Ozzie » Пет Мар 25, 2011 10:26 pm

MacLeod написа:И тъй като по тази тема с чашките съм на ""вие" и не знам какво значи интегрирани, полуинтегрирани се зачудих дали мога да си сложа тези от по-горния линк. Ето го пак: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=19877.

Имаше и все още има някъде в сайта (а може и във форума да е) много добре обяснено кои са "обикновени", "интегрирани", "полуинтегрирани" и пр.
Конкретно за тези които питаш - няма да станат на RAM HT II.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот rsf » Пет Мар 25, 2011 10:49 pm

rsf

Рейтинг: 1519

Мнениеот MacLeod » Вто Мар 29, 2011 10:04 pm

Мерси за линка, изглежда полезен. :beer:
Аватар
MacLeod

Рейтинг: 1785

Мнениеот sensation_blue » Съб Окт 01, 2011 12:23 pm

konopr написа:принципно алуминиевите рамки са доста акустични и могат да предават звука от пукащи части така, че да се чуват на друго място. В случая най-логично е да е от някоя част отпред, понякога пука вилката, понякога главината, но не е изключено да идава от задната част на колелото, но да се чува отпред, така че те съветвам да хвърлиш едно око за луфтове и т. н. към средното и задницата.
На мен ми се е случвало да разглабям и профилактирам задната главина, средното, да сменям педалите заради пукане при въртене основно в изправено състояние с повече сила и натиск... и пукането накрая се оказа че идва от седалката :D

fall_out написа:И аз съм го имал същия проблем с с пукането на колчето на седалката.

При мен го има същия проблем с рамка HT2 (2011) която карам от около 2-3 месеца. В началото имаше лек луфт и прихлопване на чашките (VP) но след няколко притягания се оправи. Не скачам и не карам супер агресивно, но след едно каране, което не беше кой знае колко агресивно надолу забелязах, че при въртене и то с определена сила, започва да пука нещо и то много неясно от къде... след профилактика на средното, педалите и курбелите (където проблем не беше забелязан в сервиз, на който имам доверие) и смяна на седалката пукането все още го има. Да спомена, че и малко преди въпросното каране смених едно звено на веригата, защото я свалях и изгубих нита, а новото звено е доста по стегнато, от вече доста разработената верига. Би било логично да е веригата, която при огъване също пука и щрака, но странното е че винаги, когато започвам да карам няма пукане и с карането започва... .най-вече при по-голям натиск на веригата при изкачвания. Забелязах обаче и друго, че като сваля седалката и пукането изчезва, но може да се дължи и по-различния натиск при педалиране. При появяване на пукането забелязах също, че при спиране на въртенето и завъртане рязко на кормилото на ляво и надясно отново има няколко припуквания, които ту спират ту се появяват. И не мога да разбера дали е от чашките, от веригата или колчето на седалката, което между другото съм извадил почти до отбелязаното ограничение и е 350мм колче. Огледах за пукнатини по рамката, но не забелязах, а и би било твърде странно да има след толкова малко каране на HT2 и то без извращения над нея...
Някой има ли идея как мога да установя от къде е (не е ясно от долу ли е или отпред именно поради акустиката на алуминия) пукането, защото наскоро смених рамка Онтарио заради сцепване при седалковата тръба 2 пъти - което може да се дължи и на не добра стойка при изкачване ... така де имам малко параноя вече откъм пукване на рамката при седалковата тръба :crap:
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот sensation_blue » Нед Окт 02, 2011 8:09 pm

Моля за извинение, оказа се че проблема е най-вероятно от скобата, след като прочетох това viewtopic.php?t=70210
си дадох сметката, че трябва да пробвам да смажа скобата и наистина пукането спря...е поне докато не се опесъчи след едно каране и пак започна да пропуква... явно ще търся или по добра скоба или трябва често да почиствам тази област...
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот Madnesst » Вто Окт 04, 2011 8:10 am

хм и аз отначало имах такъв луфт , само когато спирам рязко и се чува едно ,,пук'' , разблобих чашките и пак ги сглобих и всичко се оправи :eek3: сега след 2-3 месеца каране пак забелязах този луфт , дано стане пак така :D :D
Приятелите са като циците ..Някой са големи .. други малки .. Някой са истински .. Други са фалшиви :)
Аватар
Madnesst

Рейтинг: 1232

Мнениеот svetoslav.softev » Нед Яну 31, 2016 2:50 pm

и аз имах същия проблем с пукането като го понапъна на горнище и се чуваше едно дразнещо пукане при определен ход на педала. като се заслушам по от близо пукането идваше от задната част на рамката и си мислех че е от някав свързващ лагер или пук си мислех че е от самата рамка нещо се е напукала някак си вътрешно, но след по обстоен и дулаг преглед се оказа че е от задните венци на пръв поглед са затегнати добре изобщо не играят но всъщност е имало още малко да се дозавият.затегнах ги до край здраво и се оправи ......
svetoslav.softev

Рейтинг: 1158

Предишна

Назад към Веломеханик