gyndi написа:... и веднагически позвъних на 112, обясних какво се е случило изчаках патрул, подадох сигнал и чакам резултата ...
Правилно си постъпил. При мене подобно - няква лелка прави ляв завой на кръстовището бул. Цар Борис III и Тодор Каблешков(при магазина 345) идвайки от Княжево и пресича алеята и пешеходната пътека. Аз идвам също от Княжево движейки се по алеята(и на двама ни е зелено, но тя трябва да
пропусне движещите се с предимство -> насрещното движение, докато прави завой на ляво,
КАКТО И пешеходците и колоездачите) - намалявам при навлизане на кръстовището и онази ме вижда, вижда че ще мина преди нея(въпреки че намалих) и нарочно даде газ на завоя и ме засече, докато го правеше се провикна през прозореца "Какво правиш ве" и докато и отвръщах, че съм с предимство как какво? тя отмина. Много се изнервих и не записах номера(нещо което вече правя), но караше някво жълто супер-мини ванче( примерно подобно на тия най-малките пощенските). И друг път не са спазвали това предимство, но обикновено гледам, че са заблеяни и отнесени, но тая да се провиква през прозореца така нагло, хем не знае закона, хем нагла да отнеме предимство и с въпроса какво правя, когато се опитвам да премина.. засече ме на 2 метра от мене, като ме видя преди това и нарочно даде газ да мине пред мене.. добре че набих спирачки. Носете каска!
Правилно си направил да докладваш. Аз също мисля да започна да го правя, но не виждам какъв ще бъде резултата, дори глоба не може да им се наложи, затова си записвам кола цвят номер и накъде отива и после с лична разправия ще се връща(на наглите поне). Или ще се научат да карат(ИЛИ ПОНЕ ДА НЕ СЕ ДЪРЖАТ НАГЛО) или ще лепят/сменят гуми, докато се научат!!!

Доста нарушители спират и се извиняват, дано на тях им идва акъла и да внимават следващия път, но на наглите ПРОШКА НЯМА!
Извинявам се за главните букви, но си представих какво си преживял и се ядосах и аз!