ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

Мнениеот subritual » Съб Окт 01, 2011 10:32 pm

:nono: Вчера
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Нед Окт 02, 2011 9:00 am

@subritual
едни такива неразгадаеми знаци се отварят при мен...
:dontknow:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот edinmilion » Нед Окт 02, 2011 9:05 am

трябва да преименуваш на .mp3 (наистина е добре когато някой прикачва файл, да зип-ва или да пише в описанието какво и как) :agree:
Радио-любителски запис на инцидент с жена блъсната от велосипедист.
edinmilion

Мнениеот h17 » Нед Окт 02, 2011 4:44 pm

Попринцип населявам другия форум, ама трябва да го напиша и тук:

Днес ми беше първата катастрофа: летя си с байка надолу по Стамболийски и някаква кола тръгва да прави ляв завой. Аз си мислех, че ме вижда и ще спре, ама се оказа, че не е така :D Сблъсъкът беше от вида глава в страничен прозорец. Каската ми е сцепена, аз се разминах с охлузвания и стрес :sweat: Желязната вилка на байка е огъната, също както и релсите на седалката :boggled:

И, да: ХОРА, НОСЕТЕ КАСКИ!! :banghead:

ПП: Бях с абсолютно предимство, облечен с ярко жълто джърси и се движех в рамките на ограничението.
h17

Рейтинг: 1210

Мнениеот gyndi » Чет Окт 13, 2011 2:46 pm

Евъла, момци1 Да ви кажувам днес какво ми се случи докато карах по велоалеята на Ломско шосе. Карам си разбираш ли целеустремено и си мисля некви глупости и на пряката на Ломско шошсе ул. Село Кравеник №74 от пряката ми излиза Рено с един симпатичен чичко...Какво се случва, за тнези дето не са карали по тази алея да поясна че, има перфектна видимост преди колата да стъпи на вело-алеята....Чичкото беше на самата алея, и трябваше да го заобиколя от лявата страна (от дясно нямаше как-тротоари и пряката) направих му ясен знак с дясната си ръка и казах: Какво правиш тук? И докато го заобикалям отляво на пътното платно - Ломско шосе чичкото форсира двигателя и аха да ме бутне беше на 5-6 см от велосипедът ми. Това ме афектира жестоко, набих спирачки, обърнах и тръгнах към предницата на автомобилът. Онзи отвори вратата и ме пита : Кво ме заобикаляш бе?! Културно му отговорих, че ми отнема предимството при което, затвори вратата и отново форсира двигателя и тръгна да ме гази...даде ляв завой и спря пред един магазин. Кипнаха ми лайната, и веднагически позвъних на 112, обясних какво се е случило изчаках патрул, подадох сигнал и чакам резултата. Момци, най хубавото в случая е, че съм жив и здрав но, ми писна разни тъпунгери в коли, пешеходци и всички други даже и велоспедисти да не спазват ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИ!!!! Това не ми е първият случай, но реших да ви го напиша...и както, писа колегата по горе ВИНАГИ С КАСКА!!!! За сравнение в една велика държава като, Германия това е недопустимо и абсурдно...нали сме европейци да го е...
Както и да е, любителите шосеисти като мен карайте внимателно, очите на 4, на една врата разстояние,каски и отличителни (светлоотразителни дрехи) задължително и светлини и стопове. Пожелавам ви готина седмица :wavey:
Аватар
gyndi

Рейтинг: 1310

Мнениеот Rix » Чет Окт 13, 2011 3:14 pm

gyndi написа:... и веднагически позвъних на 112, обясних какво се е случило изчаках патрул, подадох сигнал и чакам резултата ...

Правилно си постъпил. При мене подобно - няква лелка прави ляв завой на кръстовището бул. Цар Борис III и Тодор Каблешков(при магазина 345) идвайки от Княжево и пресича алеята и пешеходната пътека. Аз идвам също от Княжево движейки се по алеята(и на двама ни е зелено, но тя трябва да пропусне движещите се с предимство -> насрещното движение, докато прави завой на ляво, КАКТО И пешеходците и колоездачите) - намалявам при навлизане на кръстовището и онази ме вижда, вижда че ще мина преди нея(въпреки че намалих) и нарочно даде газ на завоя и ме засече, докато го правеше се провикна през прозореца "Какво правиш ве" и докато и отвръщах, че съм с предимство как какво? тя отмина. Много се изнервих и не записах номера(нещо което вече правя), но караше някво жълто супер-мини ванче( примерно подобно на тия най-малките пощенските). И друг път не са спазвали това предимство, но обикновено гледам, че са заблеяни и отнесени, но тая да се провиква през прозореца така нагло, хем не знае закона, хем нагла да отнеме предимство и с въпроса какво правя, когато се опитвам да премина.. засече ме на 2 метра от мене, като ме видя преди това и нарочно даде газ да мине пред мене.. добре че набих спирачки. Носете каска!
Правилно си направил да докладваш. Аз също мисля да започна да го правя, но не виждам какъв ще бъде резултата, дори глоба не може да им се наложи, затова си записвам кола цвят номер и накъде отива и после с лична разправия ще се връща(на наглите поне). Или ще се научат да карат(ИЛИ ПОНЕ ДА НЕ СЕ ДЪРЖАТ НАГЛО) или ще лепят/сменят гуми, докато се научат!!! :(!: :(!: :(!: Доста нарушители спират и се извиняват, дано на тях им идва акъла и да внимават следващия път, но на наглите ПРОШКА НЯМА!
Извинявам се за главните букви, но си представих какво си преживял и се ядосах и аз!
Аватар
Rix

Рейтинг: 1217

Мнениеот gyndi » Пет Окт 14, 2011 4:34 pm

Извинявам се за главните букви, но си представих какво си преживял и се ядосах и аз![/quote]
Така си е, напълно съгласен!!! Едно извинявай, върши голяма работа. От мое скромен опит мога да кажа, че на българина не му ли бръкнеш у джоба или не му ли развалиш рахата нема оправия братче.
Аватар
gyndi

Рейтинг: 1310

Мнениеот ivan_radev1 » Пон Ное 14, 2011 4:36 pm

Генералният секретар на НАТО си счупил ръката при падане, докато карал байк в горите край Брюксел. Дано се оправи бързо човекът, но аз се чудя кога ще имаме български политици, които да ходят в гората с велосипеди, а не с пушки.

BRUSSELS (Reuters) - NATO Secretary General Anders Fogh Rasmussen fell off his bicycle and broke his arm at the weekend, forcing him to call off a planned visit to the Baltic states this week, a NATO spokeswoman said.

"He was biking in the woods in Brussels on Sunday and crashed," NATO spokeswoman Oana Lungescu said on Monday.

She said he had broken his left arm in three places, near the shoulder. "He's fine, but he's going to be away from the office for a few days, resting."

Rasmussen had been scheduled to visit Latvia, Lithuania and Estonia this week. Officials will try to reschedule the trip for a later date, Lungescu said.

(Reporting By David Brunnstrom, writing By Sebastian Moffett)
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот Yeti » Вто Ное 15, 2011 4:13 pm

Гунди, направиха ли му нещо на онзи или очаква ли се да му направят? Любопитно ми е, защото едва ли има някой, който да кара колело и да не е изпадал в твоята ситуация. Аз лично много пъти съм изпитвал желание да постъпя по този начин, но винаги ми се е струвало безмислено при условие, че нямаш свидетели, пък едва ли нарушитерлят ще стои да направи саморизнания. Иначе спор няма – това е един от начините да се превъзпитат шофьорите.

ivan_radev1 написа:... но аз се чудя кога ще имаме български политици, които да ходят в гората с велосипеди, а не с пушки.
Е как, нали Плевнелиев по време на кампанията обясняваше, че карането на ски и колело му били от любимите хобита. Аз много се изкефих като го чух това, обаче едно нещо ме гложди – аз карам и в София и около София пък досега не съм го засичал. Чудя се къде ли кара този човек?
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Мнениеот Rix » Сря Ное 16, 2011 12:30 pm

Yeti написа:Гунди, направиха ли му нещо на онзи или очаква ли се да му направят? Любопитно ми е, защото едва ли има някой, който да кара колело и да не е изпадал в твоята ситуация. Аз лично много пъти съм изпитвал желание да постъпя по този начин, но винаги ми се е струвало безмислено при условие, че нямаш свидетели, пък едва ли нарушитерлят ще стои да направи саморизнания. Иначе спор няма – това е един от начините да се превъзпитат шофьорите.

ivan_radev1 написа:... но аз се чудя кога ще имаме български политици, които да ходят в гората с велосипеди, а не с пушки.
Е как, нали Плевнелиев по време на кампанията обясняваше, че карането на ски и колело му били от любимите хобита. Аз много се изкефих като го чух това, обаче едно нещо ме гложди – аз карам и в София и около София пък досега не съм го засичал. Чудя се къде ли кара този човек?

Отиде 2 пъти на работа с колело и зад него 2 джипа охрана и се осъзна, че идеята не е добра и е лесна мишена, ако кара без охрана и не в кола(и няма смисъл като така или иначе с него има джипове)
Аватар
Rix

Рейтинг: 1217

Мнениеот cvb » Съб Ное 19, 2011 6:30 pm

майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот termonaft » Сря Дек 14, 2011 6:39 pm

Момци дойде края и на моето "безсмъртие",след множество отървания от врати,които се отварят на един метър от тебе,днес най-сетне не успях и се набих във вратата на един темерут.Карайки си най-спокойно към 8:15 по "Черни връх" покрай пазара на Ситняково преди световара на румънското посолство гледам червен бус отбива в дясно и спира на маркираните за спиране места,карах с около 20км/ч и минавайки покрай него вратата се отваря и ме удря в рамката и дясната ръка,от което губя равновесие и падам върху десния калник на колата,която ми е отдясно (добре че имаше задръстване и беше спряла,иначе не ми се мисли).Шофьорът излиза и аз му викам "К'во правиш бе братче,къде гледаш?!" оня боклук ми обяснява,че съм изникнал от нищото и че той няма вина,няма да ме пита добре ли съм и т.н.В това време излиза и момчето от колата,на която паднах и той веднага почна да ме разпитва дали съм добре,какво ми е и прочие.Отбих се пред буса,на мен нищо ми няма,като изключа шока,освен лека болка в ръката,но нищо особено.Момчето от блъсната кола почна да звъни на полицията и застрахователите му защото видяхме,че съм му огънал калника,а и все пак за да съобщи за ПТП.Докато той говори по телефона аз се гледам себе си и колелото оня миндил недоклатен отива до пазара и се връща с торба черешки да си боцне,както се завъртяхме вече беше тръгнал,добре че се усетих да хвърля един поглед на номера му,за късмет и другото момче направило същото и като по чудо съвпадат цифрите.Гледам аз колелото и виждам,че рамката ми е подбита все едно е ударена с нещо леко заострено(ръбът на вратата) и хубава следа от червена боя по черния ми мат,гледам и лостчето на спирачката ми и то изкривено,веригата паднала.Като цяло малко щети по колелото,ако че сега на рамката отпада всякаква гаранция.Полицията реагира адекватно(като по чудо,за което съм много щастлив) и ми казаха,че при положение че и на двамата историите ни съвпадат и следите са повече от очевидни,оня капут може да го отнесе стабилно особено поради причината,че е напуснал местопроизшествието преди да доидат от КАТ.
Та много се пазете от червен Фолксваген Транспортер с номер СА 7475 СК,а пък ако го видите и ми дадете инфо за него пък ще съм благодарен :D :beer:
П.с.: Много се чудя наистина дали мога да го накарам да ми изплати обезщетение за щетите.
termonaft

Рейтинг: 1200

Мнениеот Admin » Сря Дек 14, 2011 6:53 pm

Застрахователят му трябва да ти изплати обезщетение по застраховката "Гражданска отговорност".
Вие не го ли уведомихте все пак, че сте извикали полиция? Защото такъв темерут откъде ще знае... много ясно, че ще си тръгне. Виж, ако е знаел и си е тръгнал, наистина лошо за него.
Във всички случаи трябва да се поинтересуваш от развитието на случая и как точно да си предявиш исканията към застрахователя му, т.е. да опишеш нанесените ти щети. Доколкото знам, застрахователите изискват фактури за повредените части.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот termonaft » Сря Дек 14, 2011 7:20 pm

Полицаите ми дадоха номера на протокола за ПТП и ми казаха да ида в КАТ и да видя какво се случва.Накараха в писменото обяснение на ПТП-то да напиша,че мога да приложа документи от закупуването на колелото и отделно записаха в иск,какви са щетите.
А иначе нямаше нужда от уведомяване при положение,че другия потърпевш си го каза в прав текст и пред двамата,че звъни на застрахователите си и полицията,а оня каза че вината не е негова и след 2минути си би камшика.
termonaft

Мнениеот Andy3 » Сря Дек 14, 2011 9:11 pm

Е какво да го уведомяваш, участник е в ПТП, виновен или не - трябва да остане на местопроизшествието.
Аватар
Andy3

Рейтинг: 1659

Мнениеот APD » Чет Дек 15, 2011 4:48 am

Този от микробуса ще каже, че е пуснал аварийните ... Двама свидетеля сте малко ...
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот termonaft » Чет Дек 15, 2011 7:02 am

Ченгетата казаха,че при положение че е напуснал местопроизшествието може да се сметне,че е пил и т.н. съответно се счита,че той носи вина.
termonaft

Мнениеот APD » Чет Дек 15, 2011 8:30 am

Също така може да доведе негов колега, който да потвърди, че не са били в близост до микробуса, когато си се блъснал в него.
APD

Мнениеот prokalnatiq » Сря Дек 21, 2011 10:52 am

Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот b0bituy » Съб Дек 24, 2011 3:44 pm

drumboy написа:http://www.besove.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/26268/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%81%D1%82-%D1%81-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%BE-%D0%B1%D0%BB%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B3%D0%BE-%D0%B4%D0%BE-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB-%22%D0%9A%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%BE%D1%81%22
В петък като отивах да карам видях блъснатият ''скот'' беше помлян :(
Дано момчето се оправя бързо.
Оправих се ама колелото... :D Отначало мен ме изкараха виновен след което обжалвахме и адвоката поиска нова експертиза ( май ще правят тройна експертиза ) и ще видим какво ще кажат. Забавното в случая беше, че ме удря лекарка срещу болницата. Поне бях близо до нея. :D На никой не пожелавам това което изпитах аз.. Много е гадно и стресиращо да се събудиш на някаква количка и да чуеш как някаква медецинска сестра влиза в стаята и каза, че репортерите са дошли да питат за блъснатия колоездач... В повече ми дойде тогава...

APD написа:Също така може да доведе негов колега, който да потвърди, че не са били в близост до микробуса, когато си се блъснал в него.
По тази логика и колегата може да викне 2-3 колоездача които да кажат, че са карали заедно и са били зад него по време на удара...
Аватар
b0bituy

Рейтинг: 1215

Мнениеот APD » Съб Дек 24, 2011 4:49 pm

Да, точно по тази логика. Нали и двете страни ще търсят свидетели", за доказване на показанията им относно инцидента, особено ако става въпрос за материално обезщетение.
APD

Мнениеот cvb » Съб Апр 14, 2012 4:38 pm

майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот Yavkata » Чет Май 10, 2012 8:24 pm

ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот subritual » Чет Май 10, 2012 11:22 pm

Yavkata написа:http://www.pss.bg/forum/viewtopic.php?t=11680

Интересна би била историята на върпосния мъж, но надали ще разкаже...
Аватар
subritual

Мнениеот nike1111 » Сря Юни 06, 2012 12:35 pm

nike1111

Рейтинг: 1220

Мнениеот neilor » Сря Юни 06, 2012 7:17 pm

За инцидента в Пловдив прочетохме.

Поучително е да се научат подробности, във връзка с готвените промени в ЗДвП. Доколкото разбирам, велосипедистът е попаднал ОТЛЯВО на ТИР-а. В същото време ТИРът е правил десен завой.
Аватар
neilor

Рейтинг: 1495

Мнениеот Dolph » Чет Юни 07, 2012 3:29 pm

После защо карам по тротоара на големите булеварди.........дано се оправи момичето.Ама какво дири на платното на точно това кръстовище,там има и подлез и тротоар.Да знам какво казва закона,но тук всеки кара като идиот.

http://www.blitz.bg/news/article/141953
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот hitar_potter » Чет Юни 07, 2012 3:39 pm

По Цариградско шосе е забранено да се кара колело..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот PtD » Чет Юни 07, 2012 4:38 pm

neilor написа:Доколкото разбирам, велосипедистът е попаднал ОТЛЯВО на ТИР-а. В същото време ТИРът е правил десен завой.

Koфти ситуация - попадаш в мъртвата зона на огледалата. А ТИР-ът се изнася доста силно наляво, докато прави десен завой :V:

hitar_potter написа:По Цариградско шосе е забранено да се кара колело..

Доколкото виждам, това е на самия Орлов мост, между двете платна на "Евлоги Георгиев". Там не е забранено.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Grash » Чет Юни 07, 2012 4:42 pm

hitar_potter написа:По Цариградско шосе е забранено да се кара колело..

Тя е карала по бул. Евлоги Георгиев. И освен това не цялото Цариградско шосе е забранено за каране на велосипед. Има си участъци, като този над кръговото на Дървеница, където си е оказано това със съответните знаци.
Изображение
Аватар
Grash

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум