Ozzie написа:завърти колелото на 180 градуса
ако изместването се премести от другата страна, значи имаш проблем с балона на колелото, което поправимо
ако изместването си остане от същата страна, значи имаш проблем с рамката
dandumtb написа:То и без това ще зимам рамка на хт 2 но събирам сега пари
Шлек_народен написа:dandumtb написа:То и без това ще зимам рамка на хт 2 но събирам сега пари
Не знам дали твоята рамка е крива!Говорех за изместен чадър на каплата !По повод предния пост.
Провери по начина които "Ozzie" ти каза за рамката.Ако се мести кривината,добре - каплата е зле. Ама, ако е все от тая страна...... Може и просто едното ухо да е изядено, но пак не е розово...
Шлек_народен написа:Уникални майстори имало) И това, че се разминават двете гуми било нормално...Е, има и такива колела,ама не по рождение, ами след като са били дълго време жестоко изтезавани
Както и да е -не е правилно каплата да не е във центъра.Освен, ако по някаква причина, рамката не е изкривена, или нещо друго, но пак по-добре да се смени рамката.Губи се съосието и колелото дърпа на една страна.
Това ми звучи като "не си мия зъбите и не съм имал проблеми през последните две години". А "съосие" по моята механика означава успоредност на осите.konopr написа:вероятно това обяснява липсата на проблеми през последните две години, през които карам така
konopr написа:говорим си за 3-4 мм изместено съосие, съотнесено към метър и нещо разстояние между осите и вероятно това обяснява липсата на проблеми
konopr написа:Всъщност трябва да питам маестрото, дали не е изместил и прената гума при наплитането....
did написа:Ся остава да кажеш, кой ИДИОТ е наплел предно колело без стенд?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта