Колело за спускане

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Колело за спускане

Мнениеот wowxp » Чет Окт 06, 2011 8:44 am

Мерси за отговорите, ще питам пак, ако има нещо :). И не се карайте за дребни работи.
wowxp

Рейтинг: 1200

Мнениеот -VoltagE- » Чет Окт 06, 2011 9:14 am

rees написа: Никога през всичките пъти когато съм се качвал на Витоша не съм виждал КАКЪВТО И ДА БИЛО СКОТ ПО ПЪТЕКИТЕ, КАМОЛИ НА ДРАГАЛЕВСКИЯ ЛИФТ, КЪДЕТО Е ТРАСЕТО
Интересно аз защо като ходя виждам поне 1 или 2 ? :dontknow:
Към автора тоя скот който си показал за тея пари е супер :beer:
Аватар
-VoltagE-

Рейтинг: 1182

Мнениеот rees » Чет Окт 06, 2011 9:36 am

:peace: за всички фенове на скот. Към автора, в крайна сметка прочети из форума темите, в които се говори за твърдаци за спускане и сам ще можеш да прецениш, кое би ти свършило работа и кое не. Аз например така си търся подходяща рамка, и в крайна сметка успях да разбера каква геометрия искам да е и в последствие се спрях и на модел. Успех и мисля, че трябва да прегледаш подробно ДХ форума. :beer:
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Рейтинг: 1305

Мнениеот wowxp » Чет Окт 06, 2011 10:42 am

rees написа::peace: за всички фенове на скот. Към автора, в крайна сметка прочети из форума темите, в които се говори за твърдаци за спускане и сам ще можеш да прецениш, кое би ти свършило работа и кое не. Аз например така си търся подходяща рамка, и в крайна сметка успях да разбера каква геометрия искам да е и в последствие се спрях и на модел. Успех и мисля, че трябва да прегледаш подробно ДХ форума. :beer:

Предполагам, че и скота ще издържи един сезон, пък като се счупи ще си взема друга?
wowxp

Мнениеот VOLATGE » Чет Окт 06, 2011 12:45 pm

НЕ го слушай. Няма да се счупи. :peace:

@rees Все още държа на мнението си за теб. :beer:
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот DEMON BOY 13 » Чет Окт 06, 2011 2:20 pm

rees написа:Пичове, само ще ви кажа, че хора които карат ДХ ми казаха за скот още когато си търсих първата ми рамка. Второ Каймата(ако знаете що е то) също потвърди техните думи, и трето.. много простичко. Никога през всичките пъти когато съм се качвал на Витоша не съм виждал КАКЪВТО И ДА БИЛО СКОТ ПО ПЪТЕКИТЕ, КАМОЛИ НА ДРАГАЛЕВСКИЯ ЛИФТ, КЪДЕТО Е ТРАСЕТО :beer: Авторе, все пак ти ще го караш, но наистина внимавай.

:offtopic: Явно не сме се засичали. :)
Незнам защо говориш такива глупости относно рамката ?
И ми е интересно как очакваш Каймата да ти каже,че Scott са читави при положение,че внася и кара Nicolai.Все пак трябва да има на кой да ги продава.
ontopic:Авторе,не се замисляй за този Voltage,като цяло и от към компоненти и от към рамка колелото и супер.
Последна промяна DEMON BOY 13 на Чет Окт 06, 2011 2:25 pm, променена общо 1 път
Аватар
DEMON BOY 13

Рейтинг: 1231

Мнениеот r1nftw » Чет Окт 06, 2011 2:23 pm

+1 за Voltage.
Intel core i7 920 @4,1GHZ Sapphire HD7870 Ghz edition OC @1250/1600
Аватар
r1nftw

Рейтинг: 1244

Мнениеот rees » Чет Окт 06, 2011 8:45 pm

DEMON BOY 13 написа:...че внася и кара Nicolai.Все пак трябва да има на кой да ги продава...

:offtopic: Ами и без много да му разбира човек, ще се спре на Николай, поради куп причини, които са забележими на пръв поглед. Не твърдя, че Николай са най-добрите, но май са по-добри от скотчетата.
VOLATGE написа:@rees Все още държа на мнението си за теб. :beer:

r1nftw написа:+1 за Voltage.

Еми какво да ви кажа "колеги" :beer:
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Мнениеот wowxp » Пет Окт 07, 2011 8:47 am

Извинявайте, че ви занимавам, ама просто не съм навътре с нещата пък искам да не се набутам. Та скота сигурно вече е продаден, и гледам други обяви като тази - viewtopic.php?f=16&t=99141 , добро ли е предложението?
wowxp

Мнениеот gilb » Пет Окт 07, 2011 10:56 am

rees написа:Пичове, само ще ви кажа, че хора които карат ДХ ми казаха за скот още когато си търсих първата ми рамка. Второ Каймата(ако знаете що е то) също потвърди техните думи, и трето.. много простичко. Никога през всичките пъти когато съм се качвал на Витоша не съм виждал КАКЪВТО И ДА БИЛО СКОТ ПО ПЪТЕКИТЕ, КАМОЛИ НА ДРАГАЛЕВСКИЯ ЛИФТ, КЪДЕТО Е ТРАСЕТО :beer: Авторе, все пак ти ще го караш, но наистина внимавай. Мисля, че се обосновах за моето мнение а и не искам да съм в лоши отношения с никой. :beer:

@naskoj да виждал съм, и ми изглеждат като великденски яйца, създадени да се чупят.
@VOLTAGE
ти си МНОГО ПРОСТ
айде да не се караме? :beer:

:offtopic:

Приятелю,следя мненията ти от известно време и се чудя как съществуваш с подобно мислене :bowdown: Сега вече се чудя не само на начина ти на разсъждение,но и на "миролюбивото" ти желание да помагаш,обосновавайки се с чужди доводи породени от различни от дискутираните ситуации и причини.Не го приемай лично просто ти се дивя :clap:
Моето лично мнение по въпроса със Скотовете е,че макар и да не са върха на сладоледа са доста по-здрави от тези солетки които ти любезно рекламираш в подписа си (Не ме разбирай погрешно.Според мен Кона имат славно минало,но не толкова цветущо настояще)Лично съм карал Скот Гамблър към година и нещо и бях изключително доволен.Рамката беше подложена на всички изпитания които може да предложи един неопитен карач - изпускане на попивки,неправилна настройка на окачването водещо до напрежение в челото,неправилно приземяване и сравнително често падане.Последствията бяха драскотини,износен тефлонов лагер на шока и един болт със заоблена резба.
Ако желаеш можеш да потърсиш снимки на сцепени/строшени Скотове (ако щеш от сериите Волтаж) и ще се изненадаш от дефицита на снимков материал.Това разбира се не означава,че не се цепят никога .
Можеш да сториш същото със Кона и да се насладиш на резултата ;)
Колкото до нелепото сравнение на Николай със Скот - това е просто безумие :crazy: не можеш да сравняваш поръчкови ръчно изработени велосипеди със цял холдинг произвеждащ серийно ски,сноубордове,колела,моторспорт компоненти,дрехи и аксесоари.
Отново ти напомням,че този пост не е с цел да те обиди или да накърни влечението на когото и да било към любимата му марка.

Он топик : Авторе,според мен този дизел не си заслужава парите в твоя случай..сглоби си едно твърдаче за тези пари и не се подвеждай чак толкова по чуждите "съвети".Разгледай из форума какво е писано преди за различните твърди рамки,харесай си една и си я окомплектовай по същия начин.
rees написа:Към автора, в крайна сметка прочети из форума темите, в които се говори за твърдаци за спускане и сам ще можеш да прецениш, кое би ти свършило работа и кое не.
:agree:

Поздрави :beer:
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот wowxp » Пет Окт 07, 2011 11:18 am

Понеже нямам никакво време, ама грам. Някой може ли да ми помогне с избора на части, да ме насочи от къде да ги поръчам, къде да ги сглобя и тн. ще си платя за отделеното ви време?
wowxp

Мнениеот Mikata27 » Нед Окт 09, 2011 2:45 pm

Eми за тия пари можеш да си позволиш колело със мека рамка. :agree:
Новак с Cross Roxter..
Mikata27

Рейтинг: 1177

Мнениеот wowxp » Пон Окт 10, 2011 8:43 am

Mikata27 написа:Eми за тия пари можеш да си позволиш колело със мека рамка. :agree:

Предпочитам хубав твърдак, пред евтина мекица.

Та някой може ли да ми помогне със сглобяването на байк, моля ви?
wowxp

Мнениеот vatakov » Пон Окт 10, 2011 11:40 am

wowxp написа:Понеже нямам никакво време, ама грам. Някой може ли да ми помогне с избора на части, да ме насочи от къде да ги поръчам, къде да ги сглобя и тн. ще си платя за отделеното ви време?

Вместо да плащаш за "отделеното време" посъбери повечко пари и се кефи.

:beer:
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот Teodor40 » Пон Окт 10, 2011 10:17 pm

wowxp написа:
Mikata27 написа:Eми за тия пари можеш да си позволиш колело със мека рамка. :agree:

Предпочитам хубав твърдак, пред евтина мекица.

Та някой може ли да ми помогне със сглобяването на байк, моля ви?

С удоволствие бихме ти помогнали всички, но колело на части излиза доста по-солено от цяло. Погледни някаква модификация на C1 и говори за смяна в магазина. Бих те посъветвал също така да отидеш в Драг Зон-а на бул. България или при Нина до "Пиротска", където може да ти бъде даден адекватен съвет за някой от компонентите.
Също така да споделя, че преди да си взема и градско колело, си цъках с C1-цата и в града с вдигната седалка, но аз съм 171см и ми е доста по-лесно. А градско колело взех не за друго, а защото не ми се кара с гумите за спускане по асфалта.Отделно, колело за тия пари, не може да се остави и за 1мин :boggled:

Успех :agree:
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот wowxp » Сря Окт 12, 2011 9:10 am

А не мога ли просто да си взема друга разновидност на модела, например http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2011.html и да му сменя всичко освен рамката?
wowxp

Мнениеот rees » Сря Окт 12, 2011 11:29 am

Пак ще ти излезне по-скъпо. Дори ще ти излезне по-скъпо от това да си купиш само рамка и да си земеш частите отделно, защото плащаш за пълна комплектовка, а после я сменяш с втора. Отиди на живо в някоя драг зона, и попитай дали не могат на място да сменят някой части с по-хубави, както правят в БАС с рам.
Изображение
Аватар
rees

Мнениеот Teodor40 » Сря Окт 12, 2011 3:22 pm

wowxp написа:А не мога ли просто да си взема друга разновидност на модела, например http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2011.html и да му сменя всичко освен рамката?

На твое място бих взел колелото и бих го разцепил от каране зимата, защото тогава можеш да караш с по-слабо окачване, с по-смотани спирачки и по-малко защитна екипировка (каска и гръбнак си остават задължителни). А кефа е много голям!
После, ако ти се занимава и усетиш сериозно влечение към спорта, започваш да го ъпрейдваш постепенно, като до тогава ще си решил, как точно искаш да караш и какви части предпочиташ да ъпгрейднеш на първо време ;) Старите части ги продаваш разбира се :eyebrow:

ПС Лошото на модела, който си избрал, е липсата на главини за дискови спирачки. Но отиди и говори в магазина. Би трябвало да стане врътката ;)
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот presiil » Сря Окт 12, 2011 9:29 pm

:offtopic: Ако не се лъжа , имаше едно момче което беше пуснало тема в "Радост за окото" за един клип където се спускаше на пистата в Сопот с Ram HT2 мисля , че клипа беше качен в pinkbike.
БЪЛГАРИИИИ С ТВЪРДАЦИИИИ
Аватар
presiil

Рейтинг: 1192

Мнениеот wowxp » Чет Окт 13, 2011 8:20 am

Teodor40 написа:
wowxp написа:А не мога ли просто да си взема друга разновидност на модела, например http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2011.html и да му сменя всичко освен рамката?

На твое място бих взел колелото и бих го разцепил от каране зимата, защото тогава можеш да караш с по-слабо окачване, с по-смотани спирачки и по-малко защитна екипировка (каска и гръбнак си остават задължителни). А кефа е много голям!
После, ако ти се занимава и усетиш сериозно влечение към спорта, започваш да го ъпрейдваш постепенно, като до тогава ще си решил, как точно искаш да караш и какви части предпочиташ да ъпгрейднеш на първо време ;) Старите части ги продаваш разбира се :eyebrow:

ПС Лошото на модела, който си избрал, е липсата на главини за дискови спирачки. Но отиди и говори в магазина. Би трябвало да стане врътката ;)

Мисля така да направя, мерси за мненията на всички! :bowdown:
wowxp

Мнениеот wowxp » Чет Окт 20, 2011 4:41 pm

Здравейте,

Купих си следното колело: http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2011.html
И искам да подменя в-брейка с viewtopic.php?p=771319#p771319

Дали всичко трябва да взимам понеже сегашните капли имат главини на които могат да се сложат дискове, или ще има проблем?
wowxp

Предишна

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти