Почина Стиив Джобс.

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Почина Стиив Джобс.

Мнениеот stuwie.mtb » Чет Окт 06, 2011 7:31 pm

Съоснователят и бивш изпълнителен директор на компанията Apple (Епъл) Стив Джобс е починал в сряда (05.10.2011 г.) на 56-годишна възраст след продължителна борба с рака. Джобс ще бъде запомнен като една от най-харизматичните фигури в индустрията, а неговата визия за това какви трябва да бъдат продуктите – компютри, лаптопи, музикални плейъри и смартфони, с които работим ежедневно ще продължи да оказва влияние не само върху нещата създавани от Apple, но и върху всички останали нейни конкуренти.

Поклон пред паметта му. :crap: :crap:
GOSHO написа:
Reactor са едни от най-добрите колела. Спускал съм се и нямам никакъв проблем. Затова искам да си купя. Пък и имат два амортисьора, което за тази цена е много добро.
Аватар
stuwie.mtb

Рейтинг: 1190

Re: Почина Стиив Джобс.

Мнениеот kubetata » Чет Окт 06, 2011 7:42 pm

Не успя да се пребори с рака... Да почива в мир. :praying:
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот vvvaaal » Чет Окт 06, 2011 8:21 pm

Да почива в мир! :praying: Много се издразних, като го разбрах това. Този човек промени света от технологична гледна точка и дано всички да го помнят с уважение към труда му и към това, което е постигнал. :(
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот Gasolin » Чет Окт 06, 2011 9:29 pm

Не харесвам хайп-а около продуктите на Епъл, нито пък самата компания, но Джобс несъмнено е голяма работа! Да почива в мир човека. :crap:
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот Inzagi » Чет Окт 06, 2011 10:16 pm

Да не забравяме че той е основател и на Pixar
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот Ozzie » Чет Окт 06, 2011 11:04 pm

http://www.novini.bg/news/25243-%D0%B5% ... B0%29.html

Поклон пред думите му:
"Винаги съм казвал, че ако някога настъпи денят, в който няма да мога повече да изпълнявам задълженията си и да отговарям на очакванията към главен изпълнителен директор на Apple, аз ще бъда първият, който ще ви го съобщи. За нещастие, този ден настъпи."
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот PtD » Чет Окт 06, 2011 11:12 pm

Inzagi написа:Да не забравяме че той е основател и на Pixar

Да бе, да. :finger:

По темата: Джобс беше великолепен маркетингов експерт - умееше да накара хората да искат да си купят неговия продукт, за да бъдат cool. А техническият гений в Apple беше Woz - Apple I и ][, за който е достатъчно стар, за да си спомня.

Продуктите на Епъл не са нищо особено нито хардуерно, нито софтуерно (пояснявам - притежавам, по служба, както преносими, така и непреносими джаджи на Apple).
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potar » Чет Окт 06, 2011 11:56 pm

Gasolin написа:Не харесвам хайп-а около продуктите на Епъл, нито пък самата компания, но Джобс несъмнено е голяма работа! Да почива в мир човека. :crap:

+1
Доста се изненадах, като прочетох днес рано сутринта за това - нека почива в мир! :V:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот cvb » Пет Окт 07, 2011 8:16 am

Изображение
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот Harka » Пет Окт 07, 2011 8:38 am

PtD написа:По темата: Джобс беше великолепен маркетингов експерт - умееше да накара хората да искат да си купят неговия продукт, за да бъдат cool.

Което всъщност е и по-трудното от това просто да създадеш нещо много добро софтуерно и хардуерно...
Аватар
Harka

Мнениеот wawel » Пет Окт 07, 2011 8:46 am

Който се е набутал да си купи таблети и смартфони - набутал се е.
Винаги са ми били играчки. Много съм далече от продуктите и управителите в Епъл. Шума около тях беше прекален последните години. А и тези дела към тях от Нокия за кражби......
компанията ще си съществува. Аз повече никога няма да съм на тхнологичното острие. Набутах се с куп пари за 386 със версия на уиндоус 3.11. И дотук.
Сега си перкам с морално остарели продукти втора употреба. По съм на сметка..... и всичко дето е таблет, смартфон, лаптоп ми изглежда смешно. Заедно със създателите, рекламния им отдел и потребителите. Стивито направи много пари, ама нещо не им се наслади. Или пък, се е забавлявал до безкрай, незнам.
wawel

Рейтинг: 1245

Мнениеот Harka » Пет Окт 07, 2011 8:50 am

:crazy:
Аватар
Harka

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Окт 07, 2011 9:06 am

wawel написа:Който се е набутал да си купи таблети и смартфони - набутал се е.
Винаги са ми били играчки. Много съм далече от продуктите и управителите в Епъл. Шума около тях беше прекален последните години. А и тези дела към тях от Нокия за кражби......
компанията ще си съществува. Аз повече никога няма да съм на тхнологичното острие. Набутах се с куп пари за 386 със версия на уиндоус 3.11. И дотук.
Сега си перкам с морално остарели продукти втора употреба. По съм на сметка..... и всичко дето е таблет, смартфон, лаптоп ми изглежда смешно. Заедно със създателите, рекламния им отдел и потребителите. Стивито направи много пари, ама нещо не им се наслади. Или пък, се е забавлявал до безкрай, незнам.
Доста неподходящо изказване.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот PtD » Пет Окт 07, 2011 9:36 am

Harka написа:
PtD написа:По темата: Джобс беше великолепен маркетингов експерт - умееше да накара хората да искат да си купят неговия продукт, за да бъдат cool.

Което всъщност е и по-трудното от това просто да създадеш нещо много добро софтуерно и хардуерно...

Разбира се, че не си прав.
Аватар
PtD

Мнениеот Antares » Пет Окт 07, 2011 9:42 am

wawel написа: и всичко дето е таблет, смартфон, лаптоп ми изглежда смешно. Заедно със създателите, рекламния им отдел и потребителите.
Ако някога по спешност ти се наложи да се вържеш към сървър на компанията, за да спреш/пуснеш/настроиш нещо, или да прочетеш и отговориш на важен e-mail, бидейки далеч от стационарния или мобилния си компютър, и когато успееш да свършиш всичко това от мобилния си телефон, може и да промениш мнението си. Особено, ако с това е свързана работата ти.

Стив Джобс си беше явление. Не толкова хардуерно, колкото пазарно. Малко ме дразни тази мистификация на персоната му, и медийния опит да се създаде светец от човек, който далеч не е бил толкова светъл.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bluskanie » Пет Окт 07, 2011 10:10 am

Има нещо интересно около абълковия пробив (последния).
Всичко започна от iPOD, който беше кул играчка за тийн американчетата. След това тъчовия айпод. Тези тийн вече почти се бяха заклели във вярност... След време - Първия АйФон (който, когато излезе, ще ме прощаваш PtD, ама софт и хард цепеха. Всичко останало беше уиндоус и симбиан, които и до сега тъпчат). Този айфон беше първо за тези с айподите... заклеха се във вярност. Появи се религията! Нови айфони, нови али бали... тия хора пораснаха, заплатите им пораснаха. Дойде Айпад (нека си признаем - революционен таблет за времето си).

Та искам да кажа... цялата тая работа около ябълковите продукти изглежда, катто много добре премислена мениджмънт стратегия за отглеждане на цяло поколение поклонници, която ако е дело на Джобс - просто голям поклон. Златен ум!

Друго нещо. Стив Джобс е известен с няколко провала в миналото си, което означава, че не е човек, който докарва до печалба всичко, до което се докосне. Дали с откриването на болестта си, не е причина за тоталната отдаденост на работата и желание за изява... "на финала"...

Не знам Апъл какво ще правят занапред, ама трябва паметник да му издигнат.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Rix » Пет Окт 07, 2011 10:37 am

http://www.dnes.bg/health/2011/06/06/by ... 392.120550
Не го обръщайте на спор, защото не си заслужава. Епъл са дали на много хора работа - огромни поздравления. Но има и отрицателни и паразитни черти и то не малко, но не желая да ги споменавам - няма да е уместно.
Последна промяна Rix на Пет Окт 07, 2011 11:15 am, променена общо 1 път
Аватар
Rix

Рейтинг: 1217

Мнениеот Harka » Пет Окт 07, 2011 10:55 am

PtD написа:
Harka написа:

Разбира се, че не си прав.

Въпрос на гледна точка. Ти, като създател на софтуер, най-добре знаеш колко трудно може да се направи един "много добър" софтуер. Един компютърен инженер (или както там се нарича човекът, който разработва хардуера) ще каже същото за хардуера - сигурен съм, че и хардуер не е лесно да се направи. Но какво ти гарантира просто един продукт с много добър софтуер и хардуер - едно голямо нищо. Тук, смятам, ще се съгласиш. А да направиш не един продукт, а цяла марка религия - е, това вече е нещо изключително и за мен поне въобще не може да се сравнява с който и да е софтуер или хардуер. Не коментирам дали заслугата е изцяло на Джобс, вероятно обстоятелствата и късметът също са изиграли немалка роля. Но фактите са си факти - Apple е религия и ти ми кажи чисто статистически колко други марки могат да се похвалят с подобна "култура".

Edit: Аз лично в момента се сещам само за още една марка с подобен статут - Rolex. Е, с тази подробност, че Rolex е фирма на 106 години, де...
Аватар
Harka

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Окт 07, 2011 12:39 pm

Юли, има марки, които струват не-по-малко от Апъл. Има предвид стойността на марката, а не капитализацията на акциите. Което не отманя факта, че Джобс наистина е голям.
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот XTR » Пет Окт 07, 2011 1:07 pm

PtD написа:
Inzagi написа:Да не забравяме че той е основател и на Pixar

Да бе, да. :finger:

По темата: Джобс беше великолепен маркетингов експерт - умееше да накара хората да искат да си купят неговия продукт, за да бъдат cool. А техническият гений в Apple беше Woz - Apple I и ][, за който е достатъчно стар, за да си спомня.

Продуктите на Епъл не са нищо особено нито хардуерно, нито софтуерно (пояснявам - притежавам, по служба, както преносими, така и непреносими джаджи на Apple).

Аман от философи като теб! Цял свят тези продукти са признати, като едни от най-добрите в класа си, и колкото и да плюеш няма как да го промениш.Изказването ти е без никакво покритие! Като не са нищо повече софтуерно и хардуерно дано ти си по-голям ум и създадеш нещо по-добро - пожелавам ти го!
Изображение
Аватар
XTR

Рейтинг: 1395

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Окт 07, 2011 1:27 pm

Не знам дали е философ (последния път като го видах беше компютърджия), ама и Джобс не е основател на Пиксар.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Antares » Пет Окт 07, 2011 3:04 pm

Изображение
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Harka » Пет Окт 07, 2011 3:10 pm

@NovemberCharlie:

Абе въобще не говоря кое колко струва. Ставаше дума единствено за "културен статус".

@XTR:

Батинка, не съм сигурен, че знаеш какво и на кого го приказваш...
Аватар
Harka

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Окт 07, 2011 3:30 pm

Harka, какво точно имаш предвид под културен статус? Корпоративна култура и пък част от...хммм..."обществената култура"?
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Inzagi » Пет Окт 07, 2011 6:04 pm

Бастуни кво се карате за глупости в тази теми !
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Окт 07, 2011 8:01 pm

Крайно излишен пост.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот PtD » Пет Окт 07, 2011 8:06 pm

Юли, прав си, че маркетинът е извънредно важно нещо. Това, което искам да кажа е, че зад публичните изяви на Стив Джобс (несъмнено магнетични за голяма част от хората, на които им изглежда като човек с визия за бъдещето (което сам си признава, че не е така - виж неговите изказвания за "свързването на точките"), но не и за мен) , стоят хиляди брилянтни софтуерни инженери, които са допринесли поне колкото него за успеха на марката. Едното без другото не може. А кой е изобретил пинч-зума и другите хитрини (които откроиха iPhone сред конкурентите), едва ли е самият Джобс.

Много от тези, които ме познават, знаят че никак не обичам Аpple. Най-вече заради диктаторския им стил. Не мога да се съглася, че някой си в някоя си компания, може да ми налага по какъв начин да се разпореждам с продукт, който съм си купил. Тук пръст има лично Джобс, който наложи този маниер. Затова няма да роня сълзи за него - според мен затворената му градинка донесе повече вреди, отколкото ползи. Достатъчно е да видим делата за нарушение на патенти, които се водят между Епъл и останалите компании напоследък. И това от фирма, която е базирала успеха си върху крадено ноу-хау (графичният интерфейс на Ксерокс)

А, и между другото, когато е умрял Сталин, също е имало масово проливане на сълзи и лозунги като тези за Джобс. :)

P.S. XTR, синко, ти колко приложения си качил в Аpp Store? Щото аз съм я ял тая попара неведнъж, в резултат на което още повече "заобичах" Джобс и бандата му.
Аватар
PtD

Мнениеот Rix » Пет Окт 07, 2011 8:26 pm

Между другото поради стечения на обстоятелствата уча в тази сфера и то не къде да е, а СУ и напълно съм съгласен с PtD. Диктаторството наложено от компанията е далеч по-остро и паразитно от това на Майкрософт и Гейтс, но не всеки може да го разбере как и защо. Няма съмнение, че човека е гений и лека му пръст. Но е толкова гений, колкото създателя/изпълнителния директор на Мак Доналдс - от положителна гледна точка прави нещо много желано и събира солидна сумичка от балъците, което не всеки умее и дава възможност за заетост(тоест + за икономиката в световен мащаб), но от друга страна нанася вреди(при епъл вреди в света на IT, МкДоналдс вреди в здравеопазването). В крайна сметка няма смисъл от всичките тези коментари и особено това да му се отдава някакво значение(а то се отдава от глупаци, наричащи това религия и продаващи бъбрека си за IPad 3) най-вече понеже има велики учени, на които никой не обръща внимание, когато си отидат. Факт е, че беше голяма медийна фигура и не се учудих, че го съобщиха по радиото.. но да се пускат теми във форуми за колоездене.. това още от първия си пост си плачеше за спор "за и против", което по принцип не е лошо, но е крайно неуместно да се прави(иронично и аз го направих).
Аватар
Rix

Рейтинг: 1217

Мнениеот dary96 » Пет Окт 07, 2011 8:35 pm

Да почива в мир!
Луд умора няма,само се поти!!!
08 осем 594 едно 596
Аватар
dary96

Рейтинг: 1193

Мнениеот stuwie.mtb » Пет Окт 07, 2011 9:00 pm

NovemberCharlie написа:Не знам дали е философ (последния път като го видах беше компютърджия), ама и Джобс не е основател на Пиксар.

През 1986 г. Стив Джобс купува Pixar. :beer:
GOSHO написа:
Reactor са едни от най-добрите колела. Спускал съм се и нямам никакъв проблем. Затова искам да си купя. Пък и имат два амортисьора, което за тази цена е много добро.
Аватар
stuwie.mtb

Рейтинг: 1190

Следваща

Назад към Други