Тая тема и без това вече е яко „у лево“.
Rix написа:Щом се чувстваш пълноценно да се измъчиш oт теглото нагоре и после да се измъчиш от сложността поради неподходящ ход надолу, добре. Но за други може да не е. Не е крайност, не е идеално - нищо не е, аз като правя нещо, обичам да го правя както трябва и понеже не харесвам половинчати работи, затова се изказах по-горе така, ти предпочиташ така, аз пък 2 велосипеда и 2 отделни дни - 2 пълноценни изживявания.
Но ти си набивай - да има, идеята е да не се пише. Дано схващаш!
P.S. Излиза, че за да мога да изразя мнение или да направя коментар, трябва да се харесам на определени души хора, за да имам необходимия брой точки за писане, което е леко против смисъла на дискусия с различни възгледи и ако искате да стават такива дускии се въздържайте от минуси, видиш ли само защото си на друго мнение. Не ангажирам никой с мненията си и не смятам, че би било във вреда да изразя подобно и апелирам да се слагат минуси само за "вредни" и крайно погрешни изказвания, а не мнения от горния тип "има ли смисъл аджеба от по-скъп велосипед със задно окачване, като стила ти не го изисква"... ако идеята е да не се пише, окей няма, пишете си само "вашата група" или каквото е там.
Първо, не съм ти набил минус. Честно казано, мина ми през акъла, но се замислих, че ако го направя, ще е само защото не споделям убежденията ти, а това не ми хареса като причина и се въздържах в крайна сметка. Така че, не ме обвинявай, че ти набивам минуси.
Иначе, да, както някой каза по-рано, с удоволствие бих отишъл до планината с шосейка, от там бих катерил с някое лекичко XC колело, и после бих се спуснал с някоя АМ машинка (DH велосипедите никога не са ме привличали, пък и нивото ми на каране е далеч от момента, в който DH колелото ще ми помогне повече от АМ колелото). Аргументът ти с двата дни различен тип карания е несъстоятелен - в най-честият случай, маршрутите са кръгови, т.е. каквото изкачиш - ще го спуснеш, а каквото ще спускаш - трябва да си го изкачил. Дори и да приемем, че може да се ползват съораженията като лифт, автобус и прочее - губи се тази част от кефа при карането, която получаваш, смесвайки катеренето и спускането. Ако само катеря или само спускам, няма да ми е толкова приятно, колкото ако има от всичко. Това, че колелото ми (онтарио с някои подобрения) не е леко при катерене и не е предназначено за DH не ми пречи - не карам състезателно нито нагоре, нито надолу.
Всичките тия глупости ги пиша, за да ти демонстрирам пример (моето предпочитание за каране), при който „универсален“ велосипед е най-подходящия избор. Затова и не мисля, че трябва да се заклеймяват тези велосипеди.