Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот Ozzie » Сря Окт 05, 2011 6:17 pm

Има голяма вероятност, ако си я поръчал пълен комплект, т.е. лост, маркучи, апарат, ротор, вътре в комплекта да има и съответния адаптор.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот naskoj » Сря Окт 05, 2011 7:34 pm

здравейте ,

бихте ли ми казали дали тези гуми са хубави ( да не се пукат лесно ) http://www.niko-bikes.com/shop/product.php?ProductID=88
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот PowerSlide » Сря Окт 05, 2011 7:40 pm

Здрасти
Чудесни са, не се пукат (почти)
:nuts:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот bio » Сря Окт 05, 2011 8:08 pm

stamen написа:Някои ако може да деде линк с преден дерайьор Sram X0 за 3X9,10 скорости.И от каде може да се закупи.

защо държиш да дадеш толкова много пари ... ?!?
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот dandumtb » Сря Окт 05, 2011 8:11 pm

Какво мислите за Truvativ Holzfeller 700 mm s 50 mm издигане ??? Взех си днес такова и ми е удобно по леко от предишното Truvavit Stylo по-здраво но всички викат за това издигане че не било много хубаво ?? Имали проблеми да се кара с него и каква е разликата на кормило с минимално издигане и такова с 50 мм ? Защото аз карам ФР ДХ и АМ но и градско по-често.
I CAN RIDE MY BIKE WITH NO HANDLEBARS !!!
Аватар
dandumtb

Рейтинг: 1074

Мнениеот kupuva_prodava » Сря Окт 05, 2011 9:11 pm

Дължината е добра, обаче толкова много издигане не се използва при ДХ и ФР дисциплините.
kupuva_prodava

Рейтинг: 1071

Мнениеот stamen » Сря Окт 05, 2011 10:24 pm

Изкам целия монтаж на колелото да е Х0
Аватар
stamen

Рейтинг: 1142

Мнениеот did » Сря Окт 05, 2011 10:36 pm

Изкаш значи...

Не можеш да напишеш 2 думи без дразнеща демонстрация на неграмотност, обаче искаш да демонстрираш кинти, а?

Що просто не си купи направо цял монтаж X0, а го събираш едно по едно? Като комплект винаги излиза много по-евтино.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bio » Чет Окт 06, 2011 2:09 am

stamen написа:Изкам целия монтаж на колелото да е Х0

в случая did е прав, че ако искаш цялостен монтаж X0 ... най-добре си го купи цял комплект. има голяма вероятност да объркаш нещо ... може да провериш в http://www.chainreactioncycles.com как вървят, on-one имат намален на 37 евро един: SRAM XO Front Mech Gear System : 3x10 Clamp Diameter : 34.9mm Clamp Type : High Clamp ... но това е за най-дебелата седалкова тръба и незнам дали пристига с приставки за по-тънките ... в ebay понякога изкачат по-евтини неща, но трябва да се следят.
другото място е bike-components.de - доставката е 15евро до България (на ценовия фон на цялата група - жълти стотинки). има и други комплекти ... разгледай ги ... за по-малко пари примерно X7 вярно 2х10, ама и уж прилични спирачки получаваш.
Има и много хубави магазини в USA, но трябва да имаш ... хора там ... иначе много сложно.
Лично аз .. харесвам X0 серията защото всички съединения (поне при задния дераильор) са разглобяеми ... и уж може да го разглобиш и смажеш. Ама ти едва ли ще го правиш по този начин ... а и аз едва ли ако притежавам X0 ще си играя да го правя по този начин.
Парите са си твой ... според мен може да ги инвестираш в нещо по-смислено. За мен лично SRAM X0 групата е леко бутикова (казвам "за мен" - за моите разбирания и моето каране) ... X7 или X9 - много добро.
Сега ако караш някаква бутикова рамка ... въобще не се замисляй просто си купувай groupset SRAM X0. ако караш нещо под 800 евро е смешно да налееш толкова много пари ...
хайде аз много се олях ... прави каквото си си наумил.
желая ти успех и следващият път първо потърси сам и след това питай конкретно.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Plamen_EM » Чет Окт 06, 2011 9:36 am

Около 700 лева е разликата между Х0 и Х9, идва най-вече от курбелите и задния дерайльор. В теглото, два велосипеда с еднакви рамки, окомплектовани "балансирано" с Х0 и Х9 имат 1 кг. разлика. Проверено миналата седмица на везна.
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот bio » Чет Окт 06, 2011 10:36 am

Plamen_EM написа:Около 700 лева е разликата между Х0 и Х9, идва най-вече от курбелите и задния дерайльор. В теглото, два велосипеда с еднакви рамки, окомплектовани "балансирано" с Х0 и Х9 имат 1 кг. разлика. Проверено миналата седмица на везна.

абе .... отговарям ти веднага ... без да се замислям ... той целият drivetrain тежи около 2 кг ... и ти казваш, че X0 тежи около 1кг ?!? те вярно пилят здраво от теглото ... ама чак пък толкова ... задните дерайльори са с около 20% по-ниско тегло, но тук ти говориш за близо 50% надолу .. някакси не ми се вярва, ще трябва да се смята ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Plamen_EM » Чет Окт 06, 2011 6:14 pm

Така е, прав си. Но ако се беше замислил, щеше да забележиш, че нито съм казал, че Х0 тежи един килограм, нито нещо съм питал. :beer:
Казвам следното:
1. Според мен си заслужава за 700 лева да избереш Х0 пред Х9. Не само заради разликата от 200 - 300 грама в теглото.
2. Съществената разлика между Х0 и Х9 са курбелите и задния дерайльор.
3. Балансирани велосипеди с рамки ХС.1 и монтажи Х9, Х0 и ХХ, тежат съответно 11, 10 и 9 килограма. Мерени на една и съща везна по едно и също време. Разликата идва от балансирано вложените части по рамката, а не само от монтажа.
И всичко това не го казвам на иЗкащия, а на тези, за които би било интересно. :beer:
Аватар
Plamen_EM

Мнениеот cne » Чет Окт 06, 2011 7:35 pm

Plamen_EM написа:Така е, прав си. Но ако се беше замислил, щеше да забележиш, че нито съм казал, че Х0 тежи един килограм, нито нещо съм питал. :beer:
Казвам следното:
1. Според мен си заслужава за 700 лева да избереш Х0 пред Х9. Не само заради разликата от 200 - 300 грама в теглото.
2. Съществената разлика между Х0 и Х9 са курбелите и задния дерайльор.
3. Балансирани велосипеди с рамки ХС.1 и монтажи Х9, Х0 и ХХ, тежат съответно 11, 10 и 9 килограма. Мерени на една и съща везна по едно и също време. Разликата идва от балансирано вложените части по рамката, а не само от монтажа.
И всичко това не го казвам на иЗкащия, а на тези, за които би било интересно. :beer:

Да де, но на тези, на които би било интересно, им е крайно непонятно какво се крие зад "балансирани велосипеди". При положение, че само от избора на гуми може да имаш солидна разлика в теглото, цитираните тегла не носят никаква информация. По-интересно би било с какво монтажът X0 превъзхожда X9 откъм начин на работа и издържливост и до колко това може да се усети от хора, които не прекарват по-голямата част от всекидневието си на велосипед. Не че има връзка с въпроса на човека...
chin up
Аватар
cne

Рейтинг: 1556

Мнениеот Plamen_EM » Чет Окт 06, 2011 9:03 pm

:offtopic:
Ако модераторите преценят, да отделят последните мнения в отделна тема за високите класове на SRAM и да продължаваме.
А за балансирания велосипед ... това не е ли едно от първите неща, които човек научава след като започне да чете форума?
Аватар
Plamen_EM

Мнениеот plamen_kolev » Чет Окт 06, 2011 10:49 pm

Какъв дерайльор/обтегач да си взема за крос-кънтри, за 21 скорости със задна касета 11-34 зъба.
Колебая се между аливио и деоре.
И двата ми ги предлагат на приемлива цена.
Благодаря предварително !!!
plamen_kolev

Рейтинг: 1218

Мнениеот kyofteparty » Пет Окт 07, 2011 5:57 am

Кажете ми дали truvativ iso flow да остане с два или идин вениц ако е два първия и вториа ако е един да е вториа и как става :dontknow:
kyofteparty

Рейтинг: 1050

Мнениеот rees » Пет Окт 07, 2011 7:30 am

kyofteparty написа:Кажете ми дали truvativ iso flow може да остане с два или един венец. Ако е с два първия и втория, ако е с един, да е втория, и как става? :dontknow:

Развиваш четирите болтчета, които са шестограмни, и тогава пада най-горния венец. След това ги затягаш на същите места без третия венец. С един не може да останат, само с по-малките два.
:offtopic: може ли малко по-грИмотно?
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Рейтинг: 1305

Мнениеот bio » Пет Окт 07, 2011 7:36 am

plamen_kolev написа:Какъв дерайльор/обтегач да си взема за крос-кънтри, за 21 скорости със задна касета 11-34 зъба.
Колебая се между аливио и деоре.
И двата ми ги предлагат на приемлива цена.
Благодаря предварително !!!

... ами незнам какви са моделите ... ако deore-то е ... RD-M592 за 9 скорости ... бих взел него:
The Shimano Deore M592 Shadow Rear Derailleur is ideal for trail or all mountain biking. This Rear mech benefits from a top normal spring design and in high gear, the derailleur has a profile that is a 15mm less than a traditional rear derailleur. The derailleur body has a stronger spring providing greater stability and the redesigned bracket axle keeps the derailleur body from contacting the chainstay.

понеже караш 7 касета отзад ... е важно с каква верига я караш и трябва да провериш дали веригата ти ще минава свободно през ролките и тялото на дерайльора. това последното го казвам ... за да се презастраховаш, лично мен ще ме учуди ако не минава ... но все пак ако има възможност провери.
от друга страна alivio-то на места го дават като дерайльор за 7-скорости ... и също ще ти върши чудесна работа.
...
успех !!!
kyofteparty написа:Кажете ми дали truvativ iso flow да остане с два или идин вениц ако е два първия и вториа ако е един да е вториа и как става :dontknow:

погледни това тук ... ако нещо не ти е ясно НЕ МЕ ПИТАЙ !!!
а rees ме изпреварил ... ама ... нека ...
rees написа:... С един не може да останат, само с по-малките два. ...

и най-малкия също трябва да се маха ... при това без проблем ... ако остави само средния ще трябва да подложи нещо в протичен случай ... болтовете ще се подават и ще има проблеми с превключването.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот rees » Пет Окт 07, 2011 7:46 am

bio написа:и най-малкия също трябва да се маха ... при това без проблем ... ако остави само средния ще трябва да подложи нещо в протичен случай ... болтовете ще се подават и ще има проблеми с превключването.

Значи аз не знам как става, защото като ги мъчих моите не успях да сваля всичките, така че благодаря за инфото @bio. :beer:
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Рейтинг: 1305

Мнениеот bio » Пет Окт 07, 2011 8:04 am

rees написа:
bio написа:и най-малкия също трябва да се маха ... при това без проблем ... ако остави само средния ще трябва да подложи нещо в протичен случай ... болтовете ще се подават и ще има проблеми с превключването.

Значи аз не знам как става, защото като ги мъчих моите не успях да сваля всичките, така че благодаря за инфото @bio. :beer:

ами погледни pdf-а и ще видиш, че според него ... като развиеш болтовете от вътрешната страна на курбела ... пада и малката плоча. обаче онези болтове са завити по-зверски ...
един google search за картинки "truvativ iso flow" и ще видиш няколко разглобени курбела ...
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот prokalnatiq » Пет Окт 07, 2011 11:50 am

bio написа:болтове са завити по-зверски ...

На същото мнение съм. Аз не можах да ги развия на ръка, затова използвах чук(малък).
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот dary96 » Съб Окт 08, 2011 10:57 am

Хора кой прави организирани поръчки от chainreactioncycles и как става плащането? :dontknow: :dontknow:
Луд умора няма,само се поти!!!
08 осем 594 едно 596
Аватар
dary96

Рейтинг: 1193

Мнениеот diddy » Съб Окт 08, 2011 11:10 am

dary96 написа:Хора кой прави организирани поръчки от chainreactioncycles и как става плащането? :dontknow: :dontknow:

@airborneone по принцип се занимава с това - събираме се за обща поръчка, всеки казва какво иска и като се съберем достатъчно хора за безплатна доставка се поръчва. Плащанията стават по банков път към неговата сметка. И след това като пристигнат нещата той се свързва с нас и ни казва кога и къде ще можем да си ги получим.
Life's a climb but the view is great!!!
Аватар
diddy

Рейтинг: 1333

Мнениеот dary96 » Съб Окт 08, 2011 11:27 am

Много благодаря за бързия отговор!
08 осем 594 едно 596
Аватар
dary96

Мнениеот LongAndYoung » Съб Окт 08, 2011 11:41 am

Кои курбели са по хубави .. Имам парите но не знам кои да си купя от тези две избраните :
http://bikescenter-bg.com/index.php?ste ... =92&lang=2
Или
http://bikescenter-bg.com/index.php?ste ... 749&lang=2
boriss13 написа:То на културния човек не му трябват закони, а за простака законите са за да се нарушават.
Аватар
LongAndYoung

Рейтинг: 979

Мнениеот dary96 » Съб Окт 08, 2011 12:07 pm

Според мен,определено Hussefelt
08 осем 594 едно 596
Аватар
dary96

Мнениеот Niksancho96 » Съб Окт 08, 2011 12:33 pm

Определено хусфелта, но имаш ли средно за хусфелт? :)
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Мнениеот DST » Съб Окт 08, 2011 7:23 pm

DST написа:Бихте ли ми предложили чашки с нисък stack height за челото на Ram DHX.

Мерси

:dontknow:
Аватар
DST

Рейтинг: 1240

Мнениеот Svetoslav Ivelinov » Нед Окт 09, 2011 2:01 pm

Привет на всички! Искам да ви попитам ще имам ли проблеми ако карам с курбели за 9 скорости а отзад съм с касета 7 и команда 7 ? :dontknow: :dontknow:
Svetoslav Ivelinov

Рейтинг: 1185

Мнениеот did » Нед Окт 09, 2011 2:24 pm

Svetoslav Ivelinov написа:Привет на всички! Искам да ви попитам ще имам ли проблеми ако карам с курбели за 9 скорости а отзад съм с касета 7 и команда 7 ? :dontknow: :dontknow:

Няма проблем!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум