Admin is back! Макар и за малко....
Toyaga, на мен лично също твоят проект за лепенките най-много ми харесва. Разбира се, в случая мнението ми тежи колкото и на всеки друг, тъй като цялата “история” със стикерите си е изцяло ваше дело (на посетителите във форума).
Дотук наистина твоето предложение май събра най-много гласове.
Но цените определено ме изненадаха.

Или по-точно не ме изненадаха те, а това, че няма смисъл да се отпечатват под 100 броя, което пък прави общата цена висока. Като се замислиш, 100 комплекта = 600 отделни лепенки, а 500 = 3000 отделни лепенки. За съжаление не знам дори и за 600 дали ще се намерят купувачи. (Все пак трябва да отчетем, че не всеки ще се нуждае от пълен комплект – на повечето хора и една ще им стига.):xx(:
Въпросът е какво да правим? Идеята да се съберат предварително по 20лв. за финансиране на начинанието е добра, стига да решим да го правим. Но за мен проблемът е, че пласментът на 3000 лепенки ще е много труден и най-вече много бавен – буквално ще продължи с години.

Не знам дали ще успеем да съберем изобщо парите за начало – силно се съмнявам, че ще има 50 души, които да могат да дадат по 20лв. А и ми е много неудобно те да финансират рекламата на сайта, която пък при такива цени аз също не мога да поема. Дори да ги съберем, това означава парите да се връщат на тези хора на части, бавно, в продължение на години, което също не си е работа.
За разпространението на толкова много лепенки ще трябва солидна организация. Това с магазините е добра идея, мога да преговарям с тях, но пак казвам – при толкова голям брой лепенки връщането на парите на добрите хора, дето са се бръкнали, ще отнеме много време. Май ще трябва да си взема счетоводител, та да не изгубя бройката - на кой колко левчета имам да връщам.

Майтапът настрана, ама ако примерно аз поема организацията по разпространението, какво ще стане, като ме вземат по някое време през годината военните за 6 месеца? Ще стане съвсем пълна бъркотията...
Поради всичко това предлагам и питам следното:
Ако лепенките се направят на принтер, какво точно ще е по-лошото? Ако фолиото може да е същото, това е добре. Подозирам, че или качеството на печат (по-малко вероятно), или трайността на цветовете (по-вероятно), или и двете неща при принтера ще са по-лоши. Предполагам в този случай и изрязването ще отпадне, но това едва ли е най-лошото. Мисълта ми е, че по този начин ще може да се направят значително по-малко бройки, които да са реално разпространими – примерно 10 или 20 листа по 6 лепенки, т.е. общо 60 или 120 лепенки. Така и цената вероятно ще е доста по-ниска за цялата инвестиция, макар и по-висока за отделната лепенка/лист. А и за такива бройки ще е много по-лесно да се види предварително колко хора ще искат и да се поръчат малко повече.
Пишете какво мислите по последното ми предложение. Хич не ми се ще да се отказваме

, но мисля, че много трудно ще се реализират толкова лепенки.
И накрая, извинявам се за дългото си отсъствие по тази важна тема, ама Капитан Планета правилно е отгатнал причината.
Животът е кратък, карай бързо!