did написа:Не мисля, че тук е мястото на тая дискусия.
Борбата с болестите е по-сериозна тема от писането на софтуер, правенето на хардуер и рекламата на всичко това.
Ако по света повечето хора бяха като Стив, а не като Кондьо, щяхме да живеем много по-добре. Това е достатъчно, за да му простим "грешките".
Аз съм сигурен, че след 100 години ще го споменават само с добро, което е повече от добро постижение за един човешки живот. Всеки умира и ако е "наш човек", навсякъде по форумите ще има стотици постове "Вечна му памет"
Да, ама не! Тия постове изчезват 1 година след публикуването. Никой не ги вижда.
При Стив явно няма да стане така. Паметта му ще е вечна, макар и противоречиво коментирана.
Та... ако по света повечето хора бяха като Стив, а не като Кондьо, щяхме да живеем много по-добре.
Абе малоумнико wawel, темата е за един починал човек, не за философски размисли за маркетинга на някоя компания.
Ще имаш право да критикуваш някого, само след като ти лично постигнеш нещо повече от него.
NovemberCharlie написа:Ето и друго мнение по въпроса http://it.dir.bg/news.php?id=9657100
PtD написа:
Ъъъ. Неслучайно намесих Сталин в поста. Говорим за двама диктатори,
bluskanie написа:
Е, в крайна сметка никой не те заставя да си купуваш ябълки, а и ако откажеш да си купуваш, не влизаш в лагер. Имаш избор и то не малък, така че не виждам, от какво се оплакваш.
Иначе за патенти и откраднати идеи си прав, ама мислиш ли, че в такъв машабен бизнес има "човечност" изобщо? Нима Гугл са по-морални?
bikerider написа:@PtD: нека все пак отчитаме, че ти, аз и други хора имаме доста специфичен поглед върху света на Стив Джобс. А аз все пак смятам, че с оглед на целта му стратегията беше правилна, ако и да не ни харесва на нас developers...
И все пак - за мъртвите или добро, или нищо. Както написах другаде, какъвто и да е бил, каквото и да е правил - остави невероятно наследство. That's gotta count for something, eh?
PtD написа:Ако знаеш само в какви капани вкарва стриктният контрол върху хардуера...
Ще видим колко ще го бъде това наследство.
Antares написа:Отново се отплесвате. Продължава да е тема за умрял човек.
PtD написа:http://gawker.com/5847344/what-everyone-is-too-polite-to-say-about-steve-jobs
И Сталин е мъртъв, Петре. Да вземе да го славословим ли сега? Или да си мълчим?
bikerider написа:Митко, не разбрах за кое точно трябва да се критикува доминиращата корпоративна култура? За това, че в Китай бият негрите ли?
did написа:Вие май все още не разбирате, че темата е за мъртъв човек, а не за жива компания.
Ако искате да коментирате ябълките - има си по-подходящи места.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта