[quote="Slidesite"]
[quote="Admin"]
Абе чак пък 5 метра!? Не искам да се заяждам или нещо, но често като видя някой пад с височина 2-3м., отивам пеша до ръба му, просто за да видя как изглежда това, от което големите във фрийрайда скачат след закуска. От всичките тези поглеждания съм добил пълна увереност, че подобен пад може да се скочи само ако преди това си скачал доста честичко от по-малки (примерно до 2м.). Бих приел, че с хубаво колело и добри умения, може да се скочи дори и “от първи път” (имам предвид да минеш направо от 1м на 3м), със съответната психическа подготовка. Но не мога да си представя някой да скочи успешно 3м. по погрешка.
А за 5м. да не говорим! Това са ужасно много, все пак. Може би трябва да ходиш да го измериш отново.
Не се сърди за недоверието ми.

Просто и най-добрите колоездачи от тези, които познавам, не знам да са скачали 5м. пад. А тъй като силно се надявам някой ден да има и такива хора в БГ, винаги подхождам много сериозно към подобни информации.
Животът е кратък, карай бързо!
[/quote]
Не знам за 5 метра, но 3 метра се скачат нормално с RAM HT 18" както е за крос кънтри, така че с подобно колело може да не е чак толкова страшно, но и аз съм съгласен, че погрешка 5 метра да се дропнат си е малко фантазия колкото и скептично да звучи.
"Колкото повече, толкова повече" - Мечо Пух
[/quote]
Уфф май пак се издъних - сигурно погрешно съм употребил "drop" и вие затова го разбирате като вертикално падане, а в случая беше доста по-ралично и може би полет би било по-подходящо - представете си просто един стръмен но сравнително равен склон, нещо такова в други условия сигурно би изпълнявало ролята на "попивка". Абе нещо като онова наклонче в Южния само че по-ниско и не толкова стръмно. Та понеже скоростта ми беше сравнително висока приземяването стана бая плавничко но доста далече от ръба, в крайна сметка денивелацията беше 4-5 метра (ама за мен и това е много), не височината от която паднах (щото при такова едно падане съвсем сигурно да съм се споминал, аз от повече от 1,5 метра не се хвърлям и то само с яко колело и след добра засилка). Извинявам се за погрешните впечатления които съм създал, идеята ми беше колко готино сработи окачването на рамката, не колко големи идиотщини може да понесе щото определено не аз съм човека който може да я изтормози жестоко;)
[b][color=red]Live to ride... and ride to feel alive![/color][/b]