What do you believe in?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

What do you believe in?

Мнениеот PRobably » Нед Окт 16, 2011 3:14 am

А де ? хрумна ми просто,всеки да го приема както иска.
Таа казвайте си
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Re: What do you believe in?

Мнениеот APD » Нед Окт 16, 2011 8:31 am

В баничките с истинско сиринье ... и сцеплението по снега :^:
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот gilb » Нед Окт 16, 2011 10:27 am

Във Вярата ;) и позитивизма като цяло.
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот Antares » Нед Окт 16, 2011 10:35 am

на тема вяра съм склонен да говоря предимно с приятели и то на живо... Не е тема за форум, според мен...

Иначе - пантеист.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот r1nftw » Нед Окт 16, 2011 11:16 am

gilb написа:позитивизма като цяло.

И надеждата. :agree:
Intel core i7 920 @4,1GHZ Sapphire HD7870 Ghz edition OC @1250/1600
Аватар
r1nftw

Рейтинг: 1244

Мнениеот PRobably » Нед Окт 16, 2011 11:43 am

Antares написа:на тема вяра съм склонен да говоря предимно с приятели и то на живо... Не е тема за форум, според мен...

Съгласен на 100%,но ми беше интересно да разбера един вид какво мисли обществото.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Мнениеот did » Нед Окт 16, 2011 12:19 pm

Вярвам в науката - истинската, не "хуманитарната". Вярвам във всичко, което се случва винаги и навсякъде без намесата на човека. Намеси ли се човек - по принцип не вярвам! Щом има замесени хора, вярвам само на неща, в които са замесени ХОРА, на които вярвам.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот xcII » Нед Окт 16, 2011 12:35 pm

Вярвам в Националния отбор по футбол, щото жените са ни били най-готини!
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот Rix » Нед Окт 16, 2011 12:57 pm

Вярвам в това, че българският език е по-красив от английския! За жалост все повече чувам изрази от рода о-мъ-гъ или нещо от рода на "видя ли му фейса на тоя, много беше саднал.. ебаси епик фейла" или теми със заглавие на английски.....
Иначе вярвам в разумното и научното, добродушието и милосърдието. Винаги съм готов да помогна. Не вярвам в Бог, но считам за хубаво други да вярват, стига да не правят нещо неразумно или лошо. Вярвам, че трябва да опазим природата чиста, мразя замърсители и ако бях някакъв диктаторски президент с всевишна сила щях да забраня личните автомобили с вътрешно горене(тоест ще са разрешени само важните търговски транспортни средства, но и за това си има товарни влакове, та всичко за лично ползване разрешено само велосипед/пеша/трамвай/тролей/метро, освен инвалиди и то с електрически автомобил), цигарите(или поне изцяло на обществени места, който иска да се трови в някой килер), изхвърлянето на боклуци(то и сега е забранено, но да се наказва със затвор, ако е извършено в парк/планина и контрола да може да се извърша и от обикновени граждани, които да налагат глоби). И в много други неусъществими неща вярвам :)
Аватар
Rix

Рейтинг: 1217

Мнениеот Gasolin » Нед Окт 16, 2011 5:53 pm

Вярвам в себе си и във факти, които просто няма начин да са грешни. Всичко друго...кой знае?
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот exiteyes » Нед Окт 16, 2011 6:16 pm

Най вече в сигурността.
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот Antares » Нед Окт 16, 2011 10:10 pm

В тоя ред на мисли се сещам една мисъл:
"Религията е като пениса - и аз имам, и ти имаш. Но това не значи, че трябва да си го развяваш по улицата и да го показваш на всеки срешнат и особено - дръж го далече от децата ми"
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот PRobably » Пон Окт 17, 2011 12:14 am

Реалигиозни вярвания не мисля,че има к'во да се обсъждат,малко са тея които найстина вярват в тях.Аз поне не съм един от тях.
Аватар
PRobably

Мнениеот taurus13 » Пон Окт 17, 2011 12:15 am

Вярата е тясно преплетена с познанието - вряваш в определено познание(информация за нещо). Без познание, няма и вяра, както и обратното. Вярата и познанието са обратно пропорционални - колкото повече вярваш че знаеш, толкова повече вяра има в това и по-малко познание. Абсолютното равенство и сливане на вяра и познание се достига само в сингулярната точка, която може да се дефинира с израза "Вярвам, че нищо не знам" - в тази точка, вярата е познание и обратно. (нещо както Бог е и Син и Светия дух) От тук случайно следва извода, че абсолютното познание е това за абсолютното незнание, както и че абсолютното незнание е абсолютно познание. Всякакви други точки извън сингулярната, съдържат както вяра, така и познание(незнание).
Никой не може да ни спре, да вярваме в каквото си искаме, защото вярата е въпрос на субективен избор. Доколкото всяка вяра е свързана с определено познание, следва, че никой не може да ни спре да знаем каквото си поискаме. От това следва, че и познанието, както и вярата са субективни. Това пък значи, че извън нас не съществува нито вяра, нито познание. Всъщност това е стар въпрос с който са си блъскали тиквите някой философи(да речем че бяха немските) - дали светът съществува обективно и ние просто го (о)познаваме, или той съществува, само защото ние съществуваме и можем да го дефинираме - демек е субективно свойство на съзнанието. Всъщност философите не са предполагали за наличието на извънземните. С тях системата се усложнява, поради наличието на поне още един вид съзнание. За тях дилемата за субективното или обективно съществуване на вселената си остава, но за нас ситуацията може да се усложни. Да речем, че вселената и животът съществуват обективно за извънземните и да речем, че те преди нас са се докопали до някой познания - демек поопознали са вселената. Те биха могли да създадат за нас една излюзорна фалшива представа за вселената, нейните закони и проявления, обсебвайки каналите ни за връзка с околния свят - демек те ни вкарват в Матрицата и могат да ни "сервират" безкрайно много псевдо-реални вселени. Така се получава, че дори да съществува истински обективен свят, ние няма как да опознаем него, поради субективността на каналите ни за информация. От друга страна съществува чуденката, дали дедуктивните съждения на разума са чисти от субективност, като не произтичат от субективните ни сетива, а от една обективна вселенска логика или просто са откопирали логичските модели от заобикалящия ни свят, посредством сетива ни. Или казано иначе - можем ли, чрез съждения и методите на филосфията, да разкрием пъкления план на извънземните и наложените ни фалшиви реалности... :D
Всъщност, вярвам, че това което са правели немските философи с мозъците си, не е по-различно от това, което са правели немските математици с мозъците си, както и дори, че то е същото, което са правели немските художници и музиканти с мозъците си. А това, което са правели е същото, която правя и аз сега - "блъскаме" си главите...напразно, може би...а може би не - може би, някой се забавлява от това...може би дори съм аз...кой би могъл да знае :rofl:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот PRobably » Пон Окт 17, 2011 12:23 am

Така и не ми отговори на въпроса.Ти в какво вярваш?
Аватар
PRobably

Мнениеот did » Пон Окт 17, 2011 12:27 am

Милкооооо... :rofl: :rofl: :rofl:

Досега имаше един Бог в колоезденето - Persenk. Той ни пази от лошо време, гони облаци, кара морета (или поне рекички) да се разтварят, за да мине колоездач през тях.

След горния ти пост, колоездачната религия не е монотеистична :D :rofl:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот airborneone » Пон Окт 17, 2011 11:03 am

PRobably написа:Така и не ми отговори на въпроса.Ти в какво вярваш?

Той на въпроса ти е отговорил при това доста изчерпателно, не всичко трябва да е написано черно на бяло, нали? ;)
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот natalito » Пон Окт 17, 2011 11:07 am

в адамовата ябълка и the big big breasts :agree:
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот Antares » Пон Окт 17, 2011 1:06 pm

Изображение
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Yavkata » Пон Окт 17, 2011 1:49 pm

Вярвам, че за всеки проблем има решение...макар и да не ни харесва.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот did » Пон Окт 17, 2011 1:54 pm

Yavkata написа:Вярвам, че за всеки проблем има решение...макар и да не ни харесва.

"Безизходица е ситуация, в която отказваме да приемем простото и логично решение, което не ни харесва"

Кавичките не са случайни. Друг го е казал.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Esoteric » Пон Окт 17, 2011 1:58 pm

did написа:
Yavkata написа:Вярвам, че за всеки проблем има решение...макар и да не ни харесва.

"Безизходица е ситуация, в която отказваме да приемем простото и логично решение, което не ни харесва"

Кавичките не са случайни. Друг го е казал.

само да допълня, че когато на пръв поглед няма решение на дадена ситуация, винаги има поне десет, за които не сме се сетили.

по темата - вярвам в себе си.
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот Andy3 » Пон Окт 17, 2011 4:51 pm

Точно мислех да напиша, че вярвам в себе си, ама се позамислих по-дълбоко и осъзнах, че и на себе си нямам вяра. :look:
Аватар
Andy3

Рейтинг: 1659

Мнениеот Ozzie » Пон Окт 17, 2011 4:58 pm

един колега казва, че вярвал само на онази си работа, 'щото била само на два пръста от ректума му, а още не му била посегнала... :roll2: :roll2: :roll2:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот PRobably » Пон Окт 17, 2011 8:42 pm

airborneone написа:не всичко трябва да е написано черно на бяло, нали? ;)

Напротив.Хареса ми изчерпателния отговор,просто не видях ''аз вярвам във...'' ;)
Аватар
PRobably

Мнениеот Antares » Пон Окт 17, 2011 9:03 pm

taurus13 написа:Всъщност, вярвам, че това което са правели немските философи с мозъците си...

Закъснял отговор - вероятно вярва и, че написаното от него е истина :]
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот lostrider@ » Пон Окт 17, 2011 9:47 pm

Вярвам в енергията.
Аватар
lostrider@

Мнениеот taurus13 » Пон Окт 17, 2011 10:02 pm

Antares написа:
taurus13 написа:Всъщност, вярвам, че това което са правели немските философи с мозъците си...

Закъснял отговор - вероятно вярва и, че написаното от него е истина :]

:evil:...кой знае
Вярвам в дървената философия....! (това е верния отговор)
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Antares » Пон Окт 17, 2011 10:47 pm

Аз тогава трябва да съм монах в храма на дървената философия :lol:
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот PowerSlide » Съб Окт 22, 2011 4:58 am

Ozzie написа:един колега казва, че вярвал само на онази си работа, 'щото била само на два пръста от ректума му, а още не му била посегнала... :roll2: :roll2: :roll2:

Това е така, понеже на "онази работа" не достигат въпросните два пръста дължина, не че не иска да посяга :evil:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Следваща

Назад към Бла - Бла