NikoD40 написа:Искам да си купя читаво колело , спрял съм се на марката Драг. Онтариото е спряно вече от производство ,но се намира все още . От друга страна гледам да смъкна бюджета (криза е) разглеждам и Drag zx3 . Колелото ми трябва предимно за градски условия . В планината с колело няма да се качвам ,но може да се наложи по някой селски път или парк да се подвижа . Висок съм 176 тежа 115 кг .
rees написа:Онтарио ТЕ е с хубава комплектовка. Ако по въпросния велосипед няма дефекти, развалени или подменени с по-нисък клас чаркове, пукнатини по рамката и.т.н. бих ти препоръчак онтариото.
Nocturne написа:Моето мнение към автора е:
1. не си купувай колело на старо, вземи си ново
2. не слушай какво ти казва 'bio' за градско колело без вилка. В България 'градско колело' не съществува. Нямаме нито велоалей, нито добри пътища, нито добри тротоари, имаме едно нищо. А дори вилката на ZX3 ще поема достатъчно неравностите в града и дупките за да ти намали умората и да не ти разваля кефа от карането.
3. Рамка 18 за твоя ръст ще е добре.
4. Погледни и Крос Parallax 2VB
Nocturne написа:Значи Parallaxa е с тези размери, които си написал. Те отговарят на 17/19/21, така ми казаха в магазина на Крос. Докато примерно при Cross GRX8 си вървят с четните 16/18/20. Така че, ако се спреш на Паралакса ще трябва да избираш между 17 и 19 образно казано, но според мен 17 ще ти е мноого малко. 19 може да ти е малко голямо, но може и да ти е добре. 18 по принцип е твоя размер, но и 19 ще ти пасне. А Кроса си е с вилка 100мм ход и изглежда наистина добре на живо. Лошото му е че е с винтили за колело (не за кола) поне за мен това е лошо. Но пък по каталог е 14.00кг, докато ZX-3 е 14.50кг при това с по слаба вилка. Обади се в магазина на Крос и питай има ли останали Паралакси 19 за да знаеш дали да го мислиш въобще. Драг ЗХ-3 имат мисля 18ки все още.
NikoD40 написа:ОК момчета ,благодаря ви за всички съвети до тук ,верно че малко мързеливата я карам ,да намерих калкулатора за рамки превърнах мерните единици и т.н. Ще взема предвид и модела Аполон при избора си ,доколкото видях завода им е в Пловдив на фирмата която ги произвежда . За Кроса модела който ми препоръчвате май е изчерпан . Иска ми се обаче да ги пробвам колелата и на трите фирми които посочвате и тогава да избера но едва ли има магазин в Пловдив където да има и трите модела кой знае
Пловдив, бул. „Марица” 46, тел. 0878 127 577, „ Яко-7” ЕООД
Пловдив, бул. Македония 65, тел. 0888 883 469, М-н БГ-Байк, „Кинабо” ЕООД
Пловдив , „Брезовско шосе” 180,склад 2, склад 42, тел. 0888 697 744, ЕТ-„ Цветан Койчев-13”
Пловдив, ул. "Перущица" No 7А, 0888 31 01 81, М-н Ескадра
NikoD40 написа:bio
Къде беше тоя бул.Македония оттатък гарата ли е в Кючука ,шото там гледам на картата ул. Македония ?
NikoD40 написа:Благодаря Дани , този Богдан винаги ли е там или така се води на него магазина като собственик ,идеята ми е тъй като той би трябвало да е компетентен да ми даде инфо и препоръка за велосипедите. Аз съм от Първомай ,днес ходих да си взема един стар Лидер Доберман от ремонт тъй като един некъдърник така му отремонтирал лагерите на задната главина че втулките издълбали легло та сменях каплата . А пък рамката долу при венеца дето е подвижното съединение втулките се разбили , и представяте ли си съветваха ме да го заваря ... Но както и да е намерих майстор той и магазин има за колела и мотори ,представител на Крос ,оправи ми Лидера и му поръчах да пита за Крос Паралакс 2vb , та такива работи . Като ида тия дни до Пловдив ще го търся тоя Богдан да видим какво ще ми препоръча
NikoD40 написа:Ако този Богдан е надут хич няма да му стъпя в магазина . Аз съм негово величество клиента и той трябва да си съдере задника за да ми продаде това за което се интересувам , парите не си ги намирам на пътя и надувковци не търпя както и простаци или шмекери на дребно ,на тях не давам нито лев .(Не казвам че човека е такъв по принцип говоря ). Янко по телефона ми направи добро впечатление ,човека като видя че не съм много компетентен ми каза ела на место ако ще и само да пробваш ще ти изберем добро колело. Момчето от Магазина на бул. Руски също беше много любезен с мен .
bio написа:NikoD40 написа:Ако този Богдан е надут хич няма да му стъпя в магазина . Аз съм негово величество клиента и той трябва да си съдере задника за да ми продаде това за което се интересувам , парите не си ги намирам на пътя и надувковци не търпя както и простаци или шмекери на дребно ,на тях не давам нито лев .(Не казвам че човека е такъв по принцип говоря ). Янко по телефона ми направи добро впечатление ,човека като видя че не съм много компетентен ми каза ела на место ако ще и само да пробваш ще ти изберем добро колело. Момчето от Магазина на бул. Руски също беше много любезен с мен .
Не бе, не си го разбрал правилно danielpetkov. Богдан е също много учтив ... и много добър търговец. Лично аз при него предпочитам да ходя ... на бул. Руски избягвам да стъпвам ... но много я обърнахме темата на лично отношение към отделните търговци/механици. Има си отделна тема "порицай/похвали веломеханика си". исках да ти кажа, че има промоция в момента на Sprint. разгледай Apolon и Ferrini R3, донякъде ... и R1 (той е сходен с ZX3)
Откъде да го купя според вас ,по интернет мога ли да имам доверие какво ще ми доставят или да ида на место в фирмения им магазин ?danielpetkov написа:Пич ако наистина аполона във спринт е 420 лв взимай го и не мисли повече!Другите са със 100-150 лв отгоре,а разликите са супер минимални!Аполона за градски условия ще ти върши чудесна работа.Е все пак ако някой ден решиш,че ти се кара по планините нищо не ти пречи дори и със аполона!
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта