[quote="Cocko"]
@Bikerider
Доколкото разбирам двата чалъма могат да се използват заедно, нали?
[/quote]
Да, разбира се
[quote="Cocko"]
Относно късане главите на всякакви болтове- имам доста опит... за съжаление. А задължителен ли е Loctite-a? Мога ли да проверявам болтовете през 80-90км? Нямам такова чудо у нас, а доколкото знам не е евтино и изветрява бързо.
[/quote]
Относно късане глави на болтове - и аз
loctite не е задължителен, но помага срещу разхлабване от радиалните усилия при спиране.
Разбира се, по принцип няма нужда от него щом се стяга стомана в алуминий, но точно на това място според мен има. Разбира се не бива да се прекалява с количеството, щото крие риск за резбата в главината при следващото отвиване.
Но ако не ти се занимава с loctite недей да слагаш нищо на резбата и я почисти с обезмаслител (особено важи ако главината е нова). Ако все пак е монтиран поне един диск на нея преди твоя, може би все пак е добре да се сложи loctite - просто е решение от типа "сложи и забрави", другото е малко изнервящо според мен - да проверяваш и да донатягаш и никога да не си 100% уверен дали са ти затегнати болтовете без да ги проверяваш изрично - все пак за спирачка иде реч.
а за изветряването - моите шишенца си стоят от около една година, че и повече и не са изветряли, нито са се втвърдили. говоря за оригинален loctite.