Мнения за велосипед Drag

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнения за велосипед Drag

Мнениеот tbk515 » Нед Ное 20, 2011 9:28 pm

Здравейте! Решил съм да си взема нов байк и се интересувам от модела Drag Allroad 2011 - 17.5" http://screambikes.eu/bg/velosipedi-planinski-s-tvurda-ramka/7345-velosiped-drag-allroad-2011.html! Първо да уточня, че ще се кара изцяло в града! Искам, ако може да си изразите мнението, дали си заслужава парите: като качество, компоненти, издръжливост и т.н. Гледам, че бая народ се ориентира към Drag-ове и точно този модел ми допада най-много. Някой ще каже: "Ми то много грозно, бе!", да ама на мен ми харесва! За информация: 1.70 м съм висок, дължина на краката около 70 см. и около 95 кила. Първоначално се бях засилил към така наречените "люлки" (МТБ с пълно окачване до 300лв.), защото сегашния ми байк е един твърдак на Easy Time от началото на "ерата на бегачите", но като се замислих, че на светофарите и кръстовищата ще е по-бавно набирането се отказах; отделно други хора ме разубедиха, че не е много желателно пълно окачване за градско. Та очакваквам вашите мнения; има ли някой съфорумец-притежател на този модел!? Да се надяваме, че ще хванем някоя коледна промоция за този модел! Лека вечер от мен!
Аватар
tbk515

Рейтинг: 1360

Re: Мнения за велосипед Drag

Мнениеот dirtnewbie » Нед Ное 20, 2011 10:39 pm

Ако ще го караш само в града, без никакви пътеки с корени, камъни, леки скокчета и т.н., то тогава колелото ще ти свърши идеална работа. От т.А до т.Б може да се придвижваш съвсем спокойно. Обаче самата рамка не изглежда много добре, не казвам, че задължително трябва да си вземеш друга, но тази няма да ти е толкова удобна колкото една права рамка. С правата рамка, също така и колелото ще е по-леко, защото няма да има тези извивки по тръбите и разни излишни детайли. http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... acker.html , http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... g-one.html и http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2011.html , са доста по-надеждни, най-вече Drag zx3. Но все пак, ако си решил да вземеш онова колело, няма да направиш голяма грешка, просто дост апо-удобно би ти било с една твърда и права рамка, а не някаква изчанчена. Надявам се направиш правилния избор, но СИЛНО ти препоръчвам да идеш на ясто и да ги изпробваш.
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот subritual » Нед Ное 20, 2011 10:48 pm

С тези 95 кила май ще трябва да наблегнеш на главините.Задната задължително трябва да е на шлици,а на посоченото от теб колело е на резба.
Рамката е по-скоро дизайнерско решение отколкото нещо смислено,правилно и леко.Спирачките не са за подценяване,дори и за града.Добре е да са поне от среден клас,а тези не са.Със скоростите компромис можеш да направиш,при условие,че боравиш с тях внимателно и правилно.
Ако си фен на Драг,насочи се към ZX2 или Хакер,като бюджетнен вариант,но не и с главини на резба.
Всеки компромис, който направиш с новото колело,при положение,че го ползваш често или дори регулярно ще се отрази финансово в последствие.
dirtnewbie написа: Но все пак, ако си решил да вземеш онова колело, няма да направиш голяма грешка...

Колега,ти бил ли си 95 кг?
Последна промяна subritual на Нед Ное 20, 2011 10:57 pm, променена общо 1 път
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот Madnesst » Нед Ное 20, 2011 10:55 pm

Определено се ориентирай към zx серията на драг ( http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2011.html) . Този , който си го посочил , ми мяза малко на детско колело :eek3: .Относно красотата , съмнявам се че zx няма да ти хареса . Най - добре отиди в най-близката веломания и си харесай нещо .Аз съм твърдо за него :beer:
Приятелите са като циците ..Някой са големи .. други малки .. Някой са истински .. Други са фалшиви :)
Аватар
Madnesst

Рейтинг: 1232

Мнениеот dirtnewbie » Нед Ное 20, 2011 11:04 pm

Не, колега, не съм бил. Наистина поправям се за грешката ми, защото не вложих много смисъл в това изказване, а твоето напълно го подкрепям. Най-добре главини на шлиц със здрава ос. Това е решението.
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот tbk515 » Пон Ное 21, 2011 9:29 am

dirtnewbie написа:но тази няма да ти е толкова удобна колкото една права рамка. но СИЛНО ти препоръчвам да идеш на ясто и да ги изпробваш.

Както казах по-горе, сегашния ми байк е абсолютен твърдак с права рамка. Решил съм да си взема нещо "по-изчанчено" и затова се спрях на този модел. Разбира се, че ще ида на място да ги изпробвам.

subritual написа:С тези 95 кила май ще трябва да наблегнеш на главините.Задната задължително трябва да е на шлици,а на посоченото от теб колело е на резба.Спирачките не са за подценяване,дори и за града.Добре е да са поне от среден клас,а тези не са.Със скоростите компромис можеш да направиш,при условие,че боравиш с тях внимателно и правилно.
Всеки компромис, който направиш с новото колело,при положение,че го ползваш често или дори регулярно ще се отрази финансово в последствие.

Знам за главините и задните оси, за последната година съм сменил 2 оси. Също така ми е известно и за спирачките. Бях решил да ъпгрейдвам стария байк с по-добри спирачки, но ми казаха, че рамената няма да издържат и се отказах. За скоростите не мога да те разбера какво имаш на предвид. За финансовите последствия съм съгласен, не може без тях!

Madnesst написа:Този , който си го посочил , ми мяза малко на детско колело :eek3: .Относно красотата , съмнявам се че zx няма да ти хареса.

tbk515 написа:Някой ще каже: "Ми то много грозно, бе!", да ама на мен ми харесва!

Нищо не е толкова перфектно, както ние го искаме!
Благодаря за коментарите; ако някой друг иска да се изкаже, да заповяда!
Лек ден от мен!
Аватар
tbk515

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Ное 21, 2011 2:30 pm

Ако ще ползваш велосипеда само градско, безумие е се вслушваш в съвети за 26" велосипед. Точно поради тази причина си има 'градски' велосипеди. Насочи се към 28" велосипеди, тъй като те имат следните предимства:
-големия диаметър на колелата и по-тесните гуми ти гарантират по-леко движение, по-висока скорост, по-ниско съпротивление.
-геометрията на велосипеда предполага изправена стойка, препоръчителна за градски условия. На такъв тип велосипед стойката ти е под 90 градуса/гръбнака е изправен/, виждаш всичко ставащо около теб - а именно таксита, маршрутки, голфове PK и всички други крайно опасни на пътя.
-велосипеда е оборудван с калници и багажник, почти задължителни за градски условия.

Препоръчвам ти:
ВЕЛОСИПЕД DRAG MARATHON 28" като бюджетно решение, класически с стоманена рамка
ВЕЛОСИПЕД DRAG GRAND CANYON COMP или малко по-спортния модел, оборудван с амортисьорна вилка, среден клас скоростна система Alivio, алуминиева рамка.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот dirtnewbie » Пон Ное 21, 2011 2:40 pm

Няма смисъл от нещо по-изчанчено, най-добре е с правата рамка. Когото и да попиташ, все така ще ти каже.

П.П Има голяма разлика м/у велосипед от 1990 и 2010
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот tbk515 » Пон Ное 21, 2011 8:54 pm

dirtnewbie написа:Няма смисъл от нещо по-изчанчено, най-добре е с правата рамка. Когото и да попиташ, все така ще ти каже.

П.П Има голяма разлика м/у велосипед от 1990 и 2010

Тогава за какво се правят такива "по-изчанчени" модели? Моя модел е някъде '96 година. Не искам да споря!

EccentricMOTION написа:Ако ще ползваш велосипеда само градско, безумие е се вслушваш в съвети за 26" велосипед. Точно поради тази причина си има 'градски' велосипеди. Насочи се към 28" велосипеди, тъй като те имат следните предимства:
-големия диаметър на колелата и по-тесните гуми ти гарантират по-леко движение, по-висока скорост, по-ниско съпротивление.
-геометрията на велосипеда предполага изправена стойка, препоръчителна за градски условия. На такъв тип велосипед стойката ти е под 90 градуса/гръбнака е изправен/, виждаш всичко ставащо около теб - а именно таксита, маршрутки, голфове PK и всички други крайно опасни на пътя.
-велосипеда е оборудван с калници и багажник, почти задължителни за градски условия.

Препоръчвам ти:
ВЕЛОСИПЕД DRAG MARATHON 28" като бюджетно решение, класически с стоманена рамка
ВЕЛОСИПЕД DRAG GRAND CANYON COMP или малко по-спортния модел, оборудван с амортисьорна вилка, среден клас скоростна система Alivio, алуминиева рамка.

То хубаво, ама все още не са измислили да се слагат крила на байковете, за да заобикалят дупки и т.н. Типично градско колело бих си взел само, ако живея в Германия, за тук няма смисъл - дупка до дупка!
Аватар
tbk515

Мнениеот dirtnewbie » Пон Ное 21, 2011 10:10 pm

Изчанчените модели се правят с цел само за да ти привлекат окото към него. Изобщо не е по-добре от правата рамка. Това е като задните амортисьори (шокове) на марката Крос. Просто една безсмислена рамка е това. Освен едно дете да и се кефи, че е такава "изчанчена", а няма шок.....
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот GrandeRegion » Вто Ное 22, 2011 10:25 pm

за Драг или добро или нищо :rofl:
GrandeRegion

Рейтинг: 960

Мнениеот tbk515 » Вто Ное 22, 2011 10:47 pm

GrandeRegion написа:за Драг или добро или нищо :rofl:

Какво по-точно имаш в предвид? Моля!
Аватар
tbk515

Мнениеот dirtnewbie » Вто Ное 22, 2011 10:51 pm

Ами честно да ти кажа и аз не разбрах. :dontknow: Иначе какво реши да си вземеш?
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот tbk515 » Сря Ное 23, 2011 8:20 am

dirtnewbie написа:Иначе какво реши да си вземеш?

Отивам, пробвам и ако ми е удобен, взимам го! Ако пък не ми хареса, отивам и си взимам външен хард! :smash:
Аватар
tbk515

Мнениеот dirtnewbie » Сря Ное 23, 2011 2:18 pm

Не мисля, че да се поддържаш в добра форма е по-лошо от това да киснеш пред компютъра. Не искам да кажа нищо, дори не съм сигурен какво правиш, обаче със сигурност едно колело ще е по-добър избор. Надявам се да направиш правилния избор. Щом се качиш на велосипед от 1996 на 2011 ще усетиш разликата право в сърцето. Няма по-голям кеф да караш ново колело.
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот mitaka12345 » Сря Ное 23, 2011 4:15 pm

по добре си вземи drag zx-2,zx-3 или drag ontario това е моят съвет :D :beer:
mitaka12345

Рейтинг: 1000

Мнениеот tbk515 » Сря Ное 23, 2011 8:04 pm

Някой случайно да знае какъв ход има вилката на този Драг и подлежи ли на смяна с по-добра? Питам, защото гледам във форума има бая запитвания за вилки...
Аватар
tbk515

Мнениеот dirtnewbie » Сря Ное 23, 2011 10:58 pm

Вилката на Драг зх3 е 100мм. Няма смисъл от смяна, защото за градско каране върши прекрасна работа.
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот tbk515 » Чет Ное 24, 2011 8:46 am

Вилката на Драг зх3 е 100мм.

Явно не съм пояснил: става въпрос за вилката на Allroad модела.
Аватар
tbk515

Мнениеот dirtnewbie » Чет Ное 24, 2011 2:42 pm

То това и вилка не е, но щом си се спрял на това колело го вземай. Вилката е или 80, или 100мм. Явно не искаш удобно колело, а просто един ръб. :agree: И все пак е колело.
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот penmark » Чет Ное 24, 2011 6:33 pm

Вилката на тоя Драг ще се сгъне още като се качи с 95-те си килограма и все едно кара с твърда вилка. Гарантирам го това!
Аватар
penmark

Мнениеот tbk515 » Чет Ное 24, 2011 9:10 pm

Гледам в screambikes.eu има само една разновидност на Drag One, а в сайта на Драг няма такъв модел. Всъщност какво е положението с тази единица? Мога ли да се ориентирам към него като резервен вариант, ако не ми допадне Allroad-a? Ако пък не станат работите с един от двата модела, ще се засилвам към ZX серията! :dontknow:
Аватар
tbk515

Мнениеот dirtnewbie » Чет Ное 24, 2011 10:00 pm

Със сигурност Единицицата ще те издържи. Колелото не е лошо, като цяло. По-натам може да смениш вилката и каплите с по-хубави. Евентуално ако спирачките не спират ще вземеш дискови втора употреба за около 50 лева и колелото за теб е готво. Ако имаш нужда да помагаме да казваш. Също така да ти кажа, че вероятно тези главини в момента няма да те издържат много, но няма да се намери колело за 300-350 лева, което да има главини на шлици. Успех с избора, надявам се да си разбрал какво исках да кажа. Няма място за сравнение м/у Пърото колело, което хареса и вторият ти избор. Другата рамка сигурно ще се сцепи някъде от тежестта ти. Не казвам че си много тежък, обаче тази рамка на Drag Allroad не е направена за големи хора.
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот Ozzie » Чет Ное 24, 2011 10:34 pm

tbk515 написа:Гледам в screambikes.eu има само една разновидност на Drag One, а в сайта на Драг няма такъв модел.

DRAG ONE се произвеждаше до края на 2010 г. Ако тази година има останали някъде някакви бройки, то ще да е стара стока. Ако не се лъжа, еквивалента му от тази година е ZX 2.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот tbk515 » Пет Ное 25, 2011 11:38 am

Днес ходих до магазина на Руски и продавача каза да не си взимам Allroad модела. Предложи ми 1 Гризли за 390 леви. Според вас заслужава ли си?
Аватар
tbk515

Мнениеот dirtnewbie » Пет Ное 25, 2011 2:58 pm

Аз ти казах, че Allroad моделът не ти трябва, но ти си беше твърдоглав. Колкото до Гризлито, мисля че ще ти свърши работа. :agree:
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот motomarzel » Пет Ное 25, 2011 4:41 pm

:nono: Гризли-то е с главина на резба...
Провери при Дани каква е актуалната цена на този Cross Parallax.

А що се отнася до правилният избор на велосипед за градски условия - не мисля, че МТБ е съвсем подходящ велосипед за градски условия. Не случайно по-голямата част от производителите предлагат и "градски велосипеди" - чисто и просто колоезденето в градски условия значително се различава от планинското колоездене - стойката на колоездача трябва да е по-изправена, велосипеда в няй-честият случай се движи по асфалт - следователно, компоненти като амотрисьори и амортисьорни вилки са излишни, преодоляваните наклони са значително по-леки - не е нужен толкова голям брой предавки, съответно диаметърът на колелата може да бъде по-голям (28"), гумите са с не толкова агресивен грайфер и по-тесни, за да осигурят по-малко съпротивление на търкаляне с пътя. Градското колело трябва да бъде практично, затова аксесоари като багажник, прилепнали калници, фар, стоп, звънец, предпазител на веригата, стъпенка и др. в никакъв случай не са излишни и са много ценни при придвижване в града(и не само).
С оглед на гореизказаното, считам че няма да е лошо да погледнеш и този велосипед. :agree:

Успех при избора!
Аватар
motomarzel

Мнениеот tbk515 » Пет Ное 25, 2011 7:05 pm

Засега се ориентираме към Гризлито, макар че следващата седмица ще стане ясно дали ще е то (Гризлито) или zx-2 или zx-3. :idea:
:alien: Ще ме прощавате, но да задам един леко тъп въпрос: zx-3 е най-добрия вариант от всички други, на които съм се спирал.; задната главина на 3-ката е на шлиц, нали, или се бъркам? Ясно е, че много съм изостанал с материала.

motomarzel написа:А що се отнася до правилният избор на велосипед за градски условия - не мисля, че МТБ е съвсем подходящ велосипед за градски условия.

Все още си държа на мнението, което съм постнал по-горе + това не мога да си представя 23-годишен човек да се качи на такъв тип колело, особено аз да го карам. Просто с този акъл, с който съм сега, се представям след 20-тина години да карам такова "нещо". Сега искам нещо "по-така", по-спортно, по-агресивно!

Благодарим!
Аватар
tbk515

Мнениеот head_up » Нед Ное 27, 2011 1:39 am

Не пренебрегвай Хакера - това лято си го взех, адски съм доволен. Здраво е - много. Е, желязо, ама колко да е желязо - реално е доста прилично леко, в града не го усещаш, не е като на баир :) Мисля, че спокойно ще ти носи килограмите, поне когато го купувах ми посочиха друг човек дошъл до магазина - доооста едричък, пък продавача каза, че шеста година този е яхнал въпросното колело и то не се предава под тежестта му. Това, което си взех е с твърда вилка и в града мога да си кажа, че почти не се усеща - доста лесно се вдига предницата като качвам бордюри, дупките не ги ловя нарочно, дори по паваж не е лошо. Изобщо - евтино, здраво и удобно. И е доказано добро. Разбира се, ако ти се намират пари - има явно и по-добри алтернативи. Обаче аз съм си доволен от Хакера и бих ти препоръчал да се замислиш над него във варианта му с твърда вилка - за града е перфектен!
head_up

Рейтинг: 1240

Мнениеот darkside » Нед Ное 27, 2011 10:58 pm

Аз за градско колело си вземах драг блейд. Е, не само за градско!Надраснах го и го продадох в последствие.
Та виждал съм такива и извън града, с право кормило.Със сигърност не става много за извън асфалтиран път. Но си е спортен и е агресивен.Другото нещо е че с минимална загуба на комфорт ще изминаваш по-големи растояния с по-малко усилия.Всяко огъване е загуба на енергия.Но цената му преди две години беше 500лева.Не вярвам да са поевтинели.
darkside

Рейтинг: 1270

Следваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти