Admin написа:Абе... и това не е начинът, макар че ефектът вероятно е голям.Чудя се колко ли му е струвало на кмета впоследствие това самоуправство...
Нищо,
защото си личи, че е зле скалъпен популизъм...
Admin написа:Абе... и това не е начинът, макар че ефектът вероятно е голям.Чудя се колко ли му е струвало на кмета впоследствие това самоуправство...
airborneone написа:Admin написа:Абе... и това не е начинът, макар че ефектът вероятно е голям.Чудя се колко ли му е струвало на кмета впоследствие това самоуправство...
Нищо,
защото си личи, че е зле скалъпен популизъм...
Rix написа: Да преместят хубавото дърво ли? !
rodopi_biker написа:А колкото до велоалеите, пешеходците ги нямат за нищо. Как да се движиш с 25км/ч примерно като от всякъде изкачат бабички с бастени, деца или блейковци за които велоалея=тротоар!
LyuboKolev написа:Аз карам и кола и дневно като видя 5 велосипедиста не мога да свикна да внимавам много и да мисля че са част от трафика. А ако имаше на всеки 30 метра със сигурност щях да свикна.
Това е силно несериозно. Дай да наредим деца и каруци през 30 метра, та водачите да свикнат, че пресичат деца и има неосветени каруци. Аз как мога да внимавам много и да изпреварвам колоездачите както кола - в другата лента? Сигурно аз съм някакъв супермен ли, балък ли, знам ли. Айде стига оправдания с това, че някой "липсвал" и затова не му се обръща внимание.
Как точно очакваш да се появят многото колоездачи, след като ти ЧАКАШ да се появят, за да им спазваш правата. Утопия някаква. И после защо хората искат отделени велоалеи...
Edit:
Ти, LyuboKolev, книжка имаш ли? Ако да, как си я взел, щото не си личи да си взимал изпит.
bikerider написа:Не съм разбрал добре горния ти пост. Но все още считам, че няма как да се появи голямото количество, за което говориш. Голямото количество кара по велоалеите.... но това съм го дъвкал до повръщане в тази тема. Спазването на правата на велосипедистите вече се изчерпва с репликата: "к'во търсиш тука, нали си имате велоалеи". Както и да е, ако съм те засегнал се извинявам... вече ми се струва като някаква фантазия въобще да чуя за безопасно изпреварване на велосипедист. Един-единствен път съм виждал такъв човек на платното, сигурно си бил ти...
LyuboKolev написа:велоалеите ограничават свободата на велосипедиста.
Pr3d4t0R написа:Да не би тук да имат желание да променят закона за движение по пътищата в тази насока, че коментирате велоалеите като ограничаващи?
Pr3d4t0R написа:Да не би тук да имат желание да променят закона за движение по пътищата в тази насока, че коментирате велоалеите като ограничаващи?
bikerider написа:Засега не, но според мен подобен опит е въпрос на време. Самото наличие на велоалеи без специална нормативна база де факто превръща велосипедиста в двойнствен обект в очите на останалите участници, защото никъде не кореспондира (наличието на велоалеи) със ЗДП. Това директно руши пълноправния статут на велосипедиста така, както е формулиран де юре в ЗДП. Резултата е понижена търпимост към велосипедисти на платното, т.е. повишена опасност при каране по правилата. От друга страна двойнствения статут кара някои велосипедисти да си мислят, че могат безопасно да минават на червено, карат по пешеходни пътеки, когато съвпадат със велоалеяи подобни изцепки, които директно допринасят за още по-ниска търпимост.
С други думи - всички, които карат по велоалеи в България, волно или неволно допринасят за де факто ограничаването на правата на всички, които не искат да карат по велоалеи. Така ще е докато най-накрая от КАТ не си седнат на тлъстите гъзове и не променят ЗДП така, че да отразява наличието на велоалеи. А когато те седнат да го направят... я камилата, я камиларя. Всички знаем как се решават такива проблеми в България.
bikerider написа:.............Самото наличие на велоалеи без специална нормативна база де факто превръща велосипедиста в двойнствен обект в очите на останалите участници, защото никъде не кореспондира (наличието на велоалеи) със ЗДП. Това директно руши пълноправния статут на велосипедиста така, както е формулиран де юре в ЗДП..... и т.н.
Относно "камбанарийката" исках да кажа, че аз лично си се оправям и без велоалеите, но подкрепям изграждането им от гледна точка на по-неопитните велосипедисти, които биха ги ползвали.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot], ianiovski и 16 госта