Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Дек 03, 2011 10:03 pm

Може да потърсиш и проблема в крив балон на задната капла или осукана рамка ;)...
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Съб Дек 03, 2011 10:15 pm

Bace_kz написа:Здравейте ! Може ли да ми кажете как си монтирате каплите ? Защото винаги като сваля каплата и после си играя сумати време докато я напасна да е центрована по рамката, и да не опират накладките в диска.

А рамката каква е? Ушите и какви са - с фиксирана позиция на главината или нефиксирана?
Снимка на ушите ако може?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот rsf » Съб Дек 03, 2011 10:21 pm

Ozzie написа:
Bace_kz написа:Здравейте ! Може ли да ми кажете как си монтирате каплите ? Защото винаги като сваля каплата и после си играя сумати време докато я напасна да е центрована по рамката, и да не опират накладките в диска.

А рамката каква е? Ушите и какви са - с фиксирана позиция на главината или нефиксирана?
Снимка на ушите ако може?

Да не би да има алуминиеви рамки с хоризонтални уши? Аз поне не съм виждал.
rsf

Рейтинг: 1519

Мнениеот SeSSion » Съб Дек 03, 2011 10:24 pm

И къде пише, че е алуминиева?
SeSSion

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Дек 03, 2011 10:26 pm

Има Алу рамки с хоризонтални уши ;)
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот duncon_pussy » Съб Дек 03, 2011 10:28 pm

TeDo_BaPHa написа:Има Алу рамки с хоризонтални уши ;)

да
duncon_pussy

Рейтинг: 1143

Мнениеот Bace_kz » Съб Дек 03, 2011 10:45 pm

Рамката е Cross GRX, за мен не е аграрено много с нея, но това е субективно. Каплите и те са на Cross не са пипани от закупуването на байка, а той е закупен март тази година.
Прикачени файлове
IMG_0402.JPG
IMG_0402.JPG (222.02 KiB) Прегледано 1203 пъти
IMG_0401.JPG
IMG_0401.JPG (226.67 KiB) Прегледано 1187 пъти
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Мнениеот rsf » Съб Дек 03, 2011 10:55 pm

duncon_pussy написа:
TeDo_BaPHa написа:Има Алу рамки с хоризонтални уши ;)

да

Еми не съм подозирал, че има :) Ако не е много нахално друг път може да дадете линк, или поне да кажете марка.
http://singletrackworld.com/forum/topic ... l-dropouts
rsf

Рейтинг: 1519

Мнениеот kubetata » Съб Дек 03, 2011 11:04 pm

rsf написа:...

Примерно...
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот Ozzie » Съб Дек 03, 2011 11:06 pm

Bace_kz написа:Рамката е Cross GRX....

общо взето от тези снимки полза никаква :)
Някакви нехарактерни износвания по ушите, освен обичайните следи от краищата на QR-те?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот Bace_kz » Съб Дек 03, 2011 11:19 pm

Имах навика от предишния ми велосипед да гледам и да центровам каплата на око, та не винаги я слагах да легне максимално в леглото на ушите, щото нали преди с гайките слагаш двата палеца, стягаш и гледаш на око xD. По леглата на ушите освен тези набраздяванията, на които ляга оста друго нередно не видях.
Прикачени файлове
IMG_0409.JPG
IMG_0409.JPG (167.14 KiB) Прегледано 1219 пъти
Аватар
Bace_kz

Мнениеот PtD » Съб Дек 03, 2011 11:41 pm

Не е необичайно. И на мен ми се случва често. Пиша го недостатък на QR-системата. Ако започне да ме дразни, просто отхлабвам болтовете на апарата, стискам лостчето и ги затягам. :peace:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Bace_kz » Съб Дек 03, 2011 11:52 pm

Къде го чукаш, то къде се пука ... Благодаря PtD :beer:
Аватар
Bace_kz

Мнениеот wheels » Нед Дек 04, 2011 12:48 pm

Коя шина бихте ми препоръчали от изброените по-долу? Ще се ползва като задна за по-агресивно градско, ХС и АМ, ще се кара на твърда рамка, не по-вирока от 2.35 гума, от 80кг човек(аз).

NS Bikes Fundamental - http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=69796
Mavic 2012 EN321 - http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=71049
Sun Ringle Rhyno Lite XL - http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=13500

Склонен съм да направя компромис със ширина, тегло и цена, но искам да е здрава. NS е за street, това трябва ли да ме притеснява, тъй като ми е фаворит?
Аватар
wheels

Рейтинг: 1303

Мнениеот icko0o » Нед Дек 04, 2011 1:02 pm

От трите шини аз лично препоръчвам Мавик-а,точно този модел не съм карал,но съм карал и още карам EX325 ,спуснах се с напълно мека гума по целия Карандил (който е карал там знае,че почти цялото трасе е камъни) След спускането видях,че каплата грам не е крива , няма дори минимална подбивка,даже драскотина нямаше,при положение,че не я щадях и на около 10 пъти я удрях много здраво.
Аватар
icko0o

Рейтинг: 1342

Мнениеот dob111 » Нед Дек 04, 2011 1:49 pm

Това нещо или подобен тип каска дали ще запарва лятото?
http://screambikes.eu/bg/kaski-mtb/2543 ... -flak.html
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот Ozzie » Нед Дек 04, 2011 2:10 pm

@dob111
Уви да. При това много.
Аватар
Ozzie

Мнениеот climbera » Нед Дек 04, 2011 2:35 pm

Как да си развия плочите на курбелите голямо напъване (не само аз) и неще. Да ги смажа ли с нещо :dontknow: ?
Аватар
climbera

Рейтинг: 1056

Мнениеот prokalnatiq » Нед Дек 04, 2011 4:53 pm

icko0o написа: по целия Карандил (който е карал там знае,че почти цялото трасе е камъни)

Къде се намира този "Карандил", защото не съм го чувал?

Он. При по-продължителни карания (главно по асвалт), ми се случва да ми изтръпва лявата ръка. Според вас, на какво може да се дължи? Отначало си мислех, че може да е от криво кормило (да съм го затегнал накриво), но го проверих и не е от това. :dontknow:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот boris_borisov » Нед Дек 04, 2011 5:22 pm

В какви граници варират междуосията на различните марки колелета за планинско каране? Разстоянието от средата на оста на предното колело до средата на оста на задното? Причината да питам е, че преди малко с майстора-дърводелец от съседното село приключихме сглобяването на ролковия ми велотренажор :beer: На първо четене е чудесен! :clap: Ще го смятам за още по-чудесен обаче, ако знам, че освен за моите настоящи две колелета (26-цолов МТБ и 28-цолов градски), които имат междуосия съответно 107 и 108 см, би станал и за други велосипеди, които може да притежавам в бъдеще, и да тренирам с тях, без да преправям тренажора :D
Аватар
boris_borisov

Мнениеот Metomixa » Нед Дек 04, 2011 6:00 pm

prokalnatiq написа:
icko0o написа: по целия Карандил (който е карал там знае,че почти цялото трасе е камъни)

Он. При по-продължителни карания (главно по асвалт), ми се случва да ми изтръпва лявата ръка. Според вас, на какво може да се дължи? Отначало си мислех, че може да е от криво кормило (да съм го затегнал накриво), но го проверих и не е от това. :dontknow:

Според мен е от постоянното стискане на спирачката,защото явно не е калибрирана правилно и ти прилагаш повече сила продължително :beer: Но може и да не е това щом караш глвано по асфалт :dontknow:
Аватар
Metomixa

Рейтинг: 1072

Мнениеот bio » Нед Дек 04, 2011 6:03 pm

boris_borisov написа:В какви граници варират междуосията на различните марки колелета за планинско каране? Разстоянието от средата на оста на предното колело до средата на оста на задното? Причината да питам е, че преди малко с майстора-дърводелец от съседното село приключихме сглобяването на ролковия ми велотренажор :beer: На първо четене е чудесен! :clap: Ще го смятам за още по-чудесен обаче, ако знам, че освен за моите настоящи две колелета (26-цолов МТБ и 28-цолов градски), които имат междуосия съответно 107 и 108 см, би станал и за други велосипеди, които може да притежавам в бъдеще, и да тренирам с тях, без да преправям тренажора :D

зависи от размера на рамката и от вилката също ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот TeDo_BaPHa » Нед Дек 04, 2011 6:11 pm

Metomixa написа:
prokalnatiq написа:

Според мен е от постоянното стискане на спирачката,защото явно не е калибрирана правилно и ти прилагаш повече сила продължително :beer: Но може и да не е това щом караш глвано по асфалт :dontknow:

И при мен се е появявал такъв проблем при каране на ХС, без никакво натискане на спирачката... не намерих причината, но и не ми се е случвало скоро.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот Metomixa » Нед Дек 04, 2011 6:41 pm

TeDo_BaPHa написа:
Metomixa написа:
prokalnatiq написа:

И при мен се е появявал такъв проблем при каране на ХС, без никакво натискане на спирачката... не намерих причината, но и не ми се е случвало скоро.

Може и да е от вилката.Ако не е обира всички неравности от самите вибрации в кормилото да изтрапва ръката.
Аватар
Metomixa

Рейтинг: 1072

Мнениеот sensation_blue » Нед Дек 04, 2011 7:18 pm

prokalnatiq написа: При по-продължителни карания (главно по асФалт), ми се случва да ми изтръпва лявата ръка. Според вас, на какво може да се дължи? Отначало си мислех, че може да е от криво кормило (да съм го затегнал накриво), но го проверих и не е от това. :dontknow:

Всички горни мнения може да са верни, аз обаче имах същия проблем (освен заради вдигнатото напред лостче на спирачката, което ме караше да си кривя китките при спускания) - при изкачвания ми изтръпваха и двете ръце. Осъзнах, че е заради стойката, защото се подпираш основно на кормилото, особено ако кормилото е по-ниско от седалката (както са повечето XC-та). Започнах да сменям позите на ръцете върху кормилото - ту отгоре, ту встрани (все едно карам с рога) и проблема не съм го усещал от доста време. Може да сложиш рога на кормилото. А предполагам при теб е лявата ръка, защото принципно е по-слаба ;)
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот taurus13 » Нед Дек 04, 2011 8:47 pm

На мен ми изтръпват постоянно и двете - от лошо кръвоснабдяване при даденото положение на ръцете предполагам. Въпрос на физиология, възраст и пр. Просто от време на време пускам за малко кормилото и ги раздвижвам.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот wheels » Нед Дек 04, 2011 9:02 pm

icko0o написа:От трите шини аз лично препоръчвам Мавик-а,точно този модел не съм карал,но съм карал и още карам EX325

И за нея се оглеждам, ама тя по каталог тежи 715гр .Струва ми се малко прекалено. Иначе и друг интересен вариант видях: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=26289 , ама освен данните там не ми говори нищо повече шината...и марката.
Последна промяна wheels на Нед Дек 04, 2011 9:25 pm, променена общо 1 път
Аватар
wheels

Рейтинг: 1303

Мнениеот prokalnatiq » Нед Дек 04, 2011 9:04 pm

Благодаря за мненията. Впрочем, аз имам рога, но ми е най-удобно да се държа за гриповете. Мислех да си взимам грипове от серията Ergon GP1, но реших да не давам толкова пари и си взех други. Ще видя как е с тях и ще споделя дали нещо се е променило. Лостчетата са ми разположени (може да се каже) перфектно, и при по-продължителни спускания не получавам никакви болежки в пръстите, както се случва при неправилно разположение.
Може и да е от вилката.Ако не е обира всички неравности от самите вибрации в кормилото да изтрапва ръката.

За кои вибрации говориш? Ако за тези от гумите, незнам изобщо коя вилка би ги преодоляла (говоря за движение по асвалт). А и другото, от време на време карам с такива без грайфер (Schwalbe Kojak), но проблема пак е наличен.
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот rees » Нед Дек 04, 2011 9:38 pm

climbera написа:Как да си развия плочите на курбелите голямо напъване (не само аз) и неще. Да ги смажа ли с нещо :dontknow: ?

А какви са курбелите ти, и сигурен ли си, че е със сменяеми плочи? Ако ДА, мога да ти кажа собственото мнение, което действа при всички ръждясали болтове/винтове/гайки, който научих от дядо ми. А именно да капнеш малко спирачна течност по възможност в дупката и да изчакаш да прояде ръждара/мръсотията 15-тина минутки и това помага поне при мен. После като допълнителна помощ, ако са шестограмни болтчета, да вкараш единия край на шестограма в по-дълга тръбичка и развиваш с нея, за да имаш повече сила. :beer:
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Рейтинг: 1305

Мнениеот crossenduro2 » Нед Дек 04, 2011 11:32 pm

Колко може да бъде максималния размер на чело при RS Boxxer 2010 със плитка корона ?
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум