Не знам, дали темата е за тук, но не намерих по-подходящо място. Ако има такова, преместете я.
След като ми откраднаха колелото, преди 10 дни, което беше Full suspension MTB, около 18 кг, но което карах предимно в града, сега се чудя какво ново колело да си взема. Няма да го карам в планина, 95 % от времето ще е в града. Имам обаче няколко съображения и изисквания:
1. Обичам скоростта и ускорението! Влече ме да си взема шосеен бегач, но ме спират няколко неща.
- карам по асфалт, но по който има дупки, легнали полицаи и т.н. Не ме притеснява, че ще друга много, а дали ще издържат "чарковете" на колелово
- случва се да кача и да сляза от някой и друг бордюр
- Някакъв вид калници могат ли да се сложат, защото се случва някой път да карам и по мокро?
- С тези тънки гуми, как ще се държи колелото при мокър асфалт?
2. Като че ли не искам пак да е МТБ, защото все още се надявам (надеждата умира последна) да си намеря някъде старото колело, та да не ми се дублират...
Та на кратко казано, трябва ми колело, което: да има ускорение и скорост, да мога да минавам някакви градски неравности с него, да мога да го карам по мокро, макар и рядко и евентуално да се сложат някакъв вид калници.
Благодаря предварително!