wanko_ написа:.... няма вътре в горната тръба онази пластмасова джаджа наподобяваща снежинка...
climbera написа:С специален инструмент.Иди в някой веломагазин.За 10тина лева ще си купиш и ще ти я монтират.
Иначе аз и с чук и отвертка съм набивал, но падна доста игра и е добре да има някой да ти държи вилката.
Весели празници!
wanko_ написа:А можете ли да ми пратите линк с този инструмент от някой сайт, че не намерих никъде такъв, а в моят град има само един магазин за велосипеди и той не работи зимата.
Ozzie написа:Могат да се приложат и самоделни решения:
http://www.youtube.com/watch?v=229ygmkebrk
icko0o написа:wanko_ написа:А можете ли да ми пратите линк с този инструмент от някой сайт, че не намерих никъде такъв, а в моят град има само един магазин за велосипеди и той не работи зимата.
Какъв е този магазин който не работи зимата..аз досега съм набил 3 пеперудки,и ги набивам с едно продълговато кръгло парче "мека" стомана,в смисъл незнам дали така му се вика,но е е леко меко и така пеперудката не се наранява и до сега никакви проблеми не съм имал с този метод.
wanko_ написа:Аз съм от Търговище...
wanko_ написа:Днес си монтирах вилката, но имам два проблема.
1.Като затягам болта за обиране на луфта на разхлабена лапа, кормилото се върти много тръдно, а когато затягам болта за обиране на лифта при стегната лапа луфта не се обира.
2.Докато карам колелото е нестабилно, а като казвам нестабилно имам в предвид, че като завивам има една тежест сякаш возиш някого.Търсих да видя дали не опира някъде гумата, но не намерих и се чудя дали проблема е от затягането на гумата или от нещо друго.
![]()
![]()
dirtnewbie написа:wanko_ написа:Днес си монтирах вилката, но имам два проблема.
1.Като затягам болта за обиране на луфта на разхлабена лапа, кормилото се върти много тръдно, а когато затягам болта за обиране на лифта при стегната лапа луфта не се обира.
2.Докато карам колелото е нестабилно, а като казвам нестабилно имам в предвид, че като завивам има една тежест сякаш возиш някого.Търсих да видя дали не опира някъде гумата, но не намерих и се чудя дали проблема е от затягането на гумата или от нещо друго.
![]()
![]()
Не си наредил чашките правилно.
wanko_ написа:Попринцип ги наредих както бяха преди, но изгубих чашката, която стои между короната на вилката и челото и сега там няма нищо.Може ли да е в това проблема?
wanko_ написа:Ами тогава си поръчвам едни нови чашки от интернет дано да си реша проблема, а за това което се набива в края на стержена да нямаш в предвид за пеперудката за която се завива болта за обиране на луфта?
n1ky написа:wanko_ написа:Ами тогава си поръчвам едни нови чашки от интернет дано да си реша проблема, а за това което се набива в края на стержена да нямаш в предвид за пеперудката за която се завива болта за обиране на луфта?
Не.От външната страна на стержена се намира,а не отвътре.Ето на тази снимка (http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... xrtzxesR2w) е показано къде точно трябва да лежи въпросния конус върху който лягат лагерите.
wanko_ написа:Преди малко си поръчах от димибайк чашките А71, тъй като в скрийм байкс бяха свършили и се надявам да си реша проблема пък ако не стане пак ще пиша, а това може да е скоро защото не знам как точно да подредя всички части и ще се нуждая компетентната ви помощ.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 22 госта