TheAnimal написа:А защо са ти хранителни добавки, като можеш да си ги набавяш с храна тези неща?
rarekin написа:Профитата (или такива като Уоутър) гонят резултати. Останалите се ебават със здравето си.
Phant0m написа:Ама някои наистина гонят резултати да не кажем, че желаят след 3-4 години да се състезават
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
dob111 написа:А по сериозно по темата - кафето също е добавка, и то доста агресивна(дори е легална дрога), макар, че не се продава в аптека.
WADA написа:Caffeine was removed from the Prohibited List in 2004. Its use in sport is not prohibited...
Caffeine is part of WADA's Monitoring Program. This program includes substances which are not prohibited in sport, but which WADA monitors in order to detect patterns of misuse in sport. The 2010 Monitoring Program did not reveal global patterns of misuse of caffeine in sport. Caffeine will remain part of the Monitoring Program in 2011.
PRobably написа:...За пръв път ще приемам такива лайна и не знам к'во да очаквам...
PRobably написа:Бях против,всичко живо се назоби,сега ще пробвм да видя как е креатинчето,един цикъл правя след т'ва ще преценявам за или против съм.За пръв път ще приемам такива лайна и не знам к'во да очаквам,досега винаги зимата си качвам и лятото чистя - 2-3 кила и съм си доволен.Като цяло мисля,че може да се мине и без добавки,но определено с тях е по-лесно.
EccentricMOTION написа:Аз също се интересувам за хранителни добавки, НО не с идеята да направя 52 ръка да сгъвам кормила, а от чисто здравословна гледна точка. Ситуацията при мен е следната - поради сериозна заетост с образование и работа, липсва възможност за нормално и пълноценно хранене. Преобладава junky food или сандвичи, пици, китайска храна и всичко което може да хапнеш на бързо.
Какво бих могъл да използвам като хранителни добавки?
EccentricMOTION написа:Аз също се интересувам за хранителни добавки, НО не с идеята да направя 52 ръка да сгъвам кормила, а от чисто здравословна гледна точка. Ситуацията при мен е следната - поради сериозна заетост с образование и работа, липсва възможност за нормално и пълноценно хранене. Преобладава junky food или сандвичи, пици, китайска храна и всичко което може да хапнеш на бързо.
drumboy написа:Момчето според мен иска просто да компенсира джънк фоода...
EccentricMOTION написа:Именно, не искам да качвам, нито да свалям килограми. Осъзнавам, че с храната която поемам не успявам да набавя необходимите ми витамини, минерали, соли и останалите необходими ни вещества. Поради тази причина бих желал да приемам изкуствено, под формата на комплекс витамини, хранителни добавки и др. За да попълня липсите от разнообразна и пълноценна храна.
За еспумизан - ние "ПОД30ГОДИШНИТЕ", все още не се нуждаем
EccentricMOTION написа:drumboy написа:Момчето според мен иска просто да компенсира джънк фоода...
Именно, не искам да качвам, нито да свалям килограми. Осъзнавам, че с храната която поемам не успявам да набавя необходимите ми витамини, минерали, соли и останалите необходими ни вещества. Поради тази причина бих желал да приемам изкуствено, под формата на комплекс витамини, хранителни добавки и др. За да попълня липсите от разнообразна и пълноценна храна.
Phant0m написа:Не всичко можеш да набавяш с храна и до определени количества.
Таквиз неща не взимам и никога не съм - дори в периода, в който злоупотребявах с джелезото.Phant0m написа:Аз лично мисля, че няма нищо вредно в протеините, гейнерите, аминокиселините, азотните буустери, може би някой друг енергетик и креатина.
Запълни липсата на разнообразна и пълноценна храна с . . . разнообразна и пълноценна храна.EccentricMOTION написа: Осъзнавам, че с храната която поемам не успявам да набавя необходимите ми витамини, минерали, соли и останалите необходими ни вещества. Поради тази причина бих желал да приемам изкуствено, под формата на комплекс витамини, хранителни добавки и др. За да попълня липсите от разнообразна и пълноценна храна.
rarekin написа:Консумирането на храни, богати на витамини, минерали и микроелементи не е по никакъв начин свързано с липсата/наличието на време, а с решението да се ориентираш към такива храни и малка инвестиция под формата на прочетена литература. Единствения проблем могат да се окажат "чистите" протеини, за които можеш да потърсиш някакви аминокиселини, но дори това не бих го препоръчал. В България има почти идеални условия за здравословно хранене, ако човек има желание за такова.
И аз не знам, ма повечето са излишни за разлика от спорта и читавата хранъdob111 написа:Хранителните добавки не знам дали ебават здравето . . . Не мисля, че витамините, протеините и другите традиционни и легални хранителни добавки са по рискови от прекаляването с "чист" спорт.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта