Мила Мила, гле'й са к'во щи кажа [img]http://smilies.sofrayt.com/^/aiw/read.gif[/img].
Замислял съм се. Точно за това не ми пука.
Човеците са се научили на мързел (и отучване няма). Правят всичко възможно да получат необходимото с минимални усилия без да се съобразяват с вредити, които причиняват на всичко останало, че и на себе си понякога.
И всичко това повечето от тях гордо наричат цивилизация

.
Ето какво имам предвид:
За да можеш да ни питаш тези неща АЕЦ-а "блъска". За да прочетем/отговорим също. Също така множество заводи са (и ще продължават) да бълвали щайгите и кабелите, чрез които комуникираме, и които някой ден ще отидат в боклука.
Част от тях може и да се рециклира... но само част.
Преди да се хванеш за торбичките погледни какво има в тях. Например хляб. Пак в найлонче.
Естествено че не е набран от полето, използвани са машини, изразходващи природните ресурси, за да обработят житцето.
Разни трактори, комбайни, камиони (също замърсяващи и ползващи ресурси) са го посяли/ожънали/докарали в завода (...магазина).
Другите продукти в торбичката ще ги оставим на мира.
И всичко това заради удобството да влезеш в някой магазин и да си набавиш всичко за 5 минути.
Ами ако поради някаква причина има дефицит на някоя стока (например хляб)? Ужас! Има ли някой доволен, че природата е била замърсена по-малко заради ограниченото производство ?
Много хора си мислят, че карайки велосипеда си не причиняват никакви щети на природата. Хм. Аз още не съм виждал велосипеди да растат в гората/полето.
Други пък невинно си казват "е кво харчи колата ми, 5 на 100 бензин. нищо не е." Да, нищо не е. Обаче ежедневно се произвеждат стотици автомобили. Както и "разхитители" като камиони, влакове, кораби, самолети...
Замисляла ли си се да отидеш примерно в Япония по-екологично и ресурсоспестяващо... с колелото.. или пеш ?
Очевидно тази планета отва на кино. Очевидно заради човеците.
В заключение мога да кажа само: жией си живота както ти харесва. Подобни замисляници водят само до излишни главоблъсканици.
По твоите въпроси:
Пестя ресурсите защото и аз съм стиснат. Боклуците ги събирам винаги на определените за това места. Не с цел да не замърсявам, а защото не ми е приятно да ги гледам навсякъде.
[center]Слей се с тълпата. Остави глупаците да блестят.