Кара ли някой в дъждовните дни и как се екипира ?
Днес видях една луда мацка с шосейка в най-големия дъждRastaWarrioR написа:"Велосипедистите се броят на есен" рече и отсече един колега)
Кара ли някой в дъждовните дни и как се екипира ?
thechosen написа:Така в доста силен дъжд миналия ден стигнах сух до офиса, като изключим понамокрените маратонки.
RastaWarrioR написа:Някой пробвал ли е туристически гети, мноо се замислям....
lupo написа:едно малко "странно" предложение за справяне със студа е суровоядството .....
Един от страничните ефекти на яденето на термично НЕобработена храна е значителното понижаване на долния праг на търпимост към студ.
Лично аз не съм 100% суровоядец, но от както се стремя да ям все по-малко термично обработени храни нямам особени проблеми със студа БЕЗ да съм каляван като дете или като възрастен, даже определено съм доста зиморничав ...
Днес например сутринта беше около -10 градуса над Банкя, с кучетата ми минахме с колелото около 14 км байкджоринг по черните пътища (бяха съвсем бели всъщност ...) и единствено в началото върховете на пръстите на ръцете ми бяха измръзнали, въпреки че бях с много добри ръкавици. В последстие след като се раздвижих и те се оправиха, (линк към трака от днес).
P.S. суровоядството - яденето на термично необработена храна има и доста други странични ефекти ...![]()
RastaWarrioR написа:Проблема е, че като се качвам нагоре вълнените чорапи ще са мокри а после надолу става страшно. Следващия път с раница и сухи дрешки + вълнени чорапки за надоле)
А нагоре толкова се потя, че тези дни в студа карах по синтетична фланелка
kaliopo написа:Нека lupo да обясни по-добре за суровоядството, когато има възможност. Ама доколкото на мен ми стигат знанията, суровоядците са вид вегетарианци и за никакви мърдащи меса не става дума.
Admin написа:Пак на мен се пада удоволствието да публикувам (технически) подробен разказ за преминаването на маршрута. Този път той е написан от Борис Борисов (във форума boris_borisov), който успешно достигна от Ком до Емине през месец юли 2010 г.
...
В началото на тая година обаче направих нещо важно със себе си, което съм сигурен, че изигра много голяма роля по време на прехода – намалих драстично теглото си. Идеята беше, че няма как да смъкна 10 кг от екипировката, но мога да ги смъкна от себе си. Така краката ми в продължение на над 700 км ще носят поне 10 кг по-малко, което не е никак за пренебрегване. И направих едно класическо 15-дневно гладуване с плодове и чай, резултатът от което беше 18(!) кг по-малко лично тегло и коренно променен начин на хранене. От 83 кг станах 65. Зарязах закуската, вместо нея започнах да пия сутрин само чай с мед. На обяд малко ядки с фурми например и вечер нещо, каквото има, но с наблягане да е от растителен произход и да не е много като количество. Разбрах, че е възможно и така да се живее добре. Може би физическата ми сила малко понамаля, но много се увеличи издръжливостта ми на продължително натоварване. Вече не ми беше толкова криво и не ме наболваше главата по цял ден, след като по някаква причина не съм си доспал. Можех да мина с много по-малко храна за деня и това също бе от значение за прехода. Можех и доста по-дълго да карам колелото, без да ме заболи задника или кръста. Изобщо, внесох голяма промяна в начина си на хранене, която доведе и до някаква промяна в начина ми на живот и причината за всичко това бе желанието успешно да премина Ком-Емине.
...
windv написа:Подобни чисти начини на хранене, неминуемо оказват влияние върху цялостната работа на организма, а и по лични наблюдения върху мисълта и чувствата на човек. Повишава се чувствителността към още по-финни неща в заобикалящия свят, сякаш диапазона на обхвата на "антените" ни се увеличава.
...
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 356 госта