, но това за мен не е най-важното. Най-важното е да се опитаме да запазим българската природа от офшорни фирми с неустановени собственици и капитали и да не стават българските планини кочина като Банско. Няма да си траем заради дребен еснафски интерес велосипеда да е разрешен в горите! Тук има по-големи цели и тези промени в този им вид не бива да бъдат приемани от Народното събрание. Надявам се да се видим в сряда пред Народното събрание.Достъпът с велосипеди, както и достъпът за езда в горските територии е свободен с изключение на случаите, когато е ограничен по предвидения в закона ред.
Tantriu написа:Кога ? - СРЯДА, 11.01.2012, 11.30-13.00
Къде ? - ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
За да предотвратим поправката в закона за горите, която позволява по-бързо, по-лесно и по-евтино строителство на ски съоръжения в горските територии.
... Облагодетелствани от нея ще бъдат тези, които получиха на безценица държавни гори чрез заменки в нашите планини, както и неизвестните собственици на офшорните компании, които планират застрояване на най-стария парк на Балканите – Витоша.
Елате с музика и артистични послания, шум, ски и бордове!
–––––––––РАЗПРОСТРАНЯВАЙ НАДЛЪЖ И ШИР !!!––––
За повече информация
http://forthenature.org/news/2250
GF написа:Да попитаме и скиорите за тяхното мнение? Или те не обичат планината и нямат думата...
APD написа:Утре като резнат някои от популярните за туристи и колоездачи пътеки, ...
APD написа:С новите поправки сульо и пульо ще получат право да секат и застрояват...
did написа:С новите поправки никой нищо не получава автоматично. За всеки строеж пак ще се изискват документи за право на строеж, които се предхождат от оценки на еколози и куп други хартии. Всъщност, с промените въобще не се засягат мераците за строежи на сгради, а само на спортни съоръжения.
Да не говорим, че досегашния закон също е недъгав и по-недъгав трудно може да стане. Така или иначе, скоро пак ще се променя.
Ей, т'ва медиите са опасно нещо!
APD написа:Не знам къде живееш, но тук в нашата държавица сдобиването с документи е доста лесно.
... а горите ще ги наредим така: писта-ловно стопанство-писта-ловно стопанство. И всички ще са рахат.
eMcKu написа:мм само нещо, извън темата, но засегнато от горното мнение ... миналото лято с хеликоптери са били избити всички кози около Белмекен и съседните върхове
Мартин Ниимьолер написа:Когато нацистите дойдоха за комунистите, Аз мълчах; Не бях комунист.
Когато затвориха социалдемократите, Аз мълчах; Не бях социалдемократ.
Когато дойдоха за профсъюзите, Аз мълчах. Не членувах в профсъюз.
Когато дойдоха за евреите, Аз мълчах. Не бях евреин.
Когато дойдоха за мен - вече нямаше кой да говори.
did написа:...най-смешното е, че точно скиорите и бордистите са най-върлите протестиращи против "по-бързо, по-лесно и по-евтино строителство на ски съоръжения". Пригласят им колоездачите, чието хоби всъщност се легализира с новите поправки.
APD написа:eMcKu написа:мм само нещо, извън темата, но засегнато от горното мнение ... миналото лято с хеликоптери са били избити всички кози около Белмекен и съседните върхове
Може ли официален източник на информацията?
"silvertm"]Сравнението с всяка по-бяла държава от нашата е съвършено безпредметно.
eMcKu написа:APD написа:eMcKu написа:мм само нещо, извън темата, но засегнато от горното мнение ... миналото лято с хеликоптери са били избити всички кози около Белмекен и съседните върхове
Може ли официален източник на информацията?
Хижарят на хижа Белмекен и Велчо Клешков. Питай, който и да е от двамата и ще разбереш.
GF написа:Ако хората, които направиха възможни тези състезания у нас са сульо и пульо...
APD написа:eMcKu, предполагам двамата са достатъчно големи да подадат сигнал в прокуратурата, както и да извикат представители на четвъртата власт да направят "проверка" на място.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 366 госта