Обичате природата? Кажете НЕ на шистовият газ!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Обичате природата? Кажете НЕ на шистовият газ!

Мнениеот bikerider » Пет Яну 06, 2012 4:36 pm

@sensation_blue: Отново си противоречиш, но както и да е. Хрумна ми да ти перефразирам Клемансо/Чърчил: "Ако докато работиш в града не те влече към природата, значи нямаш сърце. Ако след почивката на природа не те влече обратно към цивилизацията, значи нямаш мозък". Толкоз.

@dob11: Аз бях и стоя зад думите си. Кресливите митингаджии са идеален материал за манипулации, защото живеят в състояние на страх. Ако това е контрапункта на капитала... по-добре без него! По-добре живот без илюзии, отколкото розова мъгла тип "много сме, силни сме". Не е никак случайно, че преобладаващата част от тези хора са под 40.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот dob111 » Пет Яну 06, 2012 4:59 pm

Страх - точно ако има страх, това доказва, че еколозите и шума, който вдигат е нужен.
Ако са купени - зле, но повечето еколози са млади идеалисти, които защитават каузи в контрапункт с интересите на крупния капитал, така че нека ги има и да звънят!
Пък обществото ако има уши и мозък ще си направи на свой ред по-зрялата сметка и да се нядяваме, че няма да реагира инфантилно, а ще се опита да реагира правилно.
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот sensation_blue » Пет Яну 06, 2012 11:17 pm

@bikerider точно пък аз не бих отишъл да протестирам поне не и под мотото на някоя си организация, понеже повечето организации миришат на фондации, а знаем защо и от кои се създават най-често фондациите. Но и не бих се примирявал да се трови природата, само защото мозъка ми трябва да ме влече към града. Какво е град? Гъсто населено село с население занимаващо се с индустрия, вместо със животновъдство и земеделие. Гъсто населено, означава, да си ходим по главите като в кошер. Някой ще каже - кошера е перфектно организирана система в природата, да, но аз не съм насекомо, а човек - и душата ми би трябвало да иска да е свободна. Мозъка може да е според някои, това което ни прави хора, но според мен, това което ни прави хора е душата ни. Когато слушаме мозъка си, а не сърцето си - обикновено накрая сме нещастни. Така че Чърчил да си ходи да се натиска с педалите в града, аз ще си стоя на село с мъжете и ще се боря против всяка неправда, като тази искаща да унищожи свободния избор на хората къде да живеят и как да се прехранват (защото ако се унищожи природата в Добруджа ще стане точно така), пък вие си гласувайте за Бойко щом го мислите наистина за мъж, който типично по женски обича да подписва на инат - доводът "защото така" винаги е бил железен и мъжкарски ;) К Великов хубаво беше направил тема в досието (фейсбук) - да изберем Бойко за жена на годината :)

Между другото запознати ли сте с това, колко са спомогнали голф игрищата по северния ни бряг за все по-голямото засушаване в Добруджа? Ако не друго хубавото на евентуален добив на шистов газ, ще е че ще им окапят скапаните фалшиви ливади :P

@dob111 :agree:
:offtopic:
п.с. Да споделя и защо не съм на село да се изхранвам, понеже подозирам, че това ще е един от следващите въпроси - да живееш на село в днешно време, не е като да живееш преди 50 или 100 години. Сега съществуват едни толерирани заради изборите общности наречени бедни мургави събратя, които когато засадиш нещо и идеш да си го събереш, намираш леш и една полу-грамотно написана бележка, гласяща "следващия път посадете повече, за да има и за вас" :crap:
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот k0k0 » Съб Яну 07, 2012 2:55 pm

did написа:1. Продаваш си компютъра, телефона и всичко, което имаш;
2. Отиваш и се заселваш в някое източнородопско селце, което живее 100 години назад. Намери си някое без пътища и електричество. Много са.
3. Купуваш си 10 кокошки, 1 прасе и заживяваш щастливо.

Ако беше толкова лесно, мислиш ли, че не бих го направил?

П.П. Има хора, които го правят. ;]

П.П.2 http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... XCHij_kvlc <- Скоро след като си направим клуба формален мислим, да заработим по нещо подобно от клипа (залесяване и почистване на гори). :]
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот did » Съб Яну 07, 2012 3:58 pm

k0k0 написа:мислим, да заработим по нещо подобно от клипа (залесяване и почистване на гори). :]

Ами по-добре е да направите нещо такова, вместо да си хабите силите в безсмислени форумни писания. Ооообаче - преди да направите каквото и да е - съгласувайте го със съответното РДГ и ДГС.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот k0k0 » Съб Яну 07, 2012 4:22 pm

did написа:
k0k0 написа:мислим, да заработим по нещо подобно от клипа (залесяване и почистване на гори). :]
Съгласувайте го със съответното РДГ и ДГС.

Разбира се! :agree:
Аватар
k0k0

Мнениеот did » Сря Яну 11, 2012 3:01 pm

Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот xcII » Сря Яну 11, 2012 9:54 pm

:popcorn:
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот gigo03 » Чет Яну 12, 2012 12:21 pm

ОБЩОНАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ – „Българино, стани и защити земята си!“

14 ЯНУАРИ (СЪБОТА)

Информация по градове:
- СОФИЯ: Сборен пункт – Паметникът на Патриарх Евтимий /Попа/ – 11:00 ч.
- ВАРНА: „Козирката“ – 11:30 ч.
- ПЛОВДИВ: ПЛОЩАДЪТ ПРЕД АПТЕКА МАРИЦА – 11.00 ч.
- ДОБРИЧ: Храм „Св. Георги“- 11:00 ч.
- БУРГАС: Паметник „Альоша“ на площад Тройката – 13.00 ч.
- КАЗАНЛЪК: Площад „Севтополис“ – 11.00 ч.
- ПЛЕВЕН: „Възраждане“ №1, пред Общината 11.00 ч.
- РУСЕ: пред „Халите“ (CBA) – 17.00 ч.
- БЛАГОЕВГРАД: пред ОБЩИНАТА – 17,30 ч.
- ШУМЕН : входа на Градската градина – 11:00 ч.
- СМОЛЯН : ул. Хан Пресиян, пред кино Дружба – 11:00 ч.(ще има прожекции на подбрани видео материали, както и ще се събират подписи към националната подписка против шистовия газ)
- ВЕЛИКО ТЪРНОВО : пред Европейския информационен център (бившия Пионерски дом) – 12:00 ч. Фейсбук събитие

БРАТЯ И СЕСТРИ БЪЛГАРИ,

На 14 януари излизаме на Общонационален протест в различни населени места на територията на цялата страна, за да заявим категорично на управляващите, че няма да позволим да се разкъсва нашата Майка Земя, за да се проучва и добива шистов газ, и няма да позволим да ни отровят Водата!

Елате в събота, за да покажем, че не сме съгласни да се поставят под сериозна заплаха нашата вода и земя, животът и здравето ни! Нека излезем от уютната пасивност – сега по-важно отвсякога е да бъдем чути!

Настояваме да бъде гласуван от Народното събрание на Р България мораториум, а на по-късен етап – и закон за забрана на технологията „хидравлично разбиване“, използвана при проучването и добива на шистов газ на територията на Република България!

Да вдигнем шум „За чиста България без шистов газ“! Носете всякакви средства за произвеждане на шум – часовници- будилници, вувузели, свирки, гайди, тарамбуки, кречетала, чанове и др. музикални инструменти!

:peace: :beer:
Изображение
>>>>>>>>>>> http://www.youtube.com/watch?v=BIkDn8MFF2Y <<<<<<<<<<<<<<<<
Аватар
gigo03

Рейтинг: 1180

Мнениеот k0k0 » Съб Яну 14, 2012 10:54 pm

Аватар
k0k0

Мнениеот sensation_blue » Нед Яну 15, 2012 3:40 pm

Коментари по темата от БНР:
http://bnr.bg/Audio.aspx?lang=1026#http ... llaan.aspx
(аудио)

Напоследък забелязвам, че за разлика от едно време, липсата на комерсиална зависимост от интересите на частните корпорации в националните медии е показателна за достоверността на предаванията на БНТ и БНР.
Аватар
sensation_blue

Мнениеот did » Пон Яну 16, 2012 2:11 pm

Подкрепям ВСЯКА дума в това четиво: http://www.mediapool.bg/%D0%B7%D0%B0-%D ... 88481.html , макар да е писана от работещ в Овъргаз.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Пон Яну 16, 2012 2:25 pm

did написа:Подкрепям ВСЯКА дума в това четиво: http://www.mediapool.bg/%D0%B7%D0%B0-%D ... 88481.html , макар да е писана от работещ в Овъргаз.

В съседите Румъния и Турция – ври и кипи от проучвани и добив и то най-авторитетни имена в света – "Шел", "Ексън Мобил", "Анадарко", ВР, "Тотал" и т.н.

Най-авторитетни. Да пускам ли снимки от най-авторитетните катастрофи (Exxon Valdez и платформата на BP) или сами ще си ги намерите?

П.П. Авторитетите в действие: вижте сами.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот dob111 » Пон Яну 16, 2012 3:17 pm

Не съм експерт по шистовия газ, но за статията от линка на Did, мисля следното: темата е прекалено сериозна, за да си позволява автора такава емоционална реторика, все едно е платен политкомисар на служба в газова комапания(какъвто всъщност може би е).
Истината по тази тема е в разглеждането на опита с добив шистов газ по света. Притеглянето на рисковете и ползите.
Освен това трябва да се отчете и нашата родна специфика- спомням си един пост на XCII по-нагоре в темата, който беше казал, че сме прекалено малки, за да си позволим да отделим територия за прецакване.
За това - по малко политкомисарско говорене - повече конкретни примери за добив на шистов газ и резултата от тях!
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот sensation_blue » Пон Яну 16, 2012 3:27 pm

Аз ли съм тъп или не мога да разбера, защо след като шистовия газ е толкова рентабилен, САЩ продължават да си измислят поводи току да "освободят" някоя държава изнасяща нефт - все пак знаем за много по-силната зависимост на братята американци от нефта, а и ние покрай тях ;)
Това горе полу на шега, иначе прочетох статията и всички факти и доводи давани от автора, са косвени и непотвърдени, а не преки, но да видим как стоят нещата в Германия, стига с този Газленд ;)
Редица замърсявния след добив на шистов газ в Германия
Аватар
sensation_blue

Мнениеот bikerider » Пон Яну 16, 2012 3:49 pm

@did: :agree: :agree: :agree:

@PtD: би ли посочил компания, която според теб има достатъчно високо реноме и е доказала, че никога не прави бели? Малко звучиш като "всички са маскари, аз няма да гласувам, пък!". Твърде лесно е да се фокусираме само върху екологията и всичко да пречупваме през нея. Мисля, че се подценяваш ;)

@dob111:
При аварии на сонди в Долна Саксония

Хайде стига с манипулациите. Вярвам, че са неволни, но това не променя нещата.

sensation_blue написа:Аз ли съм тъп или не мога да разбера

Двете не се изключват взаимно.. също както нефтодобива и газодобива. Между другото, колко барела нефт годишно изнася Афганистан? ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пон Яну 16, 2012 6:32 pm

bikerider написа:@PtD: би ли посочил компания, която според теб има достатъчно високо реноме и е доказала, че никога не прави бели? Малко звучиш като "всички са маскари, аз няма да гласувам, пък!". Твърде лесно е да се фокусираме само върху екологията и всичко да пречупваме през нея. Мисля, че се подценяваш ;)

Нали знаеш, аз съм от ядреното лоби :nuts: АЕЦ "Козлодуй" например не е имала сериозна авария с изтичане на радиация. :magnify:

И в цялата история на експлоатация на АЕЦ е имало три сериозни инцидента: Three Mile Island, Чернобил и Фукушима. Вероятно ако се сравнят с вредните последствия от производството на ток от въглища, или с добива и рафинирането на нефт, ще излезе, че пак е по-добрия вариант.

bikerider написа:Между другото, колко барела нефт годишно изнася Афганистан? ;)

Aйде сега, не се прави на наивен. Много добре знаеш какво точно изнася Афганистан ;) Печалбата само препирането на парите се оценява на $20 000 0000 0000 годишно. :magnify:

П.П.
http://hicomm.bg/green-tech/lekari-priz ... veto.html/
http://www.usatoday.com/money/industrie ... 51745004/1

Щом от EPA са се изказали негативно, работата е ясна. Въпросът е, желаем ли да заменим здравето си (което е нещо съвсем реално) в името на икономическа независимост (която е съвсем фиктивна, понеже печалбите ще отиват в частни ръце и ще се изнасят зад граница, а пешкира ще обираме ние, с по-високи разходи за здравеопазване и намалена трудоспособност на населението).

П.П.П. Масовостта на протеста ме радва твърде много и се надявам по-често да се вдигат гражданите против всякакви решения, които не одобряват. :deal:
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Яну 16, 2012 7:42 pm

Не ми бутай капанчетата, ей! На тъп въпрос - тъп контра-въпрос :D

Хайде да пробваме пак с първия въпрос. Прецизирам - коя нефтена компания не би притеснила еколозите? Какъв е според вас безопасния начин да се добива шистов газ в България? Моля отговора "не трябва да се добива въобще" да бъде спестен. Хайде да видим, ще чуя ли разумни аргументи? :popcorn:

Масовостта на протеста

:rofl:
Звучиш сякаш се самоубеждаваш :)
Аватар
bikerider

Мнениеот sensation_blue » Пон Яну 16, 2012 9:08 pm

PtD написа:И в цялата история на експлоатация на АЕЦ е имало три сериозни инцидента: Three Mile Island, Чернобил и Фукушима. Вероятно ако се сравнят с вредните последствия от производството на ток от въглища, или с добива и рафинирането на нефт, ще излезе, че пак е по-добрия вариант.

Амии като се замислим те са само 3, но с доста по-сериозни последствия :bawling: Дето се вика и един инцидент е достатъчен за да освини яко и без това малката ни държава. Ама хайде да не дърпаме дявола за опашката.
PtD написа:Aйде сега, не се прави на наивен. Много добре знаеш какво точно изнася Афганистан ;) Печалбата само препирането на парите се оценява на $20 000 0000 0000 годишно. :magnify:

Мерси че ме отмени като даде отговора вместо мен :) Там играят други интереси...
А иначе с тъпия си въпрос исках само да вметна, че според доста изчисления шистовия газ не е кой знае колко рентабилен, а и данните за капацитета на находищата винаги се оказват леееко завишени, т.е. този в САЩ явно е на изчерпване, щом "великите" Шеврон, ей така случайно са решили да забележат България. ;)
PtD написа:Щом от EPA са се изказали негативно, работата е ясна. Въпросът е, желаем ли да заменим здравето си (което е нещо съвсем реално) в името на икономическа независимост (която е съвсем фиктивна, понеже печалбите ще отиват в частни ръце и ще се изнасят зад граница, а пешкира ще обираме ние, с по-високи разходи за здравеопазване и намалена трудоспособност на населението).

:agree:
bikerider написа: Прецизирам - коя нефтена компания не би притеснила еколозите? Какъв е според вас безопасния начин да се добива шистов газ в България? Моля отговора "не трябва да се добива въобще" да бъде спестен. Хайде да видим, ще чуя ли разумни аргументи? :popcorn:

Значи все пак си съгласен, че не е безопасно? :)
При условие, че ако да речем (то е ясно че ще се случи) нефта свърши, какво предпочиташ - да сме окипазим всичко или понеже и без това ще свърши и няма да има как да продължи дълго икономическия бум, започнал в началото на миналия век, да спрем да цапаме докато все още има начин да се върнем на природни ресурси? Чувал съм например, че ей този "страшен" наркотик, бил със страшно много приложения извън познатите на повечето от нас ;) Не се смейте на сайта, който съм дал, просто там намерих на едно място тези факти, аз лично не употребявам почти :)
Да де трябваха разумни аргументи. Тези не са ли? ;)
Аватар
sensation_blue

Мнениеот PtD » Пон Яну 16, 2012 10:19 pm

bikerider написа:Прецизирам - коя нефтена компания не би притеснила еколозите? Какъв е според вас безопасния начин да се добива шистов газ в България? Моля отговора "не трябва да се добива въобще" да бъде спестен. Хайде да видим, ще чуя ли разумни аргументи? :popcorn:

Сега пък ти ми залагаш капанчета. Как мога да дам разумен аргумент в полза на производство, което отдавна трябваше да се сведе до минимум? (С други думи изкопаемите горива като енергийни източници трябваше да бъдат пенсионирани много отдавна, а нефтът да се използва само като суровина в химическата промишленост).

И да, вярвам си - щом популисткото правителство направи завой, значи са били достатъчно ;)
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Яну 17, 2012 10:10 am

@sensation_blue: Пак изхождаш от някаква абсурдна позиция. Нищо никога не е безопасно. Просто питам ако не Шеврон, то кой друг би приел (като оставим настрана радикалната позиция "не искам никой да сондира")? Исках да разбера дали имаш обективни критерии за преценка или си краен автомат от тип "черно-бяло", нищо повече.

Aргументите ти са пожелателни, тоест нереалистични. Ерго не биха могли да бъдат разумни. Забележи как цялата ти постановка се върти около "да се върнем". Между другото, фосилните горива също са природен ресурс :)

@PtD: Мдаа, а Левски е трябвало да бъде с ботуши, ама не е бил. Е и? Питам за избор измежду реалистичните сценарии :)

популисткото правителство направи завой

Е това е най-лошото в случая, ама как да го обясни човек на еколог?... :smokin:
Ще видим колко ще трае завоя и накъде ще се обърне, когато еколозите се изморят или нещо друго, "по-опасно" излезе на дневен ред.
Аватар
bikerider

Мнениеот k0k0 » Вто Яну 17, 2012 10:19 am

Изображение

bikerider Не поставяй въпросът САЩ срещу Русия, моля, защото не това е целта!
Аватар
k0k0

Мнениеот PtD » Вто Яну 17, 2012 12:17 pm

bikerider написа:@PtD: Мдаа, а Левски е трябвало да бъде с ботуши, ама не е бил. Е и? Питам за избор измежду реалистичните сценарии :)

Т.е. веднъж като са го наврели, с каква сила да стискаме бузките, че да не боли много? Това ли питаш? :nuts:

П.П. не виждам нищо лошо в завоя. Пак ти обяснявам, че правителство-народ-интереси е една динамична система, в която няма статични части, както ти се опитваш да изкараш. Всеки си дърпа чергата към себе си. Който дърпа по-силно, ще се завие с нея, а другите ще го духат. На това му викат демокрация. Ако имаш някакви други идеи за нея - нереалистични са. :wavey:
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Яну 17, 2012 12:23 pm

@k0k0: Въпроса е дали бъдещето на България ще бъде заложник на миналото й. Нещо, което еколозите никога няма да разберат. Самия факт, че обединиха протеста против промените в закона за горите с този против шистовия газ е достатъчен за всеки здравомислещ човек. Самия факт, че ще протестирате срещу добива преди да е разрешен говори предостатъчно за вас и целите на хората, които ви манипулират елементарно. Протеста срещу проучването дори не заслужава коментар, толкова е маргинален и несериозен.

@PtD: Прочети малко днешна преса и виж какъв точно завой предприе популисткото правителство. Толкоз.
Относно въпроса ми - попитах каквото попитах. Щом не желаеш - не отговаряй. Сигурно ми се струва, ма отстрани изглежда все едно нямаш аргументи :nuts:
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Вто Яну 17, 2012 12:55 pm

bikerider написа:че обединиха протеста против промените в закона за горите с този против шистовия газ

Май се бъркаш. Имаше два различни протеста на две различни дати.

@PtD: Прочети малко днешна преса и виж какъв точно завой предприе популисткото правителство. Толкоз.

Според натиска - и завоя.

Относно въпроса ми - попитах каквото попитах. Щом не желаеш - не отговаряй. Сигурно ми се струва, ма отстрани изглежда все едно нямаш аргументи :nuts:

Въпросът беше подвеждащ. Откъде-накъде трябва да заместваме петролна компания с петролна компания? Аргументи имам, но те не могат да защитят една петролна компания за сметка на друга. Иначе отговор ти дадох още преди около 10 мнения - аз съм от ядреното лоби :nuts: И ако си забелязал напоследък електромобилчетата взеха да понавлизат, с всичките си текущи недостатъци. Убеден съм, че преди 100-и-малко години е имало хора, които са питали "добре, ама сега като тоя производител на сено е гадняр, кажи ми някой по-добър, дето да не е гадняр" :nuts: А само 20 години по-късно сеното вече е било ненужно на превозните средства. Capisco?
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Яну 17, 2012 2:00 pm

PtD написа:Май се бъркаш. Имаше два различни протеста на две различни дати.

Говоря за утрешния.

Определено е така - пак клекнахме пред руснаците. Толкова за натиска и откъде реално идва той.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/01/ ... _prouchva/
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Вто Яну 17, 2012 2:31 pm

bikerider написа:

Определено е така - пак клекнахме пред руснаците. Толкова за натиска и откъде реално идва той.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/01/ ... _prouchva/

Moже да идва и от там. А може и от другаде. А може и от двете. Ако руските интереси ще ми позволят да живея в по-чиста България (в случая) - защо не? Или да вървя против собственото си здраве, защото руснаците искат да ми продават газ? Не разбирам този вид опърничавост, типична за българина - нека на мен ми е зле, щом на вас ще ви е още по-зле.

П.П. Сигурно и немците ги движат руските интереси: http://www.youtube.com/watch?v=3jL8s6ToeIk :)
П.П.П. Французите са забранили фракинга със закон миналата година. Сигурно Газпром ги е изнудил. Лоши руснаци, лоши!
Аватар
PtD

Мнениеот k0k0 » Вто Яну 17, 2012 8:03 pm

bikerider написа:Протеста срещу проучването дори не заслужава коментар, толкова е маргинален и несериозен.

Добре, представи си сега, че проучването е минало и се оказва, че имаме огромни залежи. Струва ли си да се замърси (рано или късно ще стане) подпочвената вода на цяла Добруджа, което автоматично прави житницата на България неизползваема. Също така дори да почне да се внася жито и ала-бала от чужди страни (което ще ни овътря много), след изпомпването на този газ отдолу остават едни огромни празнини в които няма нищо и какво става? - земетресения (+ това, че тука си трусва на няколко годинки).

П.П. Нито съм русофил, нито русофоб.
Аватар
k0k0

Мнениеот did » Вто Яну 17, 2012 8:05 pm

k0k0 написа:Добре, представи си сега, че проучването е минало и се оказва, че имаме огромни залежи. Струва ли си да се замърси (рано или късно ще стане) подпочвената вода на цяла Добруджа, което автоматично прави житницата на България неизползваема. Също така дори да почне да се внася жито и ала-бала от чужди страни (което ще ни овътря много), след изпомпването на този газ отдолу остават едни огромни празнини в които няма нищо и какво става? - земетресения (+ това, че тука си трусва на няколко годинки).

Боже, колко глупости в 3 изречения.

Големи експерти станахте бре! :lol:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Вто Яну 17, 2012 8:44 pm

@did, добре де... имаме един метод, дето е в най-добрия случай спорен. Защо трябва да се набутваме преди да сме наясно какви точно ще бъдат последствията?
Аватар
PtD

ПредишнаСледваща

Назад към Други