did написа:1. Продаваш си компютъра, телефона и всичко, което имаш;
2. Отиваш и се заселваш в някое източнородопско селце, което живее 100 години назад. Намери си някое без пътища и електричество. Много са.
3. Купуваш си 10 кокошки, 1 прасе и заживяваш щастливо.
k0k0 написа:мислим, да заработим по нещо подобно от клипа (залесяване и почистване на гори). :]
did написа:Съгласувайте го със съответното РДГ и ДГС.k0k0 написа:мислим, да заработим по нещо подобно от клипа (залесяване и почистване на гори). :]
did написа:Подкрепям ВСЯКА дума в това четиво: http://www.mediapool.bg/%D0%B7%D0%B0-%D ... 88481.html , макар да е писана от работещ в Овъргаз.
В съседите Румъния и Турция – ври и кипи от проучвани и добив и то най-авторитетни имена в света – "Шел", "Ексън Мобил", "Анадарко", ВР, "Тотал" и т.н.
При аварии на сонди в Долна Саксония
sensation_blue написа:Аз ли съм тъп или не мога да разбера
bikerider написа:@PtD: би ли посочил компания, която според теб има достатъчно високо реноме и е доказала, че никога не прави бели? Малко звучиш като "всички са маскари, аз няма да гласувам, пък!". Твърде лесно е да се фокусираме само върху екологията и всичко да пречупваме през нея. Мисля, че се подценяваш
bikerider написа:Между другото, колко барела нефт годишно изнася Афганистан?
Масовостта на протеста
PtD написа:И в цялата история на експлоатация на АЕЦ е имало три сериозни инцидента: Three Mile Island, Чернобил и Фукушима. Вероятно ако се сравнят с вредните последствия от производството на ток от въглища, или с добива и рафинирането на нефт, ще излезе, че пак е по-добрия вариант.
PtD написа:Aйде сега, не се прави на наивен. Много добре знаеш какво точно изнася АфганистанПечалбата само препирането на парите се оценява на $20 000 0000 0000 годишно.
PtD написа:Щом от EPA са се изказали негативно, работата е ясна. Въпросът е, желаем ли да заменим здравето си (което е нещо съвсем реално) в името на икономическа независимост (която е съвсем фиктивна, понеже печалбите ще отиват в частни ръце и ще се изнасят зад граница, а пешкира ще обираме ние, с по-високи разходи за здравеопазване и намалена трудоспособност на населението).
bikerider написа: Прецизирам - коя нефтена компания не би притеснила еколозите? Какъв е според вас безопасния начин да се добива шистов газ в България? Моля отговора "не трябва да се добива въобще" да бъде спестен. Хайде да видим, ще чуя ли разумни аргументи?
bikerider написа:Прецизирам - коя нефтена компания не би притеснила еколозите? Какъв е според вас безопасния начин да се добива шистов газ в България? Моля отговора "не трябва да се добива въобще" да бъде спестен. Хайде да видим, ще чуя ли разумни аргументи?
популисткото правителство направи завой
bikerider написа:@PtD: Мдаа, а Левски е трябвало да бъде с ботуши, ама не е бил. Е и? Питам за избор измежду реалистичните сценарии
bikerider написа:че обединиха протеста против промените в закона за горите с този против шистовия газ
@PtD: Прочети малко днешна преса и виж какъв точно завой предприе популисткото правителство. Толкоз.
Относно въпроса ми - попитах каквото попитах. Щом не желаеш - не отговаряй. Сигурно ми се струва, ма отстрани изглежда все едно нямаш аргументи
PtD написа:Май се бъркаш. Имаше два различни протеста на две различни дати.
Според натиска - и завоя.
bikerider написа:Според натиска - и завоя.
Определено е така - пак клекнахме пред руснаците. Толкова за натиска и откъде реално идва той.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/01/ ... _prouchva/
bikerider написа:Протеста срещу проучването дори не заслужава коментар, толкова е маргинален и несериозен.
k0k0 написа:Добре, представи си сега, че проучването е минало и се оказва, че имаме огромни залежи. Струва ли си да се замърси (рано или късно ще стане) подпочвената вода на цяла Добруджа, което автоматично прави житницата на България неизползваема. Също така дори да почне да се внася жито и ала-бала от чужди страни (което ще ни овътря много), след изпомпването на този газ отдолу остават едни огромни празнини в които няма нищо и какво става? - земетресения (+ това, че тука си трусва на няколко годинки).
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта