Maxxis Minion или Maxxis High Roller

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Maxxis Minion или Maxxis High Roller

Мнениеот clkgtr06545 » Нед Яну 08, 2012 12:05 pm

Значи сега обмислям взимането на Schwalbe Wicked Will 2010 2,5 тъй като е и на промоция , но все пак не знам дали няма да ми е малко тегавичко като размера и е 2,5 :dontknow:
clkgtr06545

Рейтинг: 1132

Мнениеот breaker » Нед Яну 08, 2012 12:54 pm

Ако караш надолу, не виждам с какво ще ти е тегаво 2.5...
Аватар
breaker

Рейтинг: 1127

Мнениеот Stanev » Нед Яну 08, 2012 1:51 pm

clkgtr06545 написа:Значи сега обмислям взимането на Schwalbe Wicked Will 2010 2,5 тъй като е и на промоция , но все пак не знам дали няма да ми е малко тегавичко като размера и е 2,5 :dontknow:

До днес края на деня е промоцията, все пак го имай на предвид. За тези пари е направо подарък, спокойно тегаво няма при гумата ако е за надолу. Дори е бърза заради по ниските централни грайфери. Сложи си някоя Швалбе за вътрешна, имат една от 1.5 - 2.5 / 200 грама и заспиваш.
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот sensation_blue » Нед Яну 08, 2012 3:39 pm

clkgtr06545 написа:Интересуваме коя от двете гуми е така да се каже по-универсална , защото през почивните дни ходя на Витоша , а през делниците си връткам из града. За това ми трябва гума с която хем да мога да карам малко по екстремно хем да мога и да се придвижвам и се насочих кам тези два модела

clkgtr06545 написа:не знам дали няма да ми е малко тегавичко като размера и е 2,5 :dontknow:

Мисля, че ако говориш за карания по Витоша като за спускане (понеже си пуснал въпроса си във форума за спускане и фрийрайд), някак си двете понятия - градско каране и спускане се самоизключват едно друго. Ако искаш сериозна гума за спускане, трябва да е широка и с мек материал, но това със сигурност ще я направи тегава за въртене по асфалт. Нямаше и да е зле да уточниш за предна, за задна или за двете питаш? Противно на мнението на hitar_potar aз карам с хай ролер и знам, че именно по мокро и кално са много зле, но като цяло за по сухо каране са доста универсални - бързи са на асфалт и хващат добре по камъчета и сухи трасета - тук обаче с уговорката, че говоря за предна гума. Minion DHF не съм карал, но съм карал заедно с хора, които са с такава предна и определено аз с хай ролера имам много по-добра инерция по асфалт. В планината обаче е друго. Скоро си взех DHR 2.35 която не знам защо реших да сложа отпред за каране кал, но се оказа много неудачен избор - пързаля се по мокро даже и нагоре, хем е предна, просто е прекалено, как да кажа - остра ;) Мисля, че някой беше споменал Advantage, ако говорим за 2.4 е доста универсална, но не очаквай чудеса особено от предната.
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот mover » Нед Яну 08, 2012 4:21 pm

sensation_blue написа: ... двете понятия - градско каране и спускане се самоизключват едно друго....
:agree:

Ще споделя с две изречения и моя опит с класическата комбинация Minion DHF 2.35 60а отпред и High Roller 2.35 отзад. Карам ги сезон и половина и съм сравнително доволен (нямам голяма база за сравнение). Minion-а е доста запазен, а Roller-а вече е поизносен и в допълнение през дек. го сцепих на някакви камъни. Имам усещането, че от двете гуми Minion-а се държи по-стабилно.
Имайки в предвид, че карам с две раници - една на гърба и една на корема :D , общо сме над 110кг., а и двете гуми не са ме предали, ги оценявам високо, но не знам точно колко.
Сега и на мен ми се иска да направя друга комбинация, за да стана по-компетентен с гумите. Искам отпред гумата да е 2.40 по номерацията на Maxxis, а отзад да държи малко повече, че често работя със задните спирачки.
Да попитам:
1. Добра идея ли е да сложа сегашната предна и много запазена Minion отзад, за отпред - какво? (2.4 по номерацията на Minion!)? Напр. Ноби Ник?
2. Ако оставя Minion-а отпред, какво да пробвам за отзад - за зимно-пролетния сезон, когато се очаква да е мокро (лятото ще си доизнося Roller-а)

Планирам да си купя една гума. Имам психологически ограничения в бюджета. Мога да си позволя скъпа гума, но няма да си купя по-скъпа от 50% цената на гума 15-ка (гиславед 110лв). Карам класическо ХС, понякога теренът е агресивен, но аз-не.

:offtopic:
sensation_blue написа: DHR 2.35 ... отпред за каране кал, но се оказа много неудачен избор - пързаля се по мокро даже и нагоре...
- това ще го запазя в златния фонд!
Аватар
mover

Рейтинг: 1829

Мнениеот sensation_blue » Нед Яну 08, 2012 6:44 pm

mover мисля че Адвантаж-а 2.4. е твоята гума, даже изглежда по-голяма от 2.4, аз съм карал 2.1. и не че не съм доволен, но прекалено ми мяташе камъчета по рамката като карам по асфалт и ми беше някак малка, но за 2.4. съм чувал само добри неща.
:offtopic: знам че е тъпо, но проучих и разбрах че R-то в DHR не означава Rear както повечето си мислят - в сайта на Максис си пише - front or rear, а хлъзгането нагоре по мокри камънаци и корени си е факт, но за кал не е толкова зле всъщност ;)
Аватар
sensation_blue

Мнениеот mover » Пон Яну 09, 2012 9:23 am

@sensation_blue, благодаря за предложението за ADvantage. Някой карал ли е точно размера 2.4 и с каква твърдост. Впечатления?

Извинявам се, налага се малка редакция на горното ми мнение, за да стане по-ясно:
mover написа:Да попитам, за настоящия зимно-пролетния сезон, когато се очаква да е мокро и кално:
1. Добра идея ли е да сложа сегашната предна запазена Minion отзад, тогава каква да сложа за предна? (Искам да съответства на 2.4 по номерацията на MAXXIS!)? .... Напр. Schwalbe Nobby Nic 2.25 или 2.35?
2. Ако оставя Minion-а отпред, каква да пробвам за задна?
През лятото ще доизнося отзад стария залепен Roller и Minion-а отпред.
Аватар
mover

Рейтинг: 1829

Мнениеот clkgtr06545 » Пон Яну 09, 2012 8:19 pm

Вчера не успях да отида на време във Веломания и така промоцията свърши без да се възползвам от нея :banghead: и Schwalbe Wicked Will 2010 2,5 отпада тъй като ми е малко скъпичък и сега мисля да си взема за опред Minion 2.35 а за отзад High Roller 2.35 тъй като доста хора , които писаха в темата карат с тях . Мислех да взема a Advantage 2.4 но щом хвърля камъни по рамката ще ми одере рамката :banghead: а аз държа на вида и :deal: :nono: . Все пак ако някой може да препоръча друга гума до 40 лв (на брой) нека да се вклиучи. :beer:
clkgtr06545

Рейтинг: 1132

Мнениеот ufff93 » Пон Яну 09, 2012 8:50 pm

И да си бил отишъл на време нямаше да можеш да вземеш. За 3 дей деала ставало само онлайн :boggled:
ИЗКАМ ВЕЛОСИПЕД за ДолнХилл
Аватар
ufff93

Рейтинг: 1143

Мнениеот breaker » Пон Яну 09, 2012 9:03 pm

ufff93 написа:И да си бил отишъл на време нямаше да можеш да вземеш. За 3 дей деала ставало само онлайн :boggled:

Много хора бъркат- screambikes не е velomania ;)
Аватар
breaker

Мнениеот Fanatico » Пон Яну 09, 2012 9:59 pm

breaker написа:Много хора бъркат- screambikes не е velomania ;)

Така ли.. :lol:
Само дето си е точно то.
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот breaker » Пон Яну 09, 2012 10:22 pm

Fanatico написа:
breaker написа:Много хора бъркат- screambikes не е velomania ;)

Така ли.. :lol:
Само дето си е точно то.

Да, щото като питах Нина от velomania, тя каза, че screambikes не е velomania. Просто имат един и същ склад. ;)
Аватар
breaker

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Яну 09, 2012 10:45 pm

Толкова ли е важно!?
Screambikes е онлайн магазин на фирма Веломания. Имат 3 официални физически магазина и адски много дилъри.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот botroid » Пет Яну 13, 2012 10:58 am

mover написа:благодаря за предложението за ADvantage. Някой карал ли е точно размера 2.4 и с каква твърдост. Впечатления?

По мое мнение, това е една от най-хубавите гуми на Максис. Гумата е популярна, особено в Габровския регион, където не съм чул някой да се е оплакал от нея. Тук има кратко ревю на гумата, правено от Любомир Ботушаров, което е правено преди време и където се споменава "фрийрайд", да се чете "агресивно XC".

sensation_blue написа:Скоро си взех DHR 2.35 която не знам защо реших да сложа отпред за каране кал, но се оказа много неудачен избор.

DHR за предна не е добра идея, защото грайфера е оптимизиран повече за задна и при завиване стават изненади. Като цяло DHF e с по-сполучлива подредба на грайфера и държи добре и като предна и задна и освен това на асфалт, не е толкова тегава, както DHR. Затова, много хора карат само с DHF.

sensation_blue написа:прекалено ми мяташе камъчета по рамката като карам по асфалт и ми беше някак малка

Advantage в размер 2.1 е с дурометър 60а, което значи че на асфалт си лепне. Наистина посъбира камъчета и ги мята по рамката, но това не ми е било проблем, защото карам с калник. Advantage 2.4 обаче е 70а и не съм забелязал да лепи камъчета. Действително 2.1 размера си е малък при всякакво по-агресивно каране, но пък за планини с малък наклон, както и за много дълги преходи е добре.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот sensation_blue » Съб Яну 14, 2012 6:58 pm

botroid написа:Advantage в размер 2.1 е с дурометър 60а, което значи че на асфалт си лепне. Наистина посъбира камъчета и ги мята по рамката, но това не ми е било проблем, защото карам с калник. Advantage 2.4 обаче е 70а и не съм забелязал да лепи камъчета. Действително 2.1 размера си е малък при всякакво по-агресивно каране, но пък за планини с малък наклон, както и за много дълги преходи е добре.

Странно това никъде не го пише, даже като погледнах и на самата гума няма данни за твърдостта на материала, но съм склонен да вярвам в думите ти, защото въпреки, че е само 2.1 - надолу се държи супер като задна, но нагоре по асфалт е изненадващо тегава за въртене, макар и само 2.1, а с 2.4. сякаш не беше толкова тегаво, като съм пробвал на друг байк. Общо взето значи съм направил много неподходяща комбинация, с този DHR отпред - урока ми е да спра да експериментирам, без да се посъветвам преди това :blush:
Аватар
sensation_blue

Мнениеот n1ky » Нед Яну 15, 2012 2:17 pm

За да не пускам нова тема,ще си позволя да попитам тук.Въпросът ми е дали Tioga Factory DH 2.10 ще ми свършат работа.Ще карам предимно надолу,начинаещ съм,~65 кила съм и ще се кара твърдак ? :beer:
Аватар
n1ky

Рейтинг: 1283

Мнениеот Stanev » Нед Яну 15, 2012 4:12 pm

n1ky написа:За да не пускам нова тема,ще си позволя да попитам тук.Въпросът ми е дали Tioga Factory DH 2.10 ще ми свършат работа.Ще карам предимно надолу,начинаещ съм,~65 кила съм и ще се кара твърдак ? :beer:

Тази гума е пълно недоразумение. Ако искаш нещо евтино за спускане по-добре си вземи една рубена Тритон X, Спорт серия, не че е по различна от Тиога, но поне държи малко повече. Цената и е 22 лева, за едностенна 2.45 гума. Ако имаш повече финанси нещата стават по-лесни :D
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот n1ky » Нед Яну 15, 2012 5:17 pm

Stanev написа:Тази гума е пълно недоразумение. Ако искаш нещо евтино за спускане по-добре си вземи една рубена Тритон X, Спорт серия, не че е по различна от Тиога, но поне държи малко повече. Цената и е 22 лева, за едностенна 2.45 гума. Ако имаш повече финанси нещата стават по-лесни :D

Благодаря за ясния отговор.Ще събера повече пари,или ще гледам за добри оферти в "Пазара". :beer:
Аватар
n1ky

Рейтинг: 1283

Мнениеот ferrari4456 » Пет Яну 20, 2012 4:47 pm

Какъв избор направи? :beer:
И доволен ли си от него. :beer:
Всичко мога да поправя ,стига да знам как.
ferrari4456

Рейтинг: 999

Мнениеот sensation_blue » Пон Мар 12, 2012 3:59 pm

Намерих една интересна статийка със съвети как да подобрим сцеплението при каране в кални и мокри условия на Maxxis Minion DHF и DHR чрез премахване на част от грайфера:
http://www.leelikesbikes.com/cutting-ma ... loose.html
Изображение
Някой да е пробвал?
Аватар
sensation_blue

Мнениеот boevvw » Вто Мар 13, 2012 10:03 am

Здравей :)) Отпред съм с Минион 60а отзад съм с хай ролер супер таки .... завъртал съм гумите но хай ролера на спирачка на асфалт не държи сравнение с миниона, а на сняг хай ролера държи много повече :)) Затова според мен си вземи един минион отпред и хай ролер отзад :)) Според мен това е най-разумното решение :beer: Надявам се че съм ти помогнал :)
boevvw

Рейтинг: 1163

Мнениеот shaady » Вто Мар 13, 2012 2:17 pm

boevvw написа:Здравей :)) Отпред съм с Минион 60а отзад съм с хай ролер супер таки .... завъртал съм гумите но хай ролера на спирачка на асфалт не държи сравнение с миниона, а на сняг хай ролера държи много повече :)) Затова според мен си вземи един минион отпред и хай ролер отзад :)) Според мен това е най-разумното решение :beer: Надявам се че съм ти помогнал :)

На кого му трябва гума за DH да държи на асфалт?
Просто е - миньона има повече сцепление в завоите, а хай-ролера има повече сцепление като напъваш да въртиш и спираш..
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

Мнениеот boevvw » Вто Мар 13, 2012 6:11 pm

shaady написа:
boevvw написа:Здравей :)) Отпред съм с Минион 60а отзад съм с хай ролер супер таки .... завъртал съм гумите но хай ролера на спирачка на асфалт не държи сравнение с миниона, а на сняг хай ролера държи много повече :)) Затова според мен си вземи един минион отпред и хай ролер отзад :)) Според мен това е най-разумното решение :beer: Надявам се че съм ти помогнал :)

На кого му трябва гума за DH да държи на асфалт?
Просто е - миньона има повече сцепление в завоите, а хай-ролера има повече сцепление като напъваш да въртиш и спираш..

ммм все пак не съм съгласен че хай ролера държи повече :)) но това си е само мое лично мнение :))))
boevvw

Рейтинг: 1163

Мнениеот botroid » Съб Мар 17, 2012 9:22 pm

sensation_blue написа:... каране в кални и мокри условия на Maxxis Minion DHF и DHR чрез премахване на част от грайфера. Някой да е пробвал?

За кално и мокро си има специализирани гуми. Не си струва времето и усилията да преправяш Миниън и накрая да се окаже, че няма никакъв положителен резултат, но пък имаш съсипана и осакатена гума.

shaady написа:хай-ролера има повече сцепление като напъваш да въртиш и спираш...

Всъщност е обратното. Бързото търкаляне на Ролера е за сметка на сцеплението.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд