bikerider написа:daangel написа:С това не призовавам байк средите да афишират официална позиция (Цитирам: "Всички български официално регистрирани велоклубове по планинско колоездене около ДВЕ години работиха, за да се стигне до този законопроект, в частта му за планинското колоездене. Моля, не осирайте всичките ни усилия да съществува планинско колоездене!") - въпрос на съвест и на ЛИЧНО отношение по темата - така че, който го интересува - утре от 11:00 пред Народното събрание. Елате като обикновени хора, за да не се "осира" работата.
Хайде веднъж завинаги да разграничим двете поправки. Не мога да разбера защо непрекъснато ги смесвате и ни изкарвате за поправката от 28.12. Силно некоректно и манипулативно е. Нека тази тема се фокусира веднъж завинаги върху "28.12" (аз няма и да се обадя повече ако наистина стане така) и моля осъзнайте, че с протестиране на ангро срещу целия закон ще нанесете вреда. Alex Madman вече го каза ясно. Протестирайте срещу 28.12, протестирайте срещу кабинета, но не протестирайте срещу закона като цяло. Държите ли евентуалната ви победа да мине през осиране труда на хората, извоювали правото да караме в планина? Толкова ли държите протестиращите да прецакате колоездачите? На всичкото отгоре тези две групи частично се припокриват...
Защо мислиш, че ще протестирам така че да прецакам правото да карам колело в планината, като пряко ме интересува планинското колоездене. Мислиш ли, че всички са тъпи еколози? 32 години съм в планината, от тях най-много на Витоша, със ски, байк или какво ли не още... Защо мислиш, че протеста ще прецака колездачите? И дори - къде в протеста има нещо против колездачите?
И още нещо - тъй като се опасяваш от това някой да НИ прецака, просто ела и виж какво ще се случи - дори повече - контролирай събитията, обясни позицията си на еколозите, въпреки че те съвсем не са против планинското колоездене...
Така че - двете неща нямат нищо общо. Става дума за гражданска позиция, която съвсем не значи, че поради страха да не загубя едно, ще се задоволя да загубя друго.... Аз лично не съм навит! Ти?
И още нещо - действията на "колездачите" винаги са били давани за пример във всички форуми по темата. Не съм видял някой да е против планинското колоездене. Протестът е срещу промените от 28.12. - цитирам част от съобщение на WWF от преди 5 минути:
"София, 10 януари 2012 г. - Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България” присъства на проформа общественото обсъждане в парламента по промените в Закона за горите, предложени скоростно от правителството
в края на 2011 г., които улесняват застрояването на горите и защитената природа на България.
По време на обсъждането представители на парламентарната комисия по земеделие и гори и министърът на земеделието и горите убеждаваха „еколозите” да приемат промените в закона и да правят мониторинг на застрояването на горите и унищожаването на природните паркове вследствие на поправките в закона."